Προς το περιεχόμενο

Resident Evil 5

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω.Το ενοχλητικό πρόβλημα* με το aim όταν χρησιμοποιώ το controller δεν το θυμόμουν.

Για keyboard+mouse απλά δέν...οχι σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

*(εν κινήσει πατάς ενστικτωδώς το aim button και ο χαρακτήρας στοχεύει συνήθως προς τα κάτω).

• Απαντ. 372
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν νομίζω.Το ενοχλητικό πρόβλημα* με το aim όταν χρησιμοποιώ το controller δεν το θυμόμουν.

Για keyboard+mouse απλά δέν...οχι σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

*(εν κινήσει πατάς ενστικτωδώς το aim button και ο χαρακτήρας στοχεύει συνήθως προς τα κάτω).

Ακριβώς το ίδιο γινόταν όταν έπαιζα το 4 και είχε πέσει απίστευτο γέλιο τις πρώτες μέρες. Προσωπικά προτιμώ το keyboard+mouse στο 5, αν και φαίνεται ότι απλά έχουν κάνει simulation τις κινήσεις και δεν πρόκειται για "πραγματικό mouse look" (με gamepad είμαι εντελώς σκράπας, μόνο την σειρά DMC έχω παίξει με το gamepad). Τέλος για όσους αναρωτιούνται τι κάνει το ENBseries, δύο εικόνες. Η μια με και η άλλη χωρίς:

g56ged50pil0oa1im0b8.jpg

RE5DX10%202009-09-15%2000-05-31-23.jpg

Δημοσ.

Παιδες κατεβασα το game και αυριο σκοπευω να το εγκαταστησω. Να σας ρωτησω. Εχω Windows 7 και κατι διαβασα παραπανω για ενα modακι, το ENBseries. Μπορει καποιος να μου πει αν θα λειτουργει σε windows 7 και απο που να το κατεβασω? Ευχαριστω.:-)

Δημοσ.
Παιδες κατεβασα το game και αυριο σκοπευω να το εγκαταστησω. Να σας ρωτησω. Εχω Windows 7 και κατι διαβασα παραπανω για ενα modακι, το ENBseries. Μπορει καποιος να μου πει αν θα λειτουργει σε windows 7 και απο που να το κατεβασω? Ευχαριστω.:-)

Ναι το παιχνίδι με το ENBseries, σε win7. Δοκιμασμένο.

Το κατεβάζεις από εδώ

Δημοσ.

Gtp ο τροπος που πεθαινουν τα zombie.Πολυ fake.Ειδικα οταν τα πυροβολας.Η καμερα ειναι επισης ενα προβλημα,κατα τα αλλα αρκετα καλο

Δημοσ.

το τερμάτισα τα bosses γενικά έχουν τη δυσκολία τους και αυτό μου άρεσε...επίσης πολύ θετικό στοιχείο για μένα το γεγονός ότι επιτέλους ξετυλίγεται όλο το κουβάρι σχετικά με την ιστορία

Δημοσ.
το μαύρο του το χάλι έχει :devil::-D

τζάπα το κατέβασμα :S

είπα κι εγώ, μόνο εμένα μου φαινόταν άθλιο. αλλά τελικά είμαστε πολλοί αλλά... σκόρπιοι :lol::devil:

Δημοσ.

Ένας μικρός δεκάλογος έχουμε και λέμε:

1) Το κλασσικό το μ@λ@κισμένο πρόβλημα των ports του fixed aspect ratio (σε 16:9). Το είχε και το dead space αλλά δεν ήταν τόσο σπαστικό, καθώς εκεί μπορείς να κίνησε όσο κάνεις aim. Κοινώς αν έχετε 4:3 monitor (pc is not only for movies u know) μάθετε να ζείτε με τα black borders. Η ανάλυση 1280x1024 (η κλασσική fps pro choice) κρίνεται ακατάλληλη καθώς όλο και κάποιο γ@μίδι θα βρεθεί να σας κάνει grab από αριστερά η ακόμα χειρότερα πίσω αριστερά (εκεί που δεν βλέπει ο Ανέστης ο Βλάχος με το πορσελάνινο το μάτι που λέει και ο ακατανόμαστος)...

2) Έχει αλλάξει όλη η φιλοσοφία του παιχνιδιού σε σχέση με το 4. Έχει γίνει καθαρά action και πολύ run'n'gun και το κυριότερο ΕΝΤΕΛΩΣ γραμμικό. Ενώ στο 4 έπαιζες με σχετική ηρεμία και έψαχνες με την ησυχία σου, εδώ έχουμε ατελείωτα μέχρι ενός σημείου hordes με ένα rambo bot που πρέπει να το νταντεύεις συνέχεια. Επίσης παρόλο που έγινε τόσο action, το conserve ammo στοιχείο υπάρχει ακόμα. Όμως όταν το bot σπαταλάει ammo έτσι για πλάκα, χάνεται αρκετό επειδή είσαι συνέχεια στο τρέξιμο ή έφαγες κάποιο boss πριν δεις όλο το map. Καταλαβαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να μείνετε σε σημεία χωρίς ammo (το οποίο κιόλας δεν αγοράζεται! αχαχαχαχα). Επίσης όταν το bot μένει μόνο του άλλες φορές βουτάει τα items γύρω του (όταν έχει χώρο στο inventory που είναι πλέον πιο μικρό από ποτέ) και άλλες τα αφήνει επιδεικτικά να εκπνεύσουν στο μισό μέτρο! (όπως σε ένα level στα mines, υποθέτω κάποιο script για να έχει στραμμένη την προσοχή πάνω στον Chris). Δηλαδή παρατηρείται ότι και στο left 4 dead στο versus. Άβυσσος η ψυχή των bots.(πολύ σπαστικό και το σημείο με το hovercraft που απλώς οδηγάς και πρέπει να πας επικίνδυνα κοντά για να τους φάει το bot ΕΛΕΟΣ)

3) Το control scheme που άλλαξε από αυτό του ps2 σε αυτό του xbox360, είχε ευτυχώς το ανάποδο φαινόμενο από το RE4. Δηλαδή μπορείς να παίξεις άνετα με mouse+keyboard (προστέθηκαν keys για quick melee-reload - μειώστε mouse sensitivity στο 3) αλλά ούχι με gamepad (τουλάχιστον εγώ δυσκολεύτηκα να σουτάρω με τα triggers - υπερβολικά αργό το aiming με τα zombies να σε περικυκλώνουν + αλλά δύο άσχετα πλαϊνά για melee WTF - προτιμούσα το ps2 style).

4) Ο Chris είναι πιο περήφανος και από τον Μπάγεβιτς. Είναι σπαστικό να μην βλέπει στα 2 μέτρα κάτω μπροστά του. Ευτυχώς το mouse μηδενίζει σχεδόν εδώ το πρόβλημα. Με gamepad άστα βράστα.

5) Δεν υπάρχει πια ο trader - υπάρχει όμως κάτι καλύτερο. Κάθε φορά που κάνεις resume ή τελειώνεις chapter σου δίνεται η δυνατότητα να πουλήσεις items να κάνεις upgrade κτλ. +100000000000000 εδώ το μόνο βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ.

6) H μηχανή είναι μια καλύτερη version αυτής του DMC4 με ότι αυτό συνεπάγεται. Κοινώς άψογη αλλά ετοιμαστείτε για χοντρό preloading και ξεχάστε τα alt-tabs γκρρρρρρρρρρρρρ.

7) Μέχρι στιγμής το σκηνικό και το story δεν μου έχουν κάνει κλικ. Και από αυτά που ακούω ούτε πρόκειται.

8) Δεν έχω παίξει ακόμα κάποιο turret σημείο και επιφυλάσσομαι γιατί έχω ακούσει κάποια άσχημα πράματα.(update δεν είναι τόσο άσχημο απλώς είναι μικροσκοπικό το crosshair)

9) Μου φαίνεται αρκετά πιο εύκολο με mouse+keyboard σε σχέση με το 4 (που αναγκαστικά παιζόταν με gamepad).

10) Τα quick time events... Ντακς το ξέρουμε οτί τα καθιερώσατε με το RE4. Αλλά είναι κάργα σπασαρχήδικα με mouse+keyboard και δεν προσφέρουν και τίποτα σε σχέση με ένα cutscene.

PS1- Παίζω στο normal και έχω ξεσκιστεί στα S- ranks (εκτός απο το completion time). Θα αρχίσω από την αρχή στο expert γιατί 0 challenge μέχρι στιγμής

PS2- Αργότερα μπορείς να φας κάποια cheap deaths κυρίως αν ξαφνιαστείς από κάποιο quick time event - δεν ξεχωρίζουν από τα cutscenes ή άλλες μπινιές πχ instapawnage από κροκόδειλο από πίσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...