Qatatoniqa Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Χαιρετω τους απανταχου Insomniacs !!! New entry for me ,οποτε θα ηθελα ενα Warm welcome,μιας και προκειται να μεινω για πολυ καιρο σε αυτο το μεγαλο Community... Παρακολουθω πολυ καιρο τισ εξελιξεις στον χωρο του Hardware και ετσι νιωθω αποφασισμενος για την αγορα των pc parts,ωστοσο μερικεσ συμβουλεσ (σαφως τροποποιησεις) ειναι ευπροσδεκτεσ... Here it goes : :Cpu: Intel core 2 duo 6750 [4mb cache/2.66ghz stock( multi 8 x 333mhz q.pumped) peripoy 3.6ghz o/clocked. pros: o multiplier (8x),kalo overclocking sta 3.6= σχεδον 1ghz pano apo oti to stock,ειτε Quad ειτε Duo o μεσως κοινοσ θνητος διαφορεσ δεν θα καταλαβει cons: timi περι τα 175 ευρω,δεν ειναι Quad core,Penryn is coming...:arrow: :Mobo: Ga-P35-Ds4. O logos?Σαφως ανωτερη ποιοτητα κατασκευης απο P5k deluxe,χαμηλοτερες θερμοκρασιεσ απο P5k/p5k deluxe,καλητερη διαταξη σατα πορτσ,ιde k.a.Τελος να ειπωθει πως εχουν παρατηρηθει μεγαλεσ επιστροφες ειτε σε εξωτερικο ειτε σε εσωτερικο(rma) στο εν λογω board (p5k deluxe). pros:city heatpipes:mrgreen:,καλητερη απαγωγη θερμοτητας,fancy χρωματακι,καλη τιμη(ουσιαστικα ειναι η P35-Dq6 w/o some extras),ευρωπαικη αποκλειστικοτητα Cons: το Bios θα μπορουσε να ειναι καλυτερο οπως της αsus h tης abit,πολλα biow updates ειτε οφφισιαλ ειτε unnof,ισως καποια στιγμη board revision (νομιζω ειμαστε στο 1.0),Χ38 is coming:arrow: :memory: Crucial Ballistix Tracer pc2 8500 (1066mhz) οχι δεν ειναι τα <leds> που το κανουν poiotiko ουτε to black pcb,απλα ειναι οτι η καρδουλα του χτυπαει σε ρυθμους mikron και απο μια γυρα σε xtremesystems.org πανε πολυ καλα μεχρι και 1200+. pros: as agn have said: Micron επι τησ ουσιας. cons:τιμη(δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα gia direct paradosi apo to site tis Crucial),πανω απο 1066 γινονται θερμοφορεσ :mrgreen:,Ddr3 is coming:arrow: What are your thoughts???
george_o/c Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Kατά πρώτον θα ήθελα να σε παρακαλέσω κάτι, ειλικρινά δλδ, όταν μια λέξη έχει στο τέλος το τελικό "σ" please γράφε το σωστά ("ς") και όχι "σ"... Ο C2D E6750 υστερεί σε o/c σε σχέση με τον Ε6600 π.χ. Αυτό συμβαίνει λόγω του υψηλότερου FSB (1333MHz), σε σχέση με το σαφώς χαμηλότερο του δεύτερου (1066MHz). Εφόσον λοιπόν με το o/c ανεβαίνει το FSB, πιο εύκολα δίνεις +250MHz στα 1066MHz, παρά στα 1333MHz (νομίζω έγινα καταννοητός... :razz:). Και όχι δεν είναι τελεσίδικο ότι ανεβαίνει κατά +1GHz η συχνότητα του επεξεργαστή, μιας και αυτό εξαρτάται από κομμάτι σε κομμάτι :wink: Εγώ για μεγαλύτερη σιγουριά θα έλεγα ότι με σωστή αερόψυξη (κάτι σε TU120Ex ίσως! :wink:) ανεβαίνει στα ~3.33 - 3.4 GHz ... Aλλά όχι και 3.6 με το καλημέρα... Μην ξεχνάς ότι για να πας 3.6GHz πρέπει να ανεβάσεις το FSB στα 450 MHz x 8 = 3600MHz (Άρα έχουμε 1800MHz :!: FSB...). Ναι δεκτό με phase change cooling όμως... :razz: Μην λέμε και ότι θέλουμε :!: Α και αυτό που λες: ειτε Quad ειτε Duo o μεσως κοινοσ θνητος διαφορεσ δεν θα καταλαβει Έχει ξανασυζητηθεί, και νομίζω ότι γενικά με την τιμή του Q6600 στα 260ε, πραγματικά ο υποψήφιος αγοραστής δελεάζεται... Εξάλλου κάποτε θα είναι πλέον χρησιμοποιήσιμοι :wink: Μέχρι τότε γιατί να μην δώσουμε αυτά τα +60ε για τον Q6600? Σίγουρα πάντως, θα μας βγει σε καλό, ειδικά σε multitasing :wink: Αναφορικά με το mobo, δεν συμφωνώ... Η P5K Deluxe έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι αξίζει τα λεφτά της, αφού άνετα "τελικιάζει" οποινδήποτε C2D ή C2Q... Τώρα αυτά που λες για την DS4: Σαφως ανωτερη ποιοτητα κατασκευης απο P5k deluxe Τώρα αυτό πού το διάβασες? :razz: καλητερη απαγωγη θερμοτητας καλύτερη επαγωγή θερμότητας θες μάλλον να πεις... Τί είναι η θερμότητα για να απαγάγεται? fancy χρωματακι Είναι το τελευταίο πράγμα που νομίζω πως πρέπει να κινήσει το ενδιαφέρον σε έναν υποψήφιο αγοραστή... Δλδ επειδή το Levicom 400άρι psu, είναι διάφανο και βλέπεις το εσωτερικό (oυάου !!! ), θεωρείται καλύτερο από το αντίστοιχο Windmill της HEC ? :razz: ευρωπαικη αποκλειστικοτητα Ε? Τί ακριβώς εννοείς? Για τις μνήμες ευτυχώς συμφωνούμε ! Ναι πράγματι, φοράνε τα D9GKX της Micron, πράγμα που σημαίνει: o/c στο Θεό ! :wink: Φιλικά George_o/c ________________
billpeppas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Ο C2D E6750 υστερεί σε o/c σε σχέση με τον Ε6600 π.χ. Αυτό συμβαίνει λόγω του υψηλότερου FSB (1333MHz), σε σχέση με το σαφώς χαμηλότερο του δεύτερου (1066MHz). Εφόσον λοιπόν με το o/c ανεβαίνει το FSB, πιο εύκολα δίνεις +250MHz στα 1066MHz, παρά στα 1333MHz (νομίζω έγινα καταννοητός... :razz:). Και όχι δεν είναι τελεσίδικο ότι ανεβαίνει κατά +1GHz η συχνότητα του επεξεργαστή, μιας και αυτό εξαρτάται από κομμάτι σε κομμάτι :wink: Εγώ για μεγαλύτερη σιγουριά θα έλεγα ότι με σωστή αερόψυξη (κάτι σε TU120Ex ίσως! :wink:) ανεβαίνει στα ~3.33 - 3.4 GHz ... Aλλά όχι και 3.6 με το καλημέρα... Μην ξεχνάς ότι για να πας 3.6GHz πρέπει να ανεβάσεις το FSB στα 450 MHz x 8 = 3600MHz (Άρα έχουμε 1800MHz :!: FSB...). Ναι δεκτό με phase change cooling όμως... :razz: Μην λέμε και ότι θέλουμε :!: Εεεε...όχι και δύσκολα τα 450MHz FSB ρε Γιώργη. Η P5K/P5K Deluxe/P5K3 Deluxe πάνε τουλάχιστον 550MHz FSB ( αν πάει εκεί η CPU σου ). Επίσης ο E6750 έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελείται κατά κόρον από revision G0 πυρήνες οι οποίοι κατά μέσο όρο overclockάρουν καλύτερα από τους υπόλοιπους, και με αρκετά λιγότερη τάση, και είναι και πιο κρύοι.
george_o/c Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Γνωρίζω ότι χρησιμοποιούν λιγότερη τάση από τους προηγούμενους, απλά περίεργα μου φάνηκαν τα 1800MHz FSB... Δεν παραείναι πολλά για air cooled cpu ?
Gary_Kokkin Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 INTEL E6750 VS OTHER PROCESSOR FSB 1333 VS 1066 MHZ REVIEW http://xtreview.com/review208.htm
Re-man Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 καλύτερη επαγωγή θερμότητας θες μάλλον να πεις... Τί είναι η θερμότητα για να απαγάγεται? Eipe o gaidaros ton peteino kefala-LOL-.Mia hara to egrapse to apagogi to paidi.I leksi apagogi paragetai kai apo to apagago alla KAI apo to APAGO. Kai i thermotita kai epagetai kai APAGETAI.Eksartatai an anaferesai sto apo pou feugei (APAGOGI>Apo + ago) i sto pou paei (EPAGOGI...). Min trellathoume e?
billpeppas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Γνωρίζω ότι χρησιμοποιούν λιγότερη τάση από τους προηγούμενους, απλά περίεργα μου φάνηκαν τα 1800MHz FSB... Δεν παραείναι πολλά για air cooled cpu ? Nope. Το cooling παίζει ελάχιστο ρόλο στο Max Stable FSB ( εννοείται πως ο επεξεργαστής να είναι σε νορμάλ θερμοκρασίες, κάτω των 75C ).
george_o/c Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Ok I surrend guyz... This article has completely diverted me :wink: Τί λες ρε παιδί μου, με το καλημέρα λοιπόν τα 3.6GHz ο Ε6750 ε? Thanks Gary :wink: Eipe o gaidaros ton peteino kefala-LOL-.Mia hara to egrapse to apagogi to paidi.I leksi apagogi paragetai kai apo to apagago alla KAI apo to APAGO. Kai i thermotita kai epagetai kai APAGETAI.Eksartatai an anaferesai sto apo pou feugei (APAGOGI>Apo + ago) i sto pou paei (EPAGOGI...). Min trellathoume e? Xαχαχαχα, ευχαριστώ για το μάθημα γραμματικής. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεχτικός! :grin:
Vatos_locos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 γιατί και ο δικός μου με το που τον έβαλα πάνω στην μητρική και έκανε το πρώτο POST μπήκα βίος και έδωσα 3Ghz έτσι χωρίς extra τάση με το δεύτερο έδωσα 3.3Ghz και με το τρίτο έδωσα 3.6Ghz με το τέταρτο έκανα εγκατάσταση τα windows εγώ θα έφτιαχνα αυτό CPU : E6600 δεν τον βλέπω στο πλαίσιο Board : P5K Deluxe WiFi-AP Ram : Crucial Ballistix Tracer pc2 8500 (1066mhz) άντε καλούτσικες έινια αν τις βρείς σε καλή τιμή
Gary_Kokkin Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 CPU : E6600 δεν τον βλέπω στο πλαίσιο Ελα ντε "τι παίζεται" ? "Τυχαία" ξαφνικά όλο το στοκ παλιών C2D "εξαφανίστηκε" σε μια μέρα από τις γνωστές εταιρίες λιανικής,ενώ μερικοί θ'εξακολουθούν να παράγονται και λογικά έπρεπε να είχαν πέσει και οι τιμές σ'αυτούς
Qatatoniqa Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Kατά πρώτον θα ήθελα να σε παρακαλέσω κάτι, ειλικρινά δλδ, όταν μια λέξη έχει στο τέλος το τελικό "σ" please γράφε το σωστά ("ς") και όχι "σ"... Οκ i will try that οταν καποια στιγμη αγορασω ενα keyboard απο ελλαδα,προς το παρων μια χαρα με βολευει και αυτο απο γερμανια...προς το παρων θα χρησιμοποιω καποιο addon.δεν λεω πως δεν εχεισ δικιο απλα ειναι κομματακι δυσκολο(αντιθετως τα greeklish που κατακρεουργουν την Ελ.γλωσσα δεν ειδα τοσο καιρο να σε προβληματιζουν) Ο C2D E6750 υστερεί σε o/c σε σχέση με τον Ε6600 π.χ. Αυτό συμβαίνει λόγω του υψηλότερου FSB (1333MHz), σε σχέση με το σαφώς χαμηλότερο του δεύτερου (1066MHz). Εφόσον λοιπόν με το o/c ανεβαίνει το FSB, πιο εύκολα δίνεις +250MHz στα 1066MHz, παρά στα 1333MHz (νομίζω έγινα καταννοητός... :razz:). Και όχι δεν είναι τελεσίδικο ότι ανεβαίνει κατά +1GHz η συχνότητα του επεξεργαστή, μιας και αυτό εξαρτάται από κομμάτι σε κομμάτι :wink: Εγώ για μεγαλύτερη σιγουριά θα έλεγα ότι με σωστή αερόψυξη (κάτι σε TU120Ex ίσως! :wink:) ανεβαίνει στα ~3.33 - 3.4 GHz ... Aλλά όχι και 3.6 με το καλημέρα... Μην ξεχνάς ότι για να πας 3.6GHz πρέπει να ανεβάσεις το FSB στα 450 MHz x 8 = 3600MHz (Άρα έχουμε 1800MHz :!: FSB...). Ναι δεκτό με phase change cooling όμως... :razz: Μην λέμε και ότι θέλουμε:!: Χμμμ,μαλλον εσυ λεs οτι θες. E6600 (9x266mhz=2.4 stock) 1066quad pumped(266x4=1066fsb) E6750 (8x333mhz=2.4stock) 1333quad pumbed (333x4=1333fsb) δεν ειναι θεμα μονο τα ποσα μηζ θα δωσεισ φιλε μου αλλα και θεμα multiplier καθως επισης και τα fsb walls. Ετσι λοιπον αν θεωρησουμε οτι η μητρικη μας τρωει ενα Fsb wall sta 490mhz τοτε το μεγαλυτερο multiplier wins αλλα ισως και οχι γιατι πρεπει να γινει ελεγχοσ για αν ειναι stable... η διαφορα απο τα 266μηζ στα 333μηζ ειναι και καλητερη(ταχυτερη)επικοινωνια με την System Memory. Δεν μιλησα για air cooled...εχω w/c kai nai πιστευω με λιγη τυχη μπορεισ να πας στα +1ghz...εξαλου σε αυτο θα βοηθησει και το revision G0 του πυρηνα... οσον αφορα το phase cooling ,συνηθως αναλαμβανει απο εκει ,δηλ απο 3.6/3.7 για να τα παει στο θεο τελικιασμενα στα 4ghz h mexri kai 5.1ghz. Έχει ξανασυζητηθεί, και νομίζω ότι γενικά με την τιμή του Q6600 στα 260ε, πραγματικά ο υποψήφιος αγοραστής δελεάζεται... Εξάλλου κάποτε θα είναι πλέον χρησιμοποιήσιμοι :wink: Μέχρι τότε γιατί να μην δώσουμε αυτά τα +60ε για τον Q6600? Σίγουρα πάντως, θα μας βγει σε καλό, ειδικά σε multitasing :wink: Φιλε Γιώργο,οντως εχει ξανασυζητηθει και οντως ο υποψηφιος αγοραστης μπορει να δελεαζεται αλλα αν δεν ειναι σε αμεση φαση να το χρησιμοποιησει απο εφαρμογεσ που κανουν την χρηση 4 πυρηνων τοτε γιατι να τον παρει??? Οταν θα ειναι χρησιμοποιησιμοι υπολογιστικα και οι 4 πυρηνεσ τοτε ισως να εχουμε την αυτοκρατορια των πενρυν η ισως κατι αλλο ισως mobo me 2/3 sockets gia Quad cpus.Αυτο που θελω να πω ειναι πως η τεχνολογια εξελισεται και ο νομοσ της αγορας ειναι αγοραζεισ για το σημερα και κανεισ οικονομια για το αυριο και αυριο αγοραζει το καλυτερο την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο. Αναφορικά με το mobo, δεν συμφωνώ... Η P5K Deluxe έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι αξίζει τα λεφτά της, αφού άνετα "τελικιάζει" οποινδήποτε C2D ή C2Q... Τώρα αυτά που λες για την DS4: Τώρα αυτό πού το διάβασες? :razz: Θα το πω για ακομη μια φορα...Η Asus δεχτηκε πολλες επιστροφεσ(rma) stin P5k deluxe ειτε απο προβληματικα sata ports/sata wires ,ιδε πορτ k.a To οτι ειναι καλυτερα ποιοτικα αναφερεται στην διαταξη των κυκλωματων στin pcb(το οτι χρησιμοποιει moffsets kai japan capas. δεν λεει κατι ολοι τα χρησιμοποιουν) αλλα οταν βλεπεις την ασσους και πεταει το ide port κατω αριστερα,τοποθετει πυρηνα και μνημεσ και pci express πολυ κοντα εμενα μου "λεει" υψηλεσ θερμοκρασιες ειτε απο wire managment ειτε απο την διαταξη... καλύτερη επαγωγή θερμότητας θες μάλλον να πεις... Τί είναι η θερμότητα για να απαγάγεται? ΛΟλ...no comments,let me give you a dictionary or shouldn't i??? απαγωγ:απο εκει που φευγει ενα μεροσ της θερμοκρασιας και ξεκινα η μεταβολη της.πχ ta heatpipes περιεχουν ειδικο υγρο,θερμαινονται και απο τα heat spreaders φευγει ενα μικρο μεροσ θερμοτητας και ξαναγυρναει ψυχρο για να κανει το ιδιο κυκλο(απαγεται,γιατι αν ηταν να απαγαγεται τοτε η Ελ.Ασ θα ειχε πολυ δουλεια να κανει...) Ε? Τί ακριβώς εννοείς? ευρωπαικη αποκλειστικοτητα σηαμειναι οτι εναι διαθεσιμη μονο στην ευρωπη...οι αμερικανοι δεν εχουν δικαιωμα επιλογης στην π35-ds4 kai stin p35-dq6 γιατι απλα δεν ειναι διαθεσιμη γιαυτους παρα μονο μεσα απο ebay... Για τις μνήμες ευτυχώς συμφωνούμε ! Ναι πράγματι, φοράνε τα D9GKX της Micron, πράγμα που σημαίνει: o/c στο Θεό ! ναι ενταξει ειναι μικρον αλλα εχουν heat problems(leds add 10%heat) και με τις current mobos to poly mexri 1200 stable... Φιλικα Q
george_o/c Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 1) Το είπες και εσύ ο ίδιος... Όταν συναντήσουμε τυχόν FSB Wall, το μικρότερο multiplier κάνει τη διαφορά :wink: Και δεν νομίζω ότι ένας watercooled (εφόσον λες ότι έχεις watercooling :wink:) E6600 θα έχει πρόβλημα π.χ. στα 450 x 9 = 4050 ΜΗz ... Αντιθέτως στις ίδιες τιμές ένας Ε6750 θα έχει συχνότητα της τάξεως των 3600ΜΗz μόλις ... :wink: 2) Δεκτή η παρατήρησή σου όσον αφορά τα προβλήματα θερμοκρασίας με την P5K :wink: (Αν και μέχρι τώρα νόμιζα ότι μόνο η απλή P5K έχει πολλά προβλήματα και συνεπώς πολλά rma ...) Όπως λες και στο #1 αναφερόμενος στην DS4 με το P35, (ουσιαστικα ειναι η P35-Dq6 w/o some extras) ας μιλήσουν τα benchmarks λοιπόν ... http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherboards_compared/page16.html P5K > DQ6 > DS4 (δεν παίρνει μέρος στα test του Θωμά, αλλά όπως λες και εσύ είναι μια "κομμένη DQ6", και συνεπώς χειρότερη από αυτήν :wink:) http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherboards_compared/page17.html Θα έλεγα ότι η μάχη P5K vs DQ6 είναι αμφίρροπη ε? Για κόψε λίγο επειδή μιλάμε για την DS4 ... :wink: http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherboards_compared/page18.html Mε μοναδική ήττα της P5K στο System Test του PC Mark 2005, σε όλα τα υπόλοιπα η διαφορά της από την DQ6 νομίζω είναι εμφανής :wink: Πόσο μάλλον από την DS4 ... http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherboards_compared/page19.html Και πάλι νίκη της P5K ... http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherboards_compared/page20.html Αgain ... http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherboards_compared/page21.html Η DQ6 παίρνει το overclocking crown, αφού καταφέρνει να ξεχωρίσει αναφορικά με το max FSB :wink: Σε αυτόν τον τομέα, ναι ίσως, και να είναι χειρότερη η P5K Deluxe, αλλά νομίζω ότι οι παραπάνω διαφορές της, την αποζημιώνουν και με το παραπάνω μάλιστα. Τώρα για την DS4, δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ στο max FSB με την DQ6, οπότε ... Max FSB: DQ6 > DS4 > P5K Deluxe ... Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος Υ.Γ. @Q: Sorry για τα πολλά razz (:razz:), και τους χθεσινοβραδυνούς αυξημένους τόνους, αλλά βλέπεις η ζωή δεν είναι μόνο insomnia (no offence), αλλά και διαπροσωπικές σχέσεις (:sad:)... Εκεί οφείλεται και ο lastnight εκνευρισμός μου ...
Gary_Kokkin Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Για τα προβλήματα της Αsus ο φίλος παραπάνω αναφέρετε σε "sata ports/sata wires ,ιδε πορτ" όχι θερμοκρασίας,από ότι καταλαβαίνω,και εξηγεί γιατί,και αυτά σε άλλη αγορά (Γερμανική)-εψαξα και δεν βρήκα στα Αγγλικά τέτοιες αναφορές Προβληματάκια τυχαίνουν παρτίδα με παρτίδα σε όλα τα προιόντα και περισσότερες πιαθνότητες όταν υπάρχουν και διαφορετικά εργοστάσια κατασκευής και μεγάλη παραγωγή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.