Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS

LiKBeAsT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα line interactive από τα online, τι διαφορά έχουν; Επίσης για λάπτοπ, θα έκανε κάποιο από τα παρακάτω?

http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&itm=10413&ct=29&la=1

http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&itm=10016&ct=29&la=1

(Συγγνώμη αν κάτι έχει απαντηθεί παραπάνω, όμως είμαι με dialup και η σύνδεση μου σέρνεται...)

Line interactive:

Χρησιμοποιουν μόνο ένα inverter. Οταν η παροχή είναι παρούσα, τότε το inverter δουλεύει αντίστροφα φορτίζοντας την μπαταρία. Όταν η παροχή χαθεί (διακοπή) το UPS αντιστρέφει την ροή, ενεργοποιείται το inverter και παρέχει ρέυμα από την μπαταρία. Αυτός ο σχεδιασμός παρέχει καλύτερο φιλτράρισμα από τα standby επειδή το Inverter είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το φορτίο.

Τα Line Interactive συνήθως διαθέτουν και αυτόματο ισοσταθμιστή ροής (Automatic voltage regulator/AVR) που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν τα "πάνω-κάτω" του ρέυματος χωρίς να χρειάζεται να γυρνάνε σε τροφοδοσία από την μπαταρία, (αν και πολλά "φθηνά" μοντέλα δεν διαθέτουν με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν φορτίο μπαταρίας για να ισοσταθμίσουν τις υποτάσεις/υπερτάσεις του ρεύματος).

Με αυτό το τρόπο το UPS (τουλάχιστον αν είναι της προκοπής) διορθώνει τις ανωμαλίες της τάσης χωρίς να σου αδειάζει τις μπαταρίες (που ως γνωστόν έχουν περιορισμένες φορτίσεις με full απόδοση).

Οnline UPS:

Καταρχήν να πώ πως η πλήρης ονομασία τους είναι 'Delta conversion online UPS'. Είναι μία σχετικά νέα τεχνολογία.

Δεν γίνεται διαχωρισμός της παροχής του δικτύου και της παροχής της μπαταρίας, με αποτέλεσμα το switch-time για να περάσει από την μία παροχή στην άλλη απλά να μην υπάρχει. Αυτό ισχύει (ο διαχωρισμός της παροχής, όχι η ανυπαρξία του switch-time) και στα line-interactive, ΑΛΛΑ... υπάρχει μία διαφορά. Η συχνότητα του ρεύματος. Με αυτήν την τεχνολογία, η συχνότητα συγχρονίζεται με αυτήν της κύριας παροχής.

Το inverter εκτελεί χρέη γεννήτριας, για να δημιουργήσει διαφορά φάσης μεταξύ της τάσης της παροχής και της επιθυμητής μας τάσης. Αυτό γίνεται με μαγνητική διασύνδεση της γραμμής της κύριας πλευράς του inverter, με την δευτερεύουσα.

Οσο η τάση της παροχής είναι μέσα σε αποδεκτά πλαίσια, δεν χρησιμοποιείται "έργο" από το inverter. Αυτό δίνει εξαιρετικό efficiency σε αυτά τα UPS, καθώς όταν ΔΕΝ προστατεύουν (δεν έχουμε δηλαδή πρόβλημα με το ρεύμα) είναι εξαιρετικά οικονομικά σε κατανάλωση, έναντι των σαφώς πιο "πεινασμένων" Line interactive.

Όταν τώρα το ρεύμα μας αρχίζει τα κόλπα (τα ζεϊμπέκικα αν θέλετε), τότε το inverter απλά μεταφερεί το απαιτούμενο ρεύμα στην δευτερεύουσα περιέλιξη του μετασχηματιστή για να.. γίνουν τα υπόλοιπα (overvoltage ή undervoltage).

Η μπαταρία δε, φορτίζεται από ένα δεύτερο inverter ενώ το UPS είναι under load.

Επίσης μπορεί να τροφοδοτεί τον δίαυλο της τάσης είτε είναι από DC σε AC, είτε και το αντίθετο. Εν ολίγοις, διαθέτουν καλύτερη τεχνολογία, 2 inverters έναντι ενός των line interactive, και γενικά καλύτερη απόδοση.

Ένα line interactive μπορεί να "χάσει" την διακοπή και να μην προλάβει να γυρίσει στην μπαταρία. Αυτό συμβαίνει λόγω του switching από την μία παροχή (δίκτυο) στην άλλη (μπαταρία).

Tα Delta conversion online UPS δεν το παθαίνουν αυτό εκτός βέβαια αν έχουν.. "ξελιγωθεί" οι μπαταρίες. Όπως κατάλαβες κοστίζουν περισσότερο γιατί διαθέτουν πιο εξελιγμένη και νεότερη τεχνολογία καθώς και πιο πολλά εξαρτήματα από τα line interactive.

Ελπίζω να βοήθησα.

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τότε γιατί για SLI χρειάζεσαι σύμφωνα με την nvidia 700άρι+ τροφοδοτικό.

Μπορεί 250W να μην είναι, αλλά είναι κάπου εκεί γύρω...

Αν έχεις και crossfire με 2900XT.... άστα..

Δεν μου λες, ΤΙ λες; Σιγά μην τρωέι και 1000w. Για βάλε ένα πολυμετράκι (ή ακομα καλύτερα ένα load tester) και μέτρα την κατανάλωση σου από την πρίζα, και ας είναι και κανά 20-25% παραπάνω (λόγω power factor) από όσα καίει το pc σου πραγματικά, να δούμε.. Έλεος πια με τα watt!

Αν έκαιγε το pc σου κοντά 1 kilowatt 24/7 έχεις ιδέα πόσο θα πλήρωνες ΔΕΗ;

Εδώ πέρα μετρημένα pc με 8800 σε sli και μιλάμε για κτηνη συστήματα φτάνανε με τα βίας τα 450-500w.

Οσο για το ΓΙΑΤΙ η Nvidia προτείνει 700+ τροφοδοτικά για SLI ο λόγος ΔΕΝ είναι η κατανάλωση αλλά μάλλον κάτι εμπορικές συμφωνίες με τους κατασκευαστές τροφοδοτικών.

Ακου.. 865w!!!! :)

Δημοσ.
sta ups px ena ups 1000va einai 700 watt peripou.

Ότι να'ναι. Από πότε το voltampere και τα watt είναι διαφορετικό πράγμα; ..έλεος ρε παιδιά! Ημιμάθεια! Φρικτό πράγμα, ναι;..

Ορίστε λοιπόν:

A volt-ampere in electrical terms, means the amount of apparent power in an alternating current circuit equal to a current of one ampere at an emf of one volt. It is equivalent to watts for non-reactive circuits.

Hence;

* 10 kVA = 10,000 watts capability (where the SI prefix k equals kilo)

* 10 MVA = 10,000,000 watts capability (where M equals mega)

While the volt-ampere and the watt are dimensionally equivalent one may find products rated in both VAs and watts with different numbers. This is common practice on UPSs (Uninterruptible Power Supplies). The VA rating is the apparent power that a UPS is capable of producing, while the watt rating is the real power (or true power) it is capable of producing, as opposed to reactive power. Reactive power arises due to the effects of capacitance and inductance of components in the load to be powered by the AC circuit. In a purely resistive load (incandescent lights for example), the apparent power is equal to the true power and the amount of VAs and watts used would be equivalent. However, in more complex loads, such as computers (which UPSs are intended to power) the apparent power used (VAs) will be larger than the true power used (watts). The ratio of these two quantities is called the power factor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volt-ampere

H διαφορά έγκειται στο power factor. Αν δεν ξέρετε διαβάστε πρώτα πριν γράψετε ανακρίβειες. Ε όχι και 1000Va=700w! Θα το έχει διαβάσει κανάς ηλεκτρονικός και θα γελάει ακόμα!

Δημοσ.

Όλα line interactive είναι. Γενικώς, σοβαρές εταιρίες σε UPS για home καταστάσεις είναι:

1. APC

2. MGE

Αξιόλογα είναι και τα Mustek. Απο κει και πέρα το.. χάος.

Τα συγκεκριμένα που κοιτάς δεν είναι και πολύ γνωστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και μούφες.

Θα πρότεινα μάλλον το Inform 600VA κυρίως γιατί έχει AVR σίγουρα (αναφέρεται στο pdf brochure), διαθέτει και USB αλλά και serial port (έναντι μόνο USB των Ablerex), αλλά το simulated sinewave output δεν είναι καλύτερο από το modified sinewave του Ablerex Troy 600va.

To επίπεδο θορύβου είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα και στο ένα και στο άλλο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των κατασκευαστων...

Νομίζω ότι μάλλον θα πας για το inform 600.

Δημοσ.

Ρε μανία ο τύπος με τα Xbitlabs ...

Για να στο λέμε δύο άτομα κάτι ξέρουμε...

Εγώ με το Mustek το 800άρι με το σύστημα τις υπογραφής μου και το CPU στα 3GHZ όταν έπαιζα TOmB Raider ή έκανα 3Dmark και έκοβα το ρεύμα για να δω τι παίζει έπεφτε...

• Super Moderators
Δημοσ.
Ρε μανία ο τύπος με τα Xbitlabs ...

Για να στο λέμε δύο άτομα κάτι ξέρουμε...

Εγώ με το Mustek το 800άρι με το σύστημα τις υπογραφής μου και το CPU στα 3GHZ όταν έπαιζα TOmB Raider ή έκανα 3Dmark και έκοβα το ρεύμα για να δω τι παίζει έπεφτε...

ennoeis gia thn katanalwsh twn 8800 GTX? an nai tote ta Xbitlabs den 3eroun ti tous ginetai kai ta 2-3 atoma pou to lene 3eroun parapanw...ok oti peis...se pisteuw...

• Super Moderators
Δημοσ.

dei3e mou esy metrhsh pou uposthrizei ta legomena sou apo kapoio a3iopisto...giati kai egw lew oti eimai o proedros ths Nvidia...poios me pisteuei omws? ama 8elw paraplhroforw kai egw kosmo...den 8elei kai megalo talento...

Δημοσ.

Δεν το συνεχίζω... Είμαι παλιό μέλος και σκυλόβρησα mods και έναν καραγκιόζη. Δεν θέλω να το κάνω και εδώ... Γενικά πιο πολύ Insomnia μπαίνω για να μαθαίνω πράγματα από δύο τρία άτομα όπως ο Ailuros και για να γελάω με τους υπόλοιπους... :-P

Η GTX δεν σημαίνει ότι σε full load είναι 250W, στιγμιαία όμως μπορεί να πάει κοντά.

Σου ξαναλέω ότι το UPS δεν το άλλαξα από βίτσιο... Όταν κλοκάρεις (δεν το ήξερα πριν το πάθω) ανεβαίνει πολύ η ισχύς.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν το συνεχίζω... Είμαι παλιό μέλος και σκυλόβρησα mods και έναν καραγκιόζη. Δεν θέλω να το κάνω και εδώ... Γενικά πιο πολύ Insomnia μπαίνω για να μαθαίνω πράγματα από δύο τρία άτομα όπως ο Ailuros και για να γελάω με τους υπόλοιπους... :-P

Η GTX δεν σημαίνει ότι σε full load είναι 250W, στιγμιαία όμως μπορεί να πάει κοντά.

Σου ξαναλέω ότι το UPS δεν το άλλαξα από βίτσιο... Όταν κλοκάρεις (δεν το ήξερα πριν το πάθω) ανεβαίνει πολύ η ισχύς.

ma KAI O AILUROS exei postarei 1-2 fores AKRIVWS ton idio pinaka pou postara kai egw apo to Xbitlabs otan 8elei na dei3ei thn katanalwsh kapoiwn kartwn grafikwn...

genikotera den mporw na katalavw giati epimeneis oti h GTX (xwris overclocking) 3odeuei tosa enw o pinakas tou Xbitlabs deixnei 3eka8ara tis times se 2D 3D kai 3D Peak...

kai to xeirotero einai oti epimeneis XWRIS apodei3eis...apla to les kai perimeneis na se pistepsoume...

Δημοσ.

@Τhresh, μου θυμίζει τον τύπο με τα Tagan πριν κάνα δίμηνο :mrgreen: Αχαχαχαχαχαχα, είχε θεοποιήσει τα Tagan χωρίς καν να ξέρει πόσα A βγάζουν combined, ή τί είναι OCP, από τί εξαρτήματα αποτελούνται ! αχαχαχαχαχαχαχα ... @Modkiller: Είναι απλό, δώσε μας ένα link, ένα chart, κάτι τις βρε αδερφέ, που να αποδεικνύει ότι ο Thresh είναι λάθος ... :razz: Ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις :razz:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...