jpol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Έχω την παραπάνω μητρική και την κάρτα γραφικών MSI 7600GS 512MB. Όταν προσπαθώ να τρέξω παιχνίδια με πολλά 3D γραφικά, πολλές φορές μου βγάζει μπλε οθόνη και μήνυμα για πρόβλημα με το "nv4_disp.dll" του driver της κάρτας γραφικών. Διάβασα ότι αυτό μπορεί να λυθεί με bios update της μητρικής. Ξέρει κανείς που έχει ίδια μητρική, καταρχήν εάν ισχύει κάτι τέτοιο και αν αξίζει γενικότερα το bios update από v1.1 σε v1.5. Διαφορετίκα μπορείτε να προτείνετε λύση για το παραπάνω πρόβλημα.
bloodram Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 giati den to dokimazeis na mas peis ! stis mobo tis msi einai ipervolika efkolo na kaneis bios update meso windows ! egkatestise ena programa tis mitrikis pou legetai live update kai pestou na kanei update tha sou vrei afto poio bios kanei gia sena tha sto katevasei kai tha to egkatastisei ! Genika na ksereis oti sinithos to teleftaio bios i to teleftaio driver einai sinithos afto me tis perisoteres veltioseis kai statherotita! alios den tha ypyrxe logos na vgaloun bios kathe 3 kai ligo
chek2fire Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 το bios update θα σε βοηθήσει με προβλήματα κυρίως hardware η γενικά συμπεριφοράς μητρικής παρα με προβλήματα software όπως το δικό σου.Για άλλη μια φορά στα windows το format φαντάζει μονόδρομος η πριν πας εκεί κάνε μια νέα εγκατάσταση των driver της κάρτας σου.
overclockerd Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 το bios update θα σε βοηθήσει με προβλήματα κυρίως hardware η γενικά συμπεριφοράς μητρικής παρα με προβλήματα software όπως το δικό σου.Για άλλη μια φορά στα windows το format φαντάζει μονόδρομος η πριν πας εκεί κάνε μια νέα εγκατάσταση των driver της κάρτας σου. Συνφωνώ απόλυτα, βεβαιά υπάρχει περιπτώση να λυθεί,πάντως ενα Bios Update μονό καλό κάνει! η 7600 GS δεν πιστευώ να εχεί πρόβλημα με την mobo σου,το μονο που προτείνω είναι να να κατεβάσεις καινούργιους Drivers απο το Web site τής nVidia http://www.nvidia.com κάνε Click στο Download Drivers και απο κεί θα εχεί οδηγίες για το τι Drivers θέλεις!
jpol Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Χθές δοκίμασα τα πάντα ρε παιδιά. Έκανα bios update κανονικά και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Αφού είδα ότι δεν διορθώθηκε, έσβησα τους drivers της nvidia με το Driver Cleaner Pro και εγκατέστησα τους τελευταίους 94.24 από το site της nvidia. Και πάλι όμως μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού "Rise and Fall" έκανε restart το pc. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα αυτό το παθαίνει μόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Παίζω κανονικά Colin Mc Rae DIRT, NFS Most Wanted και πολλά άλλα παιχνίδια με βαριά γραφικά. Έχω βάλει το τελευταίο patch αλλά πάλι τίποτα.
bloodram Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 ego exo akrivos tin idia mitriki alla exo alo provlima ! Eixa min asus tis plakas me via chipset kai epeza games mia xara me mia karta grafikon 6800gs tis nvidia . tora pou alaksa mobo vlepo oti mou kolaei polla games kai kirios to counter strike! mipos exei kapoio tool gia to vga pou den exo vrei ego akoma... ??
jpol Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δεν γνωρίζω κάποια ρύθμιση για την κάρτα γραφικών. Έγώ πάντως δεν είχα ποτέ ξανά πρόβλημα με κανένα παιχνίδι και το κάνει μόνο στο συγκεκριμένο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να το διορθώσω.
dark_banishing Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Έχω την μητρική msi p965 όχι πλάτινουμ αλλά την neo, και είχα ίδιο πρόβλημα με restarts αλλά σε άλλο παιχνίδι (company of heroes) και έφτιαξε με bios update. Επίσης το είχα και σε ένα άλλο pc χωρίς msi, το ίδιο μήνυμα και το έλυσα πηγαίνοντας πίσω στους nvidia drivers, δεν θυμάμαι ακριβως σε ποιούς.. Όσο για τα φορμάτ και τα windows, άμα είχε linux αγαπητέ chek fire δεν θα μπορούσε να παίξει καν !
jpol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Χθές έβαλα τους drivers που ήταν στο cd της κάρτας γραφικών (91.31) και πάλι έκανε τα ίδια. Θα δοκιμάσω να βάλω παλαιότερους drivers και θα φανεί. Μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί έχω τρελάνει το pc στα restart.
dark_banishing Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Άμα κάνεις google nv4_disp.dll θα σου βγάλει πάντως πολλά αποτελέσματα! Εγώ έτσι είχα βρει λύση.
jpol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Έχω φάει αμέτρητες ώρες να ψάχνω στο google για το πρόβλημα και να διαβάζω διάφορα. Δεν έχω βρει καμία λύση και δεν ξέρω τι να κάνω για να το διορθώσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.