Προς το περιεχόμενο

Nvidia Go 7800 Vs Mobility Ati X1400

Whargoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Mobility X1400 είναι ουσιαστικά μια Mobility X1300 (αφού και οι δύο έχουν 4 pixel pipelines και 2 vertex shaders) με τη διαφορά ότι ενώ η πρώτη έχει 128MB μνήμη, η δεύτερη έρχεται με μόλις 64MB :wink: Mην μπερδεύεσαι με την 256MB HyperMemory της Χ1400 αφού ουσιαστικά είναι 128MB για την κάρτα, και τα υπόλοιπα 128MB προέρχονται από την Ram του συστήματος με την τεχνολογία HyperMemory (κάτι σαν το TurboCache της n-Vidia). Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο σε αποτρέπω από την Χ1400 αφού καταναλώνει πόρους από τη μνήμη του συστήματος, πράγμα που επιβαρύνει το τελευταίο αρκετά πολύ :wink:

Όσο για την διαφορά της από την Go 7800, πραγματικά χαοτική... Η μέρα, με τη νύχτα :wink:

Αλλά πρώτα πες μας, σε τί laptop σκέφτεσαι να βάλεις την Go 7800? (Ha :razz:, σιγά που θα πάρεις την Χ1400 - απαγορεύεται :!: :lol:)

Δημοσ.

επειδη απο λαπτοπ δεν γνωριζω τιποτα και προσφατα πηρα το πρωτο μου μπορω να του βαλω οποια καρτα θελω? δεν βλεπω να κυκλοφορουν στο εμποριο εκδοσεις για φορητους. ενοω οτι οι εκδοσεις που βγαινουν για φορητους δεν βλεπω να πωλουνται ανεξαρτητα στα καταστηματα.

την πηρα την απαντηση μου με ενα γρηγορο ψαξιμο, ακυρο.

Δημοσ.
επειδη απο λαπτοπ δεν γνωριζω τιποτα και προσφατα πηρα το πρωτο μου μπορω να του βαλω οποια καρτα θελω? δεν βλεπω να κυκλοφορουν στο εμποριο εκδοσεις για φορητους. ενοω οτι οι εκδοσεις που βγαινουν για φορητους δεν βλεπω να πωλουνται ανεξαρτητα στα καταστηματα.

την πηρα την απαντηση μου με ενα γρηγορο ψαξιμο, ακυρο.

Και δικιο εχεις ...παρα το γεγονος οτι την βρηκες την απαντηση σου...λιφες ειναι οι εταιρειες που σου δινουν τη δυνατοτηα να χτισεις μονος σου ενα laptop και παλι με περιορισμους σε συνδυασμο εξαρτηματων (βλ Πλαισιο, multirama, vero, e-shop) . Συνηθως τα φορητα συστηματα ερχονται πακετο....

Ωστοσο μπορεις να βρεις καποια κομματια και στην αγορα....νομιζω οτι το Πλαισιο για παραδειγμα πουλαει και επεξεργαστες φορητους σκετους....

Δημοσ.

Θεωρητικα εαν δεν ειναι ενσωματωμενη αυτη που εχεις κ υποστηριζει συγκεκριμενα προτυπα, μπορεις να του αλλαξεις καρτα γραφικων...

Αλλα ειναι τοσοι οι περιορισμοι κ οι τιμες ειναι εξωπραγματικα υψηλες (τιμη καρτας+ εργασια τοποθετησης) που πρακτικα ειναι ασυμφορο...

Οποτε απλα ξεχνα το...

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...