Προς το περιεχόμενο

VISTA και Delphi .hlp

smilefreeware

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα φορητό με Vista.

Εβαλα το Delphi 7 και τουλάχιστον αυτά που δουλεύω εγώ δεν είδα πρόβλημα προς το παρόν.

Βέβαια όταν το τρέχω μου λέει ότι δεν πρέπει και κάτι τέτοια. (οχι έτσι θα το άφηνε).

Πατάω F1 πχ. στη λέξη integer και τσακ ένα ωραίο ευγενικό παράθυρο που μου λέει ότι τα παλιά αρχεία .hlp ξέχνατα.

Why can't I get Help from this program?

The Help for this program was created in Windows Help format, which was used in previous versions of Windows and it is not supported in Windows Vista.

For more information, see Windows Help program (WinHlp32.exe) is no longer included with Windows on the Microsoft support website.

Was this information helpful?

Ειδικά το τελευταίο όταν το είδα κάπως μου ήρθε. (Μετά τους δίδυμους πύργους έχουμε τρελλαθεί τελείως με την λέξη ασφάλεια).

Λύση

-----

Κάνουμε copy το winhlp32.exe από το c:\Windows\ από τα XP στην αντίστοιχη θέση και τέλος.

Ακρως λογική και εύκολη σκέψη , αλλά τουλάχιστον εμένα μου έβγαλε την Παναγία με τα permissions μέχρι να το πετύχω.

Υποθέτω ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα με όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν παλιά help.

Και επειδή ο καθένας έχει τη γνώμη του , η δική μου είναι ότι μας έπρηξε η MS με τα permissions και ειδικά στα Vista απογειώθηκε.

Δημοσ.

Άσχετο....αλλά τα Vista είναι απίστευτα σπαστικά!Για την πιο απλή δουλειά πρέπει να πατήσεις 10 φορές ότι είσαι σίγουρος ότι θέλεις να εκτελεστεί κάτι!Άσε που οι μισές εφαρμογές δεν δουλεύουν!:evil::evil::evil:

Δημοσ.

Πάντως όσοι γράφουμε λογισμικό για Windows ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την βοήθεια για τα προγράμματα μας σε μορφή CHM -θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πολύ, πολύ καιρό (από τα MS-Windows '98+) αλλά δεν πειράζει :)

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να δουλέψει το παλιό .hlp

Παίρνεις το winhlp32.exe από τα XP το τρέχεις και άνετα διαβάζει τα παλιά help.

Αλλά πατώντας F1 μέσα σε πρόγραμμα για να σε πάει στο συγκεκριμμένο help , εκεί παρουσίαζε πρόβλημα.

Για κατασκευή help έφτιαχνα htm το ενσωμάτωνα στο κώδικα και όταν μου το ζητούσαν το έβγαζα στο Temp και το καλούσα με Explorer.

Αυτό βέβαια όχι για μεγάλα help ούτε για ευρετήρια κλπ.

Πάντως έχεις δίκιο , παίζει πολύ καιρό το Chm.

Οσο για επιβεβαίωση ότι θες να τρέξει εμένα μου δημιουργεί πρόβλημα που ακόμη δεν ασχοληθεί να λύσω.

- Βάζω διάφορα στην έναρξη να τρέξουν και δεν τα εκτελεί.

- Το utorrent έκανε update μπήκε το νέο και όταν το έτρεξα δεύτερη φορά είδα ότι ήταν το παλιό. Δεν είχαν αφήσει τα Vista να γραφτεί το νέο πάνω στο παλιό.

- Ενα πρόγραμμα δικό μου που αλλάζει ημερομηνία στο σύστημα δεν δουλεύει αν δεν το τρέξω ως administrator. Το θέμα όμως είναι ότι το καλώ μέσα από ένα άλλο και δεν ξέρω πως θα του δώσω το (Run as administrator).

Κλπ. κλπ. θα τα δούμε στη πορεία.

Πάντως καλό είναι αν βρίσκουμε κάτι με τα Vista ας το γράφουμε να το βρίσκουν οι υπόλοιποι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...