Προς το περιεχόμενο

Delphi:Eπεξεργασια Video

katerina174

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορω να επεξεργαστω video σε delphi?Εχω βρει πως να ενσωματωνω video σε εφαρμογες, αλλα θελω να τα επεξεργαζομαι κιολας.Εστω και μια λεξη, καποια αρχικα να μου πειτε ειναι αρκετο...για να ξεκινησω τουλαχιστον

Ευχαριστω

Δημοσ.

Τι εννοείς "επεξεργαστώ"? Επεξεργασία είναι το "κάνω convert με αλλο codec", επεξεργασία είναι και το "μετατρέπω τα κόκκινα pixel σε μπλέ και τούμπαλιν, ενώ παράλληλα αν στο βίντεο δείχνει αυτοκίνητο ελέγχω την πινακίδα του και άμα είναι του συζύγου της παράνομης σχέσης μου του μουτζουρώνω το πρόσωπο γιατί δε θέλω να τον βλέπω-με τρομάζει έτσι όπως είναι με τα κέρατα".

Εσύ για ποιά από τις 2 περιπτώσεις ενδιαφέρεσαι?

Δημοσ.

εχεις δικιο...δεν προσδιορισα:oops:

Παραδειγμα επεξεργασιας:θελω να χωριζετε σε frames και να εφαρμοζω φιλτρα σε καθε frame η να βγαινουν απο το video στατιστικα στοιχεια (π.χ ιστογραμματα)...Γενικα θελω να μπαινω στον κωδικα για να τον ''πειραζω''

Αρα...μαλλον στην δευτερη κατηγορια ανηκω....

Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια για ένα λογισμικό μου γραμμένο σε C/C++ Builder 6 (η C++ εκδοχή της Delphi) χρειάσθηκε να δημιουργώ αρχεία video από bitmaps της φόρμας.

Για να το πετύχω αυτό χρησιμοποίησα κλήσεις στο Windows API...

Δημοσ.

Γενικά χρειάζεσαι κάποιον τρόπο να πάρεις ένα-ένα τα frames από τον decoder του avi. Αυτό αν και ακούγεται απλό είναι δύσκολο.

Καταρχάς το interface γι' αυτή τη δουλειά είναι διαφορετικό ανάλογα με το αν ο decoder είναι video for windows ή directshow. Να φανταστείς το virtualdub υποστήριξε τους τελευταίους μόνο από την έκδοση 1.6.2 και μετά.

Αφού πάρεις το frame, το να το αλλάξεις και να το δείξεις στην οθόνη ας πούμε ότι είναι εύκολο. Αν όμως θελήσεις να το αποθηκεύσεις σε αρχείο, ακόμα και με τον ίδιο codec, δυσκολεύουν τα πράγματα.

Νομίζω ποιο εύκολο θα σου είναι αν ψάξεις για κάποια βιβλιοθήκη η οποία να τα κάνει αυτά για σένα και να σου περνάει το frame σε μια ρουτίνα σαν απλό πίνακα. Ρίξε μια ματιά π.χ. στα Torry Delphi Pages: http://www.torry.net/pages.php?id=168

ή στην http://www.sourceforge.net για τίποτα σχετικά components...

Δημοσ.

Άρα κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα της επεξεργασίας χωρίζεται στα εξής 2:

α) Εξαγωγή του frame από το το video

β) Επεξεργασία του frame

α) Για την εξαγωγή του frame από το video κοίταξε τι δυνατότητες σου δίνει το component που χρησιμοποίησες για να βάλεις το video στην εφαρμογή. Αν δεν γίνεται με αυτο, ψάξε για άλλο component (νομίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις το vlc ως ActiveX ή κάπως έτσι, το έχω δει να γίνεται αλλα δε θυμάμαι λεπτομέρειες... google it)

B) Από τη στιγμή που έχεις το frame, το επεξεργάζεσαι είτε σαν bitmap, είτε σαν array of integer, είτε όπως αλλιώς σε βολεύει

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

Το κλασσικο component της delphi για video δεν μου εκανε και καταβασα ενα αλλο που εξαγει τα frames απο το video και εχει εναν υποτυπωδη κωδικα...

Ευχαριστω alkisg:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...