Προς το περιεχόμενο

Ο Athlon 64 x 2 εχει διπλο πυρηνα?

ondoin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον να σε πληροφορησω οτι ο A64, τουλαχιστον στα μοντελα που γνωριζω 3800-5000 τοσο, χωρις κανενα fan(το Χειμωνα εννοειται) πιανει ο cpu γυρω στους 32-35οC και με το cool&quiet να κατεβαζει στο χαμηλο τις στροφες.

επισης να πληροφορήσεις το κοινό οτι κάτω απο 35oC ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή ΔΕΝ δουλεύει καν, οπότε ναι. το χειμώνα εμένα κάνει πάνω απο 5-10 λεπτά για να ξεκινήσει απο την στιγμή που θα ξεκινήσω το μηχάνημα....

ακομα και τότε, σε πλήρη φόρτο, δεν περνάει τους 40-42

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
επισης να πληροφορήσεις το κοινό οτι κάτω απο 35oC ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή ΔΕΝ δουλεύει καν, οπότε ναι. το χειμώνα εμένα κάνει πάνω απο 5-10 λεπτά για να ξεκινήσει απο την στιγμή που θα ξεκινήσω το μηχάνημα....

ακομα και τότε, σε πλήρη φόρτο, δεν περνάει τους 40-42

Μπα, μην κουράζεσαι. Αυτά είναι πράγματα που δεν τα γνωρίζουν και δε νοιάζεται ούτε το 1‰ των χρηστών Η/Υ, μπλα μπλα μπλα, yada yada yada κλπ κλπ... :twisted:

Δημοσ.
Πως θα παρεις σαν επιχειρημα το o/c οταν ουτε 1 τοις χιλιοις δεν οβερκλοκαρει (επειδη δεν γνωριζει καν ουτε τη λεξη), φιλε μου? Ας ειμαστε ρεαλιστες.

Με αυτό το ποσοστό μας έχεις φάει τα @@, είπαμε τόσο μικρό είναι το ποσοστό στον ύπνο σου.

Στον κόσμο τον πραγματικό το overclocking πλέον το ξέρουν και κάτι πιτσιρίκες που συχνάζουν στα BnB για LineAge...

Ειπα χωρις case fans για να εχουμε αντικειμενικο σταθερο μετρο συγκρισης.

Τόσα ξέρουμε, τόσα λέμε.

Αν θες να συγκρίνεις δύο επεξεργαστές θερμικά πρέπει να εξασφαλίσεις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες δοκιμής...ίδια ακριβώς room temp, CPU HSF Fan Inlet temp και ίδια components ( πλήν mobo & cpu φυσικά ) καθώς και ίδιο load.

Λοιπον να σε πληροφορησω οτι ο A64, τουλαχιστον στα μοντελα που γνωριζω 3800-5000 τοσο, χωρις κανενα fan(το Χειμωνα εννοειται) πιανει ο cpu γυρω στους 32-35οC και με το cool&quiet να κατεβαζει στο χαμηλο τις στροφες.Συνεπως ο A64 ειναι η καλυτερτη λυση σε αυτους που θελουν ησυχο το κεφαλι τους.

Ok, εγω δηλαδή στο main rig με τον Core 2 Extreme X6800 @ 3.9GHz με αερόψυκτρα που έχω τώρα στις ζέστες max load 54C ενώ τον χειμώνα δεν πάμε πάνω από 40C δίχως C1E & SpeedStep ( εν αντιθέση με εσένα που κάνεις και dynamic clock control με το CnQ ) είμαι ο χαμένος της υπόθεσης.

Of course!

Είπαμε...μην πέρνετε Ferrari γιατί κάνουν θόρυβο, πάρτε το Opel Astra που είναι αθόρυβο...

Δημοσ.

Tha sas pw mia istoria palia stin zazimvari. O protos mou epeksergastis itan enas celeron sta 333 an thimame kala. Tote den iksera pola pragmata apo PC poso mallon apo OC. Oli mou elegan na parw auton kai oxi ton antistixo pentium sta 400 i parapano.

Apo tin alli, merikoi alloi mou elegan oti afou den kserw apo OC kalitera na parw enan Pentium.

Apotelesma:1 xrono meta pou mou xriazotan perisoteri epeksergastiki isxis ematha na kanw kai overclock kai to kseklidoto multiplier tou celeron mou ekane tin zoi poio eukoli giati tote ta mobos den itan opos simera kai FSB oc itan para poli diskolo idika gia apeiro xristi.

I dinatotita OC iparxei kai einai thetiko. Ama den kserei o allos na kanei overclock den mionei tin aksia tou CPU. Parte gia paradigma tin zitisi tou FX-51 me to pou vgike o FX-53. Oloi psaxnan ton 51 pou itan se fisiologiki timi na tou petaksoun ta petala sto OC kai i timi itan arketa ipsili se mtx komatia logo autou tou prosontos.

Δημοσ.
επισης να πληροφορήσεις το κοινό οτι κάτω απο 35oC ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή ΔΕΝ δουλεύει καν, οπότε ναι....

Oχι παιδι μου, τι ειναι αυτα που λες? Ακου δε δουλευει καν...Εγω ο ιδιος εχω δει τον 4400 τον χειμωνα να κατεβαινει στους 32oC idle. Xωρις ανεμιστηρες κουτιου μονο τον δικο του.

Με αυτό το ποσοστό μας έχεις φάει τα @@, είπαμε τόσο μικρό είναι το ποσοστό στον ύπνο σου...
lol εισαι σιγουρος για το ποιος κοιμαται? Πότε θα καταλαβεις οτι οι κοινοι χρηστες δεν εχουν σχεση με τον μικροσκοσμο σου εδω στο forum και στα παρομοια forums. Βγες απ το μικροκοσμο σου, δες τη πραγματικοτητα.
Τόσα ξέρουμε, τόσα λέμε.

Αν θες να συγκρίνεις δύο επεξεργαστές θερμικά πρέπει να εξασφαλίσεις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες δοκιμής...ίδια ακριβώς room temp, CPU HSF Fan Inlet temp και ίδια components ( πλήν mobo & cpu φυσικά ) καθώς και ίδιο load.

Αυτο λεω κι εγω, ιδιες συνθηκες, κι επειδη το σπιτι μας δεν ειναι εργαστηριο αυτο που μπορουμε τουλαχιστον να κανουμε ειναι να αφαιρεσουμε τους περιττους ανεμιστηρες.

Βλεπω οτι κανεις τα παντα για να περασεις οπωσδηποτε το οτι ο 6600 ειναι καλυτερος απ τον 6000, κουνια που σε κουναγε ομως, παρτο χαμπαρι οτι ο 6000 ειναι σαφως ανωτερος του Μεριλυν Μονροε.

Ok, εγω δηλαδή στο main rig με τον Core 2 Extreme X6800 @ 3.9GHz με αερόψυκτρα που έχω ...
Τωρα λεμε κι οτι θεμε?.. Ποιος μιλησε για Χ6800?
Δημοσ.
Tha sas pw mia istoria palia stin zazimvari. O protos mou epeksergastis itan enas celeron sta 333 an thimame kala. Tote den iksera pola pragmata apo PC poso mallon apo OC. Oli mou elegan na parw auton kai oxi ton antistixo pentium sta 400 i parapano.

Apo tin alli, merikoi alloi mou elegan oti afou den kserw apo OC kalitera na parw enan Pentium.

Apotelesma:1 xrono meta pou mou xriazotan perisoteri epeksergastiki isxis ematha na kanw kai overclock kai to kseklidoto multiplier tou celeron mou ekane tin zoi poio eukoli giati tote ta mobos den itan opos simera kai FSB oc itan para poli diskolo idika gia apeiro xristi.

Vasika, prepei na isoun karatyxeros :)

O 333 eixe kleidomeno multi... Anevaine sta 416MHz (X83) me tis typikes motherboard i kai sta 500MHz, alla para poly dyskola, oxi aera opos o 300A@450MHz (X100).

Ksekleidotous evriskes tote mono orismenous 300A

[exo dei 300A@600MHz, me ydropsyxi epoxis :)].

Δημοσ.

Μετά από πλήρη έλλειψη επικοινωνίας και φαιάς ουσίας καθώς και μερικά "ευχετήρια" pm από τη μεριά του ο κος george__ μας αποχαιρέτησε μόνιμα.

Μου είπε να σας μεταφέρω ότι θα πάει να κουβαλάει wafer στην AMD μέχρι οι επεξεργαστές της να γίνουν καλύτεροι από τους C2D. :P

Παρακαλώ συνεχίστε ελεύθερα.

/sc

Δημοσ.

Τελικα δεν εχω καταλαβει ακομα.Εχει 2 πυρηνες η' οχι?

Επισης το 64 σημαινει οτι ειναι 64μπιτος?Γενικα θα τρεχει γρηγορα η' ειναι μονο θεωρια?

Aπο αυτους τους δυο ποιος ειναι καλυτερος?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1038&product=869082

η'

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=976326

Δημοσ.
Τελικα δεν εχω καταλαβει ακομα.Εχει 2 πυρηνες η' οχι?

Επισης το 64 σημαινει οτι ειναι 64μπιτος?Γενικα θα τρεχει γρηγορα η' ειναι μονο θεωρια?

Aπο αυτους τους δυο ποιος ειναι καλυτερος?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1038&product=869082

η'

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=976326

.... ναι εχει δυο πυρηνες....ναι ειναι 64μπιτος....οχι ειναι σαπακι και

φουρνος παρε τον ιντελ ανεβαινει πολυ....ελπιζω να σε βοηθησα....

Δημοσ.

Οχι δεν εχει 2 πυρήνες. το Χ2 ειναι πληροφορική συντομογραφία ελληνικής ετοιμολογίας. Σημαίνει "όΧι δύο". Το 64 σημαινει οτι είναι πιό αργός, αλλα και πιό οικονομικός. Δηλαδή, το περίφημο Cripplers benchmark το ολοκληρώνει σε 64 δευτερόλεπτα, ενώ οι άλλοι επεξεργαστές (που δεν γραφουν 64) το τελειώνουν σε 32 δευτερόλεπτα.

Αλλα επειδή δουλευει πιο αργά, καταναλώνει και λιγότερο ρεύμα, αρα δεν πληρώνεις πολλά στη ΔΕΗ. Απο τότε που πήρα τον AMD X2 4400, και παίζοντας 17 ώρες την ημέρα pacman πληρώνω μόνο 450 ε το μήνα ηλεκτρικό, ενώ παλιά με τον υπερχρονισμένο pentium 4, ερχόταν η δεή 800 και έφευγε με 1000!!!

Δημοσ.
Axaxaxaxaaaa! Αυτα ειναι! Γελασα με την ψυχη μου 12:15 βραδιατικα....

Χαχα! Εγώ ολοκλήρωσα το LaughingMark07 5 λεπτά πριν από σένα Γιώργο. Επειδή έχω E6600@3,6GHz και όχι σαβούρι E6420. Χαχα! Τώρα έχω περισσότερο χρόνο να γελάσω και με άλλα threads. Είδατε που το κλοκάρισμα βοηθάει ακόμη και την πνευματική μας υγεία; :-D

Δημοσ.
Vasika, prepei na isoun karatyxeros :)

O 333 eixe kleidomeno multi... Anevaine sta 416MHz (X83) me tis typikes motherboard i kai sta 500MHz, alla para poly dyskola, oxi aera opos o 300A@450MHz (X100).

Ksekleidotous evriskes tote mono orismenous 300A

[exo dei 300A@600MHz, me ydropsyxi epoxis :)].

300A enoousa :-D

Aha, otan apofasisa oti thelw tis dinatotites kai oxi to stadar alla limited performance piga kateuthian stous Kseklidotous.

Gia ena diastima ton doulepsa me koutali... gia psiktra! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...