Προς το περιεχόμενο

Ο Athlon 64 x 2 εχει διπλο πυρηνα?

ondoin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ το σκέφτομαι για 6000+ :grin: Μιλάμε, τί μου λέτε εσείς, δεν καταλαβαίνω τπτ... Intel και βλακείες :razz: Εδώ σας διαβεβαιώνω ανεβαίνει άνετα από 3GHz @ 3.1 - 3.2 GHz με θερμοκρασίες καμιά 60αριά βαθμοί Κελσίου... :lol:

P.S.1 : Οι μετρήσεις θερμοκρασιών έγιναν με το CM Stacker 832 τίγκα στους ανεμιστήρες. Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η ΤU120Ex χρησιμοποιήθηκε ως cpu cooler, αλλιώς θα είχαμε 70αρίσει

P.S.2 : Δεν είμαι AMD Fanboy... :lol:

Ε ρε γέλια, βραδυνιάτικο ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τι ακριβώς επιβεβαιώνεις με αυτό; Ότι σε idle έιναι 4-5w πιο κάτω οι AMD ενώ σε Full Load (που ουσιαστικά είναι το ζουμί της υπόθεσης) γίνεται χαμός!

Επίσης στην τελευταία παράγραφό λέει αυτό (γιατί άραγε;):

AMD needs 65nm top to bottom in a bad way; not only will it help ease capacity constraints, but it will also keep AMD from turning into the power hungry chip maker that Intel once was.

Edit: Ξέχασα και αυτό:

Keep in mind that our E6300 is a particularly bad sample so it showcases the worst possible power consumption for that particular processor.

Εξαρτάται από την χρήση αυτό. εγώ τρέχω το PC 24/7 και 95% είναι σε idle οπότε πιο πολύ με ενδιαφέρει το idle. Αν τρέχεις απαιτητικές εφαρμογές πολλές ώρες τοτε προφανώς σε ενδιαφέρει το load περισσότερο.

Δημοσ.

Μην το συζηταμε αλλο ρε παιδια...

Απλα τα πραγματα.

Σε stock καταστασεις δεν ειναι ασχημη η αγορα amd x2...

ΑΛΛΑ εφοσων τραβανε τοσο ευκολα,ανεξοδα κ απροβληματιστα o/c οι c2d ποιος θα τους αφησει stock....

Οποτε στην τελικη παλι δεν τιθετε θεμα συζητησης...

Αφηστε που για τους τετραπυρηνους δεν εχει να αντιπαραθεσει απολυτως τιποτα(προς το παρων) η amd.

Και q6600 στα ~260 ευρω δεν μου ακουγετε καθολου ασχημα.Τραβας κ ενα ηπιο-μετριο o/c και νατος στα 3-3,2...

Δημοσ.
Εξαρτάται από την χρήση αυτό. εγώ τρέχω το PC 24/7 και 95% είναι σε idle οπότε πιο πολύ με ενδιαφέρει το idle. Αν τρέχεις απαιτητικές εφαρμογές πολλές ώρες τοτε προφανώς σε ενδιαφέρει το load περισσότερο.

Και εγώ 24/7 ανοιχτό το έχω και κλείνει μόνο όταν θέλω να κάνω καμία αλλαγή στο hardware ή αν κοπεί το ρεύμα! Δεν παίζει ρόλο αυτό όμως σε ένα pc αφού έτσι και αλλιώς σε idle δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απο 5-10w μεγαλύτερης κατανάλωσης :wink: Εάν ήταν έτσι δεν θα μας ενδιέφερε καν τι psu θα είχε το pc και θα μπορούσαμε να είχαμε ένα psu 200w και θα λέγαμε ότι δεν καταναλώνει ρεύμα! Το θέμα είναι τι γίνεται όταν δουλεύει το pc σε πλήρη λειτουργία.

Δημοσ.

Τι σχεση εχουν τα watt του τροφοδοτικου με την efficiency του? Τι λες τωρα? Οτι καλυτερο ειναι να καει 30w λιγοτερα για μια ωρα και 10w περισσοτερα 23?

Δημοσ.
Σε stock καταστασεις δεν ειναι ασχημη η αγορα amd x2...

ΑΛΛΑ εφοσων τραβανε τοσο ευκολα,ανεξοδα κ απροβληματιστα o/c οι c2d ποιος θα τους αφησει stock....

Οποτε στην τελικη παλι δεν τιθετε θεμα συζητησης...

Είναι όπως ακριβώς τα λέει ο @topos. Να πάρεις C2D και να τον αφήσεις σε stock συχνότητα είναι μεγαλύτερη αμαρτία και από το να σου κάθεται η γυναίκα των ονείρων σου κι εσύ να λες όχι! :-D

Δημοσ.
Και εγώ 24/7 ανοιχτό το έχω και κλείνει μόνο όταν θέλω να κάνω καμία αλλαγή στο hardware ή αν κοπεί το ρεύμα!

Kαι γιατι να εχεις ανοιχτο 24/7 το καλο σου pc και οχι ενα "κατεβαστηρι" με υλικα της πλακας:confused:

Δημοσ.

Oριστε ενα site μετρησεων που βγαζει τον amd X2 6000+ ανωτερο απ τον Μεριλυν Μοnrοε 6600... ( PCMarc 2005 -CPU )

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=921&model2=877&chart=416

Στα περισσοτερα benchmarks τον τρωει λαχανο, οπως θα δειτε, ο 6000 τον 6600. Aρα ειχα δικιο οταν ειπα οτι ο Α64 Χ2 6000 ειναι προφανως ανωτερος του monroe 6600.

Eιμαι περιεργος να δω τι θα πειτε τωρα ορισμενοι :-D:mrgreen:

(Το βρηκα!! να κανετε μόκο!:mrgreen::mrgreen:)

Δημοσ.
Oριστε ενα site μετρησεων που βγαζει τον amd X2 6000+ ανωτερο απ τον Μεριλυν Μοnrοε 6600... ( PCMarc 2005 -CPU )...[/size]

Είσαι σίγουρος ότι το κοίταξες καλά το site; Εγώ είδα τελικό σκορ 16-17 υπέρ του Χ2 6000+, με κάμποσα synthetic bechmarks μέσα, σε 4-5 τεστς διαφορά 1 μονάδας στις 140-150 και άλλα τέτοια ωραία.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά: Με O/C που γίνεται τόσο εύκολα που μπορεί να το κάνει ο μέσος Insomniac (hell, ακόμη και η γιαγιά μου μπορεί, και είναι και τετραπληγική!), δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή desktop AMD CPU o/ced, που να χτυπάει οποιoνδήποτε C2D @ 3.2GHz (που τα πιάνει για την πλάκα του και ο E4300).

Άντε τώρα να αγοράσεις καμμιά δεκαριά Χ2 6000+ μπας και στήσεις κάνα farm για τις κρύες νύχτες του χειμώνα... :twisted:

Δημοσ.

ρε δεν πατε καλα σοβαρα . καθεστε και συγκρινετε τα μπρικια της amd που ειναι ακομα στον κ8 με εναν επεξεργαστη που βαραει αερα ενα 50% με το καλημερα και με μητρικες χαμηλου κοστος , επειδη εχει μεσα τον ελενκτη μνημης . ηθελα να ξερα τι προσπαθειτε να αποδειξετε. παρτε τα μπρικια που πρεπει να τους ριξεις ηλεκτροσοκ πανω για να πανε 200 mhz πανω και μην παρετε εναν επεξεργαστη που κανεις δυο κινησεις και εχεις παει ενα γιγαχερτζ πανω. τι να πω αμα γουσταρετε εσεις παρτε τον δεν μου πεφτει λογος αλλα να ειστε αντικειμενικοι τουλαχιστον. αμα δεν κλοκαρεις καθολου ναι παρε τους πρασινους αλλα μην συγκρινετε ανομοια πραγματα.

Δημοσ.
ρε δεν πατε καλα σοβαρα . καθεστε και συγκρινετε τα μπρικια της amd που ειναι ακομα στον κ8 με εναν επεξεργαστη που βαραει αερα ενα 50% με το καλημερα και με μητρικες χαμηλου κοστος , επειδη εχει μεσα τον ελενκτη μνημης . ηθελα να ξερα τι προσπαθειτε να αποδειξετε. παρτε τα μπρικια που πρεπει να τους ριξεις ηλεκτροσοκ πανω για να πανε 200 mhz πανω και μην παρετε εναν επεξεργαστη που κανεις δυο κινησεις και εχεις παει ενα γιγαχερτζ πανω. τι να πω αμα γουσταρετε εσεις παρτε τον δεν μου πεφτει λογος αλλα να ειστε αντικειμενικοι τουλαχιστον. αμα δεν κλοκαρεις καθολου ναι παρε τους πρασινους αλλα μην συγκρινετε ανομοια πραγματα.

hlektrosok e?dhladh egw pou eixa paei ton 2500+ barton 400mhz panw me stock(etsi eixa ousiastika 3200+) kai dyo xronia htan rock steady!mallon eimai poly tyxeros,kai twra klokcarw twn 3800+ me 500 mhz panw...tespa o/c.ore kai pali o/c.ore

Δημοσ.
Ποιος ασχολειται με o/c? To 1 τοις χιλιοις των χρηστων?

Parcifal, το site δειχνει καθαρη νικη του 6000.

Κοίτα, όσοι με γνωρίζουν με θεωρούν ευγενικό άτομο. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε μπορώ παρά να πω ότι λες χαζομάρες. Αυτά που γράφεις εκτίθενται σε όλους τους χρήστες του Insomnia, στους οποίους το O/C δεν είναι άγνωστη λέξη και σίγουρα δεν πρόκειται για το 1‰. Θες να κάνουμε ένα poll εδώ στο forum για να το σιγουρέψουμε;

Όσο για το 2ο: Τί να πω; Τα είπα παραπάνω. Ξέρεις τί είναι synthetic benchmark και γιατί έχουν μικρότερη αξία από τα real-application based benchmarks; To site που έδωσα αρκετά πιο πίσω το είδες; Εκεί δείχνει καθαρή νίκη του E6600 και ας έχει και synthetics, όπως PCMark. Ποιος λέει την αλήθεια τελικά;

Κι εγώ κρυφο-AMDάκιας είμαι (3/4 PC ως τώρα με AMD από το 1992), αλλά πάνω απ' όλα φίλος της τσέπης μου. Γι'αυτό διάλεξα τον E6600 για το νέο μου PC. Του χρόνου που θα έχουμε δει τους K10 και πώς τα πάνε, ίσως να σπρώξω το PC στον μικρό αδερφό και να πάω σε AMD. Αυτή η περίοδος όμως είναι Intel-οκρατούμενη, πώς να το κάνουμε;

@ALFR3D: Έχω την εντύπωση ότι ο 1980 μιλούσε μόνο για τα τωρινά ανώτερα μοντέλα X2 που δεν έχουν μεγάλα περιθώρια O/C...

Δημοσ.

Είναι εκπληκτικό!!!

Είμαστε ένας λαός, ο οποίος μπορεί να σου παρουσιάσει το άσπρο, μαύρο, να σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες με απίστευτη άνεση και χωρίς κανένα ενδιασμό!

Προσωπικά, ανέκαθεν μ' άρεσε η AMD κ σε λίγο καιρό σκοπεύω να πάρω τον 5600+, όχι επειδή είμαι κολλημένος, γνωρίζοντας ότι είναι κατώτερος από πολλούς c2d ίδιας τιμής, αλλά επειδή θέλω να δοκιμάσω την "sisterboard" που παίρνει η μητρική μου. Μόνο κ μόνο από περιέργεια να την δοκιμάσω!

Αυτή τη στιγμή c2d >> am2. Μη το πολυζαλίζουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...