raven3x7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 So, μας λες ότι ο A64 x2 3800 σου είναι πιο γρήγορος από έναν C2D/C2Q...ok...next one ? Δεν αποκλειεται αυτο που λεει. DOS εφαρμογη χωρις SSE ειναι και ο K8 εχει dedicated x87 FPU o Core2 δεν εχει και ειναι πολυ αργωτερος σε x87 υπολογισμους
-htf-viper151 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 γιατι ρε billpeppa παραπληροφορεις?? oποιοσδηποτε amd κατω απο 200 ευρω ειναι πολυ καλυτερος απο οποιονδηποτε intel κατω των 200 ευρω..για ψαξε και λιγο στις πωλησεις να δεις ο μεσος αγοραστης ποσα δολλαρια δινει για την αγορα ενος επεξεργαστη η intel ειναι απλα τεχνολογικα αρτιοτερη στις μεγαλυτερες κλιμακες..στις μικροτερες ακομη η amd υπερτερει και με μεγαλη διαφορα εγω προσωπικα δεν θα εδινα πανω απο 200 ευρω..και ας ασχολουμαι καθημερινα με το encoding..οι amd overclockarontai με μαμα ανεμιστηρακι ευκολα σχετικα και μπορω να πω οτι με τον 4200+ που τον πηρα περσυ κανω την ιδια δουλεια με εναν φιλο μου που πηρε πριν λιγο καιρο τον 6420 στον ιδιο χρονο (10 λεπτα encoding xvid x2 passes σε 12.20 λεπτα εγω σε 11.30-12 αυτος )
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 ftp://download.intel.com/design/processor/designex/31368504.pdf Section 2.2.1 Κάτσε και διάβασε τα sections που δεν κοίταξες καν Also TCase temp =! Max CPU Core Temp
raven3x7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 For the processor, the case temperature is defined as the temperature measured atthe geometric center of the package on the surface of the IHS. http://www.intel.com/cd/channel/reseller/asmo-na/eng/products/desktop/platform/vpro/integrate/desktop_guide/core2duo/299986.htm Δεν μίλησα για θερμοκρασία του πυρήνα alla για την μεγίστη θερμοκρασία της CPU. To package των core2 ειναι rated όπως αναφέρεται στον πίνακα sto parapanv link. Τι δεν καταλαβαίνεις?
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Τι δεν καταλαβαίνω...χμ...για να δούμε...χμ...το που κολλάει αυτό που πέταξες στο παρόν thread ή στο θέμα περί performance Core 2 Series vs AMD Athlon 64 Series...
ice@man Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 viper151;1713292']γιατι ρε billpeppa παραπληροφορεις?? oποιοσδηποτε amd κατω απο 200 ευρω ειναι πολυ καλυτερος απο οποιονδηποτε intel κατω των 200 ευρω..για ψαξε και λιγο στις πωλησεις να δεις ο μεσος αγοραστης ποσα δολλαρια δινει για την αγορα ενος επεξεργαστη η intel ειναι απλα τεχνολογικα αρτιοτερη στις μεγαλυτερες κλιμακες..στις μικροτερες ακομη η amd υπερτερει και με μεγαλη διαφορα εγω προσωπικα δεν θα εδινα πανω απο 200 ευρω..και ας ασχολουμαι καθημερινα με το encoding..οι amd overclockarontai με μαμα ανεμιστηρακι ευκολα σχετικα και μπορω να πω οτι με τον 4200+ που τον πηρα περσυ κανω την ιδια δουλεια με εναν φιλο μου που πηρε πριν λιγο καιρο τον 6420 στον ιδιο χρονο (10 λεπτα encoding xvid x2 passes σε 12.20 λεπτα εγω σε 11.30-12 αυτος ) Για να δούμε ένα εντελώς τυχαίο review για c2d 6420 και 4400+ (όχι 4200+ που έχεις εσύ), για να δούμε απο πότε ο 4200+ έγινε πιο γρήγορος απο τον 6420. Επίσης τσεκάρετε και την κατανάλωση στο τέλος του review. http://www.digit-life.com/articles2/cpu/intel-c2d-e6320-6420-page1.html
raven3x7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Για να δούμε ένα εντελώς τυχαίο review για c2d 6420 και 4400+ (όχι 4200+ που έχεις εσύ), για να δούμε απο πότε ο 4200+ έγινε πιο γρήγορος απο τον 6420. Επίσης τσεκάρετε και την κατανάλωση στο τέλος του review.http://www.digit-life.com/articles2/cpu/intel-c2d-e6320-6420-page1.html Τα power consumtion ειναι δεδομενα λαθος. Καταρχην οι AMD εχουν και το IMC. Γιατι δεν μετρησανε ολο το συστημα?
raven3x7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Na epivevaiwso kai ta legomena mou http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2933&p=9
ice@man Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Καταρχην οι AMD εχουν και το IMC. Γιατι δεν μετρησανε ολο το συστημα? Το ότι έχουν IMC καλό είναι μεν αλλά εαν στις μετρήσεις σε video encoding, games κτλ βγαίνουν απο κάτω απο τους Intel τότε προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια είχα μόνιμα AMD και δεν ήθελα να ακούσω για Intel. Ο τελευταίος cpu που είχα ήταν ένας Opteron 165 @2.7 και υποτίθεται έλεγα ότι πέταγε. Έλα ντε όμως που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον c2d 4300 @3 που έχω και λίγους μήνες. Και όταν λέω δεν έχει καμία σχέση εννοώ σε όλους τους τομείς απο παιχνίδια, encoding μέχρι σε κατανάλωση και θερμοκρασίες.
george_o/c Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Σωστός ο iceman :wink: Αφού το έχουμε πει, η Intel αυτή τη στιγμή έχει πάρει το πάνω χέρι με τους C2D (άντε και με τους C2Q! :grin:) αφού έχουν μικρότερη κατανάλωση, είναι πολύ πιο δροσεροί <-----> χαμηλές θερμοκρασίες, και τεράστιο o/c potential ... So simple :wink: P.S I am not an Intel fan... In spite of the outdated Northwood :wink:
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Το ότι έχουν IMC καλό είναι μεν αλλά εαν στις μετρήσεις σε video encoding, games κτλ βγαίνουν απο κάτω απο τους Intel τότε προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια είχα μόνιμα AMD και δεν ήθελα να ακούσω για Intel. Ο τελευταίος cpu που είχα ήταν ένας Opteron 165 @2.7 και υποτίθεται έλεγα ότι πέταγε. Έλα ντε όμως που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον c2d 4300 @3 που έχω και λίγους μήνες. Και όταν λέω δεν έχει καμία σχέση εννοώ σε όλους τους τομείς απο παιχνίδια, encoding μέχρι σε κατανάλωση και θερμοκρασίες. Ξου ξου ξου σατανά σε πλήρωσε η Intel!!! ( ROFLMAOZORZ ) Περασμένη η ώρα ας κάνουμε καμμιά φιλική πλακίτσα να γελάσουμε και λίγο. Εμπρός λοιπόν κάτοχοι C2D & C2Q, αμέσως πετάξτε τους και γυρίστε το σε AM2
raven3x7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Το ότι έχουν IMC καλό είναι μεν αλλά εαν στις μετρήσεις σε video encoding, games κτλ βγαίνουν απο κάτω απο τους Intel τότε προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια είχα μόνιμα AMD και δεν ήθελα να ακούσω για Intel. Ο τελευταίος cpu που είχα ήταν ένας Opteron 165 @2.7 και υποτίθεται έλεγα ότι πέταγε. Έλα ντε όμως που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον c2d 4300 @3 που έχω και λίγους μήνες. Και όταν λέω δεν έχει καμία σχέση εννοώ σε όλους τους τομείς απο παιχνίδια, encoding μέχρι σε κατανάλωση και θερμοκρασίες. Δεν το είπα για την απόδοση. απλώς ήταν για να δείξω ότι το να μετρήσει την κατανάλωση μόνο της CPU δεν είναι σωστό λόγω του ότι δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα νούμερα. Και όπως είπα σε load η Intel είναι πιο οικονομική ειδικά αν η σύγκριση γίνεται με 90nm AMD.
MadSurfer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ξου ξου ξου σατανά σε πλήρωσε η Intel!!! ( ROFLMAOZORZ )Περασμένη η ώρα ας κάνουμε καμμιά φιλική πλακίτσα να γελάσουμε και λίγο. Εμπρός λοιπόν κάτοχοι C2D & C2Q, αμέσως πετάξτε τους και γυρίστε το σε AM2 Έφυγα όπως είμαι...ιδιαίτερα τώρα που έριξε τις τιμές η AMD θα δώσω τον 6600 και θα πάω να πάρω έναν X2 6000+ αντί του Q6600 που θα έπαιρνα αφού είναι και φθηνότερος!
ice@man Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 πολλές CPU της AMD φτιάχνονται στα 65nm πλεον. Επίσης σε idle με C&Q οι AMD καταναλώνουν λιγότερο από τους Intel ανεξάρτητα από το node Na epivevaiwso kai ta legomena mou http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2933&p=9 Τι ακριβώς επιβεβαιώνεις με αυτό; Ότι σε idle έιναι 4-5w πιο κάτω οι AMD ενώ σε Full Load (που ουσιαστικά είναι το ζουμί της υπόθεσης) γίνεται χαμός! Επίσης στην τελευταία παράγραφό λέει αυτό (γιατί άραγε: AMD needs 65nm top to bottom in a bad way; not only will it help ease capacity constraints, but it will also keep AMD from turning into the power hungry chip maker that Intel once was. Edit: Ξέχασα και αυτό: Keep in mind that our E6300 is a particularly bad sample so it showcases the worst possible power consumption for that particular processor.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.