spell Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Καλησπέρα , ψάχνω να βρω μια ωραία και καλή ψύκτρα για amd s 939 x2 και να χωραει στο κουτί ΤΤ Soprano . Γύρω στα 50 ευρώ σκοπεύω να δώσω . Στο ψάξιμο έχω βρει μερικές ψύκτρες , έχω δει και κάτι μετρήσεις αλλά αν κάποιος κατέχει το θέμα καλύτερα θα ήθελα να μου πει την γνώμη του .
george_o/c Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Koίταξε, αρχικά σωστό είναι να μας πεις για ποιο ακριβώς λόγο θέλεις την ψύχτρα... Για καλύτερες θερμοκρασίες, λιγότερο θόρυβο, περισσότερο o/c ? Τέσπα, μια πάρα πολύ καλή ψύκτρα και για τα χρήματά της και για την αποδοτικότητά της είναι η Scythe Ninja Plus :wink: Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιηθεί δεύτερος 120άρης ανεμιστήρας σε push-pull διάταξη, ώστε να αποδίδει τα μέγιστα, πραγματικά δίνει ρέστα :wink: Άσε που είναι ουσιαστικά universal αφού μπαίνει στα περισσότερα socket, οπότε και σε C2D ή C2Q να πας στο μέλλον δεν θα την πετάξεις :wink: Aν τα 34ε που κοστίζει σου φαίνονται πολλά (βασικά αν μπει και δεύτερο fan πάμε στα 40ε, αλλά και να μην μπει πάλι καταπληκτική δουλειά κάνει), τότε μπορείς να δεις μια Zalman 7000 η οποία είναι επίσης μία αξιέπαινη επιλογή. Τρανταχτό παράδειγμα για την απόδοσή της ο γέρικος πλέον 3500+ του GeorgeMan (s939 σαν το δικό σου, μόνο που δεν ήταν διπύρηνος) ο οποίος από 2.2GHz έτρεχε στα 2.67GHz και με την συγκεκριμένη ψύκτρα είχε 45 βαθμούς σε full load :wink: Πώς σου φαίνεται λοιπόν? Κάτι παρόμοιο στην 7000 αλλά όχι και εξίσου αποδοτική είναι η Scythe Katana 2 (Προσοχή μην την παρομοιάσεις με την Ninja Plus, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ) με 25ε ... Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε βοήθησα. Προσωπικά θα πήγαινα για την Ninja Plus ώστε: α) Να κλοκάρω τον επεξεργαστή μου (Αλήθεια ποιόν Χ2 έχεις?) β) Επειδή είναι αθόρυβη (well σχετικά αθόρυβη :razz:), και διακρίνεται από πολύ καλά χαρακτηριστικά καθώς και για την push-pull δυνατή διάταξη ανεμιστήρων γ) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επερχόμενο ή μελλοντικό σύστημα αφού υποστηρίζει και C2D ΚΑΙ C2Q ...
spell Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Σε θέμα επιδόσεων με τα λεφτά που δίνω (50 Ε) η Scythe Ninja Plus μαζι με έναν ανεμιστήρα silenx θα έχει τον μέγιστο βαθμό απόδοσης σε σχέση με τις zalman 9700 ή την Coolermaster Cooler Eclipse ? Δεν με ενδιαφέρει να είναι τελείως αθόρυβη . Πρώτα θέλω να ρίκσω θερμοκρασία για να ανέβουν τα Mhz:-D.
george_o/c Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Koίταξε για την CM Eclipse ουδέν σχόλιο σε σχέση με τη Scythe :wink: Όσο για την 9700 νομίζω ότι είναι υπερτιμημένη σε υπερβολικό επίπεδο... Πολύ καλύτερη επιλογή η Scythe. Μην ξεχνάς ότι 3-4 βαθμοί κάτω απλώς κάνουν πιο δροσερή τη cpu σου, δεν αυξάνουν το o/c potential :wink: Οπότε, γιατί +20ε για το τπτ? Όσο για τον SilenX, νομίζω ότι και με κάποιον φθηνότερο εφόσον δεν σε νοιάζει ο θόρυβος, κανένα πρόβλημα :wink:
billpeppas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αν απλά θες την κορυφαία αερόψυκτρα αυτή την στιγμή...δεν υπάρχει καμμία που να πλησιάζει έστω την ThermalRight Ultra-120 Extreme.
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αν απλά θες την κορυφαία αερόψυκτρα αυτή την στιγμή...δεν υπάρχει καμμία που να πλησιάζει έστω την ThermalRight Ultra-120 Extreme. +1 Απλα κορυφαια!!
george_o/c Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Αν απλά θες την κορυφαία αερόψυκτρα αυτή την στιγμή...δεν υπάρχει καμμία που να πλησιάζει έστω την ThermalRight Ultra-120 Extreme. Tα προβλήματα που υπήρχαν με το bracket της, εξαλείφτηκαν επιτέλους?
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Tα προβλήματα που υπήρχαν με το bracket της, εξαλείφτηκαν επιτέλους? Όχι, αλλά και με το πρόβλημα ( πρόβλημα...έστω αυτή την έλλειψη πίεσης ) πάλι είναι στην κορυφή του chart με διαφορά )
george_o/c Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Bill να σε ρωτήσω κάτι (topic starter sorry για το off topic :wink:): Τελικά ποιά είναι καλύτερη? Η TU120Ex ή η Ultra-X της Enzotech? (Κάπου είχα διαβάσει ότι το ατού της Εnzotech είναι η μεγάλη διάμετρος των heatpipes της - 8mm, σε σχέση με τα 6mm των περισσοτέρων - πράγμα που επιταχύνει την επαγωγή θερμότητας ακόμα και κατά +70% )
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Νομίζω η πρώτη διατύπωσή μου ήταν ξεκάθαρη...η κορυφαία ψύκτρα αυτή την στιγμή...όπως καταλαβαίνεις η Enzotech είναι υποδεέστερη
MadSurfer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Tα προβλήματα που υπήρχαν με το bracket της, εξαλείφτηκαν επιτέλους? Βασικά υπάρχει και άλλο ένα ζητηματάκι με την U120X και συγκεκριμένα το κάτω μέρος που εφάπτεται με τον επεξεργαστή πολλές φορές είναι κυρτό και όχι ίσιο. Και πάλι όμως όπως είπε και ο Bill είναι ότι καλύτερο παίζει για αέρα αυτή την στιγμή. Σύντομα πάντως αναμένονται Ultima-90I και IFX-14.
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 @MS: Το έκαναν επίτηδες κυρτό λόγω των πολλών στραβών IHS που παίζουν στους C2D/C2Q [ όπως έκαναν επίσης το ίδιο και η Swiftech & DTek για τα waterblocks τους ]
iced Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Αντικειμενικα ειναι πολυ καλη αλλα πρεπει να το σκετουμε και πιο λογικα... 60 η ψυκτρα + τουλαχιστον ενας ανεμιστηρας οποτε ας το ψαξει οποιος θελει για μια custom υδροψηξη....
billpeppas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Αντικειμενικα ειναι πολυ καλη αλλα πρεπει να το σκετουμε και πιο λογικα... 60 η ψυκτρα + τουλαχιστον ενας ανεμιστηρας οποτε ας το ψαξει οποιος θελει για μια custom υδροψηξη.... Εγω είμαι του αν θα κάνεις κάτι κάντο σωστά...οπότε υδρόψυξη αυτή την στιγμή για εμένα σημαίνει... apogee gtx / fus1on ... thermochill pa120.3 ... iwaki ( αν δεν σε νοιάζει ο θόρυβος ) / mcp655 ( laing στην ουσία ) και καλό 200αράκι Από την άλλη τώρα με 70 ευρώπουλα φτιάχνεις ένα μέτριο wc ( σε καινούργια, σε ΜΤΧ κάτι καλύτερο μπορεί να τσιμπήσεις ) και τελικά είσαι πάνω κάτω στα ίδια με την Thermalright.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.