Idomeneo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Pios goustarei Visconti? La Terra Trema Death in Venice Conversation Piece Il Gattopardo Rocco and his Brothers etc.?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 εγώ, αν και έχω δει μόνο 2-3 έργα του, το θάνατος στη βενετία το βρήκα απλά καταθλιπτικό πάντως, ο γατόπαρδος είναι ακόμα πιο τέλειος στο βιβλίο, αν πετύχεις το senso μήν το χάσεις )))
galil Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Και εγώ νομίζω το Senso είναι η καλύτερη ταινία του Βισκόντι από όσες έχω δει εγώ τουλάχιστον. Επίσης πολύ ωραίες είναι το Bellissima και το La Terra Trema. Όσο για το Death in Venice είναι ενδιαφέρουσα ταινία αλλά νομίζω κατώτερη από αυτές που ανέφερα.
wardjdim Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Eχεχε.. Επιστρέφω με χαρά από τον ενοχλητικό ήλιο της Βενετίας στο συμπαθέστατο πάντα Δουβλίνο, για ένα τέτοιο thread! Μπράβο Idomeneo.. 1) Οι Καταραμένοι (παραμένει μία από τις 10 καλύτερες ταινίες που έχω δει) 2) Ο Θάνατος στη Βενετία (Έπος... με μία λέξη) 3) Ο Γατόπαρδος (συγκινητικό όσο τίποτε άλλο. Σκηνοθετικά απαράμιλλο. Λάνκαστερ Μοναδικός) 4) Ο Ρόκο και τ' αδέρφια του (Μία από τις 3 μεγαλύτερες ταινίες της 2ης Νεορεαλλιστικής περιόδου) 5) Ο Αθώος (Άσχετα με την εμφάνιση της Αντονέλλι, η ταινία είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετική) Αναμένω το "Η Γη Τρέμει", το "Λούντβιχ" και το "Senso", όλα απωθημένα του παρελθόντος...
Idomeneo Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Mias kai aneferes ton Gattopardo, den mporo na ton vro pouthena (ektos apo Amazon) an thes to La Terra Trema steile mou PM.
Curunvir Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 To ''death in Venice'' βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Thomas Mann το θεωρώ πολύ καλό. Παρά την καταθλιιπτικότητα που μπορεί να έχει το ίδιο το θέμα του έργου δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ωραίο. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την άριστη μουσική που ακούγεται σιγά - σιγά, καταφέρνει πιστεύω να αποδώσει όλη τη μελαγχολία του Γερμανού καθηγητή καθώς και των αναμνήσεων από τις ευχάριστες στιγμές της ζωής του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.