Προς το περιεχόμενο

Luchino Visconti

Idomeneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ νομίζω το Senso είναι η καλύτερη ταινία του Βισκόντι από όσες έχω δει εγώ τουλάχιστον. Επίσης πολύ ωραίες είναι το Bellissima και το La Terra Trema. Όσο για το Death in Venice είναι ενδιαφέρουσα ταινία αλλά νομίζω κατώτερη από αυτές που ανέφερα.

Δημοσ.

Eχεχε..

Επιστρέφω με χαρά από τον ενοχλητικό ήλιο της Βενετίας στο συμπαθέστατο πάντα Δουβλίνο, για ένα τέτοιο thread! Μπράβο Idomeneo.. :-D

1) Οι Καταραμένοι (παραμένει μία από τις 10 καλύτερες ταινίες που έχω δει)

2) Ο Θάνατος στη Βενετία (Έπος... με μία λέξη)

3) Ο Γατόπαρδος (συγκινητικό όσο τίποτε άλλο. Σκηνοθετικά απαράμιλλο. Λάνκαστερ Μοναδικός)

4) Ο Ρόκο και τ' αδέρφια του (Μία από τις 3 μεγαλύτερες ταινίες της 2ης Νεορεαλλιστικής περιόδου)

5) Ο Αθώος (Άσχετα με την εμφάνιση της Αντονέλλι, η ταινία είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετική)

Αναμένω το "Η Γη Τρέμει", το "Λούντβιχ" και το "Senso", όλα απωθημένα του παρελθόντος...

Δημοσ.

To ''death in Venice'' βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Thomas Mann το θεωρώ πολύ καλό. Παρά την καταθλιιπτικότητα που μπορεί να έχει το ίδιο το θέμα του έργου δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ωραίο. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την άριστη μουσική που ακούγεται σιγά - σιγά, καταφέρνει πιστεύω να αποδώσει όλη τη μελαγχολία του Γερμανού καθηγητή καθώς και των αναμνήσεων από τις ευχάριστες στιγμές της ζωής του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...