Προς το περιεχόμενο

PC δεν ανοιγει

raven3x7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες το βραδυ εκλεισα το PC κανονικα. Σημερα το πρωι ακουσα απο τα ηχεια(που ηταν κλειστα) ενα θορυβο. Μαλλον αποτομη μεταβολη της τασης ηταν. Αργωτερα οταν πηγα να ανοιξω τον υπολογιστη δεν ανοιγε καθολου. Ουτε τα ανεμιστηρια του PSU δεν ξεκοιναναι. Παρατηρησα οτι το λαμπακη του ρευματος αναβοσβηνει και σε πολυ γρηγορο ρυθμο. Εκλεισα το PSU απο το κουμπη του και περιμενα να σβησει το φωτακι. Το ανοιγω αφου σβησει αλλα τα ιδια. Βγαζω το καλωδιο του ρευματος και κανω clear cmos με το κουμπι της μητρικης αλλα τα ιδια. Η αποψη μου ειναι οτι καηκε το τροφοδοτικο αλλα θελω και μια δευτερη αποψη πριν παω και αγωρασω γιατι δεν εχω δευτερο να δωκιμασω που να συκωνει το συστημα. Τα χαρακτηριστικα του συστηματος ειναι στην υπογραφη μου

Δημοσ.

Μου είχε τύχει και εμένα το ίδιο και τελικά είχε καεί το τροφοδοτικό...

Η πρίζα δουλεύει κανονικά ε?

Έχεις κάνα UPS?

edit: είχε τύχει και σε έναν φίλο μου και τελικά του είχαν καεί οι πυκνωτές στη mobo

Δημοσ.

Για να αναβει το λαμπακι του ρευματος-μαλλον εννοείς αυτό πάνω στη motherboard , εστω να αναβοσβήνει δεν σημαίνει οτι το τροφοδοτικο δείνει ρεύμα ,αρα λειτουργεί?Ups να υποθέσω οτι δεν είχες?

Δημοσ.

An bgaleis to trofodotiko teleiws apo to pc mporeis braxukuklwnontas ta duo mesea kalwdia (ena prasino me ena mauro -diplano tou) na deis an einai ok h' oxi. To prasino kalwdio einai sth pleura pou yparxei kai to klip gia na koumpwnei sth motherboard.

Se kathe periptwsh na exeis ksesundesei ta panta apo to pc kai na to exeis to trofodotiko eleuthero.

To pithanotero einai pantos pws thelei alagh.

Δημοσ.

Γμτ αυτο φοβομουν οτι ειναι η μητρικη αλλα ειπα να το δω θετικα. Θα δωκιμασω το PSU στο αλλο υπολογιστη μαλλον για να δω αν παιζει.

Δημοσ.

Παιδια ξερει κανενας αν μπωρω να ζηησω αντικατασταση με διαφωρετικο μοντελο και να πληρωσω την διαφωρα αν υπαρχει?

Δημοσ.

Όχι, αυτό δε γίνεται γιατί έχεις τιμολογηθεί συγκεκριμένο μοντέλο και δε μπορείς να πάρεις άλλο. Θα έχει το κατάστημα μπερδέματα με την αποθήκη, εφορία κλπ. Το λέω επειδή δουλεύω σε τέτοιο κατάστημα

Υ.Γ Ο firefox έχει ένα πολύ χρήσιμο extension που λέγεται ελληνικό λεξικό :)

Δημοσ.
Χθες το βραδυ εκλεισα το PC κανονικα. Σημερα το πρωι ακουσα απο τα ηχεια(που ηταν κλειστα) ενα θορυβο. Μαλλον αποτομη μεταβολη της τασης ηταν. Αργωτερα οταν πηγα να ανοιξω τον υπολογιστη δεν ανοιγε καθολου. Ουτε τα ανεμιστηρια του PSU δεν ξεκοιναναι. Παρατηρησα οτι το λαμπακη του ρευματος αναβοσβηνει και σε πολυ γρηγορο ρυθμο. Εκλεισα το PSU απο το κουμπη του και περιμενα να σβησει το φωτακι. Το ανοιγω αφου σβησει αλλα τα ιδια. Βγαζω το καλωδιο του ρευματος και κανω clear cmos με το κουμπι της μητρικης αλλα τα ιδια. Η αποψη μου ειναι οτι καηκε το τροφοδοτικο αλλα θελω και μια δευτερη αποψη πριν παω και αγωρασω γιατι δεν εχω δευτερο να δωκιμασω που να συκωνει το συστημα. Τα χαρακτηριστικα του συστηματος ειναι στην υπογραφη μου

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα αλλα δυστυχως δεν εχω 2ο η/υ για δοκιμη. Γυρισα απο διακοπες, ανοιγω το η/υ μετα απο μια εβδομαδα και εχω τα ιδια αποτελεσματα με του Raven:(

το φωτακι στο κουτι δειχνει οτι αναβει αλλα ουτε PSU ουτε τιποτα αλλο ενεργοποιειται, απλως το τροφοδοτικο ζεσταινεται κανονικα οταν δινω on στο διακοπτη του ρευματος πισω απο το PC. καμια αλλη αντιδραση. επειδη μενω και εγω Θεσσαλονικη αναρωτιεμαι μηπως καμια διακοπη ρευματος μας "εκαψε" κανονικα...καμια ιδεα?

Δημοσ.
Γυρνανε τα ανεμιστηρια σου? Δωσε περισσοτερα στοιχια για το συστημα σου

Οχι φιλε, δεν δουλευει τιποτα. Την πρωτη φορα χωρις να το παρατηρησω ισως δουλεψε το τροφοδοτικο γιατι οταν διαπιστωσα το προβλημα καταλαβα θερμοτητα. Αλλα μετα τιποτα, το λαμπακι του ΟΝ αναβει μονο οταν δινω ρευμα απο πισω. Για το συστημα, τι να πω? ουτε 1 ετους δεν είναι, ενας Αθλον 3800+ μονοπ. μητρικη MSI K8N, τροφοδοτικο 350W μη επώνυμης εταιρείας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...