economlena Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Ασχολουμουν κι εγω αρκετα με ενυδρεια και νομιζω πως τα εξης συμπτωματα:1.Η αναπνοη γινεται εντονοτερη μεχρι που το ψαρι να αιωρειται κατω απο την επιφανεια του νερου αναπνεοντας εντονα 2.Το ψαρι τριβεται εντονα στα βραγχια τα οποια ειναι ειτε κλειστα ειτε ανοιγμενα μπορει να οφειλονται σε : βραγχιοσκωληκες ή δερματοσκώληκες ή δερματική ή εσωτερικη μόλυνση απο βακτηρια Αν πας σ'ενα καταστημα ειδικο θα και πεις τα συμπτωματα θα σου δωσουν bactopur ή ectopur Παντως το να αλλαζεις το νερο τοσο συχνα δεν ειναι λυση, μαλλον κατασροφη για την ψυχολογια των ψαριων!Σιγουρα ξερεις ποσο αγχωνονται με καθε ειδους αποτομη αλλαγη!! Ναι πιστεύω ότι με την αντιβίοση θα συνέλθουν
Dr.Strangelove Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Είναι ήδη καλλίτερα!Ναι αλλά μου είπες ότι δεν κάνει και πολλά πράγματα ο ανεμιστήρας. Ο ανεμιστήρας κάνει δουλειά, αλλά όταν η θερμοκρασία του χώρου ξεφεύγει από τα λογικά όρια τι να σου κάνει και αυτός; Με τον προηγούμενο κάυσωνα που η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 40 βαθμούς μέσα στο σπίτι, ο ανεμιστήρας δούλευε όλη μέρα αλλά τα ψάρια άντεξαν (η θερμοκρασία του νερού έμεινε κάτω από τους 30 βαθμούς). Το μεγάλο πρόβλημα με τον ανεμιστήρα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εξάτμιση και πρέπει να συμπληρώνεις συνέχεια νερό (σε 75 λίτρα νερού "έχανα" γύρω στα 5 λίτρα τη μέρα με τον καύσωνα) και επιπλέον, το νερό που εξατμίζεται αφήνει μέσα στο ενυδρείο όλα τα άλατα και ανεβαίνει πολύ η σκληρότητα. Τώρα έβαλα air condition στο δωμάτιο, ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 26 βαθμούς και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Crazy killer123 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Βάλε μυχανισμό οξυγώνου. Οστε τα ψάρια να έχουν περισσότερο οξυγόνο. Άκου που σου λέω έχω και εγώ ενυδρείο.
Dr.Strangelove Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μηχανισμό οξυγόνου; Αεραντλία δηλαδή; Εκτός από θόρυβο και ένα εφέ που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορείς να πετύχεις βάζοντας την έξοδο του φίλτρου σε σημείο που να δημιουργεί ανατάραξη στην επιφάνεια του νερού. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό, ένας καλός τρόπος για να αυξηθεί η περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο είναι η ύπαρξη πολλών φυτών.
economlena Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μηχανισμό οξυγόνου; Αεραντλία δηλαδή; Εκτός από θόρυβο και ένα εφέ που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορείς να πετύχεις βάζοντας την έξοδο του φίλτρου σε σημείο που να δημιουργεί ανατάραξη στην επιφάνεια του νερού.Αν και αυτό δεν είναι αρκετό, ένας καλός τρόπος για να αυξηθεί η περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο είναι η ύπαρξη πολλών φυτών. Έχεις δίκιο,άμα βάλεις την έξοδο του φίλτρου στην επιφάνεια κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.Τα ψαράκια μου είναι μια χαρά,με την απώλεια όμως δυστυχώς ενώς από τα αγαπημένα μου..
economlena Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Βάλε μυχανισμό οξυγώνου. Οστε τα ψάρια να έχουν περισσότερο οξυγόνο. Άκου που σου λέω έχω και εγώ ενυδρείο. ’Εχεις βάλει αεραντλία;
nikoskon Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Οξυγόνωση του νερού επιτυγχάνεται και με ανατάραξη της επιφανείας καθώς και με χρήσης αεραντλίας. Το θέμα είναι πως η αεραντλία παράγει αρκετό οξυγόνο,πολύ περισσότερο από αυτό που παράγεται με ανατάραξη της επιφάνειας του νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του pH του νερού μας. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε την αεραντλία για λίγες ώρες,εκτός και αν έχουμε στο ενυδρείο μας pH controller συνδεδεμένο μέσω ηλεκτροβάνας με μπουκάλα CO² που θα κρατά σταθερό το pH του νερού μας. Πτώση της τιμής του pH επιτυγχάνεται πέραν του CO² και με άλλους τρόπους, απλά η παροχή CO² είναι ο πιο ενδεδειγμένος και ωφελεί και τα φυτά που τυχόν να έχουμε στο σύστημά μας. Άκου που σου λέω έχω και εγώ ενυδρείο. Το να έχει κάποιος ενυδρείο δεν συνεπάγεται γνώση του αντικειμένου,δεν αποτελεί τεκμήριο δηλαδή.
Giannhs :) Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Παιδια εχει 2 βδομαδες που αρχησα να ασχολουμε με ψαρια εχω παρει ενα ενυδρειο εβαλα για αρχη 12 ψαρακια και τα παω καλα και αλλαγη νερου τ κανω και αντιχλωριο ριχνω..αλλα δεν καταλαβαινω αυτα που λετε με τα ph και τα τεστ..και κατι αλλο τωρα ο θερμοστατης δουλευει το καλοκαιρι θα το βγαλω?? πρεπει να βαλω κατι για κρυο μετα??? Ευχαριστω πολυ..!!
Demon13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Καλησπέρα! έχω 2 Black moor Goldfish ή μαύρα χρυσόψαρα και τα έχω σε γυάλα. Ξέρει κανείς κανα οικονομικό μέρος που θα μπορούσα να αγοράσω ένα ενυδρείο; (Συμπεριλαμβανομένες και οι γνωστές μεγάλες αλυσίδες)
PascM Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μπορείς να βρεις και online καταστήματα με αρκετά συμφέρουσες τιμές! Το σίγουρο είναι ότι τα ψάρια που έχεις δεν θα τα καταφέρουν για πολύ καιρό στην γυάλα αλλά και πάλι ο χώρος που θέλουν είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που μπορεί να τους προσφέρει μια απλή γυάλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα