Προς το περιεχόμενο

Ανεμιστηράκι για case

kostaspap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι αλλά φαντάσου το side window... Θα ζεματάει το κακόμοιρο... Εδώ εμένα με 9200SE (passive cooling) και τον Northwood στα 3315MHz χωρίς air flow, κόντευε να λιώσει το πλαϊνό... :mrgreen:

Δημοσ.

έλα ρε συ δεν παθαίνουν ιππότα αυτά τα μηχανήματα ήταν σκυλιά ενώ τα τωρινά τρέμουμε μην πάμε πάνω από 50 βαθμούς μπορεί άνετα ο φίλος να ανοίξει μια τρυπα στη μέση στο πλαϊνό να καρφώσει και έναν τέτοιο και καθάρισε μασί με τον άλλον πίσω να βγάζει ;) και αν γουστάρει και έναν στην οροφή να βγάζει και αυτό και έφτιαξε τέλειο air flow

Δημοσ.

Nαι, όμως Vatos το θέμα είναι αν έχουν όλοι οι υπόλοιποι την όρεξη και τα "χέρια", αλλά και τα εργαλεία να ανοίγουν blowholes...

Όσο για τις θερμοκρασίες, ναι ίσως έχεις δίκιο. Εδώ ο άλλος είχε P4 Northwood 3GHz @ 3.7GHz με θερμοκρασίες 90 βαθμούς για 2 χρόνια... (τώρα αν έλεγε αλήθεια δεν ξέρω... :roll:)

Δημοσ.

όρεξη να υπάρχει και τα χερια μαθαίνουν σιγά σιγά Γιώργο ;) :D κάνα 2 φιλαράκια και κανένα γνωστό να δανειστείς εργαλεία αν δεν έχεις και τα κανεις όλα εγώ έτσι έκανα όταν άρχισα πάντως :D

Δημοσ.

Όχι ρε συ εργαλεία και όρεξη (από μέρους μου) υπάρχουν :wink: Εντάξει μπορεί να μην έχω και την πιο ποιοτική σέγα που υπάρχει αλλά δουλειά κάνει. Από εργαλεία άλλο τπτ, αφού ο πατέρας μου, κατέχει τα μαστορέματα (έτσι και αλλιώς δουλεύει στη ΔΕΗ, οπότε γενικά από μικρός χρησιμοποιούσε τα εργαλεία - όταν δούλευε έξω σαν ηλεκτρολόγος -). Αλλά από του χρόνου σιγά σιγά, αφού δεν ξεκίνησα τώρα το καλοκαίρι, κάτσε να τελειώσει η τρίτη Λυκείου του χρόνου, να περάσουμε πρώτα ο Θεός σε μια καλή σχολή, και τα λέμε... :wink:

Δημοσ.

Και εγω τωρα αρχισα να ασχολουμαι ,οποτε σιγα σιγα...Πριν απο 1 χρονο ας πουμε δεν ειχα ιδεα τι παιζει μεσα στο κουτι.Τωρα ολο και ψιλομαστορευω

το συστημα ειναι το εξης:

Motherboard Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X

hard disk

Seagate ST3120026AS 120gb

CPU Type Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)

nvidia FX 5700

Θα σας γραψω και τη διαφορα στις θερμοκρασιες μετα την αλλαγη φορας του ανεμιστηρα(να διωχνει τον αερα απο το κουτι)

Τα λεμε και ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια!!

Δημοσ.

Επανερχομαι με νεα στοιχεια.Τελικα η διαφορα ειναι μεγαλη...

Απο τη στιγμη που εβαλα,οπως προτεινε ο george 0/c ,το ανεμιστηρακι να βγαζει τον αερα απο το κουτι βλεπω:

Motherboard 37 °C (47)

CPU 62 °C (66)

Seagate ST3120026AS 50 °C (62)

Σε παρενθεση οι τιμες με το ανεμιστηρακι να βαζει αερα στο κουτι!

Ειναι δυνατον?Τοση μεγαλη διαφορα?Οι συνθηκες ειναι ιδιες και το φορτιο το ιδιο.

Δημοσ.

Φυσικά και είναι δυνατόν. Αφού σου είπα... Το μόνο που πέτυχες βάζοντας πίσω στην ράχη του κουτιού ένα ανεμιστηράκι να βάζει αέρα, είναι η περισσότερη διοχέτευση ζεστού αέρα (που μόλις βγήκε από το psu), στις ήδη ζεστές μάζες αέρα πάνω από την περιοχη του mobo (cpu, northbridge, ram :wink:). Αντιθέτως, όταν το ανεμιστηράκι τοποθετείται καθώς πρέπειν, δλδ βγάζοντας αέρα (στην προκειμένη περίπτωση πάντα :wink:), όλος ο ζεστός αέρας πλέον βρίσκει έξοδο από το κουτί :wink:

Το μόνο που σου λείπει τώρα, είναι η είσοδος δροσερού αέρα στο κουτί κάνοντας ένα blow-hole στο πλαϊνό - κάτω μέρος του κουτιού, με αποτέλεσμα να δροσίζονται όλα τα υποσυστήματα (αφού μπαίνει από το κάτω μέρος του κουτιού, όπου και κυκλοφορεί δροσερός αέρας), μέχρι να φθάσει στο πάνω μέρος όπου και θα εξέλθει :wink:

Capito ?

Δημοσ.

Οκ!Τη θεωρια την ηξερα αλλα ειχα αμφιβολιες για το πιο θα ηταν το αποτελεσμα στην πραξη...Ευχαριστω για τη βοηθεια!!!

Τωρα ,σε οτι αφορα το blow hole.Tο κουτι εχει ορισμενες σχισμες στο πλαι ,αλλα ειναι μισοφραγμενες απο μεσα .Με μια πενσα θα αρχισω να τις ανοιγω ωστε να μπαινει πιο ευκολα δροσερος αερας στο κουτι!Να βαλω και αλλο ανεμιστηρακι το βλεπω λιγο δυσκολο.Εχει πολυ κοψε ραψε.

Και βλεπουμε!

Δημοσ.

Εχω βαλη 12αρι μπροστα στους σκληρους να βαζη αερα μεσα (δυστυχως δεν εχω χωρο για να μπουν οι σκληροι αλλου κ να μην ζεστενετε ο φρεσκος αερας που μπαινει μεσα) πισω αλλο ενα 12αρι να βγαζη. Ομως εχω μια απορια το ανεμηστηρακη που ειναι πανω στο ψυχτηρακι του επεξεργαστη πρεπει να βαζη η να βγαζη αερα

Δημοσ.

πρεπει να βαζει αερα...

εκτος απ τη περιπτωση που η ψύκτρα σου ειναι χαλκινη...(λιγες είναι αυτες όμως)

.Υ.Γ οταν διαβασα το κειμενο σου νομιζα οτι διαβαζα καθαρευουσα :Ρ

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι χαλκινη. Παντως θα παει για αλλαγη μαλλον κ θα μπεις σετ της Zalman που το ανεμιστηρακι ειναι στο πλαι κ βγαινει ο αερας πισω στον 12αρι.

.Υ.Γ θα το παρω σαν κοπλιμεντο :-)

Δημοσ.
Οχι δεν ειναι χαλκινη. Παντως θα παει για αλλαγη μαλλον κ θα μπεις σετ της Zalman που το ανεμιστηρακι ειναι στο πλαι κ βγαινει ο αερας πισω στον 12αρι.

.Υ.Γ θα το παρω σαν κοπλιμεντο :-)

κοπλιμαν ήταν:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...