Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για 7900GT+6pin

bokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Πριν λίγο αγόρασα μια 7900GT της XFX, η οποία όμως χρειάζεται 6πινη τροφοδοσία,την οποία το τροφοδοτικό μου δεν έχει και ούτε το κουτί της vga περιείχε τον αντάπτορα.. :(

Επειδή δεν βρήκα κάπου να τον πουλάνε spare αποφάσισα να τον φτιάξω..Έχω τα εξαρτήματα αλλά το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω πως να κάνω τη σύνδεση αφού τα pins δεν γράφουν τπτ στην ένωσή τους με την πλακέτα της vga..Ο αντάπτορας είναι από 1 6πινο σε 2 κλασσικά 4πινα τροφοδοσίας.

Θα ήθελα αν κάποιος τον έχει να μου πει τι καλώδια αντιστοιχούν στο κάθε pin..

(Έχω φρικάρει που την έχω και κάθεται :evil:)

Τhanks :)

Δημοσ.

try googe ;) http://images.google.gr/images?client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&hl=el&q=Pci-e+Power+Connector&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD&gbv=2

απο την μεριά που έινια το πλαστικό που κλειδώνει είναι 3 γειώσεις και από την άλλη 3 x 12V ;)

post-42566-129062949657_thumb.jpg

Δημοσ.

Πριν λίγο γύρισα απ' το πλαίσιο, πήγα στο τμήμα του service και μου έδωσαν ένα επι τόπου.. :-D :-D

Thanks για το link Vatos.. Το είχα ψάξει λίγο απλά δεν ήξερα πως να κάνω το search..

George ελπίζω οτι θα τη σηκώνει. Προς το παρόν την έτρεξα έκανα και bench και όλα οκ..We will see..

Δημοσ.

ρε παιδια πως γινεται?ο μποκος με πηρε τηλ(ειναι φιλος) ειχαμε βαλει ενα levicom

νομιζω 420watt με 16 η 17 amper στην 12v γραμμη.και η 7900gt παιζει κανονικα!!εβγαλε 5000 στο 3dmar 06 και τα παιχνιδια του τρεχουν καλα.

εχει c2d 6300 gigabyte ds3 και δυο σκληρους.εγω πιστευα οτι δεν θα σηκωνει την καρτα.τουλαχιστον θα ειναι στα ορια το τροφοδοτικο ομως.

Δημοσ.

δες την υπογραφή μου :D τα σηκώνει όλα απλά τώρα έχω τον cpu στα 3Ghz έτσι και δώσω λίγο τάση παραπάνω στον cpu κρεμάει το σύστημα σε 3D ;)

Δημοσ.

Το psu μου είναι αυτό που λέει ο fabia, η καρτούλα δουλεύει κομπλέ και ανέβασα τη cpu και πάλι όλα οκ.

Και το είχα πάρει 10Ε :-D

Δημοσ.
ρε παιδια πως γινεται?ο μποκος με πηρε τηλ(ειναι φιλος) ειχαμε βαλει ενα levicom

νομιζω 420watt με 16 η 17 amper στην 12v γραμμη.και η 7900gt παιζει κανονικα!!εβγαλε 5000 στο 3dmar 06 και τα παιχνιδια του τρεχουν καλα.

εχει c2d 6300 gigabyte ds3 και δυο σκληρους.εγω πιστευα οτι δεν θα σηκωνει την καρτα.τουλαχιστον θα ειναι στα ορια το τροφοδοτικο ομως.

Εαν θελεις να παιξεις με o/c στη cpu + στην vga πρεπει να ψιλοσκεφτεις το ενδεχομενο να το αλλαξεις...

Δημοσ.
Το psu μου είναι αυτό που λέει ο fabia, η καρτούλα δουλεύει κομπλέ και ανέβασα τη cpu και πάλι όλα οκ.

Και το είχα πάρει 10Ε :-D

Στα ποσα την ανεβασες?

Δημοσ.

Στα 2,80.

Τον χειμώνα την δούλευα 3,01 αλλά τώρα με τις ζέστες και επειδή είχα εξεταστική,τον είχα μόνο για κατέβασμα,οπότε τον είχα ρίξει 1,86..

Κοίτα, η vga είναι κλοκαρισμένη μαμά απ' την XFX και δεν έχω σκοπό να την κλοκάρω άλλο.Η cpu απ' ό,τι βλέπω ανεβαίνει όσο θέλω οπότε προς το παρόν το κρατάω για να πάρω μια και καλή ένα δυνατό με κάποια Ε παραπάνω...

Δημοσ.

Ενεργειακές απαιτήσεις (από nvidia) 7900 gt:

PSU: 350 Watt

Consumption: max 85 Watt

Amperage: 20-21 A (Combined 12V)

Στα review που κοίταξα η κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη απο αυτή 40 Watt σε idle και 60-65 Watt σε full load@stock. Η κάρτα παίζει άνετα σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές 400-450άρι (όχι trust,Q-tec κτλ.). Το μεγάλο της ατου είναι οι μικρές απαιτήσει σε αμπέρ όταν π.χ η Ati απαιτεί 30A για την x1950pro (αν και με 25 μάλλον θα παίζει κανονικά).

Δημοσ.
Το μεγάλο της ατου είναι οι μικρές απαιτήσει σε αμπέρ όταν π.χ η Ati απαιτεί 30A για την x1950pro (αν και με 25 μάλλον θα παίζει κανονικά).

Έτσι είναι , η κάρτα τραβάει πολύ λιγότερο ρεύμα από μία π.χ. 7800GTX ( πόσο μάλλον από ATi ). Για την κατηγορία της τραβάει πολύ λίγο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...