olspookishmagus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Γεια χαρά και πάλι. Εδώ παραθέτω κάποιες σκέψεις μου τις οποίες κάνω συχνά-πυκνά όταν, σαν κομμάτι της δουλειάς ή εξυπηρετήσεων που κάνω που και που. Φίλοι, συνάδελφοι, γνωστοί αλλά και άλλοι άσχετοι άνθρωποι μου θέλουν να αναλαμβάνουν αυτές τις δουλειές κάποιοι που τις κάνουν συνέχεια ή που τέλως πάντων έχουν μια μεγαλύτερη εμπειρία για το πως πρέπει να γίνουν σωστά αυτές. Και δεν μιλώ για άλλες δουλειές αλλά για εγκατάσταση από το μηδέν των Windows XP. Περιέρχονται λοιπόν στα χέρια μου διάφοροι υπολογιστές χωρίς τα CD που έπρεπε να τους συνοδεύουν καμμιά φορά και γιατί δεν υπάρχουν τέτοια CD αλλά υπάρχει το αυτοκόλλητο των XP πάνω στο case του PC. Τότε λοιπόν καλούμαι κάθε φορά να αντιμετωπίσω την «αγγαρεία» των 45 επιπλέον λεπτών που λέγεται εφαρμογή του Service Pack 2 (SP2) σε αυτούς τους υπολογιστές. Καμμιά φορά, αν είμαι τυχερός, τα CD keys δουλεύουν άψογα με την εγκατάσταση των Windows XP με το SP2 αλλά τις πιο πολλές φορές δυστυχώς, όχι. Δεν πήρα το θάρρος να επικοινωνήσω με τη Microsoft για το θέμα παρά μόνο όταν χρειάστηκε να υποστώ αυτή τη διαδικασία για δικό μου μηχάνημα. Η απάντηση που πήρα για το εάν γίνεται να μου δώσουν κάποιο CD key συμβατό με SP2 που θα αντικαταστήσει το δικό μου ήταν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν και ότι λυπούνται. Και ακριβώς και επειδή και εγώ με λυπάμααι κάθε φορά να ελπίζω το CD key να είναι συμβατό με SP2, αναρωτιέμαι: Υπάρχει κάποιο εργαλείο (ή κάποια άλλη μέθοδος) χρησιμοποιώντας μόνο την πληροφορία του serial number από το case του PC να γνωρίζουμε αν αυτό είναι συμβατό με μία εγκατάσταση Windows που εμπεριέχει το SP2; Αν υπάρχει χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο ξέρουμε από πολύ πιο πριν πια εγκατάσταση των Windows πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και κερδίζοντας (καμμιά φορά) ελεύθερο χρόνο.
madsc Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Aν δεν προσφέρεται ως γνώση από την ίδια την MS σε κάποιο paper της, δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί εκτενέστερα στο παρόν forum. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως υπάρχει σαν δυνατότητα αυτό που ζητάς. /sc
kleidokratwr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Εχω μια ερώτηση: Oταν για ένα serial λέμε: είναι συμβατό με μία εγκατάσταση Windows που εμπεριέχει το SP2; Τι εννοούμε; Είχα την εντύπωση οτι αυτά που δεν είναι "συμβατά" με sp2 είναι τα πειρατικά και έχουν ανακαλυφθεί απο την MS και σου κλειδώνουν τα windows. Υπάρχει και άλλη κατηγορία serial;
george__ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Να κανω κι εγω μια ερωτηση(νομιμη): Πως μπορω να τσεκαρω ποιος ειναι ο serial number των Windows μου αν εχω χασει το αυτοκολητο? Που θα το δω?
billpeppas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Να κανω κι εγω μια ερωτηση(νομιμη): Πως μπορω να τσεκαρω ποιος ειναι ο serial number των Windows μου αν εχω χασει το αυτοκολητο? Που θα το δω? SiSoft Sandra
george__ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Aν και θα προτιμουσα μεσα απ τα Win την εβαλα τη Sadra και το ειδα(ευχαριστω) Δε μου λες, αυτη η Sadra μπορει να φανει χρησιμη σε τιποτα αλλο? Μπορει πχ. να βοηθησει στο thread μου περι Προσθ/σης προγραμματων? (Ξαφνικα η προσθ/ση προγραμματων μου δειχνει μονο 16 προγραμματα. Το ιδιο και το Advanced Unistaller Pro 2005. Αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι ισως οφειλεται στη χρηση του iolo mechanic με το οποιο εκανα και compact(συμπιεση) registry. Λειτουργια undo δεν υπηρχε. Μηπως ξερετε τι να κανω για να τα βλεπω παλι ολα? προφανως κατι για να ξεσυμπιεσω τη registry?)
djgenesis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Να κανω κι εγω μια ερωτηση(νομιμη): Πως μπορω να τσεκαρω ποιος ειναι ο serial number των Windows μου αν εχω χασει το αυτοκολητο? Που θα το δω? http://www3.sympatico.ca/gtopala/about_siw.html
bymafe Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 den kserw ean 8a to kleidwsoun twra oi "megaliteroi" ala gt den pernas win me sp2 pou den zitane serial??? min ta onomasw.kai meta na pernas apo panw to original (original=afto pou anagrafete sto aftokolito) me kapio arxiaki pou na kanei change???? an 8es kaneme pm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.