Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει σταθερότητα στις τιμές του e-shop?

Kagkouros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και που να δείς Kagkouros πόσο έχουν οι sdram ή οι edo.Υπάρχουν πολλές εταιρείες που τα προγράμματά τους είναι σε dos και χρειάζονται αυτούς τους δεινόσαυρους για να δουλέψουν και φυσικά πληρώνουν όσο-όσο για να κάνουν τη δουλειά τους.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντως το ανεβοκατεβασμα των τιμων δεν αφηνει και πολυ καλη εντυπωση στον καταναλωτη. οκ, ισχυει το προσφορα και ζητηση αλλα δεν νομιζω οτι συμβαινει και στο εξωτερικο κατι τετοιο. εδω στην Ελλαδα ακομη δεν εχουν καταλαβει τι παει να πει συναγωνισμος και εξυπηρετηση καταναλωτη γι' αυτο γινεται αυτο το χαλι. ότι να 'ναι πολιτικη ακολουθουν.

Δημοσ.
Παντως το ανεβοκατεβασμα των τιμων δεν αφηνει και πολυ καλη εντυπωση στον καταναλωτη. οκ, ισχυει το προσφορα και ζητηση αλλα δεν νομιζω οτι συμβαινει και στο εξωτερικο κατι τετοιο. εδω στην Ελλαδα ακομη δεν εχουν καταλαβει τι παει να πει συναγωνισμος και εξυπηρετηση καταναλωτη γι' αυτο γινεται αυτο το χαλι. ότι να 'ναι πολιτικη ακολουθουν.

Δηλαδή στο εξωτερικό μας λες ότι δεν ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές...εχμ....λάθος.

Οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν παντού, η Ελλάδα κακή σε πολλά πράγματα, αλλά εδώ είναι παρέα μαζί με όλες τις λοιπές χώρες.

Αναδιαμόρφωση της τιμής εν υπάρχον stock στο κατάστημα λόγω ζήτησης όπου έχω 'δουλέψει' εγω δεν έχω δει, αν και όλο και κάποιος πονηρός θα το κάνει ( εντελώς αντιδεοντολογικό και κατακριτέο κατ' εμέ ).

Από την άλλη είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναδιαμορφώσεις στις τιμές ανα περιόδους δίοτι...

α) Πολύ απλά μπορεί π.χ. η Micron να ανεβάσει την τιμή που πουλάει τα τσιπάκια στους κατασκευαστές μνημών ( OCz, Corsair, Crucial, Kingston, κλπ κλπ ) και αυτοί όπως καταλαβαίνεις μπορεί να αυξήσουν την τιμή ώστε να εξισορροπηθεί η διαφορά πάλι.

Το ίδιο πολύ απλά μπορεί να κάνει και η nVIDIA π.χ. με τους πυρήνες G80 A3 και να γίνει αναδιαμόρφωση της εμπορικής τιμής των καρτών.

β) Πολύ απλά το Α κατάστημα να έκανε εισαγωγή την πρώτη φορά από μόνο του 1000 κάρτες από την τάδε εταιρία και να πήρε προσφορά τάδε τιμή, ενώ στην δεύτερη φορά παρήγγειλε μόνο 500 γιατί δεν θέλανε άλλες και εκεί όπως καταλαβαίνεις η τιμή διαφοροποιείται, δεν παίρνουν την ίδια προσφορά με παραγγελία 1000 κομματιών κλπ.

Επίσης στο β μπορείς να επισυνάψεις και τα μεταφορικά κόστη που διαφοροποιούνται, και ούτω εξής...

Δημοσ.

Δουλευα 5 χρονια στο εξωτερικο. Δεν ειπα οτι δεν γίνεται ποτέ, γίνεται σπάνια σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, οπως κι εσυ αναφερεις περιπτωσεις σπανιες και εξειδικευμενες. Εγω ειπα γενικα τι γινεται στην αγορα, και οχι απαραιτητα στην αγορα hardware. Το Α παραδειγμα νομιζω οτι συμβαίνει πολύ αραια και ακόμη κι αν συμβεί θα είναι διαφορά του πόσο? οι κατασκευαστες μπορουν απο τη μερια τους να δώσουν μια περίοδο προσαρμογής. Ειναι σα να μου λες ανεβαίνει το πετρέλαιο 2% παγκοσμίως και την αλλη μέρα να ανεβαίνουν όλα τα παράγωγα του 10%. Ε δεν γινεται ακριβως ετσι. Υπάρχη μια Α κατανόηση αλλα νομιζω μεσες-ακρες ολοι διακρινουν τη λογική με την κοροιδια.

Οσο αφορα το Β παραδειγμα, κατ' εμε, αν μιλαμε για παραγγελιες τετοιου μεγεθους, ο σωστος επαγγελματιας εκτος του οτι θα μπορουσε να το προβλεψει στο περιπου, ειναι γενικως "ξεφτιλα" να κανει εμφανή ανατίμηση, χτυπαει πολυ ασχημα στα ματια του καταναλωτη κατι τετοιο, ετσι απλα. Αλλωστε για αυτο ξεκινησε και το συγκεκριμενο θέμα στο φορουμ, γιατι χτυπάει ασχημα.

Και κατι παρόμοιο. Εαν οποιδηποτε καταστημα ή επιχειρηση θέλει να εμφανίζεται αξιοπιστο, το θέμα της τιμολογησης είναι απο τα βασικότερα. Δεν θέλω να κανω αντιδιαφήμιση αλλα ακόμη κι όταν βλέπω γνωστης εταιρείας-αλυσιδας Η/Υ διαφορά στις τιμές να ξεπερνουν το 20% στο ίδιο προιον από μια άλλη μου ερχεται να βάλω τα γέλια. Δεν υπάρχουν δικαιολογιες, είτε δεν ξέρουν να κάνουν εμπόριο ή κοροιδεύουν τον κόσμο. Δεν εχω δει στην Αγγλία περίπτωσεις καταστημάτων να πωλούν σε περίοδο προ εκπτώσεων ένα προιον π.χ. 100 ευρω και στις εκπτώσεις να γράφουν "από 130, τώρα 100"!!!

ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

Ένα θα πω... μέχρι πριν λίγες μέρες η Micron πούλαγε τα Z9 chips στους κατασκευαστές στα 8$ το τσιπάκι..αυτή την στιγμή τα πουλάει πρός 30$ έκαστω.

Δημοσ.

Δουλευα 5 χρονια στο εξωτερικο. Δεν ειπα οτι δεν γίνεται ποτέ, γίνεται σπάνια σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, οπως κι εσυ αναφερεις περιπτωσεις σπανιες και εξειδικευμενες. Εγω ειπα γενικα τι γινεται στην αγορα, και οχι απαραιτητα στην αγορα hardware. Το Α παραδειγμα νομιζω οτι συμβαίνει πολύ αραια και ακόμη κι αν συμβεί θα είναι διαφορά του πόσο? οι κατασκευαστες μπορουν απο τη μερια τους να δώσουν μια περίοδο προσαρμογής. Ειναι σα να μου λες ανεβαίνει το πετρέλαιο 2% παγκοσμίως και την αλλη μέρα να ανεβαίνουν όλα τα παράγωγα του 10%. Ε δεν γινεται ακριβως ετσι. Υπάρχη μια Α κατανόηση αλλα νομιζω μεσες-ακρες ολοι διακρινουν τη λογική με την κοροιδια.

Οσο αφορα το Β παραδειγμα, κατ' εμε, αν μιλαμε για παραγγελιες τετοιου μεγεθους, ο σωστος επαγγελματιας εκτος του οτι θα μπορουσε να το προβλεψει στο περιπου, ειναι γενικως "ξεφτιλα" να κανει εμφανή ανατίμηση, χτυπαει πολυ ασχημα στα ματια του καταναλωτη κατι τετοιο, ετσι απλα. Αλλωστε για αυτο ξεκινησε και το συγκεκριμενο θέμα στο φορουμ, γιατι χτυπάει ασχημα.

Και κατι παρόμοιο. Εαν οποιδηποτε καταστημα ή επιχειρηση θέλει να εμφανίζεται αξιοπιστο, το θέμα της τιμολογησης είναι απο τα βασικότερα. Δεν θέλω να κανω αντιδιαφήμιση αλλα ακόμη κι όταν βλέπω γνωστης εταιρείας-αλυσιδας Η/Υ διαφορά στις τιμές να ξεπερνουν το 20% στο ίδιο προιον από μια άλλη μου ερχεται να βάλω τα γέλια. Δεν υπάρχουν δικαιολογιες, είτε δεν ξέρουν να κάνουν εμπόριο ή κοροιδεύουν τον κόσμο. Δεν εχω δει στην Αγγλία περίπτωσεις καταστημάτων να πωλούν σε περίοδο προ εκπτώσεων ένα προιον π.χ. 100 ευρω και στις εκπτώσεις να γράφουν "από 130, τώρα 100"!!!

ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

Εγώ θα πω ότι το ερώτημα γενικά είναι άκυρο. Ποιά επιχείρηση δηλ κρατάει τις τιμέσ της σταθερές? Υπάρχουν πολλοί παράγωντες που επιρεάζουν τη τελική τιμή κάποιου προιόντος και τι ίδιο ισχύει παντού, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό.

Δημοσ.
Εγώ θα πω ότι το ερώτημα γενικά είναι άκυρο. Ποιά επιχείρηση δηλ κρατάει τις τιμέσ της σταθερές? Υπάρχουν πολλοί παράγωντες που επιρεάζουν τη τελική τιμή κάποιου προιόντος και τι ίδιο ισχύει παντού, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό.

Διευκρινηση, συγνωμη εαν δεν εγινα αντιληπτος, κατακρινω το σκαμπανεβασμα των τιμων και ειδικοτερα -αν και δεν ητανε στο αρχικο θεμα- τις απατηλες εκπτωσεις. Οχι την αναμενομενη πτωση του προιοντος. Η λογικη λεει, και αυτο συμβαινει στη πλειοψηφια των περιπτωσεων στη τεχνολογια αλλα και οχι μονο, οτι με το καιρο ενα προιον χανει την αρχικη του αξια λογω ανταγωνισμου/παρωχημενης γενιας κλπ αλλα δεν είναι θεμιτο ουτε ορθό να ξανανεβει. Υπαρχουν οι ειδικες περιπτωσεις που αναφεραμε πιο πανω, οκ ,αλλα οταν καποιος το κανει γιατι "αρχισε να ξαναζητηται" εμενα μου φαινεται πιο πολυ "αρπακτη" παρα εφαρμογη νομου προσφορας και ζητησης εδω στην Ελλαδα οπου η τυχον πιεση δυνατου καταναλωτικου αισθηματος θα το απετρεπε. Δεν θα ειναι συμπτωμα ωριμης αγορας αλλα μαλλον "παζαρε" κατασταση. Δηλαδη τι να πιστεψω οτι ας πουμε η AMD εριξε της τιμες της για να ανεβασει τις πωλησεις/ζητηση των επεξεργαστων της και η ταδε ελληνικη εταιρεια να επιχειρήσει να τις ξανανεβασει επειδη διαπιστωσε μεγαλη ζήτηση? Πως θα φανει αυτο? Λογική του νομου προσφορας-ζητησης ή αρπακτή? Εαν σήμερα η Α εταιρεια πουλαει λεμε τον 6000+ στα 150 ευρω και σε 2 εβδομαδες η ιδια το παει στα 160 λογω αυξημενων πωλήσων δεν θα εινα ξεφτίλα? Για μενα ειναι μεγαλη ξεφτιλα και χανεται η αξιοπιστια της εταιρειας.

Δημοσ.

Η εμπορική πολιτική κάθε εταιρίας εξαρτάται από το συνδιασμό τι "εμπορευμα" πουλάει.:-D

Αν το "εμπόρευμα" υπόκειται σε κανόνες εξέλιξης όπως είναι η τεχνολογία ή η μόδα,οι τιμές ακολουθούν φθίνουσα πορεία γρηγορότερα από το να πουλάς άλλο προιόν που είναι σταθερότερο σε χρονικές αλλαγές πχ αυτοκίνητα.

Τώρα αν κάποια εταιρία θέλει να δώσει κάτι ακόμα και δωρεάν για κάποιους λόγους,αυτό είναι εμπορική πολιτική όχι κανόνας:-D

Δημοσ.

Σε πολλά από αυτά που λες έχεις δίκιο και σαν καταναλωτής εννοείται πως θέλω οι τίμές να πέφτουν και να έχουν τέτοια τάση και όχι να ξαναανεβαίνουν. Είμαι όμως ρε παιδιά εντελώς αντίθετος και θεωρώ άκυρο το post γιατί λέει:

Υπάρχει σταθερότητα στις τιμές του e-shop?

Δηλ είναι φαινόμενο του eshop αυτό και μόνο? Μη τρελαθούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...