Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου & ηχεία VS Set Home Cinema !!!

spell

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα , επειδή βρίσκομαι σε μια φάση αναβάθμισης του υπολογιστή θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει η αγορά μιας κάρτας ήχου . http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=28&product=966657

Επειδή τα ηχεία κάνουν κάτι νούμερα τώρα τελευταία και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν ακόμα θα μπορούσα να συνδιάσω με τον υπολογιστή μια τέτοια λύση?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=26174103&product=943681

Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται πάλι αγορά κάρτας ήχου ?

Σε περίπτωση που γίνεται να συνδέσεις τον υπολογιστή με το home cinema ( με τα ηχεία ή τον ραδιοενισχυτή -δεν ξέρω πως θα γίνει- ) γενικά ποια θα είναι τα υπέρ και τα κατά των δύο περιπτώσεων και σε ποια περίπτωση πιστεύεται θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα ήχου ?

Δημοσ.

Στο συγκεκριμένο cinema-set που δίνεις, δεν υπάρχει είσοδος ψηφιακού ήχου. Μόνο αναλογικού 2channels. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις τον ήχο από τον υπολογιστή στον ενισχυτή για να πάει στα ηχεία.

Ούτε τα ηχεία μπορείς να τα συνδέσεις αυτόνομα πάνω στην κάρτα ήχου, μιας και το σήμα δε θα είναι ενισχυμένο.

Βασικά, πες τις απαιτήσεις που έχεις από ένα πολυκαναλικό σύστημα ήχου, τόσο από υπολογιστή όσο και από HomeTheater set και βλέπουμε ;-)

Γενικά πάντως, ο ήχος που μπορείς να επιτύχεις με σύστημα ενισχυτή + ηχείων είναι καλύτερος από αυτόν που θα πετύχεις με multimedia ηχεία και μια κάρτα ήχου. Ο πρώτος συνδυασμός κοστίζει κάτι παραπάνω βέβαια.

Πάντα σε πρώτο πλάνο να βάζεις το τι απαιτήσεις έχεις και μετά το budget σου.

Δημοσ.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις ούτε τα θέλω για πολύ σοβαρές δουλειές . Απλά ψάχνω για κάτι καλύτερο σε ποιότητα κ`δύναμη απο τα υπάρχοντα ηχεία και την onboard καρτα ήχου . Είδα το σετάκια αυτά και σκέφτηκα γιατί όχι ένα τέτοιο ?

Δημοσ.

Σίγουρα την onboard κάρτα ήχου πρέπει να την αλλάξεις, δηλαδή να πάρεις κάποια άλλη κάρτα ήχου (κοίτα και άλλες εκτός από Creative, υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογες λύσεις και από άλλες εταιρείες... search is your friend).

Για ηχεία μετά, είτε πας σε μια λύση όπως τα Logitech Z-5500, τα οποία είναι κορυφαία, αλλά multimedia ηχεία, είτε σε μια πιο ακριβή λύση με ξεχωριστό ραδιοενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία τα οποία θα τα τροφοδοτεί η ψηφιακή έξοδος της κάρτας σου.

Να έχεις υπόψη ότι οι ψηφιακές συνήθως έξοδοι δίνουν 5.1 σήμα μόνο σε ταινίες και όχι και στα παιχνίδια. Στα παιχνίδια είτε είναι μονόδρομος η αναλογική σύνδεση, είτε προσανατολίζεσαι σε κάρτα που έχει το λεγόμενο DolbyDigital Live που μετατρέπει τα σήματα σε 5.1 μέσω ψηφιακής εξόδου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...