stelios2809 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 δεν ξερω γιατι ως τωρα οδηγουσα του πατερα μου. λογικα θα με βαλουν με το μεγαλυτερο bonus malus.
Dr.Strangelove Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Νομίζω ότι η Interamerican δε χρησιμοποιεί το σύστημα bonus/malus αλλά υπολογίζει τα ασφάλιστρα με βάση τις ζημιές που έχεις κάνει τα τελευταία 8 χρόνια και μάλλον συμφέρει για νέους οδηγούς που ούτως ή άλλως δεν έχουν κάποιο ιστορικό ατυχημάτων. Αντί να περιμένεις 8 χρόνια για να φτάσει το bonus στο 2, ξεκινάς με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα και αυξάνονται μόνο αν προκαλέσεις κάποιο ατύχημα στο μέλλον. Κάνε έναν υπολογισμό και εδώ
Freakster Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αν τα λεω σωστα, αν εισαι κατω απο 23 ετων, η ασφαλεια χρεωνει περισσοτερα. Ετσι μου κανει εμενα η εθνικη :?
TH_boy_20 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 λοιπον κοιτα ολα τα εξοδα του αυτοκινητου ανερχονται στα 50 euro to μηνα συμπεριλαμβανω τα παντα μεσα (εκτος απο την βενζινη βεβαια). Δηλαδη κινεις δεν κινείς το αυτοκινητο τα εξοδα ειναι 50 euro το μηνα!!! Υ.Γ ετσι τα εχω υπολογισει εγώ με ενα σχετικο αμαξι πολης opel corsa 1400cc τωρα εαν εχεις ενα civic type r αλλαζει το πραμα το ιδιο ισχυει εαν εχεις ενα πιο μικρο αμαξι τυπου micra(λιγοτερα εξοδα μην φανταστεις πολυ λιγοτερα κοψε 10-15 euro)
Sadamiraq Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Λοιπον φιλε Stelios πιστευω να σε καλυψαν τα παιδια.Εγω θελω να προσθεσω μονο για τα ελαστικα να ξερεις,το αλλαγμα τους εξαρτατε απο παρα πολυς παραγοντες οπως ποιοτητα ελαστικων,χρηση τους,δρομους και αλλα πολλα αλλα μια θεωρια ειναι οτι με ελαστικα καλης ποιοτητας πρεπει να τα αλλαζεις στα 60 χιλιαδες χιλιομετρα αλλα παντα θεωριτηκα για να παρεις μια ιδεα
Aρρωστος 7 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Στα έξοδα του αυτοκινήτου μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος οδήγησης.Από τα λάστιχα μέχρι την κατανάλωση της βενζίνης και τα τακάκια των φρένων.Όσο πιο ήρεμα οδηγεί κάποιος τόσο πιο πολύ αντέχουν κάποια πράγματα του αυτοκινήτου του.Αν πχ σε κάθε πράσινο που ανάβει τα λάστιχα σπινιάρουν σε 1,5 χρόνο θα είναι off.Ή αν οι ταχύτητες μπαίνουν καρφωτές και χωρίς να είναι πατημένος μέχρι το τέρμα ο συμπλέκτης σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή δίσκου που είναι μεγάλο μανίκι.
nikoskon Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά τί λέτε καλοκαιριάτικα; Τα κόστη συντήρησης διαφέρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Πέραν των τυπικών,ασφάλειες κτλπ το μανίκι είναι στα ανταλλακτικά και την πυκνότητα των services. Πχ για ένα αυτοκίνητο το σετ ιμάντας-ρουλεμάν μπορεί να κοστίζει 200? γνήσιο(χωρια τα περαστικά), και για ένα αλλο αυτοκινητο μόλις 80?. Επίσης για τα λάστιχα ακούστηκε κάτι για 400? τα 3-4 χρόνια.Εντελώς υποκειμένικο. Τί διαστασεις ζάντα θα έχει το αυτοκίνητο; Από εκεί αρχίζουμε και μετά πετάμε σωστές τιμές... Επίσης Στελλάρα καλύτερα να μας πεις συγκεκριμένα σε ποιο αυτοκίνητο κατέληξες(χρονολογία πρώτης κυκλοφορίας,χιλιόμετρα που έχει διανύσει κτλπ) για να γίνουμε και εμείς περισσότερο συγκεκριμένοι...
The_Judas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Αν πάρει Nissan, θα του βγει πολύ οικονομικό... ούτε πολύ βενζίνη καίνε αλλά και τα ανταλλακτικά τους είναι φθηνά.
stelios2809 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Κατα πασα πι8ανοτητα μιλαμε για nissan micra 1000 κ.ε μοντελα 1994-1998. Δεν εχω καταληξει σε κατι συγκεκριμενο,προς το παρον αποταμιευω χρηματα απτην δουλειτσα που επιασα και τον αυγουστο 8α δουλεψω επαρχια. Οταν εχω τα χρηματα .. λογικα τον σεπτεμβρη θα το παρω. απλα επειδη θελω τον χειμωνα να μειωσω τις μερες δουλειας ηθελα να ξερω αν με 100Ε / εβδομαδα απο δουλεια και ενα χαρτζιλικι 60-70 απο γονεις εβδομαδιαιως θα μπορω να βγαινω περα.
The_Judas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Κατα πασα πι8ανοτητα μιλαμε για nissan micra 1000 κ.ε μοντελα 1994-1998.Δεν εχω καταληξει σε κατι συγκεκριμενο,προς το παρον αποταμιευω χρηματα απτην δουλειτσα που επιασα και τον αυγουστο 8α δουλεψω επαρχια. Οταν εχω τα χρηματα .. λογικα τον σεπτεμβρη θα το παρω. απλα επειδη θελω τον χειμωνα να μειωσω τις μερες δουλειας ηθελα να ξερω αν με 100Ε / εβδομαδα απο δουλεια και ενα χαρτζιλικι 60-70 απο γονεις εβδομαδιαιως θα μπορω να βγαινω περα. Τα παιδιά προηγουμένως σου ανέφεραν τα διάφορα έξοδα. Εγώ θα προσθέσω και τα έξοδα για βενζίνη... στο Nissan Cherry 1.0 (μοντέλο '88 ) με 40 ευρώ μου βγάζει γύρω στα 400+ χιλιόμετρα. Πιστεύω οτι και το Micra θα είναι σε παρόμοια επίπεδα.
Sadamiraq Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Τα παιδιά προηγουμένως σου ανέφεραν τα διάφορα έξοδα.Εγώ θα προσθέσω και τα έξοδα για βενζίνη... στο Nissan Cherry 1.0 (μοντέλο '88 ) με 40 ευρώ μου βγάζει γύρω στα 400+ χιλιόμετρα. Πιστεύω οτι και το Micra θα είναι σε παρόμοια επίπεδα. Lol Πολυ σου τρωει το χιλιαρι ρε φιλε εμενα στα ιδια επιπεδο μου τρωει το Lancer 1,4 και δεν το οδηγαω και οικονομικα,οχι το Micra Καιει πολυ λιγοτερα σαν 1000αρι που ειναι
KWSN_Men Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Εγώ πάντως πήγα Λευκάδα (380 χιλιόμετρα) με δίλιτρο αυτοκίνητο με 35, οπότε είναι πάαααρα πολλά τα 40 για 400 χιλιόμετρα για χιλιάρι, και ας είναι μέσα στη πόλη. ΥΓ: Στο γυρισμό που βιαζόμουν έφαγα μια 60άρα+
SL9S9 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Και να είσαι προετοιμασμένος για τα απρόβλεπτα εξοδα. Εμενα σήμερα μου χαλασε το τζαμι, εμεινε κατω και δεν ανεβαινε. 280 ? πανε για να αλλαξει λεει γρυλο. Ολα τα μαραφετια λεει πανε πακετο. Δηλ. δεν τους συμφερει να κατσουν να αλλαξουν το γραναζι μονο ή την ντίζα. Αυτο και σε αντιπροσωπεία και σε τεχνίτη το είδα. Να ρωτήσεις πόσο κοστιζουν τα βασικά ανταλλακτικά.
Ceridwen Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 τα έξοδα κηδείας πόσο πάνε περίπου?ακόμα κι αν δεν τα'χει φάει τα λάστιχα στα 3-4 χρόνια, σίγουρα θα'χουν ξεραθεί. λόγω του εκπληκτικά μεγάλου συντελεστή τριβής των ελληνικών δρόμων(ειρωνεία) και του κλίματος. 2 χρονάκια μια χαρά είναι για αλλαγή ελαστικών, παραπάνω τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. :? τρομαξα τώρα! Δλδ, εγώ που το έχω 3 χρόνια και δεν έχω αλλάξει λάστιχα, να μην κάνω το τουρ της Ελλάδας που έχω κανονίσει???
the_end Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 :? τρομαξα τώρα! Δλδ, εγώ που το έχω 3 χρόνια και δεν έχω αλλάξει λάστιχα, να μην κάνω το τουρ της Ελλάδας που έχω κανονίσει??? :| κοίτα, για μένα στην ελλάδα τα 3 χρόνια είναι το max όριο (λόγω κλίματος και γλιστερών δρόμων). αλλά εντάξει, δε λέω ότι όποιο λάστιχο έχει πιάσει 3 χρόνια ζωής είναι για πέταμα. αλλά οι πιθανότητες είναι να μην είναι και στα καλύτερά του. αν δεν έχεις δει "κακή" συμπεριφορά απ'τα λάστιχά σου κάνε το ταξιδάκι σου και μην ανησυχείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.