stelios2809 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Καλισπερα μαζευω καποια χρηματα για να αγορασω ενα μικρο αυτοκινιτο (το πιο πιθανο micra 1000 cc - μεταχειρισμενο) θα θελα να ξερω απτιν στιγμη που το παρω τι αλλα "παγια εξοδα" θα εχω στο περιπου. να υπολογισω 1) μια ασφαλεια 350ε περιπου 2) τελη κυκλοφοριας 95ε τι αλλα ειναι?
kattistt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 για ασφαλεια δες στο http://www.asfalistra.gr ...πολλα λες για την ασφαλεια παντως τοσα θα πληρωνα εγω με 1400 κ νεος οδηγος κ 2 ετων αμαξι! βενζινη ειναι standard, και επειτα πρεπει να υπολογισεις και τα service του. Τα παγια εξοδα αυτα ειναι τωρα! 1. ασφαλεια 2. σημα κυκλοφοριας 3. φορος μεταβιβασης (1 φορα) 4. βενζινη μηνιαια 5. service και ας απαντησουν οι πιο γνωστες του θεματος για κατι αλλο περιεργο οπως λαστιχα κτλ.... (δεν θυμαμαι καθε ποτε τα αλλαζουμε.... καθε 2 χρονια?)
Socratis_g Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Ασφάλεια υπολογιζε 100 το εξάμηνο. Σερβις 100 το χρόνο. Τέλη κυκλοφορίας γυρω στο 100 για τα κυβικά που λες. Λαστιχα 400? τα 3-4 χρονια. Βενζίνες ανάλογα με τη χρήση του. Εκτός θέματος: Αν μένεις σε μεγάλη πόλη το αυτοκίνητο αγγίζει τα όρια της αχρηστίας.Πάρε μηχανάκι καλύτερα.
the_end Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Λαστιχα 400? τα 3-4 χρονια. τα έξοδα κηδείας πόσο πάνε περίπου? ακόμα κι αν δεν τα'χει φάει τα λάστιχα στα 3-4 χρόνια, σίγουρα θα'χουν ξεραθεί. λόγω του εκπληκτικά μεγάλου συντελεστή τριβής των ελληνικών δρόμων(ειρωνεία) και του κλίματος. 2 χρονάκια μια χαρά είναι για αλλαγή ελαστικών, παραπάνω τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.
gatoulis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 γενικά το αμάξι είναι ένας μεγάλος κουμπαράς όπου ζητάει συνέχεια.φρόντισε να έχεις και καμμία καβάτζα για τύχον απρόσμενα έξοδα.
kostasSTi Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Και με ένα αυτοκίνητο, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου ζητήσει χρήματα... Καλά λέει ο γατούλης...
stelios2809 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 το σερβις την βενζινη και τα λαστιχα τα θεωρω εξτρα. απλα θα θελα να ξερω για να μπορεσω να το εχω ποσα χρειαζομαι. αρα 1) σημα κυκλοφοριας (νομιζω στα κυβικα αυτα ειναι 96 ε) 2) φορος μεταβιβασης .. αληθεια ποσο παει αυτο? 3) ασφαλεια (μαχ να πω 350 για το ετος..) δλδ μια 500αρα περιπου ετσι?
kattistt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 1. για 1000 κυβικα που θες ειναι 81 (http://www.in.gr/auto/autotekm.asp) 2. φορος μεταβιβασης 60 (http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/MyNewPortal/CitizenGuide/CitizenGuideC1/CitizenGuideC2/CitizenGuideC3?PARAM1=98&lng=EL) 3. ασφαλεια περιπου τοσο, δες και εδω που σου ειπα http://www.asfalistra.gr
Harkon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 για τα λάστιχα εξαρτάται από πολλά ποιότητα, χιλιόμετρα, τύπος δρόμου (χωμα, άσφαλτος) εγώ πάω για 5ο χρόνο για παράδειγμα και ακόμα είναι μια χαρά (με ελάχιστα χιλιόμετρα δε ~40κ)
Socratis_g Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 τα έξοδα κηδείας πόσο πάνε περίπου?ακόμα κι αν δεν τα'χει φάει τα λάστιχα στα 3-4 χρόνια, σίγουρα θα'χουν ξεραθεί. λόγω του εκπληκτικά μεγάλου συντελεστή τριβής των ελληνικών δρόμων(ειρωνεία) και του κλίματος. 2 χρονάκια μια χαρά είναι για αλλαγή ελαστικών, παραπάνω τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Εξαρτάται το λάστιχο. Το μισελέν φευγει αέρα. στα 2 χρόνια εχει φάει τη γώμα του. Ντάνλοπ που έχω πάνω εγω σε λίγο του κλείνω 4 χρόνια με 35,000χλμ και πατάει καλά ακόμα. Δεν είναι και βεντούζα, αλλά το κάνει το κουμάντο του προς το παρόν. Σιγουρα να κοιτάμε την ασφάλεια μας, αλλά μη χρυσόνουμε και τα βουλκανιζατέρ.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Μονο κοιταξε να εχεις αξιοπιστη ασφαλιστική γιατι οι φτηνες κλεινουν για πλακα και δεν μπορεις να κανεις τπτ! (με το lancia dedra ασφαλισμενο σε μια μουφα εταιρεια μου εμεινε στη Ναξο στη μεση του πουθενα και δεν ειχανε εκει οδική βοηθεια αν και ελεγε οτι εχει πανελλαδικη....)
ata1983 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Στον 5ο χρόνο τα λάστιχα είναι το λιγότερο κίνδυνος. Όσο για το χρόνο πιστεύω ότι αν έχουν ακόμα πέλμα 3-3,5 χρόνια είναι υπεραρκετά. Αν δεν έχουν πέλμα φυσικά τα αλλάζουμε! Εμένα έλιωσαν σε 1,5 χρόνο, δεν έχει μείνει τακούνι για δείγμα. Σλικ!
Houston Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 πάντως για αφάλεια με 120 Ε / εξάμηνο καθάρησες
ata1983 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αν δεν έχει bonus malus στις ακριβές εταιρίες δεν πολυφτάνουν. Πάντως εγώ όταν πρωτοπήρα αμάξι δεν είχα και έγινε κάποια μεταφορά bonus malus από τους γονείς, δε θυμάμαι ακριβώς, και είχα πέσει περίπου στα 120 όπως λένε τα παιδιά
PascalGR Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Για λάστιχα μιας και θέλεις να κρατήσουν όσο πιο πολύ γίνεται φρόντισε να είναι λίγο σκληρά. Τα μαλακά λάστιχα συνήθως έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε θέματα πρόσφυσης, αλλά "λιώνουν" πιο γρήγορα, ενώ τα σκληρά αντέχουν παραπάνω, αλλά αργούν να ζεσταθού. Είτε η μια, είτε η άλλη! Διαλέγεις και παίρνεις. Από σκληρά λάστιχα, η Bridgestone είναι πολύ καλή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.