Προς το περιεχόμενο

Εμβέλεια ασύρματου router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Έχω ένα ασύρματο router (Baudtec TW263R4-A0) και αν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό, το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι η εμβέλεια του WAN του. Σε απόσταση λιγότερο από 10 μέτρα με 2-3 τοίχους ενδιάμεσα δεν μπορώ να βρω καθόλου σήμα, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο.

Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που θα μπορούσα να κάνω στο router μου για να αυξήσω την εμβέλεια του ή είναι καθαρά θέμα κατασκευής?

Δημοσ.

απο οτι ξερω δεν γινεται να αυξησεις μεσω software την εμβελεια,ειναι θεμα κατασκευης,απλα μπορεις να βαλεις σε πιο ψηλο σημειο το router!εγω που εχω το netgear dg834g το εχω καπου στο 1,5 μετρο απο το πατωμα και εχω ικανοποιητικο σημα σε ολο το σπιτι!!

Δημοσ.

OK, σε ευχαριστώ.

Εγώ το έχω γύρω στα 60-70 cm από το πάτωμα. Θα δοκιμάσω να το βάλω πιο ψηλά και θα δω.

Λογικά πάντως όλα τα ασύρματα routers ανεξαρτήτου μάρκας πάνω-κάτω την ίδια εμβέλεια πρέπει να έχουν αφού υλοποιούν το ίδιο πρωτόκολλο.

Δημοσ.

me b protokolo isos pexei pio makria.an pires tora esi me mia kerea kai to theoreis aparadekto oti den pianei me 2-3 toixous e as epernes ena access point me tripli kerea.wi fi ine oxi kinito.b.300 metra ine i embeleiatou b xoris empodia kai 200 i think tou g.apo ekei kai pera iparxoun repeaters iparxoun enisxites simatos iparxoun kerees

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς laptop με ενσωματωμένη κεραία, μάλλον εκεί πρέπει να αναζητήσεις την πηγή του προβλήματος. Εγώ έχω το Zyxel 660 και με laptop της Toshiba ίσα-ίσα που βρίσκει σήμα με 2 τοίχους να μεσολαβούν (δεν μπορώ να κάνω δουλειά γιατί ενώ συνδέεται, το σήμα είναι τόσο χαμηλό που δεν κατεβάζει τίποτα). Το Sony Vaio ενός φίλου βρίσκει πολύ καλό σήμα στο ίδιο ακριβώς σημείο και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα στην επικοινωνία.

Δημοσ.

ine panta ligo risko to poia karta pianei kai poia oxi.iparxoun onboard pou pianoun poli kala kai kalitera kai apo exoterikes kai to anapodo.poles fores mia dokimi ine se b mode alla sxetiko kai auto

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@ Dr.Strangelove: Ναι laptop με ενσωματοποιημένη κεραία χρησιμοποιώ, αλλά δεν πρέπει να'ναι εκεί το πρόβλημα. Εκτός από το δικό μου δίκτυο βρίσκει και άλλα δύο (στην καλύτερη σε διπλανά διαμερίσματα, ίσως και πιο μακρυά, άρα προφανώς με περισσότερα εμπόδια να παρεμβάλλονται) με σχετικά καλό σήμα. Στο ένα που είναι και χωρίς ασφάλεια (τα μαγικά Pirelli της ON) μπορώ να συνδεθώ και άνετα με καλή ταχύτητα.

@greece_gus: Ενσωματωμένη είναι η κεραία, οπότε δεν μπορώ να την αλλάξω. Δεν είναι τόσο τραγικό το πρόβλημα (μέγιστη εμβέλεια που θέλω είναι 10 μέτρα, δεν με απασχολεί περισσότερο), απλά νόμιζα ότι η εμβέλεια του wifi είναι 100 μέτρα χωρίς εμπόδια, οπότε με εμπόδια δεν θα έπρεπε να πέφτει τόσο πολύ.

Δημοσ.

Ρύθμισα την κάρτα του laptop σε b και βελτιώθηκε η κατάσταση. Το σήμα βελτιώθηκε λίγο (από "Very Low" πήγε στο "Low") και από τη λίγη ώρα που το δοκίμασα δεν παρατήρησα ιδιαίτερα προβλήματα στο σερφάρισμα (δεν δοκίμασα download μεγάλου αρχείου για να δω πόσο σταθερή ήταν η σύνδεση).

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...