Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια Για Fortran 90

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να γράψω ένα κώδικα που να του βάζω μια υπόθεση π.χ. ότι wr=1 και μετά κάνοντας πράξεις και καταλήγοντας σε τιμή για το w1 να κάνω έλεγχο αν είναι ίσα. Αν δεν είναι ίσα να κάνει ξανά τις πράξεις με την νέα τιμή του wr αυτή την φορά και να γίνεται αυτό έως ότου έχω συγκλιση.

Προσπάθησα να να χρησιμοποιήσω DO αλλά ενώ δεν μου βγάζει προβλημα στο compile, όταν κάνω execute για να πάρω τα αποτελέσματα δεν μου βγάζει τίποτα!

Δημοσ.

Tha mporeseis na to kaneis ws eksis:

wr=1

do while res>0.01 <--esi epilegeis to orio sigklisis

Prakseis

...

..., apo opou apothikeyeis tin timi stin metavliti wrn=

res=abs(wrn-wr)

wr=wrn

enddo

Mporeis na min xrisimopoiiseis to dowhile kai na to kaneis me do kai na valeis ena elegxo if mesa sto loop kai otan res<0.01 na termatizetai i diadikasia

//When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return. // Leo. Da Vinci

Επισκέπτης
Δημοσ.

bio_energy οι πληροφορίες σου είναι πολύ καλές. Μακάρι να μου είχες απαντήσει λίγο νωρίτερα. Επρεπε να το παραδώσω σήμερα το πρωί οπότε επείδη μου είπαν ότι συγκλίνει μετά από δυο επαναλήψεις, το έβαλα απλώς να κάνει 5 επαναλήψεις.

Ξέρω ότι ο τρόπος μου είναι μπακαλίστικος αλλά δεν είχα άλλη λύση εκείνη τη στιγμή.

Ευχαριστώ πολύ πάντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...