tzoykas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Αν μπορέσεις να βγάλεις στατιστικές που σε ικανοποιούν από τις απαντήσεις όλων (που δε τις αμφισβητώ καθόλου) θα είσαι ήρωας. Εχοντας δοκιμάσει όλες τις μάρκες οι πιο θορυβωδεις πάντα ήταν οι Maxtor και WD. Προσωπικά δε βλέπω κανένα δίλημμα. Θα πάρεις το δίσκο με τη μεγαλύτερη εγγύηση. Καμμιά μάρκα δε με έχει αφήσει απολύτως ικανοποιημένο. Και όλα αυτά περί αξιοπιστίας με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Είναι καθαρά λαχείο (ειδικά όταν είδα τι μπορεί να αντέξει ένας σκληρός δίσκος στην προσπάθειά μας να καταστρέψουμε κάποιους που είχαν απόρρητα δεδομένα μέσα).
Silent Arrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δεν είναι καί τόσο δραματικές οι αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο στούς σκληρούς. Διαβασε καλα την παραθεση που εβαλες. Λεει για εξαετια.
geovard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Διαβασε καλα την παραθεση που εβαλες. Λεει για εξαετια. Δεν πρόσεξα πού λες γιά εξαετία αλλά ποιός έχει πιά στο σύστημά του δίσκο εξαετίας καί πάνω, όταν από τότε οι τιμές ανά gb έχουν εξευτελιστεί?
Silent Arrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Εχω σε λειτουργια και σκληρους 14 ετων!!!:twisted: (Δεν φαινονται στην υπογραφη, στην υπογραφη φαινεται ο Seagate 2,1 GB 10 ετων)
Dimitris22 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 xronia tora me WD den eixa pote problima opote +1 apo emena. kai makria apo maxtor.. Giati makria apo Maxtor??? Exo enan edo kai 4 xronia (peripou) sta 80GB exi fai 2 format mexri tora kai mexri prin apo ena mina itan o monos diskos pano ston Desktop (evala kai enan esoteriko seagate 160GB) kai douleuei mia xara. na prostheso episis oti ston maxtor paizei kai to leitourgiko (WIN XP pro) kai to ti exo grapsi kai ti exo svisi einai sxedon ametrito kai mexri stigmis kanena provlima.
george_o/c Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Maxtor είχα στον P2 μου... Αχ άλλες εποχές... Τρία ολόκληρα χρόνια άντεξε (3.5GB σκληρός δίσκος), βέβαια από τότε που πήγα σε P4 έχω να τον συνδέσω σε pc αλλά λειτουργούσε και θα λειτουργεί ακόμα, σίγουρα :wink: Στον P4 είχα και Maxtor και W/D. Μπορώ να πω, ότι οι W/D μου βγήκαν καλύτεροι σαν δίσκοι, αλλά γενικά πιστεύω πως αν προσέχεις και συντηρείς το σύστημά σου, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα :wink:
KWSN_Men Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2007 Πάντως έχει πλάκα που λένε κάποιοι για τους αθάνατους IBM όταν η τελευταία τους σειρά είχε πάρει το διόλου τιμητικό nickname Deathstar... Έχουν περάσει διάφοροι δίσκοι από τα χέρια μου. Μέχρι τώρα μου έσκασαν 1/10 WD και 2/2 Quantum. Seagate και Maxtor δε μπορώ να πω ότι έχω σωστή άποψη αφού μόνο SCSI είχα (και έχω). Αλλά οι WD μου έχουν φανεί πολύ αξιόπιστοι και αθόρυβαι εδώ και κάποια χρόνια. Πάντως ο θόρυβος των SCSI σε defrag δεν παίζεται... Edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι από το 1998 και μετά, τα μηχανήματά μου δουλεύουν 24/7.
masteripper Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά τι κάνετε στους δικούς σας Seagate και δουλεύουν. Ο 1ος πέθανε μετά απο 2 βδομάδες χρήσης. Ο 2ος ήρθε νεκρός κατευθείαν. 0 3ος δουλεύει μεν αλλά και θόρυβο κάνει και πολυ αργός είναι. Μιλάμε στα διαγράμματα του HD tune & Speed Hd κάνει κάτι βυθίσεις στα 3ΜΒ/ς αν και στο τέλος τα μετροπρογράμματα τον δίνουν γύρω στα 55ΜΒ/ς Αλλά σέρνεται και μιλάμε το μηχάνημα είναι καινούργιο. Οι άλλοι δίσκοι μου 1 Maxtor ....στην αρχή ψόφησε μετά απο 1 μήνα αλλά αυτό που γύρισε δουλεύει απο τότε μια χαρά. Ο WD ήρθε και αυτός DOA (μάλλον το Courier της περιοχής μου παίζει Bowling Με τα πράγματα μου αλλά η επιστροφή δουλεύει και αυτός μια χαρά. Και μιλάμε οτι τα διαγράμματα τους είναι σχεδόν ευθείες γραμμές(σκαλοπάτια). Δεν ξέρω έχω χάσει την μπάλλα.
nevang Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Πάντως και η WD έχει μοντέλα με 5ετή εγγύηση, και συγκεκριμένα το WESTERN DIGITAL 500GB WD5000ABYS SATA2 και το WESTERN DIGITAL 500GB 16MB WD5000YS 7200RPM SATA2 RAID EDITION. Και μια διαφορά σε σχέση με τη Seagate είναι ότι στα μοντέλα RAID (δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει και για τα υπόλοιπα) σε περίπτωση βλάβης σου αντικαθιστά τον δίσκο με ίδιο μοντέλο, προϋπόθεση βασική για συστοιχίες RAID 1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.