bablyk Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Από Maxtor όμως όχι: 2/2 έχω («σκάσανε» δηλαδή). Δε θα ξανάπαιρνα... Οι σκληροί δούλευαν 24/7 ? (από περιέργεια ρωτάω)
rufous Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δεν υπάρχει Maxtor πια! Την εξαγόρασε η Seagate...
Kagkouros Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Seagate δεν έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...αλλά WD που έχω (έναν εσωτερικό 200άρι και έναν εξωτερικό 80άρι) ο εξωτερικός κάνει θόρυβο αλλά ο εσωτερικός όχι άρα το θέμα θορύβου είναι σχετικό... Εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε WD, εκτός άμα ο Seagate πρόσφερε καλύτερη ποιότητα και χαρακτηριστικά και όχι μόνο εγγύηση
geovard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Μεταξύ άλλων έχω καί ένα hitachi 160gb sata καί στήνω αυτί προσπαθώντας να ακούσω τον ελάχιστο θόρυβο καί δεν ακούγεται τίποτα!Συγχρόνως είναι εμφανώς πιό σταθερός καί γρήγορος(εμένα έτσι μού φαίνεται) από τούς άλλους δύο έναν wd καί έναν maxtor πού έχω. Οπότε άκρη από εδώ δεν βγαίνει. Να πω εδώ ότι η hitachi έχει εξαγοράσει το τμήμα της ΙΒΜ πού παρήγαγε τούς πετυχημένους δίσκους deskstar άρα όλο καί κάποια από την τεχνολογία αυτή θα ενσωματώνει. Η ΙΒΜ είναι η πρώτη πού έφτειαξε πλατώ γιά τούς δίσκους από ειδικό γυαλι!
screwman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Σκέψου για Hitachi. Πολύ γρήγοροι και πολύ πιο αξιόπιστοι από όλους τους παραπάνω. WD γενικά είναι σκυλιά αλλα Hitachi δεν είναι. Όλοι μου οι δίσκοι είναι WD και δεν έχω κάποιο παράπονο. Seagate αλλού ακούς τέλεια πράγματα και αλλού ότι είναι χάλι μαύρο. Εγώ 2χ320 που πήρα τους έχω μετανοιώσει γιατί εκεί που τους έχω ζεσταίνονται και την ακούνε σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Σε αντίστοιχη θέση WD 500άρηδες δεν καταλαβαίνουν τίποτα...
iced Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Παιδια πρεπει να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα... Μην μιλατε για ταχυτητες μεταξυ των εταιριων... Αλλος ο 160αρης των τεσσαρων χρονων και αλλος ο σημερινος.... Λογω την πιο μεγαλης πυκνοτητας εγγραφης του πιο νεου ειναι πιο γρηγορος... Επισης να διακρινιζετε το αν ειχατε ups στο μηχανημα που εσκασε... Ειναι δυνατον να λεμε πχ μου εσκασαν δυο wd αρα δεν ειναι καλοι, αμα ρε μαγαλε δεν εχεις ups, δηλαδη πολυ σταθερο ρευμα πως να μην στην κανει ο καημενος ο σκληρος
parsifal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Οι σκληροί δούλευαν 24/7 ? (από περιέργεια ρωτάω) Όχι, εντελώς home χρήση...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Και ομως iced, ο 160ρης IDE Ata133 WD 8MB cache 7200rpm φετινος σε σχεση με τον 3ετη παλιο 160ρη WD IDE 2MB cache 7200rpm ATA100 δεν ειχε ΚΑΜΙΑ διαφορα στις επιδοσεις (μη σου πω ηταν και ελαχιστα χειροτερος), ηταν 7-8 βαθμους idle αλλα και full load πιο πανω απο τον παλιο και επισης εκανε και τρελο θορυβο μεσα στο κουτι, οπου με τον παλιο ζοριζομουν να τον ακουσω...
Silent Arrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Την διαφορα στο θεμα που συζητατε για αλλη μια φορα την κανει ο χρηστης. Αν ο χρηστης σεβεται το μηχανημα του, το συντηρει, τσεκαρει θερμοκρασιες, χρησιμοποιει σταθεροποιητες τασεων, κανει ορθη χρηση των σκληρων κλπ δεν εχει προβλημα. Ολες οι εταιρειας θα του φανουν καλες. Και σε καμια περιπτωση ο σκληρος δισκος αν προκειται να τον αφησει δεν θα τον αφησει ξαφνικα αλλα θα τον προειδοποιησει 18-20 φορες. Αρκει να ξερει να αποκωδικοποιει τα μηνυματα του. Αυτα απο μενα.
moonsuntrip Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Την πιο σωστη απαντηση εδωσες φιλε μου.... μπραβο... μεχρι στιγμης ολοι ελεγαν καλα λογια για τους δικους τους... Επιτελους ...να ...μια σοβαρη κουβεντα....
geovard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Την διαφορα στο θεμα που συζητατε για αλλη μια φορα την κανει ο χρηστης. Αν ο χρηστης σεβεται το μηχανημα του, το συντηρει, τσεκαρει θερμοκρασιες, χρησιμοποιει σταθεροποιητες τασεων, κανει ορθη χρηση των σκληρων κλπ δεν εχει προβλημα. Ολες οι εταιρειας θα του φανουν καλες. Και σε καμια περιπτωση ο σκληρος δισκος αν προκειται να τον αφησει δεν θα τον αφησει ξαφνικα αλλα θα τον προειδοποιησει 18-20 φορες. Αρκει να ξερει να αποκωδικοποιει τα μηνυματα του. Αυτα απο μενα. Τότε μάλλον χαζά θεωρείς τα διάφορα συγκριτικά τεστ πού γίνονται παγκοσμίως έτσι?
Pink_Panther Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Pantws san tous sklirous ths IBM den exei :-P Kratane pio poly apo olous. Stous ypolipous, Seagate h WD voted k apo mena.
szaf Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Την διαφορα στο θεμα που συζητατε για αλλη μια φορα την κανει ο χρηστης. Αν ο χρηστης σεβεται το μηχανημα του, το συντηρει, τσεκαρει θερμοκρασιες, χρησιμοποιει σταθεροποιητες τασεων, κανει ορθη χρηση των σκληρων κλπ δεν εχει προβλημα. Ολες οι εταιρειας θα του φανουν καλες. Και σε καμια περιπτωση ο σκληρος δισκος αν προκειται να τον αφησει δεν θα τον αφησει ξαφνικα αλλα θα τον προειδοποιησει 18-20 φορες. Αρκει να ξερει να αποκωδικοποιει τα μηνυματα του. Αυτα απο μενα. δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα..υπάρχει και ο θόρυβος που κάνει ο κάθε σκληρός, η θερμοκρασία που ανεβάζει, επιδόσεις.. Πάντως για μένα την διαφορά την κάνουν τα 5 χρόνια εγγύησης της seagate..μόνο και μόνο γι΄αυτό δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα
Silent Arrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Τότε μάλλον χαζά θεωρείς τα διάφορα συγκριτικά τεστ πού γίνονται παγκοσμίως έτσι? Τα δικα μου benchmarks δεν ειναι σε συμφωνια με αυτα του internet. Στα review που βλεπεις πανε 'διαλεγμενοι' σκληροι. δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα..υπάρχει και ο θόρυβος που κάνει ο κάθε σκληρός, η θερμοκρασία που ανεβάζει, επιδόσεις.. Αν θες να συγκρινεις σκληρους δισκους πρεπει να συγκρινει ιδιες χωρητικοτητες απο διαφορετικες εταιριες που εχουν παραχθει την ιδια χρονικη περιοδο. Δεν μπορεις να συγκρινεις σκληρο δισκο διετιας με εναν καινουργιο. Αυτα για το θορυβο, τις επιδοσεις κλπ. Καμια σχεση ενας 60GB 7200RPM εξαετιας με εναν 60GB σκληρο δισκο π.χ. 1 χρονου και σε επιδοσεις, και σε θερμοκρασια και ειδικα σε θορυβο. Αν κανουμε συγκρισεις πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι και δικαιοι.
geovard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Καμια σχεση ενας 60GB 7200RPM εξαετιας με εναν 60GB σκληρο δισκο π.χ. 1 χρονου και σε επιδοσεις, και σε θερμοκρασια και ειδικα σε θορυβο. Αν κανουμε συγκρισεις πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι και δικαιοι. Δεν είναι καί τόσο δραματικές οι αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο στούς σκληρούς.Πάνω κάτω η τεχνολογία των δίσκων είναι η ίδια.Δεν ανακαλύφτηκε ξαφνικά ο τροχός ! Τα μηχανικά μέρη πού παράγουν την θερμότητα καί θόρυβο δεν έχουν αλλάξει.Δεν παρτηρείται η ίδια αλματώδης πορεία πού βλέπουμε ας πούμε στούς επεξεργαστές.Αυτό φαίνεται από το γεγονώς ότι παλιότερος δίσκος μπορεί να δουλεύει καλύτερα από ένα σημερινό πράγμα πού δεν συμβαίνει με κανένα επεξεργαστή τού παρελθόντος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.