mixalis8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 πχ έχω SELECT * FROM News WHERE id=4 αυτό θα μου δώσει τις εγγραφές/εγγραφή με id=4, τι μπορώ να βάλω όμως στο id για να μου δώσει όλες τις εγγραφές?? το SELECT * FROM News τις δίνει όλες αλλά εγώ θέλω το ερώτημα μου να περιέχει και WHERE οπωσδήποτε.... δοκίμασα id=* αλλά δεν είναι αποδεκτό απο την PostgreSQL
alexnir Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 SELECT * FROM News WHERE id=% αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει οπωσδιποτε να εχεις where. αν θες το εξηγεις λιγο?
mixalis8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 akouste ligo giati to thelo... kai isos na iparxi kapoia kaliteri lisi.... $result = pg_prepare("my_query", 'SELECT * FROM news WHERE id=$1'); $result = pg_execute("my_query", array($id)); an steilo me to $id=1 tote tha dosi eggrafes me 1 an steilo me to $id=2 tote tha dosi eggrafes me 2 ti na steilo omos gia na dosi oles tis eggrafes???? (skopos einai na min kano if pou na dialegi tin analogi SELECT me i xoris WHERE diladi...)
dks_1979 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μπορείς να κάνεις το query σου να δημιουργείται δυναμικά. Βάλε σε μια string μεταβλητή το 'SELECT * FROM news ' και αν επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο id του προσθέτεις δίπλα το αντίστοιχο ' WHERE $id=[x]', αλλιώς το εκτελείς όπως είναι (1-2 if χρειάζεσαι απλά).
mixalis8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 afto pou les kano tora... apla thelo na bro enan akoma apodotikotero tropo....
com_hs Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Νομιζω ο dks_1979 εχει δικιο, πιο απλο δεν γνωριζω
dks_1979 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Από τη στιγμή που θέλεις οπωσδήποτε να βάζεις το 'id=' στο WHERE, δεν υπάρχει τρόπος. Αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ. Τώρα αν υπάρχει εντελώς διαφορετικός τρόπος με WHERE πάντα (και όχι 1=1 ή id IS NULL), θα ήθελα πολύ κι εγώ να τον μάθω.
Harkon Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 σε ανάλογες περιπτώσεις χρησιμοποιώ το WHERE 1>0 (έτσι τυχαία χωρίς λόγο) για σένα το WHERE ID IS NOT NULL θα ήταν το καλύτερο πιστεύω αφού θες οπως και δήποτε να βάλεις το ID στο where
bchris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Αυτο που θες λεγεται full table scan. Ο ενδεδειγμενος τροπος ειναι να φτιαξεις μια ξεχωριστη ρουτινα για να κανεις full table scan και μια αλλη για τα κανονικα σου SELECT ...
mixalis8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 WHERE ID = ID Πιο απλό απλά δεν γίνεται afto akribos xreiazomoun.... euxaristo para poli.... den to eixa skefti afto....
RapidShade Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 afto akribos xreiazomoun.... euxaristo para poli.... den to eixa skefti afto.... Anytime
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.