Προς το περιεχόμενο

Κατάχρηση bandwidth...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με τον xpapias. Απόλυτα... Επίσης, θεωρώ ότι το net μπορεί πολύ εύκολα να σε αποπροσανατολίσει, με αποτέλεσμα, αντί να νιώθεις ταχυπαλμία όταν βλέπεις την πιτσιρίκα που θες, να νιώθεις ταχυπαλμία όταν κατεβάζεις την άλφα ή βήτα μπούρδα... Σκεφτείτε το εσείς οι κύριοι με τους 100 - και βάλε - δίσκους. Δε θα τα πάρουμε μαζί μας, ξέρετε... Ακόμα κι αν ορίσετε ως απαράβατο όρο στη διαθήκη σας "οι δίσκοι μου, μαζί μου σε ειδικό ανοξείδωτο κουτί", κανείς δε θα τολμήσει να πραγματοποιήσει την επιθυμία σας. Θα τον πούνε τρελό!

Γι' αυτό, αφήστε το downloading και ασχοληθείτε με τη/το δικιά/δικό σας, βγείτε με τα φιλαράκια σας, γελάστε!!!

Αφήστε τα downloading και τα υδρόψυκτα - που έχουν διαρροές πολλές φορές - για τους άλλους, ξέρετε εκείνους τους αθάνατους...

:)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γιατί κάφροι και στενόμυαλοι;;; Δεν κατάλαβα; Ποιός θα κάνει κουμάντο στο τί έχουν μέσα οι 100 σκληροί μου δίσκοι; ΕΓΩ και μόνον εγώ. Όταν αγόραζα το κωλοπακέτο ADSL, δεν έγραφε πουθενά "χρησιμοποιήστε το με μέτρο". Ούτε "όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς εσύ, τόσο λιγότερο θα μένει για τον άλλον". Έγραφε "ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση στο internet με Χ ταχύτητα". Και ναι, εγώ γουστάρω να καίει το ρημάδι όλη μέρα, κάθε μέρα. Και όταν θέλω να καθήσω να δω μια ταινία, να κάνω 1 ώρα μέχρι να διαλέξω από τις 500 που έχω κατεβάσει. Ενοχλώ;;;

Νομίζω πως απάντησες μονο σου για ποιο λόγο είσαι κάφρος και στενόμυαλος....

Και εσένα ποιός σου είπε οτι θα σου κάνουμε έλεγχο για το τι κατεβάζεις και πόσες ώρες κατεβάζεις,δεν νομίζω πως αναφέρθηκε πουθενά για το τι κάνει ο καθένας εδώ μέσα που φυσικά έχει το απόλυτα δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με την γραμμή του αλλά το ζήτημα είναι αλλού.

Εσύ πληρώνεις π.χ. 40 EURO τον μήνα για μια σύνδεση 10 Mb/s

και το έχεις όπως λές 24/24 ανοιχτό κάθε μέρα χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως u-toorent,Limewire,DC++,Bearshare, και γενικότερα PeerTPeer προγράμματα που κυριολεκτικά "ξεζουμίζουν" (την φράση την χρησιμοποίησε τεχνικός του ΟΤΕ) το λίνκ ADSL που μοιράζεσαι μαζί με κάποιους άλλους.

Δηλαδή είσαι Heavy User όπως λέγονται πλέον στο εξωτερικό.

Ναι αλλά υπάρχει και κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί το ίντερνετ για browsing και E-mail και γενικότερα πιο Light εφαρμογές αλλά πληρώνει και αυτός 40 EURO το μήνα για την ίδια γραμμή.

Δεν αδικείται αυτός που είναι πιο Light χρήστης απο εσένα να πληρώνει τα ίδια λεφτά και να μην μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του;;;

Ρίξε και μιά ματια στον παρακάτω σύνδεσμο να καταλάβεις τι εννοώ....

http://www.thinkbroadband.com/news/3073-virgin-media-introduces-traffic-shaping-for-top-5-of-users.html

Και δώσε βάση στο σημείο....

On the basis of their analysis, Virgin concluded that just 5% of customers were downloading such large amounts of data that the service for other users in those areas were being affected

Δημοσ.

egw na simplirwsw oti apo tin DSL kai meta. stamatisa na paizw entatika kai se bathos ta games mou. exw 100 tenies (px) apo tis opies ida tis 30. h mousiki mou auksithike alla o xronos pou katanalwnw giauthn miothike kai genika yparxi mia psixosi me to download xwris idietero logo. kai opios mou pi oti den exei iothetisi tin logiki "afou tin plirwnw na tin exw na kathete?" einai apla PSEUTIS

nai sigoura exw kai spania pragmata pou se diaforetiki periptosi akoma tha ta epsaxna alla hlikrina auta isos na einai kai ligotero apo GB allh mia apodiksi oti to megethos den metraei kai oude mia sxesi exei me tin aksia (kai as mas leei h epoxi mas oti theli giati auto mas pernaei stin teliki...FAST FOOD)

tha mou pis re megale sto xeri sou den einai?

nai kala ..opios mpori na antistathi as riksi protos tin petra.

kai to paradexome se piotita exw xasi sigoura..

poses fores exete piasi ton eauto sas apo ta tosa pola na min kserete pos na protoperase tin ora sas kai na menete akoma kai apragei? h esto anikanopoihtoi ?

sinepos simfonw me ton empneusti tou topic..

Δημοσ.

Και εσένα ποιός σου είπε οτι θα σου κάνουμε έλεγχο για το τι κατεβάζεις και πόσες ώρες κατεβάζεις,δεν νομίζω πως αναφέρθηκε πουθενά για το τι κάνει ο καθένας εδώ μέσα που φυσικά έχει το απόλυτα δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με την γραμμή του αλλά το ζήτημα είναι αλλού.

Εσύ πληρώνεις π.χ. 40 EURO τον μήνα για μια σύνδεση 10 Mb/s

και το έχεις όπως λές 24/24 ανοιχτό κάθε μέρα χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως u-toorent,Limewire,DC++,Bearshare, και γενικότερα PeerTPeer προγράμματα που κυριολεκτικά "ξεζουμίζουν" (την φράση την χρησιμοποίησε τεχνικός του ΟΤΕ) το λίνκ ADSL που μοιράζεσαι μαζί με κάποιους άλλους.

Δηλαδή είσαι Heavy User όπως λέγονται πλέον στο εξωτερικό.

Ναι αλλά υπάρχει και κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί το ίντερνετ για browsing και E-mail και γενικότερα πιο Light εφαρμογές αλλά πληρώνει και αυτός 40 EURO το μήνα για την ίδια γραμμή.

Δεν αδικείται αυτός που είναι πιο Light χρήστης απο εσένα να πληρώνει τα ίδια λεφτά και να μην μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του;;;

Ρίξε και μιά ματια στον παρακάτω σύνδεσμο να καταλάβεις τι εννοώ....

http://www.thinkbroadband.com/news/3073-virgin-media-introduces-traffic-shaping-for-top-5-of-users.html

Και δώσε βάση στο σημείο....

On the basis of their analysis, Virgin concluded that just 5% of customers were downloading such large amounts of data that the service for other users in those areas were being affected

Εσένα ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να μας λες κάφρους και στενόμυαλους.Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να μας πεις εσύ το πόσο και πότε και τί θα κατεβάζουμε;Εσύ μήπως όταν έβαλες dsl δεν ήσουν Power user?Και ποιός μου λέει ότι δεν είσαι ακόμη και το παίζεις κάπως επειδή δεν μπορούμε να δουμε τι έχεις κατεβάσει(κατεβάζεις).Άιντε βγαίνει ο κάθε περίεργος τώρα και γίνεται κριτής των πάντων.Πήρατε τα backup σας και τωρα το παίζετε κυρίες?Ξαφνικά δεν σας έρχεται τι να κατεβάσετε και κράζετε αυτούς που κατεβάζουν.Στερητικό πάθατε?

Δημοσ.

Ρε συ dimitris22 κι εσεις οι αλλοι μηπως ειστε σε τιποτα ISP-δες?

Τι ειναι αυτα που μας λετε?

Απο τη στιγμη που ο οποιοςδηποτε πληρωνει για ΧMbps, πρεπει να εχει XMbps. Αν δεν εχει η εκαστοτε εταιρεια το bandwidth να ικανοποιησει τους πελατες της, τοτε ειναι δικο της προβλημα....

Που καταντησαμε δλδ να κανουμε οικονομια και στο bandwidth. ΗΜΑΡΤΟΝ

Δημοσ.
kai distixos iparxoun KAFROI-stenomialoi (kai fisika den anaferomai sto paidi pou anoikse to thema mono kai mono pou eixe tin eilikrinia na to paradexti mou arki) pou afinoun to PC 24/24 anoixto kai katevazoun mono kai mono gia na katevazoun kai gia na poulisoun mouri stin parea tous pos exoun megali Sillogi apo tainies,apo mp3 Ktlp,Ktlp kai fisika polles apo autes den tis exoun Dei (tainies).

Και εσένα ποιός σου είπε οτι θα σου κάνουμε έλεγχο για το τι κατεβάζεις και πόσες ώρες κατεβάζεις,δεν νομίζω πως αναφέρθηκε πουθενά για το τι κάνει ο καθένας εδώ μέσα που φυσικά έχει το απόλυτα δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με την γραμμή του

Με δουλεύεις; Έχω το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνω ότι θέλω την γραμμή μου, αλλά είμαι κάφρος και στενόμιαλος που κατεβάζω για να πουλήσω μούρη;;; Σχημάτισε μια άποψη, και έλα να την συζητήσουμε.

Και να σου ξεκαθαρίσω ότι εγώ προσωπικά δεν κατεβάζω καθόλου. Όυτε υπήρξα ποτέ heavy user. Κατά διαστήματα κατεβάζω και ταινιες, και μουσικές, και προγράμματα. Δεν μου πέφτει λόγος όμως τι κάνει ο καθένας με την κωλοσύνδεσή του, έχει κάθε δικαίωμα να την ξεζουμίζει. Και άν οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε προβλήματα επειδή αυτός την ξεζουμίζει, δεν φταίει αυτός αλλά οι εταιρείες που δεν μπορούν να μας παρέχουν αυτό που μας πούλησαν. Και αν αυτό σε εξαγριώνει, να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους κράξεις, ή να πάς από τα γραφεία τους και να τα σπάσεις, αντί να βρίζεις αποκαλώντας κάφρο και στενόμυαλο κάποιον που απλά εκμεταλεύεται αυτό που αγόρασε. Κάφρε.

Δημοσ.

ρε παιδια δεν εχει νοημα να τσακωνεστε, χαλαρουιτα...

Απλα πιστευω οτι σε 2-3 χρονια (ισως κ λιγοτερο;;;) το downloading δεν θα εχει κ τοοοσο νοημα πλεον αφου με τετοιες ταχυτητες απλα θα βλεπεις-ακους ο,τι θες σε real time και δεν θα χρειαζεται καν αποθηκευση στον υπολογιστη σου αφου οποιαδηποτε ωρα θα το εχεις και παλι..ετσι απλα..

Δημοσ.

Συγνώμη κακό είναι να μένει ανοιχτός όλη μέρα και να κατεβάζει, εγώ πάντως ότι έχω κατεβάσει το έχω χρησιμοποιήσει. Τα 5 GByte μουσικής, τα 60 GByte video (Muic Videos, movie trailers HD κτλ) 30Gbyte σειρών (3 Season του LOst και 2 του παρά 5), τα 20Gbyte ταινιών, και τα 50 Gbyte προγραμμάτων. Ναι έχω κόλλημα με το downloading. Όχι δεν το κάνω άσκοπα.

Δημοσ.
Με δουλεύεις; Έχω το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνω ότι θέλω την γραμμή μου, αλλά είμαι κάφρος και στενόμιαλος που κατεβάζω για να πουλήσω μούρη;;; Σχημάτισε μια άποψη, και έλα να την συζητήσουμε.

Και να σου ξεκαθαρίσω ότι εγώ προσωπικά δεν κατεβάζω καθόλου. Όυτε υπήρξα ποτέ heavy user. Κατά διαστήματα κατεβάζω και ταινιες, και μουσικές, και προγράμματα. Δεν μου πέφτει λόγος όμως τι κάνει ο καθένας με την κωλοσύνδεσή του, έχει κάθε δικαίωμα να την ξεζουμίζει. Και άν οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε προβλήματα επειδή αυτός την ξεζουμίζει, δεν φταίει αυτός αλλά οι εταιρείες που δεν μπορούν να μας παρέχουν αυτό που μας πούλησαν. Και αν αυτό σε εξαγριώνει, να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους κράξεις, ή να πάς από τα γραφεία τους και να τα σπάσεις, αντί να βρίζεις αποκαλώντας κάφρο και στενόμυαλο κάποιον που απλά εκμεταλεύεται αυτό που αγόρασε. Κάφρε.

Καλά φίλε άστο μην χτυπιέσαι μπροστα απο μια οθόνη εγώ δεν σου απέδωσα προσωπικά χαρακτηρισμό και ούτε πιστεύω πως σε έθιξα μάλλον η ηλικία σου δεν ξεπερνά τα 15 ή το μυαλό σου έχει ξεχαστεί σε κάποιο παιδικό σταθμό.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την γραμμή μου (ναι κάποτε είχα και το παραδέχομαι πως γκρίνιαζα γιατί πλήρωνα 2Mb/s και έτρεχα με 150Kb/s).

Μαλλον δεν κατάλαβες το όλο θεμα ποιό είναι αν και πιστεύω πως στο εξήγησα.Και για μία ακόμη φορά σου λέω πως κανένας ISP που δίνει ADSL δεν σου δίνει εγγυημένη ταχύτητα.Πάνε σκάσε τα φράγγα και πάρε μια ευθεία γραμμή μέχρι το αστικό κέντρο και υσήχασες.

Το καλύτερο που θα σου πρότεινα είναι να ρίξεις καμιά βουτιά σε κάποια κοντινή παραλία που υπάρχει στην περιοχή σου γιατι ο καύσωνας επηρεάζει αρκετά την καθαρότητα του μυαλού.

Δημοσ.

Δεν μου απέδωσες προσωπικά χαρακτηρισμό;;;

στα 3 post που έκανες, μας τα λες μια έτσι, μια γιουβέτσι... και στο τέλος μιλάς για καθαρότητα μυαλού;;;

Όσο για την ηλικία μου, θα μπορούσες να την είχες δει πριν πεις την εξυπναδούλα σου...

Δημοσ.

εντάξει ρε παιδιά, νομίζω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση...

ναι μεν οι εταιρίες όταν σου υπόσχονται το τάδε bandwidth, πρέπει να το υπολογίζουν βασιζόμενοι στο γεγονός πως όλοι οι χρήστες είναι power users, αλλιώς να αναβαθμίζουν, ή να έχουν τα @@ να πουν, παιδιά εδώ είμαστε, μέχρι νεοτέρας αναβάθμισης δεν μπορούμε να εξηπηρετήσουμε άλλο κόσμο, (η ρομαντική μου άποψη), αλλά και εμείς να κάνουμε λίγο κράττει όσον αφορά το downloading μας, από σεβασμό και μόνο στους άλλους χρήστες που θέλουν και αυτοί να κατεβάσουν...

Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα, εμείς οι heavy users (!) έχουμε ακούσει για τις πρώτες ειδοποιήσεις που έχουν φτάσει σε κατόχους φοιτητικού internet του τύπου "Η σύνδεσή σας χρησιμοποιείται για παράνομο downloading υλικού που προστατεύεται από την νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων"; Η δεύτερη φάση - λένε - θα έχει εισαγγελικές παρεμβάσεις...

Αν δεν το έχουμε ακούσει, ας το ακούσουμε...

:)

Δημοσ.
Δεν μου απέδωσες προσωπικά χαρακτηρισμό;;;

στα 3 post που έκανες, μας τα λες μια έτσι, μια γιουβέτσι... και στο τέλος μιλάς για καθαρότητα μυαλού;;;

Όσο για την ηλικία μου, θα μπορούσες να την είχες δει πριν πεις την εξυπναδούλα σου...

Και για πές μου εσύ πώς θα χαρακτήριζες ένα άτομο το οποίο κάθεται 15 και 16 ώρες ημρησίως σε έναν υπολογιστή μπροστά κατεβάζοντας πράγματα που ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει;

Αφού με το μυαλό σου εσύ το θεωρείς απολύτως φυσιολογικό τότε να πάω πάσο (αφού λές οτι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα ήταν υπερβολικοί).

Και ένας άλλος που θέλει πραγματικά να κάνει την δουλειά του σωστά να μήν μπορεί επειδή έχει την ατυχία να πέφτει στο ίδιο DSLAM με τον εκάστοτε Heavy-user.

Εσύ που λές οτι δέν είσαι downloader και heavy user πώς θα σου φαινόταν αν έπεφτες στο ίδιο DSLAM με άλλους 90-100 heavy-users που θα χρησιμοποιούσαν peerTOpeer προγράμματα όλη μέρα για να κατεβάσουν την τελευταία συλλογή video της JENNA JAMESON και για σένα θα ήταν βασανιστικό ακόμα και να σερφάρεις; Για πές μας τότε πώς θα σου φαινότανε;

Δεν νομίζω πως θα σου άρεσε και ιδιαίτερα....

Και δέν νομίζω πως έπεσα σε κάποια αντίφαση εξέφρασα καθαρά την γνώμη μου πάνω στο θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...