Eusebius Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Σύμφωνα με τη γνωστή γαλλική εταιρία μετρήσεων XiTi Monitor, η χρήση του Mozilla Firefox στην Ευρώπη έχει φτάσει στο 28% τον Ιούλιο του 2007! http://www.xitimonitor.com/fr-fr/barometre-des-navigateurs/firefox-juillet-2007/index-1-1-3-102.html Ας σημειωθεί εδώ ότι, όπως λέει ο ιδρυτής του Mozilla Europe στο σάιτ του, η XiTi δεν μετράει επισκέπτες αλλά hits. Ωστόσο, ό,τι και να σημαίνει αυτό, τα νούμερα δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά. Η ανάλυση κατά χώρα: Από τις μεγάλες χώρες, πρώτες είναι η Πολωνία (40%) και η Γερμανία (38%). Εμείς, σύμφωνα πάντα με την XiTi, είμαστε στο 31%. Ακόμα πιο εντυπωσιακά βρήκα τα στατιστικά του γερμανικού heise online, ενός από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πόρταλ (αλλά με έντονο τεχνολογικό προσανατολισμό), όπου ο Firefox βρίσκεται στο 51% (πόσο παραπάνω μπορεί να πάει, ενώ το σύνολο των πλοηγών που πατάνε πάνω στη μηχανή Gecko (Firefox, SeaMonkey, Netscape, K-Meleon, Camino, Epiphany κλπ.) στο 55%. heise online Ιούλιος 2007: http://www.heise.de/newsticker/meldung/92741 heise online Ιούνιος 2006: http://www.heise.de/newsticker/meldung/75311 Κάτι άλλο που με εξέπληξε ακόμα περισσότερο στο heise.de είναι το κοκκινισμένο: > Juli 2007 Juni 2006 Windows XP 61,4 55,6 Linux 13,5 12,3 Windows 2000 8,0 11,9 [color="red"]Mac OS 6,4 3,8[/color] andere/unbekannt 6,1 11,6 Windows Vista 3,8 -- Windows 98 0,8 1,3 Windows NT -- 2,5 Windows NET -- 1,1 Που σημαίνει άνοδο 68% μέσα σε 13 μήνες! Άραγε υπάρχει ίση άνοδος και στον γενικότερο πληθυσμό, έξω από τα τεχνολογικά σάιτ; Όλα αυτά είναι ευχάριστα πράγματα για τη ζωή και τη δουλειά μας με τους υπολογιστές και στο ίντερνετ, άσχετο ποιο πρόγραμμα ή λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούμε.
dimitris74 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 καλη η ανοδος αλλα οφειλεται σε ενα μεγάλο βαθμο οτι μεγάλες χώρες οπως η γαλλια πχ εχει περάσει σε ανοιχτο λογισμικό στον δημόσιο τομέα για λόγους κόστους.
RapidShade Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Καλός... αλλά ακόμα κουβαλάει κάποιες "παιδικές" ασθένειες... Δουλέυω και τους 2 (ΙΕ7, Firefox), o IE7 για τους όποιους λόγους έχει αποδειχθεί σαφώς βραδύτερος του ΙΕ, παρόλ' αυτα τα Add-on του δίνουν σαφέστατο πλεονέκτημα... IE7+FireFox until further notice
Thanasis159 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Kαι λίγο είναι κατά την γνώμη μου... Καταπληκτικός browser και πολύ παραμετροποιήσιμος!
elteo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 καλη η ανοδος αλλα οφειλεται σε ενα μεγάλο βαθμο οτι μεγάλες χώρες οπως η γαλλια πχ εχει περάσει σε ανοιχτο λογισμικό στον δημόσιο τομέα για λόγους κόστους. δηλ χρησιμοποιούν linux/openoffice ; εάν ναι...εντυπωσιακό!
mitsakos13 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 είμαι στο 31% στην ελλάδα και στο 28% της ευρώπης.
GIANNISPATRA Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Windows Vista 3,8 % τι λένε πωπω .. εμένα αυτό με εκπλήσει .. για αυτό μάλλον αρχίσανε και βγάλανε τα sp1
antonisid Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Windows Vista 3,8 % τι λένε πωπω .. εμένα αυτό με εκπλήσει .. για αυτό μάλλον αρχίσανε και βγάλανε τα sp1 Καλά θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμη για ν'αλλάξουν οι χρήστες τα Xp,δεν υπάρχει λόγος άλλωστε,πόσο μάλλον όταν χρειάζονται περισσότερη Ram. Όσο για τον Firefox για μένα η μεγάλη του μαγκιά ήταν τα tabs,τρομερή ευκολία στο σερφάρισμα.
Cristina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Σας έχω πει πόσο ελεϊνά άθλιος είναι ο FireFox; Δεν έχει σημασία που συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ επειδή μου προσφέρει αρκετές ευκολίες... Παραμένει άθλιος...
punky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Κι εγώ αυτόν χρησιμοποιώ, αποκλειστικά. Αφού δε σερφάρω καν σε σπίτια φίλων, άμα έχουν IE. Αλλά έχει αρχίσει να μου τη δίνει λίγο όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης του. Νομίζω ότι ο 1.5 ήταν πιο αέρινος.
Eddy_Gordo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 kai elega giati exoun anevei ta bugs kai ta patch tou Wake Up! Open To OPERA your minds
Cristina Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Κι εγώ αυτόν χρησιμοποιώ, αποκλειστικά.Αφού δε σερφάρω καν σε σπίτια φίλων, άμα έχουν IE. Αλλά έχει αρχίσει να μου τη δίνει λίγο όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης του. Νομίζω ότι ο 1.5 ήταν πιο αέρινος. Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω και έχω σκεφτεί πολλές φορές να γυρίσω πάλι στον 1.5... Τρώει και κάμποσα παράξενα κολλήματα σε ανύποπτες στιγμές ο FF2... Για το surfάρισμα σε PCιά φίλων, βάλε τον portable FF σε ένα flashάκι.
kostaspap Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 FIREFOX και εγω τελευταια εκδοση.Με κανενα προβλημα ποτε...δε μπορω πλεον να σερφαρω με ΙΕ..
kallair Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 egw palia xrisimopoiousa firefox mexri pou mou efage flasia k otidipote eixe flash den douleue...dokimasa ton opera k kolisa mazi tou.meta apo format prospathisa na girisw se firefox alla mou fanike ligos mprosta ston opera... mporei na eftaige oti eixa dokimasei ap tis protes ekdoseis tou ff 2.0...
Eusebius Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Αφού δε σερφάρω καν σε σπίτια φίλων, άμα έχουν IE. Οι παράπλευρες ωφέλειες του Firefox στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων. :-P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.