Προς το περιεχόμενο

O Firefox έχει φτάσει το 28% στην Ευρώπη!

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη γνωστή γαλλική εταιρία μετρήσεων XiTi Monitor, η χρήση του Mozilla Firefox στην Ευρώπη έχει φτάσει στο 28% τον Ιούλιο του 2007!

http://www.xitimonitor.com/fr-fr/barometre-des-navigateurs/firefox-juillet-2007/index-1-1-3-102.html

Ας σημειωθεί εδώ ότι, όπως λέει ο ιδρυτής του Mozilla Europe στο σάιτ του, η XiTi δεν μετράει επισκέπτες αλλά hits. Ωστόσο, ό,τι και να σημαίνει αυτό, τα νούμερα δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά.

Η ανάλυση κατά χώρα:

firefox2007073hw2.png

Από τις μεγάλες χώρες, πρώτες είναι η Πολωνία (40%) και η Γερμανία (38%). Εμείς, σύμφωνα πάντα με την XiTi, είμαστε στο 31%. :-)

Ακόμα πιο εντυπωσιακά βρήκα τα στατιστικά του γερμανικού heise online, ενός από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πόρταλ (αλλά με έντονο τεχνολογικό προσανατολισμό), όπου ο Firefox βρίσκεται στο 51% (πόσο παραπάνω μπορεί να πάει;), ενώ το σύνολο των πλοηγών που πατάνε πάνω στη μηχανή Gecko (Firefox, SeaMonkey, Netscape, K-Meleon, Camino, Epiphany κλπ.) στο 55%.

heisebrowseranteile2007mk9.png

heise online Ιούλιος 2007: http://www.heise.de/newsticker/meldung/92741

heise online Ιούνιος 2006: http://www.heise.de/newsticker/meldung/75311

Κάτι άλλο που με εξέπληξε ακόμα περισσότερο στο heise.de είναι το κοκκινισμένο:

>
                 Juli 2007     Juni 2006
Windows XP             61,4          55,6
Linux                  13,5          12,3
Windows 2000            8,0          11,9
[color="red"]Mac OS                  6,4           3,8[/color]
andere/unbekannt        6,1          11,6 
Windows Vista           3,8            --
Windows 98              0,8           1,3
Windows NT               --           2,5
Windows NET              --           1,1

Που σημαίνει άνοδο 68% μέσα σε 13 μήνες! Άραγε υπάρχει ίση άνοδος και στον γενικότερο πληθυσμό, έξω από τα τεχνολογικά σάιτ;

Όλα αυτά είναι ευχάριστα πράγματα για τη ζωή και τη δουλειά μας με τους υπολογιστές και στο ίντερνετ, άσχετο ποιο πρόγραμμα ή λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούμε. :-)

Δημοσ.

καλη η ανοδος αλλα οφειλεται σε ενα μεγάλο βαθμο οτι μεγάλες χώρες οπως η γαλλια πχ εχει περάσει σε ανοιχτο λογισμικό στον δημόσιο τομέα για λόγους κόστους.

Δημοσ.

Καλός... αλλά ακόμα κουβαλάει κάποιες "παιδικές" ασθένειες...

Δουλέυω και τους 2 (ΙΕ7, Firefox), o IE7 για τους όποιους λόγους

έχει αποδειχθεί σαφώς βραδύτερος του ΙΕ, παρόλ' αυτα τα Add-on

του δίνουν σαφέστατο πλεονέκτημα...

IE7+FireFox until further notice ;)

Δημοσ.
καλη η ανοδος αλλα οφειλεται σε ενα μεγάλο βαθμο οτι μεγάλες χώρες οπως η γαλλια πχ εχει περάσει σε ανοιχτο λογισμικό στον δημόσιο τομέα για λόγους κόστους.

δηλ χρησιμοποιούν linux/openoffice ;omgblinky3sm.gif

εάν ναι...εντυπωσιακό!

Δημοσ.
Windows Vista 3,8 % τι λένε πωπω .. εμένα αυτό με εκπλήσει .. για αυτό μάλλον αρχίσανε και βγάλανε τα sp1

Καλά θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμη για ν'αλλάξουν οι χρήστες τα Xp,δεν υπάρχει λόγος άλλωστε,πόσο μάλλον όταν χρειάζονται περισσότερη Ram.

Όσο για τον Firefox για μένα η μεγάλη του μαγκιά ήταν τα tabs,τρομερή ευκολία στο σερφάρισμα.

Δημοσ.

Σας έχω πει πόσο ελεϊνά άθλιος είναι ο FireFox; tongue.gif

Δεν έχει σημασία που συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ επειδή μου προσφέρει αρκετές ευκολίες... Παραμένει άθλιος... LOL.gif

Δημοσ.

Κι εγώ αυτόν χρησιμοποιώ, αποκλειστικά.

Αφού δε σερφάρω καν σε σπίτια φίλων, άμα έχουν IE.

Αλλά έχει αρχίσει να μου τη δίνει λίγο όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης του. Νομίζω ότι ο 1.5 ήταν πιο αέρινος.

Δημοσ.
Κι εγώ αυτόν χρησιμοποιώ, αποκλειστικά.

Αλλά έχει αρχίσει να μου τη δίνει λίγο όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης του. Νομίζω ότι ο 1.5 ήταν πιο αέρινος.

Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω και έχω σκεφτεί πολλές φορές να γυρίσω πάλι στον 1.5...

Τρώει και κάμποσα παράξενα κολλήματα σε ανύποπτες στιγμές ο FF2...

Για το surfάρισμα σε PCιά φίλων, βάλε τον portable FF σε ένα flashάκι. blink.gif

Δημοσ.

egw palia xrisimopoiousa firefox mexri pou mou efage flasia k otidipote eixe flash den douleue...dokimasa ton opera k kolisa mazi tou.meta apo format prospathisa na girisw se firefox alla mou fanike ligos mprosta ston opera... mporei na eftaige oti eixa dokimasei ap tis protes ekdoseis tou ff 2.0...

Δημοσ.

Οι παράπλευρες ωφέλειες του Firefox στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων. :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...