Προς το περιεχόμενο

Η γρηγορότερη 8800GTS 640Mb προσωπικές γνώμες

makellarispn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα τα λέει όλα.Ακούω γνώμες....Επίσης τι έχετε να πείτε όσοι αγοράσατε την 8800GTS Superclocked της EVGA?Άξιζε τελικά, είδατε διαφορά?

Δημοσ.

Απλά θα σου πω οτι με την stock ψύκτρα της απλής έκδοσης έχω φτάσει άνετα χωρίς πολλά ζόρια τα 615Mhz στον πηρύνα και τα 900Μhz στην μνήμη της κάρτας.

Δηλαδή 100Μhz πάνω σε πηρύνα και μνήμη.

Άρα τα λεφτά για την "superclocked" της eVGA για μένα δεν αξίζουν. :neutral:

Δημοσ.

Γενικά σε 1280*1024 ΑΑ*4 AF*8 πήρες καμιά 10αριά FPS πάνω?Ποια μάρκα 8800 GTS έχεις?

Να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα.Όταν στα reviews γενικά λένε ότι κάνουν o/c σε κάρτες γραφικών, αυτό γίνεται με τη στανταρτ ψύξη που δίνει ο κατασκευαστής ή βάζουν άλλα κόλπα????

Δημοσ.

Κοιτα,διαφορά δεν μπόρεσα να δω για τον απλό λόγο οτι είμαι σε ανάλυση 1920x1200 και τρώω bottleneck απ'τον Pentium 4 και τις κωλομνήμες.

Σίγουρα βλέπεις διαφορά όμως,ειδικά σε βαριά παιχνίδια. :-D

Για ψύξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ψύκτρα της μαμάς nVidia με ανεβασμένες τις στροφές στον ανεμιστήρα. Αυτό το κάνεις με το Riva Tuner.

Μπορείς άμα θες όμως να βάλεις και άλλη ψύκτρα,π.χ. αυτήν. (αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο,εκτός και αν σκοπεύεις να της αλλάξεις τα φώτα στο O/C..)

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό αλλά το monitor LG 17" που έχω υποστηρίζει μέχρι 1280*1024.Οπότε λογικά θα πηγαίνει *αμιώντας όλα τα games....πιστεύω.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω οτι καλό είναι να πάρει την έκδοση με τα 640Mb.

Πολλά παιχνιδια απαιτούν πολύ μνήμη απο την GPU,και ειδικά τα καινούργια που μας έρχονται.

Τώρα δεν ξέρω πόσο απαιτητικός είναι και τι επιδόσεις ζητάει..

Δημοσ.

Imp δίκιο έχει ο Frou-Frou στην προκειμένη περίπτωση :wink: Η 640άρα έκδοση είναι για μεγαλύτερες αναλύσεις, σε 1280 x 1024 είναι αμαρτία να δώσει 50ε παραπάνω, εκτός αν σκέφτεται άμεσα την αγορά μεγαλύτερου monitor ... :razz:

Δημοσ.

Παιδιά ειδικά με τις εκπτώσεις του Πλαισίου τώρα την 640 και γρήγορα πριν αλλάξουν γνώμη! :-P

Πέραν της πλάκας, ακόμα και στα 1280 πολλά games δε σε αφήνουν να βάλεις texture detail ultra αν δε βλέπουν πάνω από 512 ram στη VGA σου. Οπότε 640 με κλειστά μάτια. ΦΥΣΙΚΑ την μαμά, οι superclocked είναι για να σου φάνε τα λεφτά. Είχα πριν τη GTX μια ASUS 8800 GTS (την 640, όταν είχαν πρωτοβγεί και την είχα πάρει κ 480 ευρώ τότε :roll: )και έφτανε τρελούς χρονισμούς (δε θυμάμαι ακριβώς νούμερα πάει καιρός). Πάντως έφτανε σχεδόν τη GTX...

Edit: Τώρα είδα ότι οι τσάμπα 8800 GTS 640 τελειώσανε... Όποιος πρόλαβε πρόλαβε! Αλλά και πάλι είναι καλή η τιμή της

Δημοσ.

Όσον αφορά το o/c @Greek_Tornado, ναι έχεις δίκιο, από Core/Memory 500/1600 πας ~700/1950 MHz με θεροκρασίες γύρω στους 75+ βαθμούς σε full load :wink:

Δημοσ.

και εγώ λόγω του ότι δεν σηκώνει η LG17'' μου πάνς από 1280/1024 διάλεξα την έκδοση με τα 320ΜΒ ...

Νομίζω πως δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά για την 640ΜΒ έκδοση, δεν πρόκειται να δεις διαφορά σε τέτοιες αναλύσεις...

Βέβαια και ο Greek_Tornado έχει δίκιο σε αυτό που λέει περί ultra textures, το έχω δει και εγώ, αλλά νομίζω πως είναι μ@λ@κία του παιχνιδιού αυτή, αν σε άφηνε, πάλι τις ίδιες αποδόσεις θα είχες με αυτές μιας 640ΜΒ σε 1280/1024 ...

Δημοσ.

Πάντα στο βάθος του μυαλού υπάρχει η αγορά του καινούριου monitor.Γι'αυτό διαλέγω σίγουρα τα 640Mb.Εξάλλου, όπως είπε και ο φίλος ο papous_soulis:"Πολλά παιχνίδια απαιτούν πολύ μνήμη απο την GPU, και ειδικά τα καινούργια που μας έρχονται".Και δεν είναι ο μόνος που έχω ακούσει να το λέει....Και όσο για την τιμή....297,48*1,13 (ΦΠΑ γιατί μένω και στα νησιά) =336,15 από e-shop.I rest my case your honor....

Δημοσ.

ok, όπως το βλέπει κανείς...

εγώ πάντως κάρτα γραφικών αλλάζω σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ monitor κάθε 5 χρόνια+ (άμα δεν καεί βασικά, μάλλον δεν θα το αλλάξω ποτε).. :P

Δημοσ.

Για 50 ή 100 ευρώ παραπάνω το θεωρώ βλακεία να μην τα δώσεις να πάρεις την 640ΜΒ να σου έχει και μεγαλύτερη διάρκεια να την κρατήσεις.Εγώ λέω να πάρω της Asus την 640ΜΒ αλλή ψήνομαι και για την Gainward

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...