alkisg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Εδώ http://java.sun.com/products/java-media/sound/techReference/tiger.html λέει ότι > Optimized direct audio access is implemented on all platforms (RFEs 4908240 and 4908879). It is enabled by default on systems which offer native mixing (i.e. Linux ALSA with hardware mixing, Solaris Mixer enabled, Windows DirectSound); Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Java Sound API, δεν ξέρω τι latency έχει και τι εγγυήσεις για low latency. Πιθανώς αν χρησιμοποιεί DirectSound να τα καταφέρνει ΟΚ (με ένα γρήγορο google είδα κάτι για 11 msec, που είναι μια χαρά - αλλά από την 1.5 έκδοση και μετά). Κάνε ένα googlάρισμα να δεις αν αυτά που προσφέρει σε καλύπτουν... Θα σου είναι και πιο εύκολο αφού ξέρεις ήδη τη γλώσσα και έχεις περιορισμένο χρόνο.
Sadako Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Πρέπει κάπως να σετάρω το πρόγραμμα μου για να χρησιμοποιεί το DirectSound? Ή το χρησιμοποιεί αυτόματα?? Έχω κολλήσει άσχημα χρησιμοποιώντας το java sound api, γιατί ό,τι tutorial βρίσκω ασχολείται ξεχωριστά με recording και ξεχωριστά με playback. Δηλαδή κάνοντας capture είτε σε buffer στη μνήμη είτε σε εξωτερικό αρχείο, σταμάτημα του capture και μετά playback. Ενώ εγώ θέλω να γίνονται ταυτόχρονα. Το latency δε με πειράζει αρκεί να είναι μικρό. Εξάλλου, ΘΕΛΩ να υποβάλω κάποιο delay στο playback, μίνιμουμ 50msec..
bilco Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Παρότι δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το sound api της java, πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις ότι θα έκανε κανείς με το directsound ή το api των windows. Δηλαδή να χρησιμοποιήσεις έναν αριθμό μπάφερ στην εγγραφή και αντίστοιχα στην αναπαραγωγή και να συγχρονίσεις τον τρόπο που γίνεται η αντιγραφή των μπαφερς από την είσοδο στην έξοδο με ότι σου παρέχει γιαυτό το σκοπό το κάθε api (πχ στο directsound γίνεται με events που σηματοδοτούνται όταν ο κέρσορας εγγραφής φτάσει σε σημεία που έχουμε ορίσει στον κυκλικό μπάφερ, στα windows με callback ρουτίνες). Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σε ένα βρόγχο που είναι συνήθως ο βρόγχος μηνυμάτων της εφαρμογής ή καλύτερα σε ξεχωριστό thread.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.