Προς το περιεχόμενο

Ταχύτητα μνήμης

SpaceMarine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω 2gb Kingston ddr1-400. Λοιπόν - καθαρά για gaming - είναι καλύτερο να τις τρέχω σε ddr400 με cl 3 ή να το αφήσω στο auto ddr333 cl2.5 ή να το ρίξω ακόμα και στα 266 για cl 2? Εντάξει ξέρω θα μου πείτε άλλο bandwidth στα 400 αλλά δεν με νοιάζει τι λένε τα μετροπρογράμματα - με νοιάζει καθαρά στην πράξη και στην πράξη με ddr333 οι μνήμες φαίνονται πιο γρήγορες αλλά τελικά στα games ? τι παίζει το έχει ψάξει κανείς. Επίσης όπως είναι φυσικό αλλάζει και ο διαιρέτης bus cpu/μνήμης - παίζει κανά ρόλο αυτό δηλαδή η cpu να "παίζει καλύτερα" ανάλογα το διαιρέτη?

Τα ρωτάω αυτά γιατί μου έχει κάνει εντύπωση ότι όλα - μα όλα σχεδόν τα motherboards που έχω δεί με ddr1 είτε για AMD είτε για Intel τις ddr400 μνήμες στο auto τις τρέχουν στα 333 εκτός και αν το βάλεις χειροκίνητα ή κατά SPD.

Λοιπόν :confused:

Δημοσ.
Τα ρωτάω αυτά γιατί μου έχει κάνει εντύπωση ότι όλα - μα όλα σχεδόν τα motherboards που έχω δεί με ddr1 είτε για AMD είτε για Intel τις ddr400 μνήμες στο auto τις τρέχουν στα 333 εκτός και αν το βάλεις χειροκίνητα ή κατά SPD.

Εμένα γιατί οι μνήμες δούλευαν κανονικά στα 400MHz από τότε που πρωτοπήρα το σύστημα ??? :razz:

Δημοσ.

δεν δοκιμάζεις να τις κρατήσεις στα 200 (DDR 400) και να μικρύνεις τα timmings ? λογικά από Cl 3 πάνε Cl 2.5 οι δικες μου οι παλιές πηγαίνανε από 3 σε 2 kingston και value παρακαλώ :D

και τώρα χαίρομαι με το τεσσάρι :(

Δημοσ.
Λογικά από Cl 3 πάνε Cl 2.5 οι δικες μου οι παλιές πηγαίνανε από 3 σε 2 kingston και value παρακαλώ :D

και τώρα χαίρομαι με το τεσσάρι :(

Και οι δικές μου Kingston κατέβηκαν από 3 σε 2, αλλά ξαναανέβηκαν για να πάω 442MHz :wink:

Είμαι με 442MHz ram frequency, και εσύ με 1000άρα :!: Τί να λέω 'γω? :mrgreen:

Δημοσ.

anyway δίκιο έχεις πάτνως για τον φίλο με τις μνήμες από 333 σε 400 δεν θα δεις τεραστια διαφορα μηδαμινή θα έλεγα παίξε πιο πολύ με όσο πιο χαμηλά timmings μπορείς στις μέγιστες συχνότητες και θα βγείς αρκετά κερδισμένος και στα games ;)

Δημοσ.

Ουπς με παρεξηγήσατε - και δίκιο έχετε γιατί δεν εξήγησα σωστά.

Λέω λοιπόν, χωρίς να με νοιάζει το oc (ποτέ δεν με ενδιέφερε), οι μνήμες μου κατά

SPD έχουν 3-3-3-8@400 MHZ ΚΑΙ 2.5-3-3-7@333MHZ - λοιπόν:

1.- ποιό από αυτά τα δύο είναι καλύτερα για games ?

2.- Γιατί όλες μα όλες οι ddr400 motherboards σε ρύθμιση auto για την μνήμη προτειμούν τα χαμηλότερα timings από τα mhz?? και σε τελική αφού προτειμούν πιο σφιχτα timings γιατι δεν τις ρυθμίζουν σε 266 (όπου θα έχω cas 2) αλλά πάνε ακριβώς στην μέση (333mhz)

Επίσης μιας και το καλύτερο για μια cpu είναι να δουλεύει το ratio σε 1:1 θα ήταν καλύτερο να βάλω τις μνήμες μου σε 266?

Έχω C2D 6420 με bus 266

Δημοσ.

όπα περίμενε τόση ώρα μιλάμε για ddr2 η για ddr1 ? αν μιλάμε για ένα δώσε στο βίος σου με 400Mhz 2-3-3-8 και θα είσαι ok ;)

αν μιλάμε για ddr2 πάλι και μιλάς για τον C2D βάλε τις μνήμες να τρέχουν στην μεγιστη συχνότητα τους και όσο πιο χαμηλά timmings μπορείς απλό :D

Δημοσ.
όπα περίμενε τόση ώρα μιλάμε για ddr2 η για ddr1 ? αν μιλάμε για ένα δώσε στο βίος σου με 400Mhz 2-3-3-8 και θα είσαι ok ;)

αν μιλάμε για ddr2 πάλι και μιλάς για τον C2D βάλε τις μνήμες να τρέχουν στην μεγιστη συχνότητα τους και όσο πιο χαμηλά timmings μπορείς απλό :D

Εγώ να κάνω overclock ξεχάστε το - δεν νομίζω ότι το χρειάζομαι αλλά επειδή πάλι δεν με καταλάβατε ρωτάω:

DDR-I @400 με 3-3-3-8 ή ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΝΗΜΗ @ 333 με 2.5-3-3-7 .

Δηλαδή την αφήνω στο bios στο AUTO και την DDR1-400 την βάζει μόνο του (?)

@333 με 2.5-3-3-7 ή πάω χειροκίνητα και την βάζω @400 με 3-3-3-8? τις τιμές αυτές τις παίρνει από το spd μόνο του το Bios - εγώ δεν ούτε θέλω να πειράξω τίποτα.

Δημοσ.

λοιπόν λίγο επειδή τα έχεις μπλέξει τα πράγματα να τα ξεκαθαρίσουμε ;)

αν φοβάσαι να πειράξεις το παραμικρό τότε το thread έχει τελειώσει εδώ δεν συμφωνείς ? ποιος ο λόγος να την ψάχνεις αφού δεν πρόκειται να το πειράξεις

αν πάλι το αποφασίσεις σου είπα πήγαινε και δώσε ΕΣΥ στο Bios ΜΟΝΟΣ σου ΧΕΙΡΟΚΊΝΗΤΑ τα εξής DDR 400 2-3-3-8

τώρα πάλι για τον Ε6420 και ddr1 δεν σε κατάλαβα εκτος αν έχεις καμια Asrock μητρική και παίρνει ddr 1

Δημοσ.

αν φοβάσαι να πειράξεις το παραμικρό τότε το thread έχει τελειώσει εδώ δεν συμφωνείς ? ποιος ο λόγος να την ψάχνεις αφού δεν πρόκειται να το πειράξεις

αν πάλι το αποφασίσεις σου είπα πήγαινε και δώσε ΕΣΥ στο Bios ΜΟΝΟΣ σου ΧΕΙΡΟΚΊΝΗΤΑ τα εξής DDR 400 2-3-3-8

τώρα πάλι για τον Ε6420 και ddr1 δεν σε κατάλαβα εκτος αν έχεις καμια Asrock μητρική και παίρνει ddr 1

Εμ έλα ντε δεν είδες το sig μου πάτα το κουμπάκι δεν δαγκώνει :twisted::mrgreen:

Ναι Asrock έχω με ddr-1 και την ψάχνω σε άλλο thread για ddr-2. :-D

"αν φοβάσαι να πειράξεις το παραμικρό τότε το thread έχει τελειώσει εδώ δεν συμφωνείς ?"

Εδώ χωρίς παρεξήγηση δεν συμφωνώ - άλλωστε δεν βλέπω πουθενά κανά τίτλο OVERCLOCKERS FORUM ή CAFE ή ότι άλλο. Μάλιστα ευχαριστώ για το χρόνο σου να μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις.

Απλά στο bios έχει δύο επιλογές την auto που βάζει την μνήμη στα 333 (αλλά και πολλές MB κάνουν αυτό - όπως η abitk8v max που είχα) και μία στα 400 και 266.

Και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι καλύτερο στο auto ([email protected]) ή να την βάλω εγώ την μνήμη στα 400(οπότε και το cl πάει στο 3 default αυτής της μνήμης) :-D

Δημοσ.

τον φάγατε τον άνθρωπο :D:D:D το PC του είναι το εξής

"Asrock 4coredual-vsta - E6420@STOCK Sapphire Radeon X1950pro 512GDDR3 - AGP 2GB DDR400 KINGSTON 3-3-3-8 2T Zalman CNPS-9700 NT cpu cooler 2xWD360GD RAPTOR-RAID 0 1XWD200GB IDE Plextor PX-716A TΤ Armor Full tower-3x120mm front intake,1x120 exhaust,1x90 exhaust,1x90 top exhaust,1x250 fan side panel Corsair HX-620 PSU"

και αυτό που ρωτάει είναι πoιά από τις δύο τιμές είναι καλύτερη για games (τώρα δεν ξέρω άμα κάνει σωστή ερώτιση) αλλά όταν λές να το ρυθμίζεις στα 400MHz εννοείς κάθε φορά που ανοίγεις το PC ή θα τις κάνεις lock εκεί?

Πάντως και εμένα οι μνήμες Bliss που έχω μέχρι να βάλω το 1GB Supertalent στα 333MHz τρέχανε.

Εγώ θα σου έλεγα το αφήσεις όπως ήταν (333ΜΗz) η πιό εύκολη λύση αλλά δεν νομίζω και η καλύτερη.

Όταν θα πάρω την SuperTalent Ram 1GB DDR 400MHz CL3 λέω να μην της πειράξω καθόλου γιατί βαριέμαι να ελέγχω μετά ΑΜΑ είναι σταθερό clockάρισμα με προγράμματα και ιστορίες. Και τον επεξεργαστή μου από 2,4 (478socket P4) τον είχα πάει στα 2,97 αλλά έβαζα να παίξω ένα παιχνίδι και με πέταγε έξω μετά από κάποια ώρα (χωρίς πρόβλημα θερμοκρασίας) αλλά όπως μου είχανε πει μάλλον επειδή δεν ήτανε σταθερό...έκανα ClearCmos και όλα τέλια....δεν ξέρω να κάνω σταθερό o/c και θα κάνω μόνο όταν έχω κάποιο πρόβλημα επίδοσης..όχι ότι θα με χάλαγε όπως έχει κάνει ο george_o/c αλλά θα ήτανε καλό να μας έλεγε πως το έχει κάνει:D

Δημοσ.

ωραία τώρα που τα ξεμπερδέψαμε έχουμε και λέμε αν στην μητρική souexeis την δυνατότητα να αλλάξεις εσύ τα timmings τότε dese 400Mhz με 2-3-3-8 αν όχι τότε δώσε στα 333 και ότι βάλει μονη τις ούτος η άλλος από 333 σε 400 δεν έχου καμια ουσιαστική διαφορα

αν πάλι έχεις την δυνατότητα να πάρεις άλλες μνήμες κάντο χάνεις παρα πολύ με ddr1 και το σύστημα σου έστω πάρε τις ίδιες με τις δικες μου με 90κατι ευρώ από το πλαίσιο ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...