Προς το περιεχόμενο

ΑΤΙ OVERDRIVE. Πως το απενεργοποιω?

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια GeCube HD2900XT και ειπα να πειραματιστω λιγο με το ATI Overdrive. Πατησα το unlock κουμπακι που εχει στο Catalyst Control Center και ολα μια χαρα. Το κακο ομως τωρα πια ειναι οτι η καρτα δουλευει ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο requested speed 743 και οχι στο 512-514 που ηταν πριν για τις 2D εφαρμογες με αποτελεσμα να εχει ανεβει η idle θερμοκρασια απο τους 50 περιπου στους 60! Ενταξει μικρο το κακο, αλλα δεν υπαρχει λογος να δουλευει συνεχεια σε 3d mode... Πως γινεται να το ξανακλειδωσω εκεινο το κουμπακι? Κατι ειδα στο ιντερνετ για ATI Hotkey Poller, το εκανα disable οπως λενε, εκανα επανεκκινηση, ειχαν πεσει οι τιμες στα 2d αλλα μολις φορτωσα παιχνιδι και το εκλεισα, ξανανεβηκαν και εμειναν εκει! Τι πρεπει να κανω?

Δημοσ.

κατι προχειρο που σκεφτομαι ειναι να κανεις απεγκατασταση τους drivers να σβησεις και τον φακελο που δημιουργηθηκε απο το program files και μετα ξανα εγκατασταση και οι ρυθμισεις θα ειναι οπως στην αρχη.για δοκιμασετο και πες μου.

Δημοσ.

δοκιμασε με 2 6πινα PCIe αντι για ενα 8πινο και ενα 6πινο λογικα θα σου γινει disable το overdrive..

Δημοσ.

Ρε παιδια θα το σπασω! Λοιπον εκανα αυτο που ειπε ο 1ος φιλος, το εκανα απεγκατασταση, ετρεξα και το CCleaner για να σβησει τα απομειναρια, εκανα ρεσταρτ και το ξαναεκανα εγκατασταση. Ολα μια χαρα, το κουμπακι Unlock ATI Overdrive ξαναεμφανιστηκε, η τιμη στα 2D ηταν παλι 514 οπως παλιοτερα, 51 βαθμους idle, λεω ολα μια χαρα. Βαζω να παιξω λιγο Colin McRae Dirt, παιζω ενα γυρο και το κλεινω, ανοιγω το Overdrive να δω τι δειχνει, παλι εχει κολλησει και τις 2 τιμες στην μεγαλυτερη!!!! Δηλαδη 743 για τον core και 828 για τις μνημες! Και idle 61! Και ειναι και greyed out οπως παλιοτερα μιας και το κουμπακι unlock δεν ειναι πατημενο! Τι παιζει ρε παιδια?

Καποιος να δοκιμασει μπας και το κανει σε ολους? Δηλαδη αν παιξεις μια φορα παιχνιδι, μετα μενουν οι τιμες στην υψηλη συχνοτητα μεχρι να ξανακανεις ρεσταρτ?

Οσο για τον φιλο που ειπε για τις εργοστασιακες ρυθμισεις, πατησα και τα 2 κουμπια, δηλαδη και αυτο που γυρναει μονο για το συγκεκριμενο tab που βλεπω τωρα αλλα και ολικο γυρισμα στις εργοστασιακες ρυθμισεις, δεν αλλαξε τιποτα, ισα ισα που μου εκανε χαλια τα χρωματα και την φωτεινοτητα της οθονης...

Δημοσ.

re mpas kai exeis ftiaksi "katalathos" kanena profil gia to paixnidi me kapio programa? mono etsi eksigite logika na sta anegazi me to pou trexis to game..mono an exeis kanena overclock profil. gia elenkse

Δημοσ.

Μαλλον δεν καταλαβες, η καρτα ΑΥΤΟΜΑΤΑ δουλευει χαμηλοτερα οταν εισαι σε 2D εφαρμογες, δηλαδη σχεδον παντα! Οταν ανοιγεις ενα παιχνιδι, τοτε μονο η καρτα αυτοματα ανεβαζει τις συχνοτητες στα ΚΑΝΟΝΙΚΑ της επιπεδα (δηλαδη δεν κανει overclock) μιας και τοτε χρειαζεσαι την δυναμη της καρτας...

Δημοσ.

twra katalaba epakribos ti paizi kai omologw oti mou miazi gia bug. prosopika to apoklio na einai fisiologiko to oti meni se auta ta clock otan bgenis apo ena game, mia kai auth h litourgia eksartate apo to an trexi se direct3d h oxi, opou kani kai tis antistixes enalages sta clock (logika panta) tora ti na pw?

pion driver exeis? dokimase enan proigoumeno h epomeno mipos kai einai bug tis ekdosis tou driver me to overdrive..(den mou erxete kati allo)

episis theorw paraksenw na patas tis arxikes rithmisis kai na sou xalaei ta xrwmata opos les ..epifilasome gia problimatikes mnimes alla as min biazomaste.

kai kati teleuteo . ti trofodotiko exeis? (den kserw alla to skeutika kai auto ;)...)

Δημοσ.

Driver εχω τον τελευταιο 7.6, τροφοδοτικο εχω 600αρι καλο (το πηρα μαζι με τα καινουργια components για να τρεχει η καρτα γιατι πριν ειχα 430 και λεει minimum 550). Δεν μου καθεται για hardware προβλημα γιατι μια χαρα παιζει παιχνιδια κτλ και δεν εχω δει πουθενα καποιο προβλημα.

Δημοσ.

exeis vista 64? den kserw an isxiei mono se auta alla gia des analitika parakato stis paragrafous gia to overdrive (nomizw einai sixno to problima pou exeis alla distixos ta aglika mou einai ligo xalia) kai nai einai 90 bale ta % bug tou driver pou "diorthonete" (alla pote?) auto to katalaba nomizw ..

http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/ATI/ATI-64bit-Catalyst-76-64bit-Vista-Display-Driver.shtml

Δημοσ.

diabases ta problimata pou exei akoma o driver me to overdrive? auto den einai to problima? (to kani kai se alles ekdosis vista)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...