Προς το περιεχόμενο

Ποιότητα φωνής στο ICall

k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

δε θα άνοιγα νήμα, αλλά αυτό που μου συνέβει τελευταία είναι το λιγότερο αστείο. Έχω το το ICall της Altec, μια VoIP υπηρεσία... η ποιότητα μετάδωσης της φωνής είναι άλλες φορές αποδεκτή, άλλες φορές απαράδεκτη.

Σε αυτό δε φταίει βέβαια η Altec άλλα ο πΟΤΕ που αντί να κάνει κάτι για τα πιταρισμένα κ λάθος ρυθμισμένα Dslam του δίνει παχυλές αυξήσεις στους διευθυντές-καθαρίστριες του... αυτό είναι άλλο θέμα

Με παίρνει μια γλυκήτατη κοπελίτσα χθες κ προσπαθεί να με πείσει ότι άμα πάρω το ειδικό εξοπλισμό της Altec μαζί με το νέο πακέτο ICall θα είχα καλύτερη ποιότητα στις επικοινωνίες μου.

Ερώτηση: Κούκλα μου, εδώ δε μπορούμε να συνενοηθούμε εμείς λόγω ποιότητας και ας έχεις τον ειδικό εξοπλισμό...

Γρήγορη Απάντησή της: Εεεεμ, Είναι γιατί δε φωνάζω!!!

Λοιπόν, έχω φύγει από τη μια μεριά εγώ κ έχω σκάσει στα γέλια κ από την άλλη το κινητό μου :mrgreen: Αυτά...

Δημοσ.
Ego den mporo na katalavo giati Icall?

File yparxoune para poles voip eteries(stin ousia einai mia afti pou exei to voipbuster)

Pou sou dinoun poli kaliteri piotita kai tzampa kiolas.

Καλύτερη ποιότητα αποκλείεται τουλάχιστον με τις δικές μου δοκιμές. Με όσους έχω μιλήσει μεσω voipbuster είναι φανερή η διαφορά. Το i-call είναι ισάξιο του ΟΤΕ όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει. Τώρα το θέμα τιμής σίγουρα βρίσκεις πολύ φθηνότερα (μέχρι και δωρεάν) αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος για μεγάλες θυσίες σε σχέση με τη ποιότητα συνομιλίας. Παράλληλα με έχει βολέψει αρκετά και η υπηρεσία νέου αριθμού σε συνδυασμό πάντα ότι δεν είναι η κύρια μου γραμμή αρα δε παίρνω τηλέφωνα από αυτό.

Δημοσ.
Καλύτερη ποιότητα αποκλείεται τουλάχιστον με τις δικές μου δοκιμές. Με όσους έχω μιλήσει μεσω voipbuster είναι φανερή η διαφορά. Το i-call είναι ισάξιο του ΟΤΕ όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει. Τώρα το θέμα τιμής σίγουρα βρίσκεις πολύ φθηνότερα (μέχρι και δωρεάν) αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος για μεγάλες θυσίες σε σχέση με τη ποιότητα συνομιλίας. Παράλληλα με έχει βολέψει αρκετά και η υπηρεσία νέου αριθμού σε συνδυασμό πάντα ότι δεν είναι η κύρια μου γραμμή αρα δε παίρνω τηλέφωνα από αυτό.

Den epimeno gia to i-call kai tin piotita giati den to dokimasa pote.

Apo kapious gnostous pou to kanane mou legane oti eixane provlimata kata kairous.

Tora oson afora to voipbuster tha sou po oti perase pleon tis paidikes asthenies kai einai poli pio pano klaseis anotero piotika apo ton OTE.

Ego me mia siskevei tilefoniki voip pou exo den andimetopisa stin piotita kanena provlima edo kai mines.

Gia tin timi file mou Hal eki einai to provlima me to voipbusterPro pou exo ego me ena 10riko kano kliseis peripou kana 3mino kai kirios exoteriko.

Oso gia ton arithmo ok mpori na se volevei to na exeis enan arithmo 0210 px alla kai to voipbuster sou dini dorean arithmo alla oxi as poume me kodiko athinas h alis ellinikis polis.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το i-call εδώ και ένα χρόνο. Εξοπλισμός: router Linksys WAG200,

τηλεφωνική συσκευή siemens gigaset C450ip, ADSL 2048. Μπορώνα πώ ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες. Στις αρχές είχα κάποια προβλήματα αλλά όταν έκανα τις ανάλογες ρυθμίσεις στο modem όλα ΟΚ. Στις αρχές υπήρχαν και κάποιες διακοπές του δικτύο αλλά τώρα φαίνεται ότι έπεσε χρήμα ίσως λόγω και της σχετικής διαφήμησης.:)

Δημοσ.

χρησιμοποιω icall εδω και αρκετο καιρο και αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι οσο χαλια και να ηταν η γραμμη μου (adsl) την ωρα που το χρησιμοποιουσα δεν ειχα σχεδον ποτε προβλημα με την ποιοτητα. Βεβαια υπαρχαν αλλου ειδους προβληματα (οπως πχ να μην κλεινει η γραμμη ορισμενες φορες κτλπ). Εχω δοκιμασει διαφορες αλλες υπηρεσιες οπως πχ voipbuster η οποια συγκεκριμενα σου ελεγε οτι αν δωσεις 10 euro για 4 μηνες θα εχεις δωρεαν τηλεφωνηματα για Ελλαδα πχ. Μετα απο κανενα μηνα αρχιζε να σε χρεωνει και οταν εκανες παραπονα σου ελεγε να πα να δεις αν ερχεται.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συνεχίζω αυτό το thread για να γράψω κάποια προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην ποιότητα και έχουν σχέση με το router του από την δική μου εμπειρία.

Μπορείτε να δείτε διακοπές ή κενά στην κλήση εάν:

α) Χρησιμοποιείτε PPPoE καθώς κάποια router κάνουν συχνά reconnects.

B) Το τηλέφωνο voip που χρησιμοποιείτε δεν έχει static IP

c) Υπάρχει στο router ενεργοποιημένο flooding protection το οποίο μπορεί υπό συνθήκες να θεωρήσει ότι ο SIP server του i-call κάνει flooding

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...