alex2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Παιδιά θέλω μία γνώμη για αυτό το Laptop αν λάβετε υπόψιν +1GB μνήμη που σκέφτομαι να βάλω. Λοιπόν το θέλει ο πατέρας μου ο οποίος επειδή είναι Αρχιτέκτων δουλεύει 3dstudio,AutoCad και Photoshop κυρίως. Οπότε θέλουμε αυτά τα προγράμματα να δουλεύουν αξιοπρεπώς και παράλληλα αλλά και βασικότερα ,αν κάποιος ξέρει να μου πει, αν δουλεύουν στα Vista. Ευχαριστώ.... ΑΑΑ και κάτι άλλο....εκεί που λέει για την κάρτα λέει στο τέλος TC (Turbo Cache αν δεν κάνω λάθος) τι είναι αυτό ακριβώς ρε παιδιά?? Μήπως ότι η κάρτα ουσιαστικά είναι 256MB και η υπόλοιπη μνήμη μοιράζεται με την μνήμη του pcιου??
popolaros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 το θεμα ειναι οτι αυτος ο υπολογιστης εχει 2*512 ΜΒ μνημη RAM, το οποιο σημαινει οτι πρεπει να πεταξεις / πουλησεις αυτα και να παρεις δυο ντιμακια του 1 GB.... με αλλα λογια , ψαξε ενα λαπτοπ που να εχει ενα ντιμακι του 1 GB οποτε και να προσθεσεις ακομη ενα χωρις προβλημα.
basilis5 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 εγω στο δικο μου εχω 1,5 γιγα βγαζεις το ενα 512,το πουλας και αγοραζεις ενα νεο με 40 ευρω. και αργοτερα βαζεις αλλο ενα γιγα. νομιζω δεν εχει τρελες διαφορες το 1,5 με 2 (βεβαια εγω χρησιμοποιω χρ,οχι βιστα) τελος επειδη και το δικο μου εχει 256 ΜΒ turbocashe σημαινει πως εχει (η δικια μου) 64μβ δικα της και τα υπολοιπα τα παιρνει απο την ραμ γι αυτο για να δεις φουλ δυνατοτητες στην καρτα γραφικων σου πρεπει να χεις 1,5 ή 2 γιγα και το ενα γιγα που εχω δοκιμασει, δεν δινει 100% τις επιδοσεις που μπορει
bilco Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Παιδιά θέλω μία γνώμη για αυτό το Laptop αν λάβετε υπόψιν +1GB μνήμη που σκέφτομαι να βάλω.Λοιπόν το θέλει ο πατέρας μου ο οποίος επειδή είναι Αρχιτέκτων δουλεύει 3dstudio,AutoCad και Photoshop κυρίως. Οπότε θέλουμε αυτά τα προγράμματα να δουλεύουν αξιοπρεπώς και παράλληλα αλλά και βασικότερα ,αν κάποιος ξέρει να μου πει, αν δουλεύουν στα Vista. Ευχαριστώ.... ΑΑΑ και κάτι άλλο....εκεί που λέει για την κάρτα λέει στο τέλος TC (Turbo Cache αν δεν κάνω λάθος) τι είναι αυτό ακριβώς ρε παιδιά?? Μήπως ότι η κάρτα ουσιαστικά είναι 256MB και η υπόλοιπη μνήμη μοιράζεται με την μνήμη του pcιου?? Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως όταν λέμε υπολογιστής για επαγγελματική χρήση 3dsmax εννούμε ένα workstation που μόνο η κάρτα γραφικών του κοστίζει πολύ παραπάνω απο αυτό το laptop. Άρα μιλάμε για χρήση των παραπάνω προγραμμάτων (των δύο πρώτων τουλάχιστον) με εγκράτεια (στον αριθμό των vertices) και αρκετή υπομονή του χρήστη. Και πάλι η 7300 είναι λίγη.
alex2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 XXXXμμμμ με προβληματίσατε. το θεμα ειναι οτι αυτος ο υπολογιστης εχει 2*512 ΜΒ μνημη RAM, το οποιο σημαινει οτι πρεπει να πεταξεις / πουλησεις αυτα και να παρεις δυο ντιμακια του 1 GB.... Φίλε popolaro αυτό που το λέει??Το ότι έχει 2*512 το ξέρεις από κάπου ή το είδες κάπου που δεν το βλέπω εγώ στο site?Γιατί αν ισχύει αυτό τότε την πατήσαμε! Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως όταν λέμε υπολογιστής για επαγγελματική χρήση 3dsmax εννούμε ένα workstation που μόνο η κάρτα γραφικών του κοστίζει πολύ παραπάνω απο αυτό το laptop. Άρα μιλάμε για χρήση των παραπάνω προγραμμάτων (των δύο πρώτων τουλάχιστον) με εγκράτεια (στον αριθμό των vertices) και αρκετή υπομονή του χρήστη. Και πάλι η 7300 είναι λίγη. Κοίταξε..δεν νομίζω ότι ο πετέρας μου θα κάνει καμία extreme χρήση των προαναφερθέντων προγραμμάτων.Αναφέρω ότι το desktop pc του είναι: P4 3.2 GHz με κάρτα ATI 9800 AGP 256MB (Αυτά όσο αναφορά την cpu και κάρτα) Τώρα από αυτό το pc από ότι ξέρω είναι ικανοποιημένος αρκετά!! ΕΕΕ Εντάξει τα render μπορεί να αργούν αρκετά....αλλά κατά τα άλλα νομίζω πως του κάνει την δουλειά του. Συγκριτικά με αυτόν λοιπόν τι διαφορές θα δει ρε παιδιά?
disqualified Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 σιγουρα οχι on board καρτα οταν δουλευεις 3dmax ειναι αμαρτια, ή θα βρει καποιο με FIREGL (δεν εχω δει καποιο) πανω ή με καποια αξιοπρεπη καρτα γραφικων
popolaros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 http://www.megamarket.gr/toshibasatellitea20014d-p-47186.html
disqualified Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 ωραιος popolaros στο πλαισιο ή ειμαι εγω τυφλος ή δεν ελεγε τι ακριβως ειχε. Και με 899 ευρω toshiba δεν περιμενα κατι παραπανω βεβαια εγω θα πηγαινα εκει να εξακριβωσω ποσα ακριβως dedicated εχει καθως δεν τους εμπιστευομαι καθολου, ειδικα στα multirama και εχω και προσωπκη εμπειρια πχ το Sony Vaio VGN-FZ11M στο πλαισιο ειδα με τα ματια μου οτι εχει 64 dedicated, και απλα τσεκαρετε τι λεει το multirama
alex2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Λοιπόν παιδιά πήγα στο Πλαίσιο και: -Έχει ένα ντιμάκι του 1GB τελικά -και η κάρτα είναι 256MB dedicated!!! Λοιποοοοον αντί αυτού βρήκα ένα Vaio που έχει τα εξής (Σας τα λέω γιατί δεν υπάρχει στο Internet)με 999?: -Intel Core 2 Duo T5500 1,66 GHz -120GB sata 5400 rpm -NVidia GeForce7400 up to 319MB (256 dedicated) Τώρα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.... Οπότε οι διαφορές είναι στον επεξεργαστή που είναι Core 2 Duo και στην κάρτα που είναι η 7400! Φίλε disqualified αφού δεν έχεις δει κάποιο Laptop με αυτές τις προδιαγραφές...τότε γιατί το συζητάμε....έτσι από περιέργεια!
disqualified Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Φίλε disqualified αφού δεν έχεις δει κάποιο Laptop με αυτές τις προδιαγραφές...τότε γιατί το συζητάμε....έτσι από περιέργεια! δεν καταλαβα για ποιο πραγμα μιλας και που ειναι η ενσταση σου αν εννοεις για το firegl, επειδη δεν εχω δει εγω δε σημαινει οτι δεν υπαρχει. Τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να εχει παρει το ματι μου στη dell τετοια επιλογη
alex2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Καλά καλά μην αρπάζεσαι....απλά νομίζω ότι αυτό είναι κάπως εξεζητημένο και δεν έχω ούτε την διάθεση αλλά πάνω από όλα ούτε και τα λεφτά για να πάρουμε κάτι τόσο εξεζητημένο!Γιατί έχω την αίσθηση ότι και να βρω κάτι τέτοιο μάλλον θα μου πιάσουν τον κ@@ο! Φίλε popolaro έτσι μου είπε ο πωλητής στο Πλαίσιο....υποθέτω πως από την στιγμή που το είπε με τόση σιγουριά θα το ήξερε!Ελπίζω τουλάχιστον
disqualified Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Καλά καλά μην αρπάζεσαι....απλά νομίζω ότι αυτό είναι κάπως εξεζητημένο και δεν έχω ούτε την διάθεση αλλά πάνω από όλα ούτε και τα λεφτά για να πάρουμε κάτι τόσο εξεζητημένο!Γιατί έχω την αίσθηση ότι και να βρω κάτι τέτοιο μάλλον θα μου πιάσουν τον κ@@ο!Φίλε popolaro έτσι μου είπε ο πωλητής στο Πλαίσιο....υποθέτω πως από την στιγμή που το είπε με τόση σιγουριά θα το ήξερε!Ελπίζω τουλάχιστον δεν αρπαχτηκα sorry αν εδωσα τετοια εντυπωση, οσον αφορα τους πωλητες δεν τους εμπστευομαι καθολου, εδω ελεγαν σε φιλο μου(που δεν ειχε ιδεα) οτι δε μπορει να κανει αναβαθμιση σε ενα pc με p4, δλδ μνημη και καρτα γραφικων...τρεχα γυρευε
popolaros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Καλά καλά μην αρπάζεσαι....απλά νομίζω ότι αυτό είναι κάπως εξεζητημένο και δεν έχω ούτε την διάθεση αλλά πάνω από όλα ούτε και τα λεφτά για να πάρουμε κάτι τόσο εξεζητημένο!Γιατί έχω την αίσθηση ότι και να βρω κάτι τέτοιο μάλλον θα μου πιάσουν τον κ@@ο!Φίλε popolaro έτσι μου είπε ο πωλητής στο Πλαίσιο....υποθέτω πως από την στιγμή που το είπε με τόση σιγουριά θα το ήξερε!Ελπίζω τουλάχιστον επειδη το εν λογω λαπτοπ ειναι καιρο στην αγορα και επειδη ΤΩΡΑ ξεκινησαν να ερχονται λαπτοπ με 1 ντιμακι του 1 GB θα ελεγα να το κοιταξεις ξανα.... προσωπικα δεν το νομιζω....
disqualified Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Dell Latitude™ D630 Θα λεγα να δεις αυτο στο site της dell με nvidia quadro, για cad εφαρμογες Αν του βαλεις μονο 1 g RAM και τον 7100, θα φτασει 1269 περιπου ευρω με 3Υ εγγυηση on-site ομως αν δε θες να δωσεις πανω απο 1000 αλλαζει το πραγμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.