Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
'Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δηλαδή??:confused::confused::confused:

Να γίνουμε πυροσβέστες??Η να πάρουμε τα βουνά και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για φωτιές?

Για γίνε σε παρακαλώ λίγο πιο συγκεκριμένος

Να μη βάζουμε φωτιές από βλακεία κατ'αρχήν. Γιατί οι περισσότερες είναι εμπρησμοί από αμέλεια, είτε επειδή πετάμε τα σκουπίδια μας και τα αναμένα τσιγάρα μας όπου βρούμε, είτε επειδή ανάβουμε φωτιές χωρίς να σκεφτόμαστε ότι δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε, είτε επειδή κάνουμε διάφορες επικίνδυνες εργασίες σε σημεία που δεν πρέπει.

Θα μπορούσαμε να καθαρίζουμε τους κήπους και τα χωράφια ή οικόπεδά μας από τα ξερόχορτα και να κόβουμε τα κλαδιά που είναι πολύ κοντά στα σπίτια μας.

Οι δήμαρχοι και νομάρχες δεν ξέρω τι έχουν δικαίωμα να κάνουν σε δασικές περιοχές, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να καθαρίσουν από ξερόχορτα τα σημεία δίπλα στους δρόμους ώστε να μην είναι εύκολο να προκληθεί πυρκαγιά από τσιγάρο. Θα μπορούσαν να έχουν κάποιες υδροφόρες (ίσως και δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα) και δεξαμενές στην περιοχή τους και να φροντίζουν να είναι γεμάτες, ώστε να μπορούν εύκολα τα πυροσβεστικά να γεμίσουν χωρίς να χρειάζεται να κάνουν άσκοπα δρομολόγια. Θα μπορούσαν ακόμα να έχουν και κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της φωτιάς σε αρχικό στάδιο από τους ίδιους τους κατοίκους αφού η πυροσβεστική όσο καλά οργανωμένη και να είναι δεν μπορεί να βρίσκεται αμέσως στον τόπο της φωτιάς.

Αντί να τα περιμένουν όλα από το κράτος (που οι ίδιοι κατηγορούν ότι είναι Αθηνοκεντρικό) θα μπορούσαν να πάρουν κάποια μέτρα για να προστατεύσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Δημοσ.
'Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δηλαδή??:confused::confused::confused:

Να γίνουμε πυροσβέστες??Η να πάρουμε τα βουνά και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για φωτιές?

Για γίνε σε παρακαλώ λίγο πιο συγκεκριμένος

Sorry που επανέρχομαι αλλά….

Μόλις είδα ότι το insomnia.gr 75528 χρήστες (ελπίζω να μην κοιτάω κάτι άλλο). Φαντάσου τώρα να αποφασίσουν οι admins, να χώσουν χοντρή καμπάνια ενημέρωσης και να κινητοποιήσουν όλα τα μέλη να πάνε για αναδάσωση στην Πάρνηθα. Από ένα δέντρο ο καθένας μας να βάλει και έχεις ένα νέο δασός.

Τώρα θα σκέφτεσαι….άραξε ρε μεγάλε…δεν είναι τόσο απλό….αλλά τελικά μήπως είναι τόσο απλό????

Εγώ πάντως τον κ0λ0 μου θα τον σηκώσω από τον καναπέ, και θα σκάσω και τα λεφτά που αντιστοιχούν στα ποτά ενός σαββατοκύριακου για να αγοραστούν τα δέντρα. Εσεις??

Δημοσ.

Μόλις είδα ότι το insomnia.gr 75528 χρήστες (ελπίζω να μην κοιτάω κάτι άλλο). Φαντάσου τώρα να αποφασίσουν οι admins, να χώσουν χοντρή καμπάνια ενημέρωσης και να κινητοποιήσουν όλα τα μέλη να πάνε για αναδάσωση στην Πάρνηθα. Από ένα δέντρο ο καθένας μας να βάλει και έχεις ένα νέο δασός.

Τώρα θα σκέφτεσαι….άραξε ρε μεγάλε…δεν είναι τόσο απλό….αλλά τελικά μήπως είναι τόσο απλό????

Εγώ πάντως τον κ0λ0 μου θα τον σηκώσω από τον καναπέ, και θα σκάσω και τα λεφτά που αντιστοιχούν στα ποτά ενός σαββατοκύριακου για να αγοραστούν τα δέντρα. Εσεις??

Να το δω και ας μην το πιστεψω ποτε. Μεσα εγω παντος.

Δημοσ.
Να μη βάζουμε φωτιές από βλακεία κατ'αρχήν. Γιατί οι περισσότερες είναι εμπρησμοί από αμέλεια

Δεν το πιστεύω αυτό.Μάλλον είναι επί πληρωμή από οικοπεδοφάγους και καμμια φορά ξεφεύγει η φωτιά σε ΠΟΛΥ μεγαλύτερη έκταση (δεν διαβασα όλες τις τελευταίες σελίδες, θα τα έχουν γραψει και αλλοι)

Οι δήμαρχοι και νομάρχες δεν ξέρω τι έχουν δικαίωμα να κάνουν σε δασικές περιοχές, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν να καθαρίσουν από ξερόχορτα τα σημεία δίπλα στους δρόμους ώστε να μην είναι εύκολο να προκληθεί πυρκαγιά από τσιγάρο. Θα μπορούσαν να έχουν κάποιες υδροφόρες (ίσως και δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα)

Το πιο σημαντικο δεν λες. Αντιπυρικές ζώνες. Ακομα και γυρω απο την αρχαια Ολυμπία δεν είχανε. Τοσες φωτίες ΚΑΘΕ χρόνο. Κανενας δεν σκεφτηκε ότι καποτε θα γίνει η στραβή. Παρε ρε νομαρχη 10 μπουλντόζες βαλτες παραλληλα και τραβα... Τόσο δύσκολο είναι; Αλλά το νομαρχης είναι και αυτό δουλειά ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

Αντί να τα περιμένουν όλα από το κράτος (που οι ίδιοι κατηγορούν ότι είναι Αθηνοκεντρικό) θα μπορούσαν να πάρουν κάποια μέτρα για να προστατεύσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Το κράτος έχει τα λεφτά αυτό θα πάρει τα βασικά μετρα. Βαλτε δασοφύλακες. Εκπαιδεύστε τους. Βαλε ψηλά παρατηρητήρια με κυαλια. Κανε μια ασκηση σε πόση ωρα μπορεί να ερθει το καναντερ και σβηνεις τη φωτια στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Απλά πράματα. Κοιμούνται όρθιοι. Μάλλον καθιστοί. Στα γραφεία τους. :evil:

Aμαν πια. Τωρα τρεχουν και ζητανε βοηθειες απο αλλα κρατη...

Δημοσ.

Δεν είπα ότι τα βασικά μέτρα δεν είναι δουλειά του κράτους, αλλά ότι οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν κάποια απλά και όχι ιδιαίτερα δαπανηρά πράγματα και να μην τα περιμένουν όλα από το κράτος που όλοι ξέρουμε πόσο δυσκίνητο ήταν πάντα.

Τις αντιπυρικές ζώνες σκόπιμα δεν τις ανέφερα γιατί μάλλον δεν είναι δουλειά των νομαρχών και δημάρχων να μπαίνουν στα δάση και να κόβουν δέντρα όπου βρουν. Γι'αυτό πρέπει προηγουμένως να υπάρξει μελέτη από το υπουργείο γεωργίας και τα κατά τόπους δασαρχεία. Στη συνέχεια θα μπορούσε να ανατεθεί στις νομαρχίες η δημιουργία και συντήρησή τους (γιατί χρειάζονται καθάρισμα κάθε χρόνο από ξερόχορτα και θάμνους).

Οι δήμοι θα μπορούσαν επίσης να οργανώσουν περιπολίες και παρατηρητήρια, αλλά ποιός θα πάει εκεί όταν οι περισσότεροι καθόταν στα καφενεία και έβλεπαν το διπλανό χωριό να καίγεται και τους έπιανε πανικός μόνο όταν η φωτιά έφτανε στα σπίτια τους;

Δημοσ.

η ιδεα σου ειναι πολυ ομορφη αλλα εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται προγραμμα για την αναδασωση. πχ αν πας και φυτευεις τωρα αμεσως δεντρα χειροτερο θα κανεις. ετσι και αλλιως η φωτια ως φυσικο φαινομενο εχει αυτο το ρολο..

ισως περισοτερο χρησιμο θα ειναι να προσφερθει βοηθεια στους ανθρωπους εκει

ενας φιλος μου θα παει αυτο το σ/κ για να στησουν σκηνες και να μαγειρεψουν

θα υπαρχουν γενικα πολλα εθελοντικα προγραμματα απλα ψαξτο λιγακι

Δημοσ.
η ιδεα σου ειναι πολυ ομορφη αλλα εχω την εντυπωση οτι χρειαζεται προγραμμα για την αναδασωση. πχ αν πας και φυτευεις τωρα αμεσως δεντρα χειροτερο θα κανεις. ετσι και αλλιως η φωτια ως φυσικο φαινομενο εχει αυτο το ρολο..

α γεια σου...

Στη "βουβή διαμαρτυρία" σκάσανε και οι γνωστοί τύποι που επιχειρούν πάντα να καπελώσουν αντίστοιχα γεγονότα, αλλά ευτυχώς τους απομόνωσε/αποδοκίμασε ο κόσμος και πήγαν παραδίπλα και φωνάζαν μόνοι τους.

Δημοσ.

Πόσα μύρια έχουν στείλει μέχρι τώρα;

Σήμερα άκουσα οτι ο οπαπ στέλνει κι αυτός 50.000.000 ευρώ.

Ο Λάτσης έστειλε 60.000.000

Αναμένουμε και τον τηλεμαραθώνιο από τα ιδιωτικά κανάλια....

Τόσα λεφτά τι θα τα κάνουν;;;; Στάνες και ελιές είχαν οι άνθρωποι.

Τους στέλνουν και ζώα για να αναπληρώσουν αυτά που ψόφησαν/κάηκαν.

Δημοσ.

κάηκαν(και καίγονται ακόμα) 2.000.000 στρέμματα...σου βάζω το 1 να είναι ελιές(στο πολύ περίπου)..αρά αν μια ελιά κάνει 5 ευρώ τα 5 μύρια πάνε μόνο εκεί, στην αγορά των ελιών..χώρια τα εργατικά χώρια την συντήρηση χώρια το ποτισμα χώρια χίλια δυο..επίσης από ότι άκουσα μια ελιά για να αποφέρει τα προσδοκώμενα χρειάζεται το λιγότερο 7 χρόνια..άρα άπο ότι καταλαβαίνεις τα έξοδα είναι αμέτρητα..δεν μπορώ να υπολογίσω το ποσό που χρειάζεται για την πλήρη ανοικοδόμηση μια στάνης ούτε οποιοδήποτε άλλο ποσό αλλά είμαι σίγουρος πως χρειάζονται πααααααρα πολλά ευρώπουλα και χρόνος για να γίνουν όλα όπως πριν και να επανέρθουν στους νορμάλ τους ρυθμούς..

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σού έκανε τόση τρομερή εντύπωση.Το ότι οι εφημερίδες κάνουν μοντάζ?Το ότι προεκλογική περίοδος γαρ οπότε αντιπολιτευόμενες εφημερίδες χρησιμοποιούν την επικαιρότητα?Δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό το βίντεο.

Έπειτα από πότε ένας υπεύθυνος καί με ευαισθησίες πυροσβέστης θεωρείται εκπρόσωπος τού κράτους(κόμματος κατά τον σκηνοθέτη προφανώς)

?Ή μήπως ο 'σκηνοθέτης' τού βίντεο το θεωρεί αυτονόητο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...