Physics_Rulez Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Εν τω μεταξύ οι δημοσιογράφοι του έθνους μπορούν άνετα να κατακρίνουν το φωτομοντάζ που κάνουν άλλες εφημερίδες
Skia11 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Το θράσος περισεύει στον κλάδο αυτό μου φαίνεται...
horsepower Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 στο μεταξύ ακόμα οι φωτιές μαίνονται και χωριά εκκενώνονται..άντε να δούμε πότε θα σταματήσει αυτό..
vatraxopedila Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 αυτο μου ηρθε με mail Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΡΟΥΣ 111 ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΡΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 5142309 210 5148 629 ΤΡΟΦΙΜΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ-ΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. οποιος μπορει και εχει πραγματα που δεν χρειαζεται ας τα δωσει,νομιζω ειναι πολυ σκληρο απο τη μια στιγμη στην αλλη να μενεις με τα ρουχα που φορας.μονο.
KWSN_Men Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Πάντως, δε μπορω να πω, βρήκαμε που πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση. Στο Έθνος και το φωτομοντάζ. Χτενιζόμαστε κανονικά.
Physics_Rulez Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Εντάξει. Ας πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του για το ποιος φταίει κτλ, αλλά η παρακλαδική συζήτηση απαγορεύεται (μετά από 60 σελίδες thread). Τελικά μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά μετα απο πολλές παραπομπές στο κατάλληλο thread, οι posters δεν μετακινήθηκαν και μεις πρέπει κάπου να απαντάμε
KWSN_Men Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Ξέρεις, κάποιοι έχουν ξεχάσει κάτι. Οι φωτιές δεν έσβησαν. Ακόμα καίνε.
horsepower Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 εγώ το ανέφερα πριν..εντάξει τέλος με τα εξώφυλλα..ξέρει κάποιος ακριβώς για τις φωτιές που καίνε τώρα?λογικά είναι αρκετά λιγότερες(ως τώρα έχουν σβήσει αρκετές στην θάλασσα)..και λογικά θα έχουν ρίξει όλο το βάρος σε όσες μένουν οι πυροσβέστες..τι γίνεται?
krunar Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Αφού για 64 σελίδες αναλωθήκαμε κυρίως στα 1. Τι να σώσουμε, Ντουβάρια ή ανθρώπινες ζωές (αυτό βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση αλλά θέλω να πιστεύω ότι τέτοιο δίλημμα δεν τέθηκε ποτέ γιατι η απάντηση ηταν “ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ”). 2. Ποιος έκανε την δουλεία του σωστά και ποίος όχι 3. το Photoshop ή το corel βγάζουν καλύτερες φλόγες? Μήπως τώρα θα ήταν καλό να στρέψουμε την συζήτηση σε 2 αλλα θέματα. 1. Τι κάναμε εμείς για να αποφύγουμε αυτή την καταστροφή. 2. Τι θα κάνουμε και πάλι εμείς από εδώ και πέρα. Όσο αφορά το πρώτο…..εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτα και φτου μου. Όσο αφορά το 2ο. Έψαξα να γίνω μέλος σε σύλλογο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Κορινθία. Αν και δεν βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα, ανακάλυψα (ως άλλος Κολόμβος στην πιο τυφλή του έκδοση) τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Fireman Magazine Ε.Σ.Ε.Π.Α. Αν το ψάξετε θα δείτε ότι και αυτός ο θεσμός μάλλον έχει απαξιωθεί από την ίδια την πολιτεία και από τους ελεεινούς καρεκλοκενταυρους που υπάρχουν παντού. Πάντως ακόμα και σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία αν κάποιος θέλει μπορεί να βρει θετικά στοιχεία. Αυτή την φορά το πρόβλημα τέθηκε με τον χειρότερο τρόπο και πλέον δεν μπορεί να αγνοηθεί από καμία πολιτική ηγεσία. Επίσης το γεγονός οτι έρχονται εκλογές βοηθάει στο να ασκηθεί πίεση για δέσμευσεις που να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα (10 ακόμα αεροπλάνα είναι μια καλή αρχή αλλά σε καμία περιπτώσει δεν είναι λύση). Αν κάποιος άλλος έχει να προσθέσει κάτι για το τι θα μπορούσαμε σαν κοινότητα και σαν μονάδες να κάνουμε για να βοηθήσουμε (ειδικά στο θέμα του εθελοντισμού), θα το προτιμούσα αντί του να διαβάζω για ρητορικά διλήμματα, και για τις ικανοτιτες του έθνους στο photoshop.
geovard Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Αφού για 64 σελίδες αναλωθήκαμε κυρίως στα Πότε πρόλαβες βρε θηρίο?Με ένα μήνυμα? Τέλος πάντων καλώς ήρθες στο πανηγύρι των...τρελών. Πάντως ακόμα και σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία αν κάποιος θέλει μπορεί να βρει θετικά στοιχεία. Αυτή την φορά το πρόβλημα τέθηκε με τον χειρότερο τρόπο και πλέον δεν μπορεί να αγνοηθεί από καμία πολιτική ηγεσία. Επίσης το γεγονός οτι έρχονται εκλογές βοηθάει στο να ασκηθεί πίεση για δέσμευσεις που να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα (10 ακόμα αεροπλάνα είναι μια καλή αρχή αλλά σε καμία περιπτώσει δεν είναι λύση). Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω.Ίσα-ίσα πού επειδή είναι περίοδος προεκλογική φοβάμαι ότι μετά θα ξεχαστούν οι άνθρωποι.Το ξέρεις ότι υπάρχουν ακόμη κοντέινερς πού μένουν άνθρωποι από τούς σεισμούς της Κλαμάτας προ...αρχαιοτάτων χρόνων? Εντυπωσιακή η περιπέτεια τού Αλβανού πού βρέθηκε εκεί πού έγινε τού...Ιράκ όπου τράκαρε το πυροσβεστικό με ένα Ι.Χ καί κάηκαν μετά το μποτιλιάρισμα δεν ξέρω πόσοι λίγο πιό έξω από το χωριό Αρτέμιδα.Ενώ τον πλησίαζε η φωτιά πρόλαβε καί έσκαψε με όση δύναμη είχαν τα χέρια του μιά λακούβα κάπου μισό μέτρο βάθος καί θάφτηκε καί πέρασε η φωτιά από πάνω του!Είπε ότι περίμενε εκεί μέσα θαμμένος τρείς ώρες με το έδαφος να καίει τού κερατά καί με φοβερή δύσπνοια.Τώρα είναι γεμάτος εγκαύματα στο νοσοκομείο Πύργου.Αν τον ακούγατε θα παθάινατε πλάκα.Το ίδιο έκανε καί άλλος ένας πού όπως είπε ήταν ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως.Ένας τρίτος έπαθε πανικό δεν έσκαψε καί κάηκε! Την ώρα λέει πού έσκαβε λόγω τού πολύ δυνατού αέρα τού ερχόταν οι σπίθες από τη φωτιά σαν καρφιά στο πρόσωπο καί στα χέρια.Έπαθε σοκ καί έχει κοιμηθεί μόνο τέσσερις ώρες μέσα σε εφτά μέρες από τότε,γιατί πετάγεται από το κρεββάτι.Πιστεύει λέει ότι η κόλαση πρέπει να είναι καλύτερη από την κατάσταση πού έζησε.Είναι να θες τόσο πολύ να ζήσεις! Καί έχονται βροχές καί έρχονται Χειμώνες!!!! edit: Αυτά από το οδοιπορικό τού MEGA στά νοσοκομεία με τούς κατακαμένους την εκπομπή Καμπουράκη-Οικονομέα το πρωί.Τον είδα με τα μάτια μου τον Αλβανό.Όλοι πάθανε πλάκα καί γιά τρία λεπτά δεν μίλαγε κανένας.
krunar Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Πότε πρόλαβες βρε θηρίο?Με ένα μύνυμα? μίλαγα για τις σελίδες αυτού του post...δεν είπα οτι τις έγραψα εγώ:-?
Filos19 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Μήπως τώρα θα ήταν καλό να στρέψουμε την συζήτηση σε 2 αλλα θέματα. 1. Τι κάναμε εμείς για να αποφύγουμε αυτή την καταστροφή. 2. Τι θα κάνουμε και πάλι εμείς από εδώ και πέρα. 'Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δηλαδή??:confused: Να γίνουμε πυροσβέστες??Η να πάρουμε τα βουνά και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για φωτιές? Για γίνε σε παρακαλώ λίγο πιο συγκεκριμένος
krunar Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω. Εδώ που τα λέμε και εγώ εκπλήσσομαι που την βρίσκω την αισιοδοξία. Από την άλλη όμως χρόνια τώρα έχουμε φωτιές και πολλές από αυτές στο παρελθόν ήταν αρκετά μεγάλες. Σιωπηλές διαμαρτυρίες, ακομμάτιστες και με μεγάλη συμμετοχή δεν είχαμε ποτέ όμως. Όπως δεν είχαμε (όχι τουλάχιστον στον βαθμό που έχουμε σήμερα) το όπλο που λέγετε internet. Ίσα-ίσα πού επειδή είναι περίοδος προεκλογική φοβάμαι ότι μετά θα ξεχαστούν οι άνθρωποι. Το πρόβλημα δεν είναι να ξεχάσει η πολιτεία τους πολίτες της….αλλά μην ξεχάσουν οι πολίτες την πολιτεία. Αυτοί οι καραγκιόζηδες, και μιλάω για τους 300 στο σύνολο τους ανεξαρτήτως κόμματος, δεν είναι εκεί που είναι και κάνουν αυτά που κάνουν από μόνοι τους. Εγώ και εσύ τους βάλαμε. Επίσης, ένα λάθος που κάνουμε όλοι μας, τα χώνουμε στους 300 και ξεχνάμε κάποιους άλλους που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Τους δήμαρχους και τους νομάρχες. Τι ακριβώς έκαναν για την δασοπροστασία? Δεν ξέρω καν αν είναι στις αρμοδιότητες τους αλλά γ@μ0 το κέρατο μου δεν θέλει πολύ να μαζέψεις την κοινότητα να πας να κανείς μια αναδάσωση, να συνεργαστείς με την πυροσβεστική να φτιάξεις ζώνες. Και στο κάτω κάτω άμα δεν έχουν μέσα, ας διαμαρτυρηθούν. Πόσους από αυτούς που βλέπεις σήμερα στα παράθυρα, θυμάσαι να τους είδες τον χειμώνα να φωνάζουν να ληφθούν μέτρα? Θυμήσου το και αυτό στις επόμενες δημοτικές και αντί για τον μπάρμπα σου ή τον κουνιάδο της ξαδέρφης της αδερφής του μπατζανάκη σου τραβά ψήφισε κάποιον που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει (αν υπάρχει δλδ τέτοιος) Συγχύστηκα μόνο που τα σκέφτομαι. 'Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δηλαδή??:confused:Να γίνουμε πυροσβέστες??Η να πάρουμε τα βουνά και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για φωτιές? Για γίνε σε παρακαλώ λίγο πιο συγκεκριμένος Ψάχνω απεγνωσμένα το link που λέει ότι στην γερμανια το 98.2% των πυροσβεστών είναι εθελοντές. Σε απόλυτους αριθμούς: 900.000 εθελοντές, 16.000 επαγγελματίες. Ακόμα και οι μισοί να είναι…οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί Η Ιταλία έχει 40.00 εθελοντές. Η Ελλάδα ? δες και κλάψε ΑΤΤΙΚΗ 450 ΘΡΑΚΗ 153 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 449 ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 65 ΗΠΕΙΡΟΣ 112 ΘΕΣΣΑΛΙΑ 280 ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 208 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 229 ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 72 ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 165 ΚΡΗΤΗ 302 ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 39 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 200 ΣΥΝΟΛΟ 2.724 Πηγή (κάνε scroll down στο άρθρο “Πανελλήνια κατανομή Εθελοντών Πυροσβεστών” και μια που είσαι εκεί διάβασε και ποιο κάτω το “Εθελοντής Πυροσβέστης Μαντούβαλος”). Στο κάτω κάτω άμα δες θες να γίνεις πυροσβέστης, τραβά βοήθα σε μια αναδάσωση. Edit: oups ξέχασα την πηγή για τους εθελοντές....
Harkon Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2007 Ανάθεμα!! πέρα απο την ειρωνεία μπορείς να σκεφτείς λιγάκι; αν είσαι στην Αθήνα όπως γράφεις, μπορούσες να πας εκεί που έπιασε φωτιά (δεν πιστεύω πως έπρεπε να ψάξεις και πολύ ως βελόνα στα άχυρα για να την βρεις) και να δεις αν μπορείς να βοηθήσεις είτε στην πυρόσβεση, είτε (όπως πολύ πετυχημένα κατ' εμέ είπε ο FireJim) να πας ένα μπουκάλι νερό στους πυροσβέστες για να ξεδιψάσουν. μπορούσες έστω να πας να ρωτήσεις αν μπορεις να βοηθήσεις ήταν αρκετά συγκεκριμένο αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.