Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
να ρωτήσω κάτι? αυτά τα αεροπλάνα πετούν μέχρι την δύση του ήλιου...σωστά?

μπορούν να πετάξουν νύχτα ή όχι (απλά για να μην το ρισκάρουν) ?

Το πόσο ρισκάρουν φαίνεται από τους νεκρούς πιλότους αυτών των αεροπλάνων. Τώρα για να πετάνε και νύχτα τι να πώ... Οι καμικάζι θα είχανε καλύτερα ποσοστά επιβίωσης

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το κακο ειναι οτι οταν ειναι γεματα με νερο εχουν τελειος διαφορετικη συμπεριφορα πραγμα που δυσκολευει τον χειριστη,επισης οταν φτανουν στην φωτια το οξυγονο ειναι λιγο και οι κινητηρες δεν εχουν την ιδια αποδοση συν οτι ειναι δυσκινητο λογο βαρους

οταν κανουν την βουτια και αφηνουν το νερο το ολο θεμα ειναι να ανεβει εγκαιρα το canadair χωρις να χασει υψος..ο ξαδερφος μου ηταν να παει στα canadair αλλα τελικα πηγε στα c-130.πολυ επικινδυνο επαγγελμα.

ηρωες πραγματικα.

Δημοσ.
να ρωτήσω κάτι? αυτά τα αεροπλάνα πετούν μέχρι την δύση του ήλιου...σωστά?

μπορούν να πετάξουν νύχτα ή όχι (απλά για να μην το ρισκάρουν) ?

@alfr3d ε μάλλον, αλλά θα τα βάψουν πράσινα για να μην χαλούν το τοπίο.

Δε νοείται αεροσκάφος χωρίς ραντάρ ή ειδικά ραδιοβοηθήματα να πετάει νύχτα, πόσο μάλλον να προσεγγίζει το έδαφος. Και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, δεν υπάρχει αεροσκάφος παντώς καιρού.

Αυτά που λέει ο fabiawrc είναι πολύ σωστά.

Δημοσ.

ΚWSN λες δηλαδη οτι τα Canadair εχουν δεν ρανταρ?

(εχω πιει λιγο και αυτα καταλαβα απο τα λογια σου..διορθωσε με αν κανω λαθος)

Δημοσ.

μάλλον απίθανο μου ακούγεται...στο 2007 είμαστε..τεσπα επειδή δεν είμαι και 100% σίγουρος θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω..

Δημοσ.

Τα Canadair αντιμετωπιζουν το κινδυνο των καθοδικων ρευματων. Δηλαδη λογω της θερμοτητας που εκκλειεται ο ζεστος αερας πηγαινει προς τα πανω και δημιουργουνται κενα αερος. Το αεροπλανο που επεσε πιθανοτατα επεσε σε ενα τετοιο μεγαλο κενο αερος με αποτελεσμα να περιελθει σε απωλεια στηριξης και να μην μπορεσει να σηκωθει... Εξεταζεται ομως απ'οσο εμαθα και η πιθανοτητα να προσεκρουσε σε δεντρα ή σε καλωδια της ΔΕΗ τα οποια δεν διακρινονταν λογω των καπνων. Κριμα παντως για τα παιδια που χαθηκαν. Τι να πω. Ηρωες...

Δημοσ.

Επίσης σε υψηλές θερμοκρασίες και καπνούς, η απόδοση των κινητήρων πέφτει και μπορούν ακόμα και να κρατήσουν.

Δημοσ.
μάλλον απίθανο μου ακούγεται...στο 2007 είμαστε..τεσπα επειδή δεν είμαι και 100% σίγουρος θα ρωτήσω αύριο και θα σου πω..

Πράγματι δεν έχουν τέτοια συστήματα. Ο χειρισμός τους βασίζεται στην ικανότητα του πιλότου και στις οδηγίες από ξηράς ή από αέρος που λαμβάνει ο πιλότος μέσω ασυρμάτου.

Δημοσ.

Γιατί σύμφωνα με το επιχειρησιακό τους προφίλ, δεν χρειάζονται. Και αν τα είχαν, το κόστος τους θα ήταν πολλαπλάσιο χωρίς τελικά τα οφέλη να είναι και αυτά πολλαπλάσια.

Δημοσ.

Η φωτια στο Αιγιο ειναι η χειροτερη φετος. Καηκαν πολλα σπιτια και υπαρχει ηδη ενας νεκρος. Η φωτια ειναι ανεξελενγκτη... Και να σκεφτει κανεις οτι πηρε τετοια εκταση επειδη οταν την εσβησαν δεν την περιφρουρησαν.

Δημοσ.

Τα αεροπλάνα στο Αίγιο είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω καιρικών συνθηκών..μόνο 2 ελικόπτερα επιχειρούν ρίψεις..Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην Παλιά Σαγιάδα Θεσπρωτίας, την Κοτύλη Καστοριάς, το Βελβεντό Κοζάνης, το Νικηφόρο Δράμας, τα Κανάλια Βόλου, στη Χίο, την Ύδρα, στην Νιγρήτα Σερρών στη θέση Λιβάδι, στην Ειδομένη Κιλκίς, στον Αμάραντο Κόνιτσας, στο Ψάρι Μεγαλόπολης, στους Μεταξάδες Μεσσηνίας και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Δημοσ.

Έψαχνα στο ίντερνετ για κάτι άσχετο και πέτυχα αυτή την ενδιαφέρουσα εικόνα, από δορυφόρο της ΝΑΣΑ, που πάρθηκε 25/7:

Greece_AMO_2007206.jpg

Οι κόκκινες κουκίδες είναι φωτιές, ενώ είναι εντυπωσιακό πως καλύπτει ο καπνός ολόκληρες περιοχές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...