Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο δάνειο; Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πηγαίνανε από τράπεζα σε τράπεζα να αρπάξουν όσα περισσότερα 3.000 ευρώ γίνεται μερικοί. Ε ρε μέσα στην πονηριά ο Έλληνας ρε...

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα καν πώς θα κάνουν τους ελέγχους.

Δηλαδή με τι ακριβώς θα διασταυρώσουν τα στοιχεία της υπεύθυνης δήλωσης?

Δημοσ.
Αλήθεια, εσείς πήγατε να πάρετε το άτοκο δάνειο των 3000 ευρώ; Πας με μια υπεύθυνη δήλωση σε όσες τράπεζες θες, πέρνεις τα 3 χιλιαρικάκια και σε κάνα δίμηνο+ που θα κάνουν τους ελέγχους, τα δίνεις πίσω και λες ότι ήταν παρεξήγηση.

Δεν ειν' κακό.

Από το λίγο που άνοιξα σήμερα την τηλεόραση, άκουσα ότι και καλά επειδή μιλάμε για τοπικές κοινωνίες, γνωρίζονται μεταξύ τους, και ότι και καλά είναι μπροστά και κάποιος δήμαρχος (?!) και τσάκωσαν και 2-3 που πήγαν να τα πάρουν ως "άτοκο δάνειο" ....

Γενικώς η όλη ιστορία μπάζει..

Δημοσ.
Από το λίγο που άνοιξα σήμερα την τηλεόραση, άκουσα ότι και καλά επειδή μιλάμε για τοπικές κοινωνίες, γνωρίζονται μεταξύ τους, και ότι και καλά είναι μπροστά και κάποιος δήμαρχος (?!) και τσάκωσαν και 2-3 που πήγαν να τα πάρουν ως "άτοκο δάνειο" ....

.

Τρομερά επιστημονικός και έγκυρος τρόπος για να ελέγξουν πού δίνουν τα λεφτά.

Δημοσ.
Εγώ δεν κατάλαβα καν πώς θα κάνουν τους ελέγχους.

Δηλαδή με τι ακριβώς θα διασταυρώσουν τα στοιχεία της υπεύθυνης δήλωσης?

Υποθέτω με εμπειρογνώμονες.

Να δείτε που όλες οι καμμένες παράγκες θα γίνουν βίλες στο τέλος.

Δημοσ.

Ούτε ένα Ε9 δε ζητάνε να δουν αν έεις ένα σπίτι στην περιοχή. Πόσο μάλλον ότι κάηκε. Γι' αυτό λέω, τρέχτε! Τσάμπα χρήμα.

Εξάλλου, ας τα πάρουν μέχρι τις 16 του μηνός και μετά βλέπουμε που πήγαν τα λεφτά.

Δημοσ.
Υποθέτω με εμπειρογνώμονες.

Ναι, δε λέω.

Στην πράξη όμως είναι ποτέ δυνατόν να γίνει αυτό? Και με ποια στοιχεία? Πάει κάποιος και δηλώνει υπεύθυνα, "με λένε Μήλο Φιρίκη και κάηκε το σπίτι μου".

Ναι, και? Είναι δυνατόν αυτό να ελεγχθεί μέσα στο γενικότερο χαμό και μάλιστα εκ των υστέρων? Και πότε ακριβώς? Αφού μπορεί να έχουν γίνει επιδιορθώσεις, (λέμε τώρα)?

Δε νομίζω ότι έχει προηγούμενο τέτοια ρύθμιση.

Δημοσ.

Είναι καλύτερα από το να στείλεις τους ανθρώπους μέσα στους γραφειοκράτες τέτοιες ώρες. Δεν νομίζω πως θα είναι τόσο δύσκολο να επαληθευτούν οι υπεύθυνες δηλώσεις..

Στο κάτω κάτω και αν ξεφύγουν μερικοί.... υπολογίζονται μεσα στο συνολικό κόστος. Τέτοιες καταστάσεις έχουν ούτως ή άλλως απώλειες. Σίγουρα θα παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, γιατί είμαστε αδιόρθωτος λαός, γι αυτό.

Δημοσ.

Μα: τι να επαληθεύσουν? Αφού δεν σε ρωτάνε καν (ως προυπόθεση για να αποζημιωθείς) αν έχεις σπίτι στην περιοχή. Δηλ. δεν υπάρχουν καν καθορισμένα κριτήρια περί του ποιος την δικαιούται.

Εν πάση περιπτώσει, δεν επιμένω.

Δημοσ.

Αυτό γίνεται κάθε μέρα, απλά δεν το παρατηρείς. Πριν μερικά χρόνια στις προσλήψεις του δημοσίου κάνανε υπεύθυνη δήλωση οτι κατείχαν γνώσεις χειρισμού Η/Υ, χωρίς να έχει κανείς. Μετά βγάλανε στη φόρα το ecdl.

Δημοσ.

Ναι, πώς δεν το χω παρατηρήσει -αν εννοείς την τάση να δηλώνει ο καθένας ό,τι να ναι στις υπεύθυνες δηλώσεις χωρίς να ελέγχεται εκ των υστέρων από πουθενά ενώ τυπικά υπάρχουν κυρώσεις.

Το ίδιο πράγμα λέμε, συνεπώς. ΄Ότι δεν πρόκειται να γίνει (και είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον να γίνει) κανένας έλεγχος, από κανέναν.

'Οπως και να χει, δεν έχει την παραμικρή σχέση αυτό που συζητάμε με το αν δηλώνεις ότι ξέρεις να χειρίζεσαι το excel, αλλά whatever.

Δημοσ.

Αν έπρεπε να περάσουν μέσα από χίλια γραφειοκρατικά στάδια για να πάρουν τα λεφτά, θα γκρινιάζαμε. Τώρα που τους τα δίνουν έτσι χύμα με κίνδυνο να επωφεληθούν ορισμένοι επιτήδειοι, πάλι γκρινιάζουμε. Κανείς όμως δεν λέει τι θα έπρεπε να γίνει τελικά. Μήπως να παρουσιάσουν τις στάχτες των τίτλων ιδιοκτησίας; Μήπως να παρουσιάσουν μάρτυρες που να γνωρίζουν πόσα αμνοερίφια διέθεταν; Από το άλλο άκρο, μήπως να αρχίσουν να πετάνε λεφτά τα σινούκ και τα καναντέρ αντί για νερό; Επικρίσεις βλέπω, αντιπροτάσεις δε βλέπω. Βέβαια από μία άποψη πάλι καλά, γιατί έχουμε και το άλλο φαινόμενο, του Έλληνα που έχει γνώμη και άποψη για τα πάντα χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση για το αντικείμενο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...