Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν καιγόντουσαν τα "ντουβάρια" όπως τα αποκαλούν μερικοί, εκτός απο την καταστροφή της αγροτικής οικονομίας που συντελέσθει θα είχαμε και την τουριστική καταστροφή της περιοχής με αποτέλεσμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ οικονομικό κράχ της περιοχής.

Βουτήξτε την λίγο την γλώσσα σας στο μυαλό σας πριν μιλήσετε για τέτοια θέματα.

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βουτήξτε την λίγο την γλώσσα σας στο μυαλό σας πριν μιλήσετε για τέτοια θέματα.

Τέτοιες μπορείς να λες όταν δεν διαβάζεις παρά ένα δυό μηνύματα.Το θέμα φίλε μου ξεκίνησε από το δίλλημα:

Όταν έχεις να σώσεις ένα 'ντουβάρι' όσο παλιό καί νάναι καί μιά (ή καί περισσότερες ενδεχομένως) ανθρώπινη ζωή εσύ τι θα προτιμήσεις?

Δημοσ.
Πάντα μού άρεσαν οι βουβές διαμαρτυρίες.Γιατί στην ουσία 'ακούγονται' τόσο δυνατά καί μέσα από τη σιωπή έχουν τόσα πολλά να πούν.Σαν την διαμαρτυρία των κατοίκων της Χιροσίμα κάθε χρόνο.Αλλά φοβούμαι ότι πάλι θα θεωρηθεί αντικυβερνητική διαδήλωση ενώ στην ουσία το νόημα είναι να πάμε κόντρα σε κάθε εχθρό πού προσβάλλει το περιβάλλον.

Δε θα μου άρεσε καθόλου να εμφανιστούν σημαίες και λάβαρα και πανό με λογότυπα πολιτικών κομμάτων ή/και οργανώσεων που εντάσσονται σε αυτά... Αυτή η διαμαρτυρία θα πρέπει να είναι πάνω από οργανώσεις και κόμματα, αλλά δεν το βλέπω...

Δημοσ.

Πάντως εξεπλάγησα ευχάριστα από τη κινητοποίηση στη Κύπρο.

3 αποστολές έχουν σταλεί μέχρι τώρα και τα παιδιά σώσαν και ένα χωριό.

Παράλληλα γίνεται χαμός στις τράπεζες με κόσμο που καταθέτει λεφτά, ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση θα αναλάβει πλήρως όλα τα έξοδα για την ανοικοδόμηση ενός χωριού που θα υποδείξει η Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα αναλάβουν και την ανοικοδόμηση των εργασιών των ατόμων αυτών (χωράφια,ζώα κλ) ενώ τέλος θα τους πληρώνουν και κάθε μήνα κανονικό μισθό έως ότου φτιαχτούν όλα.

Δημοσ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

1.Να χαριστούν και όχι να ανασταλούν οι οφειλές από δάνεια στους πυροπαθείς που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

2.Να κατασκευαστούν σε πρώτη φάση δωρεάν για τους πυροπαθείς λυόμενες κατασκευές.

3.Να δοθεί δάνειο σε όσους θέλουν να χτίσουν ή να επισκευάσουν το σπίτι τους με ελαχιστοποιημένη δόση και μηδενικό επιτόκιο.

4.Να γίνει άμεση αναδάσωση των καμμένων δασών (στα πλαίσια του στρατού,των προσκόπων,των κοινοτήτων,της ενορίας και οποιασδήποτε οργανωμένης ομάδας)

5.Να δωθούν χρηματικές αποζημιώσεις

6.Οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν δυνατότητες περισσότερες από εμάς να δώσουν τόσο χρήματα όσο και υλικά αγαθά (τρόφιμα,ρούχα,φαρμακευτικό υλικό.ανάλογα με το τι παράγουν ή εμπορεύονται οι εταιρείες τους)

6.Να μην γίνει καμία προεκλογική συγκέντρωση-εκστρατεία και όλα τα λεφτα να πάνε στους πυροπαθείς.Να είναι σίγουροι οι πολιτικοί ότι θα το εκτιμήσουμε περισσότερο.

7.Να μπουν στο πρόγραμμα του στρατού και γενικά των ένοπλων δυνάμεων οι περιπολίες και η φύλαξη των δασών.

8.Να δημιουργηθούν αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα ώστε να αποφευχθεί η διάβρωση του εδάφους.

9.Να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να υπάρχουν σε όλα τα χωριά τα κατάλληλα μέσα για την την άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών

10.Όλες τις καμμένες εκτάσεις να αεροφωτογραφηθούν το συντομότερο δυνατό και να απαγορευθεί με αυστηρό νόμο κάθε μορφή οικοπεδοποίησης και οικοδομικής ανέγερσης.

11.Να βοηθήσουμε και εμείς όλοι όσο μπορούμε τόσο με χρηματικές εισφορές όσο και με αποστολή υλικών αγαθών άμεσης ανάγκης.Επίσης να απαιτήσουμε και να συμμετάσχουμε όλοι στην άμεση αναδάσωση.

12.Να μείνουμε ενωμένοι και να ξαναπάμε την χώρα μας μπροστά.Το χρωστάμε τόσο στους προγόνους μας που πολέμησαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα προνόμια της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας όσο και στα παιδιά μας που θα τους παραδώσουμε την Ελλάδα μας.

Δημοσ.
Τέτοιες μπορείς να λες όταν δεν διαβάζεις παρά ένα δυό μηνύματα.Το θέμα φίλε μου ξεκίνησε από το δίλλημα:

Όταν έχεις να σώσεις ένα 'ντουβάρι' όσο παλιό καί νάναι καί μιά (ή καί περισσότερες ενδεχομένως) ανθρώπινη ζωή εσύ τι θα προτιμήσεις?

Όλο το thread το παρακολουθώ απο την αρχή. Το ότι δε postαρω είναι γιατί προτιμώ να το κάνω αν έχω κάτι χρήσιμο να πω και όχι για να καυγαδίζω άσκοπα.

Απο την μια είναι ανίκανοι γιατί αφήσανε την Α. Ολυμπία να καεί και απο την άλλη τα αεροπλάνα και οι δυνάμεις ήτανε στη Α. Ολυμπία και αφήσανε τους υπόλοιπους να καούν...άντε βγάλε άκρη.

Τέτοιο δίλλημα δε νομίζω να τέθηκε στους πυροσβέστες και imo τα πράγματα σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ασπρα ή μαύρα, και οι ζωές έχουν ανυπολόγιστη αξία και η ιστορία μας.

Για την οικονομική καταστροφή που θα συντελούταν αν καιγόταν η Α. Ολυμπία δε σε είδα να σχολιάζεις τπτ.

Υ.Γ.

Με το "τέτοιες" υποθέτω εννοείς απόψεις έτσι?

Δημοσ.

Skia11 ο φίλος geovard μάλλον δεν κάθεται να ασχοληθεί με τα τόσα ερωτήματα που του έθεσα,αλλά καταπιάνεται με εσένα που προφανώς βαριόσουν να postareis κ έκανες μια απλή παρατήρηση..

Λογικό ότι δεν έχει κάτι να μας αντιπαραθέσει.

Δημοσ.

Πάντως η ΕΥΠ ανακοίνωσε ότι δεν έχει στοιχεία ότι οι πυρκαγιές οφείλονται σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο.

Αλλά ποιος πιστεύει την ΕΥΠ, εμείς ξέρουμε καλύτερα...

Δημοσ.
Φίλτατε εγώ μπορεί να μην έχω προσωπικότητα έτσι όπως εσύ την ορίζεις ,αλλά αν συνεχίσεις να λες αυτά που λες,θαρχίσω κ γω να πιστεύω οτί μάλλον κ συ δεν είσαι Έλληνας!

Καταρχήν πεθαμένος κ πολιτισμός δεν συμβιβάζονται!Είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες.Ίσως θα έπρεπε να μάθεις πρώτα να χρησιμοποιείς την γλώσσα σωστά..

Τέλος πάντων αν όμως όντως είσαι 'Ελληνας,πράγμα γ το οποίο πολύ αμφιβάλλω, κ ακόμα συνεχίζεις να μην έχεις επίγνωση των όσων προανέφερα,τότε τι να πω..

πολύ απλά με τέτοιους κατοίκους που έχει αυτή η χώρα καλά κάνουν τα Σκόπια να θέλουν να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία κ οι Τούρκοι να ισχυρίζονται οτι Αγιά Σοφιά κ Κύπρος τους ανήκουν.

Σε λίγο θα ακούμε ότι τον Παρθενώνα τον έχτισαν εξωγήινοι από τον Σείριο κ δε θα μπορούμε να κάνουμε κ τπτ δηλ,επειδή πολύ απλά ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!!

Τι ν πω πραγματικά κλαίω κ οδύρομαι αν είναι έτσι γιαυτόν τον,όπως θα τον αποκαλούσες κ εσύ, "πεθαμένο πολιτισμό"

Ελληνας ειμαι, απ την ηλεια ειμαι, αλλα το ξαναλεω 3 φορα, δεν πρεπει να θυσιαζουν τις ζωες μας την οικογενεια και τους φιλους μας (αυτη την φορα δεν θα αναφερω την περιουσια μας για να καταλαβεις) για τους αρχαιολογικους χωρους. κοιταμε μπροστα οχι πισω.

σημερα νομιζω ειμαι πιο ηρεμος, οσο μπορω μα αυτα που ειδα, και με αυτα που βλεπω ακομη διοτι ο νομος μας ακομα καιγεται και οχι μονο...

μονο οταν χασεις φιλε τους ανθρωπους σου ++, μετα θα σου πω ποσο θα σε νιαξουν τα ολυμπια και τα καθε ολυμπια, οι εθνικισμοι σου και η αρχαιολολατρια σου.

Δημοσ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

1.Να χαριστούν και όχι να ανασταλούν οι οφειλές από δάνεια στους πυροπαθείς που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

2.Να κατασκευαστούν σε πρώτη φάση δωρεάν για τους πυροπαθείς λυόμενες κατασκευές.

3.Να δοθεί δάνειο σε όσους θέλουν να χτίσουν ή να επισκευάσουν το σπίτι τους με ελαχιστοποιημένη δόση και μηδενικό επιτόκιο.

4.Να γίνει άμεση αναδάσωση των καμμένων δασών (στα πλαίσια του στρατού,των προσκόπων,των κοινοτήτων,της ενορίας και οποιασδήποτε οργανωμένης ομάδας)

5.Να δωθούν χρηματικές αποζημιώσεις

6.Οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν δυνατότητες περισσότερες από εμάς να δώσουν τόσο χρήματα όσο και υλικά αγαθά (τρόφιμα,ρούχα,φαρμακευτικό υλικό.ανάλογα με το τι παράγουν ή εμπορεύονται οι εταιρείες τους)

6.Να μην γίνει καμία προεκλογική συγκέντρωση-εκστρατεία και όλα τα λεφτα να πάνε στους πυροπαθείς.Να είναι σίγουροι οι πολιτικοί ότι θα το εκτιμήσουμε περισσότερο.

7.Να μπουν στο πρόγραμμα του στρατού και γενικά των ένοπλων δυνάμεων οι περιπολίες και η φύλαξη των δασών.

8.Να δημιουργηθούν αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα ώστε να αποφευχθεί η διάβρωση του εδάφους.

9.Να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να υπάρχουν σε όλα τα χωριά τα κατάλληλα μέσα για την την άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών

10.Όλες τις καμμένες εκτάσεις να αεροφωτογραφηθούν το συντομότερο δυνατό και να απαγορευθεί με αυστηρό νόμο κάθε μορφή οικοπεδοποίησης και οικοδομικής ανέγερσης.

11.Να βοηθήσουμε και εμείς όλοι όσο μπορούμε τόσο με χρηματικές εισφορές όσο και με αποστολή υλικών αγαθών άμεσης ανάγκης.Επίσης να απαιτήσουμε και να συμμετάσχουμε όλοι στην άμεση αναδάσωση.

12.Να μείνουμε ενωμένοι και να ξαναπάμε την χώρα μας μπροστά.Το χρωστάμε τόσο στους προγόνους μας που πολέμησαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα προνόμια της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας όσο και στα παιδιά μας που θα τους παραδώσουμε την Ελλάδα μας.

1-3. Συμφωνώ, αλλά μόνο για όσους είχαν νόμιμα σπίτια - όσοι είχαν αυθαίρετα να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ.

6. Αυτό είναι ένα τρομερά λαϊκιστικο επιχείρημα που κυκλοφορεί πολύ τις τελευταίες μέρες. Πιστεύεις ότι είναι λογικό να ψηφίσει ο κόσμος για το ποιοί θα τον εκπροσωπήσουν στη Βουλή χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις πολιτικές τους θέσεις; Πώς θα ενημερωθώ για το τι σκοπεύει να κάνει ο αρχηγός του κάθε κόμματος σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές;

7. Να βάλουμε και έναν στρατηγό για πρωθυπουργό να ησυχάσουμε; Η φύλαξη των δασών είναι ευθύνη της πυροσβεστικής. Να κοιτάξουμε να κάνει καλύτερα τη δουλεία της και να μην μπλέκουμε το στρατό παντού.

Δημοσ.

μονο οταν χασεις φιλε τους ανθρωπους σου ++, μετα θα σου πω ποσο θα σε νιαξουν τα ολυμπια και τα καθε ολυμπια, οι εθνικισμοι σου και η αρχαιολολατρια σου.

μαζί σου...

Δημοσ.
Skia11 ο φίλος geovard μάλλον δεν κάθεται να ασχοληθεί με τα τόσα ερωτήματα που του έθεσα,αλλά καταπιάνεται με εσένα που προφανώς βαριόσουν να postareis κ έκανες μια απλή παρατήρηση..

Λογικό ότι δεν έχει κάτι να μας αντιπαραθέσει.

Δεν σε καταλαβαίνω.Είχες μιά διαφωνία με τον fragment σε κατηγόρησε ότι δεν έχεις προσωπικότητα, εγώ έστειλα ολόκληρο μήνυμα γιά να υποστηρίξω το δικαίωμά σου να μιλάς όπως εσύ θέλεις καί ταυτόχρονα να στιγματίσω τη συμπεριφορά τού συνομιλητή σου απέναντί σου καί τελικά μού τη βγαίνεις με κόκκινο.Γιατί έτσι?

Καί τι θάπρεπε να σού απαντήσω δηλαδή αφού τα πράγματα είναι απλά.Τίποτα δεν μπαίνει υπεράνω της ανθρώπινης ζωής.Έλα γιά λίγο στη θέση των κατοίκων της Ηλείας πού έτρεχαν σαν κυνηγημένοι από τις φλόγες ζώα να δείς εκείνη την ώρα αν μπορούσες καν να σκεφτείς τι ήταν η αρχαία Ολυμπία.Αλλά όταν μιλάς εκ τού ασφαλούς όλα είναι ωραία.

Το ερώτημα τι θα έσωζες από τα δύο είναι βέβαια ρητορικό.Το άκουσα καί χθες να το συζητούν στην εκπομπή τού supersport με τον Μπραουδάκη καί τον Καραπαπά.Φυσικά όλοι συμφώνησαν σαν λογικοί άνθρωποι ότι θα βοηθούσαν πρώτα τούς ανθρώπους.

Δημοσ.

Δεν έχω πρέπει να πω φτάσει σε σημείο ανθρωπισμού να διαλέξω να καούν από τα σημαντικότερα μνημεία ανθρώπινης πολιτισμικής κληρονομιάς... Μου φαίνεται πολύ λίγο το παρόν για να θυσιαστεί τόσο παρελθόν. Καταλαβαίνω (όσο μπορώ) τον πόνο όσων χάσαν ανθρώπους και περιουσίες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ήταν πρώτης προτεραιότητας η διάσωση των "ντουβαριών".

Άμα ποτέ φτάσω να γίνω τόσο ανθρωπιστής θα δωρίσω ότι έχω και δεν έχω σε φιλανθρωπίες και θα μετακομίσω στην Αφρική να βοηθήσω μερικές εκατοντάδες ανθρώπων με τη συνεισφορά μου, φοβάμαι όμως πως απέχω πολύ από αυτό το σημείο...

Δημοσ.

geovard χίλια συγγνώμη νόμιζα ότι ήσουν κάποιος ξέμπαρκος που μπήκε σφήνα.Τώρα το πρόσεξα..

Απλά είχα την εντύπωση ότι εκφράστηκες κ συ με τον όρο "ντουβάρια",ενώ αναφέρεις χαρακτηριστικά: ..ντουβάρια πού είπε κάποιος πιό πριν..

Κάνω κ reedit τ προηγούμενο post.

Όσο γ την απάντηση μου στον fragment γ ανθρώπινες ζωές ..τον καλώ να ανατρέξει στο post που λανθασμένα πήγε στον geovard μία σελίδα πίσω κ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Υ.Γ. Αν μεγάλε με χαρακτηρίζεις εθνικιστή που δεν ήθελα να καεί η Ολυμπία ,τότε τι ν πω γ τον Πύργο σας...

Κ γω θ έλεγα ότι είσαι Νορβηγός(μην πω Αλβανός κ επιβεβαιώσω κ τα λεγόμενά σου..)

Υ.Γ.2 προς -> geovard Μα είμαι στη θέση των ανθρώπων της Ηλείας..Αν διάβασες προσεκτικά το πρώτο μου post θα είδες ότι κάηκε το εξοχικό μου στον Καιάφα. Ο Fragment έτσι κ αλλιώς δεν νομίζω να έχασε άνθρωπο,για τα κτήματά του ωρίεται αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα.

Δημοσ.
Εγω ενα πραγμα θα πω. Δεν προκειται να ξαναπατησω το ποδι μου σε εκκλησια και να ξαναδωσω εστω και ενα λεπτο σε αυτους που ειναι πιο πλουσιοι και απο το κρατος και δινουν μονο 500.000 για τους πυροπληκτους...

Σωστός!

Βεβαια πάλι θα κάνουν εράνους για τους πυρόπληκτους αλλίως που να τα βρουν?

Και να φανταστείς ότι αν το κράτος έπαιρνε την περιουσια τις εκκλησιας (κάποτε θα την πάρει όπως κ νάχει) θα ήμασταν από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου.

Μιλάμε για αμύθητους θησαυρούς (ναι θησαυρούς)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...