boupa Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 στον αγ.στεφανο πιαστηκε 17χρονος αλβανος απο περιπολο την στιγμη που αναβε φωτια σε θαμνωδη εκταση πισω απο την εκκλησια της περιοχης.
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 πως γινεται να μιλαμε για ανικανοτητα αφου τα ιδια ατομα ηταν και περσυ και προπερσυ που εσβιναν τισ φωτιες. φετος κατι επαθαν και εγιναν ανικανοι? δε κολλαει. Απολύθηκε 4000 κόσμου, προσλήφθησαν άτομα τον ιούλιο (τα οποία δνε πρόλαβαν να εκπαιδευτούν), υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση (καθώς και καθυστερημένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένα πόστα), ενώ δε βοήθησε κ ο αέρας. Μια αντίθετη θεωρία με κάποιες τέτοιες ενδείξεις,μήπως έχεις??
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 εφόσον ο αριθμός πυρκαγιών ήταν ο ίδιος... Μόνο που ο αριθμός των πυρκαγιών δεν ήταν καθόλου ίδιος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα τόσες πολλές ταυτόχρονα. Προσπαθείς απεγνωσμένα να βγάλεις από τη μύγα ξύγγι.
izerman76 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 πως γινεται να μιλαμε για ανικανοτητα αφου τα ιδια ατομα ηταν και περσυ και προπερσυ που εσβιναν τισ φωτιες. φετος κατι επαθαν και εγιναν ανικανοι? δε κολλαει. Η διαφορά είναι ότι φέτος δεν τους ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες (φύσαγε πάρα πολύ την τελευταία εβδομάδα, μετά από το πιο ζεστο καλοκαίρι των τελευταίων ετών), και η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο (δηλαδή δεν λειτουργεί τίποτα, υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση). Όσο για τη πορεία διαμαρτυρίας είναι άλλη μια απόδειξη της καφρίλας μας. Αν όλοι αυτοί αντί να κλαίνε μετά από κάθε καταστροφή είχαν ενεργό ρόλο (η Ελλάδα είναι από τους ουραγούς στον τομέα του εθελοντισμού) δε θα είχαμε τόσα προβλήματα. Αλλά αυτό ξέρουμε να κάνουμε, να μην ενεργούμε μόνοι μας και να κατηγορούμε το ανίκανο κράτος.
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Physics_Rulez, δεν προσπαθώ να βγάλω τίποτα. Είναι άρθρο από το in.gr, που παραπέμπει στις επίσημες ανακοινώσεις της πυροσβεστικής, που αναφέρουν τις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων. τσέκαρέ το σε παρακαλώ,να δεις ότι υπήρξαν καλοκαίρια που είχαμε κατά μέσο όρο 120-130 πυρκαγιές την ημέρα.... άλλος προσπαθεί να βγάλει λάδι καταστάσεις...
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Θέλω να μου δείξεις αυτό το ντοκουμέντο που λέει οτι κάποτε η Ελλάδα είχε πιο πολλές ταυτόχρονες πυρκαγιές από φέτος, ενώ τόσες μέρες έχει βουήξει ο τόπος για το αντίθετο. Νομίζω οτι εδώ κάνεις λάθος. Αυτονόητο είναι πως όποιος πει οτι το κράτος πρέπει να μη νιώθει ενοχές εθελοτυφλεί. ΥΓ. Νέα φωτιά στο Ανήλιο Μετσόβου.
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Θέλω να μου δείξεις αυτό το ντοκουμέντο που λέει οτι κάποτε η Ελλάδα είχε πιο πολλές ταυτόχρονες πυρκαγιές από φέτος, ενώ τόσες μέρες έχει βουήξει ο τόπος για το αντίθετο. Νομίζω οτι εδώ κάνεις λάθος.Αυτονόητο είναι πως όποιος πει οτι το κράτος πρέπει να μη νιώθει ενοχές εθελοτυφλεί. ΥΓ. Νέα φωτιά στο Ανήλιο Μετσόβου. σελ43, μήνυμα637,στο κάνω ξανά COPY-PASTE: Ψεύτικα,κατασκευασμένα στοιχεία δόθηκαν για τις πυρκαγιές χθες , σύμφωνα με το σάιτ του πυροσβεστικού σώματος ελλάδοςΕπίσης,φέτος, δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό φωτιών όπως συνεχίζει να ακούγεται! Και κάτι ακόμα... Είμαι στη δυσάρεστη θέση,να παρουσιάζω στοιχεία των εξίσου ασυμμετρων ... Όμως, από αυτούς τα βρήκα! Μια που πιάσαμε τη 17 νοέμβρη (ποια,????πως?που?), θέλουμε ένα νέο τρομοκράτη να μας απειλεί, ώστε να έχουμε κάποιον να μας σώσει! Απλά μέχρι να βρούμε ποιον θα κατηγορήσουμε , τον ονομάσαμε τον αντίπαλο "ασύμμετρο"!!!! ΥΓ:ο ίδιος ασυμμετρος εχθρος, καίει όλες τις μεσογειακές χώρες.... ΥΓ2:τόσα κ τόσα χρόνια καίγεται η ελλάδα, ξαφνικά , δεκάδες προσαγωγές!!!! είδες ο "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ"?(=το πρόβλημα με τις κόρες μου, είναι με θαυμάζουν τόσο πολύ,που αν δε βρουν κάποιον που να μου μοιαζει,θα δυστυχήσουν????) ΥΓ3:αυτές οι καταπληκτικές περιπολίες ανά 5 μπάτσοι, σε κεντρικά σημεία - λεωφόρους, είναι για να μην μπει φωτιά στη μεσογείων κ στην κηφισίας ας πούμε,κ στη λεωφόρο του ζωγράφου? ΥΓ4:μέχρι κ ο τράγκας μιλάει για ασυμμετρη ανικανοτητα και ηλιθιοτητα, αλλά κάποιοι φανατικοί, επιμένουν για άλλα....
nikos_lef Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μόνο που ο αριθμός των πυρκαγιών δεν ήταν καθόλου ίδιος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα τόσες πολλές ταυτόχρονα.Προσπαθείς απεγνωσμένα να βγάλεις από τη μύγα ξύγγι. Ειχαμε το 2001 νομιζω 200 κατι φωτιες....που ειναι περισσοτερες απο οτι τωρα....μπορει βεβαια να ειχε λιγοτερο ανεμο....αλλα κ παλι....
KWSN_Men Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 πως γινεται να μιλαμε για ανικανοτητα αφου τα ιδια ατομα ηταν και περσυ και προπερσυ που εσβιναν τισ φωτιες. φετος κατι επαθαν και εγιναν ανικανοι? δε κολλαει. Είναι τα ίδια άτομα όμως που πιο παλιά τις έσβηναν; Εδώ είναι το θέμα.
nikos_lef Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Τα τελευταια 3-4 χρονια εχουν παρει συνταξη παρα πολλοι....
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 απλά,για να μην σας κουράζω,σας παραθέωτ αναλυτικά τα στοιχεία, από το σάιτ του πυροσβεστικού σώματος, και όχι από "ασυμμετρες πηγές"... Πυρκαγιές 2007: Ασυμμετρη πηγή λέει: 6.607 (ως σήμερα) 2006: Ασυμμετρη πηγή λέει: 4.631, Πυροσβεστικό σώμα:8.874 2005: Ασυμμετρη πηγή λέει: 4.554, Πυροσβεστικό σώμα:9.181 2004: Ασυμμετρη πηγή λέει: 4.558, Πυροσβεστικό σώμα:9.866 ακόμα,χωρίς λινκς, παρατίθενται στοιχεία για το 2003 ήταν 9.117, το 2002 ήταν 8.683, το 2001 ήταν 13.817 και το 2000 ήταν 14.021... ...δημοσίευμα της εφημερίδας Βραδυνή της 10 Ιουλίου 2000, όπου αναφερόταν ότι το Σαββατοκύριακο 8 - 9 του μηνός εκείνου του έτους ξέσπασαν 200 πυρκαγιές ανά την επικράτεια, ενώ την επόμενη μέρα, σε μία μόνο ώρα, ξέσπασαν άλλες 25. Επιμένεις?
KWSN_Men Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Ειχαμε το 2001 νομιζω 200 κατι φωτιες....που ειναι περισσοτερες απο οτι τωρα....μπορει βεβαια να ειχε λιγοτερο ανεμο....αλλα κ παλι.... Απλά είναι τα πράγματα. Προ 2-3 ημερών η μητέρα μου που είναι Λευκάδα μου είπε ότι είδε 4 πυροσβεστικά να τρέχουν σαν τρελλά. Είχε πιάσει φωτιά κοντά στο Κάθισμα. Την έσβησαν αμέσως. Άλλες χρονιές υπήρχαν περισσότεροι πυροσβέστες, ενώ υπήρχαν και πολλά έμπειρα στελέχη τα οποία απομακρύνθηκαν επειδή 'ήταν του προηγούμενου αρχηγού'. Πριν τους Ολυμπιακούς οι πυρκαγιές και το αποτέλεσμά τους περιορίζονταν. Μετά τους Ολυμπιακούς τα πάντα διαλύθηκαν. Το ίδιο και με την Αστυνομία και την εγκληματικότητα.
nikos_lef Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Στη Λευκαδα πηγαν να μπουν 4-5 φωτιες τις τελευταιες μερες αλλα καμια δεν πηρε εκταση...ολες τις εσβησαν αμεσως...:-D
astrat Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Αν η κάθε κοινότητα/περιοχή δεν μοχθήσει να φτιάξει αντιπυρικά μέτρα, πρόληψη δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Ο στρατός δεν έχει τα μέσα και την εκπαίδευση για να παρεμβαίνει σε πυρκαγιές. Στην καλύτερη περίπτωση να βοηθήσει στην εκκένωση χώρων, πράγμα που πιστεύω είναι πάλι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Απλά πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να δίνει πάντα τη λύση. Στην Γερμανία δεν έχουν τόσες φωτιές γιατί το κλίμα τους δεν ευνοεί.
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 απλά,για να μην σας κουράζω,σας παραθέωτ αναλυτικά τα στοιχεία, από το σάιτ του πυροσβεστικού σώματος, και όχι από "ασυμμετρες πηγές"...Πυρκαγιές 2007: Ασυμμετρη πηγή λέει: 6.607 (ως σήμερα) 2006: Ασυμμετρη πηγή λέει: 4.631, Πυροσβεστικό σώμα:8.874 2005: Ασυμμετρη πηγή λέει: 4.554, Πυροσβεστικό σώμα:9.181 2004: Ασυμμετρη πηγή λέει: 4.558, Πυροσβεστικό σώμα:9.866 .... Επιμένεις? Φυσικά και επιμένω!!! μάλιστα με βοηθάς πάρα πολύ. Μπές στον κόπο να φιλτράρεις τα στοιχεία που δίνεις: Παρατηρείς πως ο αριθμός που δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πάντα διπλάσιος από αυτόν της ασύμμετρης πηγής; "2007: Ασυμμετρη πηγή λέει: 6.607 (ως σήμερα)" Δηλαδή υπολόγισε πόσες περίπου θα είναι οι επίσημες απολογίες. Και δεν έχει τελειώσει καν το έτος ;-) (Προσωπικά στο site της πυροσβεστικής βρήκα στοιχεία μόνο για πέρσι. Η ασύμμετρη πηγή ποια είναι; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.