__D3mIaN__ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Εχουμε ξεφυγει τελειως σαν λαος.... Προχτες ο πατερας μου καθως ηταν στο μετρο μου περιεγραψε τα λεγομενα καποιων παιδιων ηλικιας 24-25, και μαλλον ηταν αυστραλοι. Συζητουσαν λοιπον με την παρεα τους μιλωντας στα αγγλικα για τις φωτιες. Ειπαν χαρακτηριστικα.. ειναι τρελοι αυτοι οι Ελληνες, ψαχνουν να βρουν ποια χωρα τους "επιτηθεται" και γελουσαν... και πως να μη γελανε τα παιδια! Εχω ακουσει ειλικρινα τα παντα, αλλοι λενε ειναι τουρκοι, αλλοι λενε αμερικανοι, μεχρι και τοι οι φωτιες μπαινουν απο δορυφορους ακουσα!!! Ημαρτον.... Εχω την εντυπωση οτι εξ αιτιας του αρθρου 24 νομιζω, περι δασικων εκτασεω και τι οριζεται ως δασικη εκταση αρα και τι μπορει να οικοπεδοποιηθει, μια ομαδα ανθρωπων αποφασισε πριν την ψηφιση του αρθρου, να αποδασικοποιησει οσο μεγαλυτερες εκτασεις γης μπορει και μαλιστα σε κομβικα σημεια-επιλεγμενους στοχους. Σκεφτειτε πως με την ψηφιση του νομου αυτου, η μιση και βαλε Ελλαδα πλεον, δλδ ο,τι καηκε, θεωρειται μια τεραστια εκταση οικοπεδων και οχι δασων. Μιλαμε για αμετρητα ευρω κερδους που θα εχουν οι οικοπεδοφαγοι. Μπορει να μη θελετε να μπλεξετε τα πολιτικα εδω μεσα.... αλλα πολυ φοβαμαι οτι και μονο που δε το θελατε απο το 1ο ποστ, ειχατε ηδη απαντησει τον λογο για τον οποιο εγινε οτι εγινε. Να που πηγαν οι ψηφοι μας, να το ικανο ελληνικο κρατος, καμαρωστε το ελληνικο μεγαλειο, τη χωρα που ανεδειξε τεχνη, πολιτισμο, πνευμα, επιστημες, γλωσσα, ιστορια. Ειμαστε εμεις αυτοι? Δε ξερω ρε παιδια αλλα δε βλεπω καμια ομοιοτητα.... δεν ειναι Ελλαδα αυτο το μπαχαλο, ειναι κατι αλλο. Γιναμε ρεζιλι!!! Τι να πω ελπιζω η ελληνικη ιστορια πια να διδασκει με τον καλυτερο δυνατο τροπο τα παιδια μας γιατι τιποτα αλλο δε θα τους θυμιζει οτι ζουν στην Ελλαδα. Ευχομαι να μη θρυνησουμε αλλα θυματα, ο φτωχος κοσμακης δε φταιει σε τιποτα, ουτε οι περιουσιες του.
Skia11 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Τέτοιο μέγεθος κατάστροφής δε πιστεύω οτι μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τις υπάρχουσες υποδομές/νοοτροπία.
horsepower Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μάλλον μάταια ελπίζεις. Σύντομη λίστα με γεγονότα που σόκαραν και αναστάτωσαν την ελληνική κοινή γνώμη και μετά από λίγους μήνες δεν τα θυμόταν ΚΑΝΕΝΑΣ.Απεμπλουτισμένο ουράνιο στο Κόσοβο (ή Σερβία, δεν παίρνω όρκο). Τρελές αγελάδες. Ναυάγιο Σάμινα. Σεισμός Αθήνας - Ρικομέξ. 17 Νοέμβρη (με τη δίκη δεν ασχολήθηκε κανείς). Δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στα Τέμπη. Χρήστες ηρωίνης που πεθαίνουν (θυμάστε που κάποτε μετρούσαν τους θανάτους μέρα με τη μέρα; ). Φρουτάκια - ηλεκτρονικά. Παραεκκλησιαστικό κύκλωμα. Αυτά σκέφτηκα σε 2 λεπτά, σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα. Ειδικά πολιτικά ζητήματα, είναι χιλιάδες. Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία ως προς αυτά τα ζητήματα. Μακάρι να με διαψεύσει. αδιάψευστη η γουρουνιά και η αναισθησία και και και (βάλε όποιο αρνητικό επίθετο θέλεις) όμως δεν νομίζω ότι αυτά τα παραπάνω είναι τις ίδιας σοβαρότητας όσο το τωρινό...σε όλους τους τομείς..
djapal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 από αυτούς που θα κατέβουν κάτω να διαμαρτυρηθούν, αν οι μισοί πάνε να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες γνωρίζοντας ότι δεν απειλείται η κατοικία τους ή γενικότερα η περιουσία τους, αλλά η φωτιά είναι κάπου κοντά (που μπορούν να πάνε δλδ να βοηθήσουν), τότε θα τους παραδεχτώ.
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 προσωπικά, έχω πάρει 3 τηλέφωνα για το πως ακριβώς μπορώ να βοηθήσω, και κανείς δε μου έχει δώσει απάντηση... Στο 3ο τηλ, απλά μου είπαν...αφήστε το τηλ σας,και θα σας πάρουμε...
SL9S9 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Αλλη μια διαδήλωση... Δηλαδή τι περιμένετε να γίνει (λεει δεν θα το αφήσουμε να περασει ετσι) Και στην Θεσσαλονίκη διαδηλώνανε για τα Σκοπια να μην ονομαστούν Μακεδονία και τι εγινε;
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 προσωπικα κ πάλι, στα @#$%@@# μου πως λέγονται τα σκόπια! ΑΝ θέλουν να ονομαστούν Ζωγράφου, ας το κάνουν! Αλλά δεν ξέρω αν το πρόσεξες, πέθαναν τουλάχιστον 63 άνθρωποι εδώ, συντελέστηκε η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της ελλάδας, χιλιάδες έμειναν άστεγοι,αυτοί που μας διοικούν παραπέουν, οικονομικά αφήνει αυτη τη χώρα ακόμα πιο πίσω, μειώνει τοον τουρισμό-του χρόνου-,κλπ κλπ.. Το λίγο λιγότερο που πρέπει να κάνουμε,εκτός από έμπρακτη βοήθεια, είναι να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά στους -υποτίθεται- υπεύθυνους....
horsepower Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 άκουσα τώρα από εκπρόσωπο της WWF ότι για τα χαμηλά υψόμετρα κάτι μπορεί να γίνει και όσον αφορά την αναδάσωση αλλά και για πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους αλλά πολύ δύσκολα...για μεγαλύτερα υψόμετρα όμως αν συνυπολογιστεί το κλίμα της χώρας με τις ραγδαίες βροχές μικρού διαστήματος που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα έως αδύνατα...και για να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν πριν τις πυρκαγιές θα χρειαστεί τόσος καιρός που η δική μας γενιά αλλά ίσως και η επόμενη δεν θα προλάβει να τα δει...
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Έλεος ρε παιδιά. Όπου γάμος και χαρά μια διαδήλωση. Απολύτως άκυρη σαν πρωτοβουλία.
SL9S9 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 να διαμαρτυρηθούμε για όλα αυτά στους -υποτίθεται- υπεύθυνους.... Οι "υπεύθυνοι" μπορεί να σκέφτονται ως εξής: Τι αποδίδει η Δυτ.Πελοπόννησος (και η Ν.Εύβοια) στην εθν.οικονομία; Χ ευρώ. Αν κανουμε ξενοδοχειακές μονάδες 10Χ ευρώ. Αλλά μαλλον οχι στην εθνική οικονομία.
antreaslam Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 SL9S9, σκέψου οτι στην επαρχία, αν σου καεί το σπίτι, ταυτόχρονα σχεδόν σου καίγεται κ η επιχείρησή σου (μια που οι περισσότεροι είναι αγρότες,έχουν ζώα κλπ). μιλάμε για χιλιάδες κόσμο, που χθες ζούσε,και σήμερα είναι με μια μπλούζα κ βερμούδα,χωρίς να μείνει πουθενά, πλήρως ανιδείκευτος για οποιαδήποτε εργασία. Αυτό είναι η καταστροφή. Αν οι υπεύθυνοι σκέφτονται όπως λες, τότε γιατί δεν τους "γιαουρτώνεις" κ εσύ?
neTTor Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 από αυτούς που θα κατέβουν κάτω να διαμαρτυρηθούν, αν οι μισοί πάνε να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες γνωρίζοντας ότι δεν απειλείται η κατοικία τους ή γενικότερα η περιουσία τους, αλλά η φωτιά είναι κάπου κοντά (που μπορούν να πάνε δλδ να βοηθήσουν), τότε θα τους παραδεχτώ. +1 Και στον φίλο djapal,αλλα να δείτε που θα βάλουν και φωτια απο πάνω...και θα τρέχει η πυροσβεστική στο Σύνταγμα.
horsepower Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Ο "Στρατηγός Άνεμος" η "Ασύμμετρη Απειλή" και η "Ξανθιά Χήρα"...και τα "Σχόλια Δικά Σας"
The_Edge Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Σβήστηκαν κάποιες πολιτικές συνωμοσιολογίες και ένα άρθρο με πολιτικές προεκτάσεις, που είχε ούτως ή άλλως αναφερθεί και σε προηγούμενη σελίδα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να μη γίνονται πολιτικά σχόλια αλλά προσπαθήστε λίγο περισσότερο.
FarCry Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2007 Άρα, αυτό είναι σύγκριση ανικανοτητας σε σχέση με άλλα χρόνια,εφόσον ο αριθμός πυρκαγιών ήταν ο ίδιος... πως γινεται να μιλαμε για ανικανοτητα αφου τα ιδια ατομα ηταν και περσυ και προπερσυ που εσβιναν τισ φωτιες. φετος κατι επαθαν και εγιναν ανικανοι? δε κολλαει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.