Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@@ σιγά να μην αλλάξει τίποτα..ακούστε σκηνικό..εγώ την είπα σε μια γρια δίπλα από το σπίτι μου πριν καμιά βδομάδα...είχε βγει ρε παιδιά και κατάβρεχε τον δρόμο επί ένα τέταρτο..της κάνω "Με μετρό το νερό" και γυρνάει και μου λέει "Να δροσιστούμε λίγο παλικάρι μου έχει καεί η άσφαλτος" και είδε που την κοίταξα με μίσος και γυρνάει και μου λέει με ένα υφάκι "εσύ το πληρώνεις βρε από την τσέπη σου"...έχε χάρη που ήταν γρια αλλιώς θα βλέπατε στις ειδήσεις ένα μαυροφορεμένο κοντό ανθρωπάκι να τρέχει στους δρόμους με το λάστιχο ποτίσματος 1 μέτρο χωμένο στον κώλο..

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και μια ερώτηση ,άντε και σβήνουμε τις φωτιές πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι μετά;

Και δεν εννοώ για προσωρινά μέτρα που θα ξεχαστούν σε κάνα μήνα.

Φυσικα και θα αλλαξει...

Καθως πλεον δεν θα εχουμε κατι να διαφυλαξουν, θα μειωθουν οι δαπανες για τα πυροσβεστικα σωματα:mrgreen:

Περα απο την πλακα ποτε και τιποτα δεν αλλαξε σε αυτον τον τοπο... Θα βγουνε παλι διαφοροι φανφαρολογοι να μας παραμυθιασουνε, ο λαος θα ξεχασει, γιατι παντα αυτο κανει στο μεγαλυτερο ποσοστο του, και ολα θα ειναι ΟΚ...(ποιοι θυμουνται τους υπευθυνους για την Ρικομεξ ή το Σαμινα εκτος απο οσους εχασαν δικους τους?)

'Η μηπως εχετε την εντυπωση οτι μολις δωθει εντολη στα ΜΜΕ να αφησουν το θεμα μετα απο κανα 2 εβδομαδες, εν'οψει εκλογων, θα υπαρχει τοσο εντονη η κατακραυγη?

Στην χωρα που ζουμε εχουμε μαθει να ξεχναμε, και καλα κανουμε δηλαδη, αλλιως τωρα δεν θα καιγονταν τα δαση, αλλα ενα συγκεκριμενο κτιριο στην Αθηνα με καποιους συγκεκριμενους ανθρωπους μεσα...Ολους τους...

Δημοσ.

Σε αυτη την χωρα δεν προκειται ποτε να αλλαξει....τιποτα.Εχω τρελλαθει πολλες φορες, κλεινω την τηλεοραση δεν μπορω να βλεπω αλλο.Δεν ξερω τι φταιει αλλα αποψη μου ειναι οτι οταν καποιος φταιει πρεπει να ξηλωνεται.Εαν εγω ειμουν ΙΤ σε μια εταιρια και την αλλη μερα χαναμε ολα τα αρχεια δεν θα με ξηλωνανε? Δεν θα μου λεγανε τι μετρα προστασιας εχω λαβει? Ελεος η ευθυνοφοβια σε αυτη την χωρα την βαρεθηκα....

Εαν καποτε πιανανε εναν εμπρηστη , αποδεδειγμενα και οχι να του τα ριξουν ολα (που μπορει να συμβει και αυτο...) εγω προσωπικα θα του εκαιγα το σπιτι και θα τον ειχα στα 100 μετρα να το βλεπει να σιγοκαιει ....αυτη ειναι η πιο δικαια τιμωρια....Το θεμα ομως δεν ειναι ο εμπρηστης...Αυτος μπορει να πηρε 50.000 να βαλει 5 φωτιες και να πηρε το ρισκο....Το θεμα ειναι να βρουνε αυτους που τον πληρωσαν...

Για τους πυροσβεστες τι να πω.Ξερω παιδια εδω που ειναι 7 χρονια εποχικοι , εχουν βγει σε τοσες πυρκαγιες που εχουν ξεχασει ποτε και που....Και ομως ειναι εποχικοι ακομα....και ετσι θα μεινουν....και θα βγει καποιος διαγωνισμος....σε λιγες μερες και καποιος φιλολογος(τυχαια ειδικοτητα) θα ειναι μονιμος...Πυροσβεστης....και αυτοι παλι στην απεξω....

Σε ολες τις χωρες κανουν ασκησεις δασοπυροσβεσης....Σε ολες...Ποτε εγινε η τελευταια ασκηση εδω στην χωρα μας....

Αυτο που εγινε φιλοι μου με τις φωτιες ειναι ενα γεγονος που δεν φευγει απο την μνημη μας(ελπιζω).Να μας γινει μαθημα....Να οργανωθουν ολα καλυτερα απο εδω και περα....Τουλαχιστον αυτο ευχομαι.Γιατι το μονο που εχει απομεινει στον Ελληνα ειναι το φιλοτιμο....Αν φυγει και αυτο θα παψουμε να εχουμε ταυτοτητα....

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, εκεί που είχαμε κερδίσει πολλά στο εξωτερικό με τους Ολυμπιακούς, φαίνεται να τα χάνουμε... Αρκεί να δει κανείς τι γράφεται σε sites.

Δημοσ.

Η καλύτερη τιμωρία πιστέυω είναι να τους βάζουν την ημέρα να αναδασώνουν και το βράδυ να τους κάνουν εγκάυματα 1ου βαθμου,... την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο,... όσο κρατήσει...

Δημοσ.

Αν και δεν είναι ψηλά στην λίστα μου στα αρνητικά των πυρκαγιών να πω ότι αν κρίνω τον τρόπο που αναμεταδίδουν τα Αγγλικά κανάλια ξεχάστε και τα Ελγίνεια μάρμαρα ευκαιρία βρήκαν...

Μα γιατί ξεχνάτε όλοι στις προτεινόμενες τιμωρίες σας το αλατάκι στις πληγές;

Δημοσ.
Προφανώς δεν έχει πάει στρατό.

Έχω πάει στρατό προ 12 ετών και σε δύσκολο σώμα. Απλά τέτοιες ώρες δεν έχει σημασία να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες. Πάντως σωστή η παρατήρηση σας

Δημοσ.

Με πρόλαβε ο kolofotias αλλά ο Τσέχος που πιάσανε είχε παρεδώσε με έναν Κοσοβάρο.Αλήθεια το spiegel δεν είχε γράψει προ ετών πως uckάδες λυμαίνονται τη χώρα?

Δημοσ.

Eιναι πραγματικα κρίμα. αυτο που ελπιζω μονο ειναι να μην ξεχαστει τοσο ευκολα . τωρα ποιος θα πληρωσει και πως ειναι σημαντικο αλλα οχι πρωτευον.πιστευω πως το σημαντικο ειναι το τι θα κανουμε απο δω και περα.οχι τιποτα αλλο αλλα νομιζω λιγοι εχουν καταλαβει τις συνεπειες αυτης της τρομακτικης οικολογικης καταστροφης :-(

το να λιθοβοληθουν δημοσια οι εμπρηστες (ή εστω καποιοι αποδιοπομπαιοι τραγοι) μπορει να κατευνασει την οργη αλλα δεν θα αναδασωσει τα δαση. ετσι κι αλλιως οι πραγματικοι υπαιτιοι θα μεινουν ανεπαφοι.

το κακο εχει ηδη γινει το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε

Δημοσ.

Μάλιστα. Τις ειδήσεις τις ακούει/διαβάζει κανείς; Πού είχαμε τους πιο πολλούς θανάτους και τις μεγαλύτερες καταστροφές; Ζαχάρω και Λακωνία μήπως; Στη Ζαχάρω συνελήφθη η 76χρονη γιαγιά και στη Λακωνία ένας 65χρονος ως υπαίτιοι για τις φωτιές. Και τις συλλήψεις τις ανακοίνωσε η κυβέρνηση, που καταφανώς θα την βόλευε να είναι εξωτερική απειλή. Μόλις είδα ότι προστεθηκε και ο UCK στη λίστα των υπευθύνων...

Απόδειξη της ανοργανωσιάς, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, είναι η εξής. Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Γιατί; Για να μπορούν να επιταχθούν υδροφόρες, φορτηγα κτλ. Κανονικά, οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να έχουν καταλόγους των διαθέσιμων μέσων για να κληθούν και να αξιοποιηθούν. Αν έγινε σωστά αυτό πουθενά, τρυπήστε μου τη μύτη. Γιατί ποιος να κάτσει να επικαιροποιήσει τους καταλόγους; Κάποιος είπε για Γερμανία και Αγγλία. Σε κάθε πολιτισμένη χώρα, υπάρχουν πρωτόκολλα. Σεισμός; Κάνεις 1,2,3. Φωτιά, πλημμύρα, διακοπή ρεύματος; Ξέρουν όλοι τι θα κάνουν, είναι κολλημένα στους τοίχους. Εδώ κάνει ό,τι του μπιπ ο καθένας. Πόσοι από εδώ μέσα έχουν κάνει ασκήσεις για σεισμό και φωτιά στα κτίρια που σπουδάζουν ή δουλεύουν; Αν υπάρχει πρωτόκολλο, και τον μπατζανάκη του βουλευτή να διορίσουμε αρχηγό, σκατά δεν μπορεί να τα κάνει, γιατί θα έχει οδηγίες να ακολουθήσει. Αλλιώς, γίνεται αυτό που βλέπουμε μονίμως στην Ελλάδα.

Για τους Έλληνες κάτι. Κοιτάξτε τώρα τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις. Δείτε πόσοι θα τρέξουν να βγάλουν λεφτά με απατεωνιές. Δείτε πόσοι θα κερδοσκοπήσουν με την πώληση λαχανικών και φρούτων. Πόσοι θα χτυπήσουν τα ενοίκια στις πληγείσες περιοχές. Αυτός ο υπέροχος λαός που οι κακοί βάρβαροι ξένοι βάλθηκαν να καταστρέψουν, δείτε πώς θα μεγαλουργήσει πάλι. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν οι ωραίοι άνθρωποι που θα προσφέρουν, θα αγωνιστούν, αλλά μια ζωή τους θυμάμαι να είναι η μειονότητα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά σ'ένα forum εχουν φορτηγό και μαζεύουν διάφορα για το νομό Ηλείας(Υλικά,Ρούχα, αντρικά/γυναικεία και παιδικά,Κουβέρτες,Παπούτσια,Αδιάβροχα,Τρόφιμα).Μπορώ να βάλω εδώ το λινκ μπας και μεγαλώσει η βοήθεια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...