zazik Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 υπάρχουνε πολλά πιθανά σενάρια.... Δεν σας κάνει εντύπωση οτι ο στρατός δεν κουνιέτε? 3 ερπυστριοφόρες να βάλει, να φτιάξει 2 αντιπυρικά και να ρίξει λίγο χώμα, και να βάλει πάνω μερικούς ανθρώπους θα είχαμε γλυτώσει πολλά.... Στο χωριό μου,στην Άνω Μεσσηνία, ο παπούς μου πάλεψε να σώσει τα χωράφια του μόνος του, 85 χρονών , και μέχρι τις 12 το βραδυ τα κατάφερε.Μετά τον ζώσανε οι φλόγες και την έκανε. Γύρισε στο χωριο,και αυτός με 4-5 άλλους καταφέρανε και σώσανε(προσωρινά) το χωριό. Οπότε,ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω....θα ήτανε πολύ εύκολο να την σταματήσουνε προτού γίνει αυτή η καταστροφή.... Ακόμα και τώρα είνια εγκλωβισμένοι,αλλά βλέπουνε τα μέτωπα τα οποία είναι 4 και πάμε για 5 και έχουνε φτιάξει αντιπυρικές,έστω και προσωρινές,ζώνες με χώμα και κόψανε τα ξερά.... Η φωτιά έχει ζώσει το χωριό μου απο 4 μέτωπα : 1) Ισαρη Βάστα 2) μελιγαλάς, διαβολιτσίου 3) Ταυγέτου- Αλλαγής ,Τσακώνας 4) ένα Άλλο που δεν θυμάμαι την περιοχή.... Και όμως, το χωρίο άθικτο....δεν θέλει πολύ μυαλό για να σώσεις ένα χωριο...μια τσάπα και ένα δρεπάνι , πολύ χώμα και καλή προστασία....
ffilz Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Αν ισχύει αυτό που άκουσα πολλές φορές στη τηλεόραση, ότι δηλαδή έχουμε τη μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη, τότε σαφώς πρόκειται για θέμα διοίκησης. Και δεν το θέτω πολιτικά. Ένας συνάδελφος ήταν εχθές στη Πελοπόννησο για να σώσει το σπίτι της γιαγιάς του. Μου είπε ότι όταν έφτασε το πυροσβεστικό όχημα, ο Πυροσβέστης όταν πήδηξε για να κατέβει έπεσε από τη κούραση. Και οι τέσσερεις πυροσβέστες είχαν εξαντληθεί και δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Εγώ έχω καταλάβει ότι υπάρχουν τα μέσα (υπολογίζοντας και τα ιδιωτικά των αγροτών), υπάρχει και το προσωπικό (υπολογίζοντας και τους χιλιάδες εθελοντές που τρέχουν και κουβαλάν τις μάνικες και τους φαντάρους). Μόνο ο συντονισμός δεν υπάρχει από τη διοίκηση. Όταν μιλάμε για τέτοια έκταση φωτιάς, για τόσους χιλιάδες κόσμου, κάποιος πρέπει να συντονίζει αλλιώς τσάμπα κόπος Αλήθεια τα πυροσβεστικά του στρατού που είναι?
ffilz Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 ο συνάδελφός μου πάντως με αυτό το τρόπο το έσωσε το σπίτι του. έκοψε όλα τα ξερά χόρτα και έριξε πολύ χώμα. Βέβαια είναι 25χρονών και όχι 80!
hexenlord Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 ΕΑΝ αποδειχτει οτι οντος εβαζε φωτια την αρχιζεις στις σφαλιαρες μεχρι θανατου, μετα της δινεις φαρμακα για να συνελθει και φτου απο την αρχη. Ολοι οι μαγκες οι καλοπερασακηδες οι ελληνες (me too και ολοι μας βασικα) με τις μιζες και τα ρουσφετια, ολοι εμεις φταιμε. Καποτε ειχαμε πολιτισμο, πλεον ειμαστε ενα κρατος ενας λαος απολιτιστος και εχουμε συνδραμει ολοι μας. Κοροιδευουμε τους αγγλους που εχουν κανονες και καλουπια, τους γερμανους που ειναι αυστηροι και ρομποτακια.... και εμεις ξενυχταμε απο τις 3-7 και το μεσημερι ψαχνουμε κανα πολιτικο να μας κανει το ρουσφετι. Ολοι ετσι λειτουργουν, το ιδιο και οι πολιτικοι, γιατι να ειναι αλιιος αυτοι?. Οταν γινει το κακο τα ριχνουμε στο κρατικο οργανισμο που εμεις ανεχομαστε αφου αυτος φροντισε να βαλει το παιδι μας στην τραπεζα σε καλη θεσουλα. Οποτε γιατι περιμενουμε προστασια, νομους, εξελιξη... Ο ισοπεδωτισμος και η γενικευση στο απογειο τους.Ας τον μαζεψει καποιος τον τυπο.Ναι φιλτατοι απολιτιστοι,καλοπερασακηδες,μιζολογοι,ροσφετολαγνοι moderators σε σας αναφερομαι .Αφηστε που ειναι και μισογυνης.
DIMITRISG Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Ο ισοπεδωτισμος και η γενικευση στο απογειο τους.Ας τον μαζεψει καποιος τον τυπο.Ναι φιλτατοι απολιτιστοι,καλοπερασακηδες,μιζολογοι,ροσφετολαγνοι moderators σε σας αναφερομαι .Αφηστε που ειναι και μισογυνης. κι ομως εχει μια μεγαλη δοση αληθειας η οποια οπως παντα ειναι πικρη και δεν μας αρεσει
KWSN_Men Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Είναι πασιφανές ότι μιλάμε για ανυπαρξία διοίκησης, είτε πολιτικής είτε της στρατιωτικής (πυροσβεστικής) είτε ό,τι άλλο θέλετε. Ο στρατός με την πυροσβεστική τι δουλειά έχει;
tzinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 ρε μεγαλε εσυ που δεν κανεις γενικευσης και δεν ισοπεδωνεις τα παντα μαζεψε λιγο τα λογια σου, οχι επειδη θα ερθω και θα σε ΜπιΠ μπιμπ (αν και το χρειαζεσαι), στο ιντερνετ ημαστε και δεν πουλαω τσαμπα μαγκιες. Αλλα κοψε τις προσοπικες επιθεσεις και τα συμαζεψτε τον τυπο. Εγω δεν σου εκανα επιθεση και αν προσεξες εβαλα και ενα (Me too) στην παρενθεση σε αυτα που εθεσα ποιο πανω. Δεν εβγαλα τον εαυτο μου απο εξω. Αν εσυ δεν βλεπεις την πραγματικοτητα στην ελλαδα δεν σου φταει κανεις. Εχω ζησει αγγλια, εχω δει πως λειτουργει το συστημα εκει περα, πως το κοροιδευουμε εμεις οι μαγκες οι ελληνες, αλλα ξερω οτι εκει τα περισοτερα πραγματα δουλευουνε ΣΩΣΤΑ. και προσεξε δεν πολυγουσταρω και τους αγγλους.
ffilz Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 από ό,τι ξέρω υπάγεται στα σώματα ασφαλείας και όλα μαζί (αστυνομία, λιμενικό κλπ) αναφέρονται γενικός ως στρατός. Δεν εννοώ ότι η πυροσβεστική αναφέρεται στο στρατό
Dr.Strangelove Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 από ό,τι ξέρω υπάγεται στα σώματα ασφαλείας και όλα μαζί (αστυνομία, λιμενικό κλπ) αναφέρονται γενικός ως στρατός. Δεν εννοώ ότι η πυροσβεστική αναφέρεται στο στρατό Άλλο ένοπλες δυνάμεις και άλλο σώματα ασφαλείας. Πάντως συμφωνώ ότι μόνο μια επέμβαση του στρατού θα μας σώσει (όχι όμως όπως την φαντάζεστε οι περισσότεροι...) :evil:
KWSN_Men Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 από ό,τι ξέρω υπάγεται στα σώματα ασφαλείας και όλα μαζί (αστυνομία, λιμενικό κλπ) αναφέρονται γενικός ως στρατός. Δεν εννοώ ότι η πυροσβεστική αναφέρεται στο στρατό Προφανώς δεν έχει πάει στρατό.
firegarden Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δε ξερω αν εχει δημοσιευθει σε καποιο αλλο topic, παντως σημερα ελαβα την παρακατω εικόνα με email και θα ηθελα να τη μοιραστω μαζί σας. Οσοι μπορουν, ας τη στειλουν με email σε ολους τους γνωστους τους και ας ερθουν μαζι μας.Εγω παντως θα ειμαι εκει. [
White Wizard Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Ibiza. ενα απο τα νησια των Βαλεαρίδων Νήσων. Οι Βαλεαρίδες έχουν και δεύτερο ονομα. Ονομαζονται Πιτιουσες Νησοι. Την ονομασια αυτη την ειχαν δωσει ελληνες θαλασσοποροι, και προκυπτει απο την αρχαια ελληνικη λεξη πιτιο, που είναι το πευκο. Το νησακι αυτο, οπως και τα υπολοιπα των βαλεαριδων (με μεγαλυτερο την Μαγιορκα) ειναι καταπρασινα, οσο βλεπει το ματι, τιγκα στο πευκο (και δευτερεοντως στις αμυγδαλιες) Η Ιμπιζα εχει να καει πανω απο 30 χρονια. Και ουτε προκειται να καει ποτε, διοτι οι Ισπανοι αποφασισαν να την προστατεψουν ως εξης : 1. Με βαση αεροφωτογραφιες του 1940 χαρακτηρισαν οτι φαινοταν τοτε δασος ως δασικο και απαγορευσαν στις θεσεις αυτες την οικοδομηση 2. Για εκτος σχεδιου και μη δασικες περιοχες για να κτισει καποιος χρειαζεται να εχει 10 στρεμματα εκταση (κατι σχεδον αδυνατο, αν αναλογισθει κανεις οτι η αξια γης εκει εχει εκτοξευθει) 3. Υπαρχουν οργανωμενες ομαδες εθελοντων που περιπολουν τα δαση και τα εχουν ως κορη οφθαλμου 4. Υπαρχουν απο πριν ζωνες αντιπυρρικες που καθαριζονται καθε καλοκαιρι (Εκει αραγε τα πευκα δεν νοιωθουν την "αναγκη" λογω DNA να καουν, οπως υποστηριζει καποιος καθηγητης πανεπιστημιου; - απορια - ) Μετρα απλα και αμεσα εφαρμοσιμα, αλλα εδω στο ελλαδισταν κανουμε τα ακριβως αντιθετα, για λογους (ισως) πολιτικους κοστους ή μιας λογικης αλλης, πολυ προχωρημενης ισως, πολυ δυσκολης για το χαμηλο IQ μου Παρεπιπτοντως να πατε Μαγιορκα, Ιμπιζα, ή οπουδηποτε αλλου στην Ισπανια να δειτε απο κοντα τι σημαινει πολιτισμος και σεβασμος στο περιβαλλον, θα ειναι μια εμπειρια απιστευτη
KaizerSoze Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Ibiza. ενα απο τα νησια των Βαλεαρίδων Νήσων.Επισης Ελληνικο. Οι ιθαγενεις ήταν κυνηγοι, κυριως με σφεντονες. Οι Ρωμαιοι τους πηραν μισθοφορους στον στρατο τους και με τις σβεντονες 'βαλλαν τους αντιπαλους'=βαλλιστες=Βαλεαριδες Παρεπιπτοντως να πατε Μαγιορκα, Ιμπιζα, ή οπουδηποτε αλλου στην Ισπανια να δειτε απο κοντα τι σημαινει πολιτισμος και σεβασμος στο περιβαλλον, θα ειναι μια εμπειρια απιστευτη Πηγαμε, τιγκα στο πευκο μεχρι την θαλλασα
Mars_ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Και μια ερώτηση ,άντε και σβήνουμε τις φωτιές πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι μετά; Και δεν εννοώ για προσωρινά μέτρα που θα ξεχαστούν σε κάνα μήνα. Και το κυριότερο εμείς σαν πολίτες θα αλλάξουμε(αρχιδι@) γιατί μέχρι και αυτή την στιγμή που καίγεται Πελοπόννησος μετραω 2-3 τύπους να πεταν τσιγάρα από το παράθυρο του οχήματος κάθε φορά που βγαίνω βράδυ μάλιστα κόντεψα να παίξω ξύλο χθες με έναν επειδή του την είπα.
AGGELOS1974 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 1 αναγνωστρια στο in.gr ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ; ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΣΤ"ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ?ΣΤΑ 20 ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΠΑΝΙΑ,ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ,ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ ΠΟΣΙΜΟ,ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ.ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΗΘΟΣ,ΜΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΟΧΗ,ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ,ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.