Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί περιμένουμε τα πάρει η φωτιά διαστάσεις και δεν την πολεμάμε με τα επίγεια μέσα. Όταν πάρει διαστάσεις, περιμένουμε τα αεροπλάνα. Γιατί περιμένουμε; Γιατί δεν υπάρχουν αρκετά επίγεια μέσα και προσωπικό, ενώ οι περιπολίες και επιφυλακές είναι της πλάκας.

Ψιλό off-on topic απορία.

Το όνειρο του 99% των Ελλήνων είναι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Το 99% των υπηρεσιών μας έχουν λιγότερο προσωπικό απ'οσο απαιτείται (νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, οι αστυνομικοί λένε είναι λίγοι, οι πυροσβέστες δεν φτάνουν κτλ, κτλ).

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται αυτο;

Γιατί έτσι όπως βλεπω εγώ (απο φίλους, γνωστούς και όποια ενημέρωση), αν αυριο έβγαινε ανακοίνωση για 3000 πυροσβέστες θα έκανε αίτηση μέχρι και ο παππους μου.

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν και δεν είναι ώρα...να εκφράσω μια άποψη (όχι πολιτική αλλά σε σχέση με την διαχείρηση της χώρας)...μήπως θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες οι περιφέριες ή οι νομαρχίες;;;

μήπως , λέω μήπως , θα ήταν καλό να δούμε την εκδοχή σε ορισμένα θέματα ,όπως η πυρόσβεση ή η αστυνόμευση (και η αγροφυλακή ακόμη), την πρωτοβουλία και την άμεση σχεδίαση για την οργάνωση κ λειτουργία τους ,σε πρώτο βαθμό ,να την έχουν οι νομάρχες ή οι περιφεριάρχες....

γιατί ρε παιδιά αν είναι να τους ψηφίζουμε μόνο για να διαχειρίζονται τα κονδύλια της Ε.Ε ...να βάλουμε στην θέση τους κανέναν "μάντζερ"...

ας αναλάβουν να επανδρώσουν-οργανώσουν την πυροσβεστική ή αστυνομία ανα περιφέρια , και ας υπάρχει μια ανώτατη Δκση ή οποία να αναλαμβάνει όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά ζόρικα....

ας αναλάβουν να κάνουν σχέδια και ασκήσεις για καταστάσεις έκτ. ανάγκης (σεισμοί , φωτιές , κλπ. ) και σε περίπτωση μή εφαρμογής τους να τους αναλογούν οι ευθήνες που πρέπει....

ακούω απο προχθές πως η νομαρχία τάδε δεν έχει καμια δύναμη να κάνει τίποτα....και ποιός πρέπει να έχει τότε;;; γιατί έχουμε τις νομαρχίες κ τους δήμους τελικά....

εδιτ. συγγενικό μου πρόσωπο απόφοιτος δασολογίας Θεσ/νίκης δουλεύει σε Γερμανική εταιρία που έχει αναλάβει την προστασία των δασών του Αμαζονίου....υποθέτω πως εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη απο τέτοια πεταμένα λεφτά και πως με ένα όχημα με 2 άντρες στην μέση ενός τεράστιου δασικού χώρου είμαστε πλήρως εξασφαλισμένοι...για κάμερες και για ειδικά συστήματα πυρανίχνευσης σε δάση που απαιτούν προστασία δεν το συζητάω κάν....πεταμένα λεφτά....Ας αγοράσουμε κανένα Eurofighter καλύτερα....

@paredwse..ελπίζω να μην ξέφυγα απο τα , σωστά καθορισμένα , όρια

Δημοσ.
2ον Γιατί δε εφαρμόστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο που ίσχυε το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αν θυμάστε καλά τότε δεν είχαμε ούτε μια πυρκαγιά και θυμίζαμε χώρα του Ειρηνικού?

Φαντάζεσαι να συντηρούσαμε μόνιμα το επιχειρησιακό σχέδιο του 2004; 5 φορές μέσα θα είχαμε μπει μέχρι τώρα. Γι αυτό λέμε οτι οι Ολυμπικακοί αγώνες κοστίζουν.

ΥΓ. Πολύ αυξήθηκε ο τουρισμός μας φέτος, καιρός να μειωθεί λίγο :?: :confused:

Δημοσ.
Και μέσα σε όλο το χάος που επικρατεί, ώς συνήθως η ανοργανωσιά του ΕΣ ξαναχτυπά. Ναι, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ναι να στείλουμε τις ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με το σχέδιο Πυρ.Γεν/Ξενοκράτης να προσέχουν τα καμμένα, να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, να βοηθήσουν στη μεταφορά νερού για τα οχήματα της ΠΣ...

Αλλά, το να στέλνουν 10 φαντάρους με έναν ανθυπασπιστή και τσάπες να κατέβουν μια πλαγιά που μόλις έχει περάσει το μέτωπο, χωρίς σχέδιο δράσης, και μετά από 2 ώρες που δεν έχουν κάνει τίποτα να τους λένε απλά γυρίστε πίσω, έρχεται η φωτιά πάνω σας, δεν είναι σχέδιο...

Η ομάδα να δοκιμάζει να φύγει από διάφορους δρόμους μαζί με ένα πυροσβέστη αλλά να βρίσκουν παντού το μέτωπο μπροστά τους, φαντάροι από πάνω απο την πλαγιά να τους βλέπουν και να τους παίρνουν τηλέφωνο (ασύρματοι, μοτορόλες κλπ δεν χρησιμοποιούνται....) για να τους πουν μην πάτε από εκεί δε θα σας βγάλει πουθενά... Και μόλις φτάνουν στο σημείο συγκέντρωσης, να πληροφορούνται ότι η βασική ομάδα έχει φύγει από εκεί, έχει μεταφερθεί 15χλμ παρακάτω και οι εντολές που έχουν είναι να πάνε να τους βρούν, μιας και δεν μπορούν οι άλλοι να έρθουν να τους πάρουν (με ρεο, λεοφωρεία, μια καναδέζα, ;ένα τζιπ (στο GD-240 έχω κάνει δρομολόγιο με 10 άτομα μέσα και ένας εγώ 11)...). Πάλι καλά που περνάνε και αγροτικά με καρότσα και μαζεύουν τα παιδία...

Θα μου πείτε, τουλάχιστον δεν έπαθε κανείς κάτι, ναι, μόνο από τύχη. Γιατί ως γνωστόν, στις ένοπλες δυνάμεις ως επι το πλείστον το βασικότερο όλων είναι "να μην εκτεθούμε", δηλαδή ο διοικητής σε κάποιους ανωτέρους του...

οι φαντάροι το μόνο που κάνουν στις φωτιές (όπως ξέρεις υποθέτω :) ...)είναι να ξεχωρίζουν καμμένα απο "άκαα"...δεν νομίζω να φταίει μόνο η ανοργανωσιά του ΕΣ αλλά όπως γράφω και παρα;πάνω η γενική ανοργανωσιά...διάβασα το άρθρο στου Χελάκη σήμερα για της αντιπυρικές ασκήσεις στην Γερμανία (!!!!) και έπαθα πλάκα...

Δημοσ.
Ψιλό off-on topic απορία.

Το όνειρο του 99% των Ελλήνων είναι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Το 99% των υπηρεσιών μας έχουν λιγότερο προσωπικό απ'οσο απαιτείται (νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, οι αστυνομικοί λένε είναι λίγοι, οι πυροσβέστες δεν φτάνουν κτλ, κτλ).

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται αυτο;

Γιατί έτσι όπως βλεπω εγώ (απο φίλους, γνωστούς και όποια ενημέρωση), αν αυριο έβγαινε ανακοίνωση για 3000 πυροσβέστες θα έκανε αίτηση μέχρι και ο παππους μου.

Γιατί το όνειρο έχει δύο στάδια.

Στο πρώτο πρέπει να μπούμε πάση θυσία, όπου να είναι.

Στο δεύτερο πρέπει να βρούμε τρόπο να εξαφανιστούμε σε ένα γραφείο, χωρίς καμία αευθύνη και σκοτούρα, στο οποίο θα μπορούμε να τα ξύνουμε με τσουγκράνα μέχρι να ματώσουν.

Να συμπληρώσω ότι προς μεγάλη απογοήτευση της μάνας μου, από τα 15 μου ανήκω στο 1%.

Φαντάζεσαι να συντηρούσαμε μόνιμα το επιχειρησιακό σχέδιο του 2004; 5 φορές μέσα θα είχαμε μπει μέχρι τώρα. Γι αυτό λέμε οτι οι Ολυμπικακοί αγώνες κοστίζουν.

ΥΓ. Πολύ αυξήθηκε ο τουρισμός μας φέτος, καιρός να μειωθεί λίγο :?: :confused:

Ναι αλλά δεν είναι και κάπως ηλίθιο από από το 100% να πηγαίνουμε στο 0% επειδή τελείωσαν; Θα έχεις διαπιστώσει φαντάζομαι ότι το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την αστυνομία.

Δημοσ.

άκουσα στο ράδιο (για πλακά(ελπίζω:confused:) το έλεγε βέβαια αυτός που πήρε τηλ) ότι τις φωτιές παίζει να τις βάζουν φοιτητές για να αναβληθεί η εξεταστική..με αυτή την ανάλυση πιστεύω καλύπτουμε και το σύνολο των πιθανών περιπτώσεων:oops::confused:...τι άλλο????

Δημοσ.
άκουσα στο ράδιο (για πλακά(ελπίζω:confused:) το έλεγε βέβαια αυτός που πήρε τηλ) ότι τις φωτιές παίζει να τις βάζουν φοιτητές για να αναβληθεί η εξεταστική..με αυτή την ανάλυση πιστεύω καλύπτουμε και το σύνολο των πιθανών περιπτώσεων:oops::confused:...τι άλλο????

Μήπως είναι από αυτούς που θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και το κάνουν για να εκθέσουν τους κρατικούς οργανισμούς;

@AFANIS_ : Νομίζω το να δώσουμε και αυτές τις αρμοδιότητες σε τοπικούς άρχοντες (τρομάρα τους) θα ήταν ότι χειρότερο.

Για αυτούς η όλη διαδικασία έγκειται στο να κρατάμε τη μάνικα για να μας δούνε οι ψηφοφόροι. Ούτε λόγος για σχέδια εκτάκτων αναγκών κτλ.

Δημοσ.

@AFANIS_ : Νομίζω το να δώσουμε και αυτές τις αρμοδιότητες σε τοπικούς άρχοντες (τρομάρα τους) θα ήταν ότι χειρότερο.

Για αυτούς η όλη διαδικασία έγκειται στο να κρατάμε τη μάνικα για να μας δούνε οι ψηφοφόροι. Ούτε λόγος για σχέδια εκτάκτων αναγκών κτλ.

είδες έβαλες και εσύ την λέξη που φέρνει πονοκέφαλο....αρμοδιότητα...ίσως έχεις δίκιο...ίσως να φταίει ότι ένα (1) πράγμα θαυμάζω στις Η.Π.Α. και αυτό είναι η δομή τους σε αυτούς τους τομείς...

εδιτ 2. όποιος τηλεοπτικός σταθμός (για ποιον να χτυπάει η καμπάνα άργε ; )βάλει ταινία με πυρκαγιές και καταστροφές αμέσως μόλις τελειώσει η όλη ιστορία να μην ξαναδεί το όνομά του στους καταλόγους της AGB ....

Δημοσ.
εδιτ 2. όποιος τηλεοπτικός σταθμός (για ποιον να χτυπάει η καμπάνα άργε ; )βάλει ταινία με πυρκαγιές και καταστροφές αμέσως μόλις τελειώσει η όλη ιστορία να μην ξαναδεί το όνομά του στους καταλόγους της AGB ....

το Star αν θυμαμαι καλα:-D είχε βάλει μια άκυρη ταινία για πυρκαγιές με κάτι μηχανόβιους στις προηγούμενες φωτιές...αλλά νομίζω και θα πρέπει να συμφωνήσετε πως έχει το ακαταλόγιστο..

Δημοσ.

Μια απαντηση για το ντοκουμεντο που αφορα το BEST TV 'Ακούγεται για έναν "ελληνοαμερικάνο" στον οποίο "επιχειρηματίες που θέλουν να φέρουν αναστάτωση στη χώρα" υποσχέθηκαν 700 χιλιάρικα σε αυτόν και σε μια ομάδα 7 ατόμων εδώ και ενάμιση μήνα, για να κάψει τον Ταϋγετο, και βγήκε σε κανάλι της Καλαμάτας γιατί του δώσαν μόνο 300... για το καλό του ελπίζω να πρόκεται για φάρσα.'

Επειδη συνεργαζομαι με το καναλι οπως και με αρκετα αλλα υπαρχει και οπτικο ντοκουμεντο, το υλικο παραδοθηκε στην Αστυνομια και στην ΕΥΠ οποτε ευχομαι κι εγω να ειναι ...φαρσα αλλα δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα οι εμπρηστικοι μηχανισμοι που βρεθηκαν σε καποιες περιοχες της χωρας μας...

Δημοσ.

Μπραβο και συγχαρητηρια.

Το επιτελέσατε το έργο σας.

Δολοφονήσατε μητέρες με τα παιδιά τους,γονείς με τα παιδιά τους,ανήμπορους γέροντες,νέους ανθρώπους..

Σπείρατε πόνο,λύπη,θλίψη και καταστροφή..

Αλήθεια πως μπορέσατε?Πως μπορείτε και κοιμάστε τα βράδυα?Δεν νιώθετε καμία ενοχή?Δεν νιώθετε καθόλου τύψεις?Δεν σας κυνηγούν οι ερινύες?

Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος ακόμα και σε ένα άνθρωπο να είχε προκαλέσει κακό έστω και άθελά του θα έφτανε ακόμα και στην αυτοκτονία για να σωθεί από την θλίψη του..Εσείς όμως σκοτώνετε αθώο , ανυπεράσπιστο κόσμο , κόσμο που έκανε τις διακοπές στο χωριό του για να ξεφύγει από την ρουτίνα και την καθημερινότητα της πόλης.

Αλλά αυτή είναι η διαφορά του έλληνα από τον βάρβαρο.Του πολιτισμένου από τον απολίτιστο.Του φυσιολογικού και έχων σώας στα φρένας από τον διεστραμμένο και πειραγμένο στο μυαλό.Του ανθρώπου από το κτήνος.

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα κακό.Συνήθως μαλώνουμε και βριζόμαστε μεταξύ μας.Αλλά αν μας πειράξουν γινόμαστε ένα.Μία γροθιά.Μία ψυχή.Η ελληνική ψυχή.Έτσι και εσάς θα βρούμε και θα τιμωρήσουμε αλλά και στους αδερφούς μας που έχασαν ανθρώπους και περιουσές θα συμπαρασταθούμε και θα σταθούμε δίπλα τους.

Σήμερα όλες οι εκκλησίες ήταν γεμάτες.Γεμάτες από κόσμο που προσευχόταν για τις ψυχές των αδελφών μας που δολοφονήσατε.Για την μητέρα με τα παιδιά της αλλά και την οικογένεια στο αμάξι.Που προσευχόταν να δώσει ο Θεός δύναμη στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους αλλά και τις περιουσίες τους.Που προσευχόταν να σταματήσει το γρηγορότερο αυτό το κακό αλλά και να βρεθείτε και εσείς παλιοδολοφόνοι και να πληρώσετε για το κακό και τον πόνο που σπείρατε στα αδέρφια μας και στην Ελλάδα μας.

Ακόμα όμως και αν δεν βρεθείτε ελπίζω , εύχομαι και σας καταριέμαι να πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα σε αυτή την ζωή.

Γιατί στην άλλη την ζωή είναι σίγουρο ότι θα πάτε κατευθείαν στην κόλαση καθήκια

post-57632-129062950775_thumb.jpg

Δημοσ.
Μια απαντηση για το ντοκουμεντο που αφορα το BEST TV 'Ακούγεται για έναν "ελληνοαμερικάνο" στον οποίο "επιχειρηματίες που θέλουν να φέρουν αναστάτωση στη χώρα" υποσχέθηκαν 700 χιλιάρικα σε αυτόν και σε μια ομάδα 7 ατόμων εδώ και ενάμιση μήνα, για να κάψει τον Ταϋγετο, και βγήκε σε κανάλι της Καλαμάτας γιατί του δώσαν μόνο 300... για το καλό του ελπίζω να πρόκεται για φάρσα.'

Επειδη συνεργαζομαι με το καναλι οπως και με αρκετα αλλα υπαρχει και οπτικο ντοκουμεντο, το υλικο παραδοθηκε στην Αστυνομια και στην ΕΥΠ οποτε ευχομαι κι εγω να ειναι ...φαρσα αλλα δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα οι εμπρηστικοι μηχανισμοι που βρεθηκαν σε καποιες περιοχες της χωρας μας...

θα είναι ο κλασσικός προβληματικός , θα τον συλλάβουν θα δούν πως δεν έχει καμια σχέση και μετά αυτός θα πεί πως το έκανε για την δημοσιότητα ....για τα δικά του 15λεπτά...οπως εκείνος με το αεροπλάνο της HELIOS που έλεγε πως έχει sms απο κάποιον επιβάτη λίγο πρίν πέσει το αεροπλάνο....

Δημοσ.

AGGELOS 1974...όλα καλά...σωστή και η φώτο....για αυτήν όμως παρακάτω τι να πούμε...πως είναι ξένοι και όχι έλληνες;;;;

post-59454-129062950777_thumb.jpg

Δημοσ.

Οταν καιγεται το σπιτι μας και ακομη χειροτερα καποιος δικος μας, λενε δεν υπαρχουν επαρκης μεσα, οταν δεν συμνβενει σε εμας κατι απο τα ποιο πανω λενε οτι ειναι πολλοι. Η πυροσβεστικη απο το 2000 εως το 2007 εχει παρει 600ατομα και εχει 3500 ατομα λιγοτερα. Τετοιες καιρικες συνθηκες εχουν να συμβουν χρονια. Τοσοι εμππρησμοι δεν εχουν ξανα γινει ποτε. Ολα αυτα εκαναν την τραγωδια που ζουμε τωρα .

Λιγο σεβασμο στα ατομα που χαθηκαν, απο την μανα που καηκε με τα παιδια, μεχρι τον θανατο του πυροσβεστη.

Δημοσ.
Γιατί το όνειρο έχει δύο στάδια.

Στο πρώτο πρέπει να μπούμε πάση θυσία, όπου να είναι.

Στο δεύτερο πρέπει να βρούμε τρόπο να εξαφανιστούμε σε ένα γραφείο, χωρίς καμία αευθύνη και σκοτούρα, στο οποίο θα μπορούμε να τα ξύνουμε με τσουγκράνα μέχρι να ματώσουν.

Έστω. Ας εκμεταλλευτούμε το στάδιο 1.

Και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλά.

Η εξήγηση που έδωσες αφορά την έλλειψη προφοράς.

Μπορώ να καταλάβω κάποιον που δεν θέλει να πάει πυροσβέστης (δεν είναι και για όλους αυτή η δουλειά). Η έλλειψη ανακοινώσεων για προσλήψεις πώς εξηγείται;

Οι δάσκαλοι, καθηγητές που περιμένουν 15 χρόνια να διοριστούν; Τα άδεια νοσοκομεία;

Υπάρχει το ενδεχόμενο να ΜΗΝ υπάρχει φράγκο για παραπάνω προσλήψεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...