Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν μπορείς να πεις όμως ότι η σημερινή ισορροπία δεν συμφέρει τους Αμερικανούς, και για τα εσοδάκια της πολεμικής βιομηχανίας αλλά ίσως περισσότερο γιατί έχουν πολιτικά πατήματα που δεν θα είχαν διαφορετικά.

Και το χειρότερο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα κάτσουμε να τα βρούμε, όσο αυτό καθυστερεί και απομακρυνόμαστε από την δεκαετία του 70 που άρχισαν όλα αυτά τα σκατά τόσο καλύτερα για τους Τούρκους γιατί η σημερινή κατάσταση θα θεωρείται ιστορικό δεδομένο πλέον.Και ας μαντέψουμε ποιος θα επιδιώξει το πιθανότερο περισσότερο τον συμβιβασμό, μήπως η πιο δημοκρατική απ'τις δυο χώρες, όσο ο κόσμος θ'αντιλαμβάνεται ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την οικονομική αιμορραγία.Εγώ με την σειρά μου δεν βλέπω ούτε τ'αρχίδια ούτε τις ικανότητες από την μεριά μας να μπει μπροστά ένα σχέδιο δράσης για διαπραγματεύσεις, έστω θεωρητικά βρε αδερφέ αλλά σοβαρά, αν γινει για το πότε και το πως, ένα πλάνο έστω να υπάρχει, ξέρεις ;;;

Σαφώς και τους βολεύει τους Αμερικάνους. Αλλά το να το ρίχνουμε όλα σε αυτούς, όσο παλιό και αγαπημένο σπορ να είναι, δε βοηθάει.

Η απάντησh στο ερώτημά σου είναι ότι κρατάς την ισορροπία μέχρι να αλλάξουν τα γεωστρατηγικά δεδομένα. Ή λες ότι δε θες να μπαίνεις στην αιμοραγία, τα πουλάς όλα, καταργείς το στρατό και περιμένεις αν θα την φας σήμερα ή αύριο. Επίσης παρακαλάς να χρησιμοποιήσει βαζελίνη για να μην πονέσει κα πάρα πολύ.

@Aspirin: Δε βάζεις μια φωτογραφία σου εδώ να σε δούμε; Πάντα είχα την απορία ποιος στο διάολο μπορεί να πιστεύει τέτοιες μαλακίες.

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά, ψυχραιμία! Μην τυφλώνεστε από την οργή και χάνετε το νόημα. Πάντα είναι πιο εύκολο να φταίει κάποιος άλλος, πράκτορας, τρομοκράτης, δεν ξέρω εγώ τι, αλλά νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμο να είμαστε ρεαλιστές.

1. Η έξαρση στις φωτιές είναι δικαιολογημένη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς. Θυμηθείτε τι θερμοκρασίες έκανε τον χειμώνα (ποιο χειμώνα; ), θυμηθείτε αν έβρεξε καθόλου φέτος, θυμηθείτε τι 45 βαράει η θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι. Όταν όλη η χώρα είναι κατάξερη, η σπίθα γίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο άψε σβήσε.

2. Μην υποτιμάτε την ανθρώπινη ανοησία, στη συγκεκριμένη περίπτωση την ελληνική. Έχουμε ακούσει για φωτιά που έβαλε πυροσβέστης, για να ανανεωθεί η συμβασή του, για αγρότες που τους ήρθε να κάψουν τα ξερά χόρτα σε μέρα με ισχυρό αέρα, για πολλούς άλλους λόγους. Δε χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο, αρκεί να αφήνεις ατιμώρητους τους ανόητους. Η καταστροφή του ελληνικού περιβάλλοντος έγινε με οργανωμένο σχέδιο; Όχι, απλώς δεν τιμωρουμε βιομηχανίες και πολίτες που το καταστρέφουν. Αρκεί!

3. Χωρίς να αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν εδώ μέσα, αλλά έχοντας ζήσει τόσα χρόνια την ελληνική κοινωνία, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα, παρά την τραγωδία. Το 99% του κόσμου θα τα έχει ξεχάσει όλα πολύ σύντομα. Αναφέρθηκε κάποιος στο Σάμινα. Πόσο είχαμε στενοχωρηθεί όλοι μας τότε... Ποιος όμως άρχισε να ψάχνει πόσο καινούργιο είναι το πλοίο, πριν βγάλει εισιτήρια για το νησί; Ποιος έχει κάνει καταγγελία αν στο πλοίο του βλέπει υπεράριθμους ή ελλείψεις στα σωστικά μέσα; Ποιος θα δεχτεί να γίνει χωματερή 500 μέτρα απ'το σπίτι του, για να μην υπάρχουν παράνομες χωματερές δίπλα στα δάση; Ποιος θα πάει στα δικαστήρια τον ξάδερφό του που έχτισε αυθαίρετο; Ποιος θα ψηφίσει κόμμα που θα έχει ως προγραμματικές θέσεις το πάγωμα των μισθών, προκειμένου να βρεθούν κονδύλια για το περιβάλλον; Ποιος θα πληρώσει παρπάνω λεφτά όταν χτίζει σπίτι, για να είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον; Ποιος θα αφήσει το αυτοκίνητό του, για να πάρει λεωφορείο και να σώσει την Αθήνα απ'το νέφος; Ποιος θα αρνηθεί προαγωγή επειδή υπάρχει άλλος πιο ικανός, αλλά δεν είναι γραμμένος στο κόμμα;

ΣΚΑΤΑ, κανείς δε θα το κάνει. Κι όσο δεν τα κάνει κανείς (άντε, τα κάνει ένα ελάχιστο ποσοστό), δε θα φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο όλοι εμείς. Εγώ κι εσύ τους κάψαμε τους ανθρώπους. Κοίτα φίλε μου στον καθρέφτη και φτύσε τα μούτρα σου για όλα αυτά που έπρεπε να είχες κάνεις και δεν έκανες ποτέ.

Αψογος....

Δημοσ.

Σήμερα το πρωί άκουσα στον Κουίκ έναν τύπο ο οποίος ανέφερε ότι είναι μέλος της ομάδας που βάζει τις φωτιές και ότι τους έχουν υποσχεθεί 700.000 ευρώ. Φαινόταν σαν αλβανός από την προφορά. Μάλιστα είπε πως αν δεν τους τα δώσουν τα χρήματα θα αποκαλύψουν όλα τα ονόματα. Τα συμπεράσματα δικά σας

Δημοσ.
θες να μου πείς οτι είχε κάποιον ο κούικ σε συνέντευξη που ισχυρίστηκε οτι είχε βάλει φωτιές??

Ναι και ότι τις βάζει πολιτικό κόμμα.

Δημοσ.

καλά άστο αυτό.. υπήρχε κάποιος δηλαδή που ομολογούσε οτι βάζει φωτιές και απλά τον είχαν για συνέντευξη?? δηλαδή και καλά και ο άλλος ο καραγκιόζης προστατεύει τις πηγές του? δεν έπρεπε κάτι να γίνει? :confused:

Δημοσ.

Ότι δηλαδή αποφάσισε ένα πολιτικό κόμμα να καταστρέψει τη χώρα για να κερδίσει εκλογές και ανέθεσε τη δουλειά σε Αλβανούς που βγαίνουν στην τηλεόραση και το λένε. ΕΛΕΟΣ! Μην πω και για τον Κουίκ τίποτα. Για όσους τα πιστεύουν αυτά, προτείνω να ακούσουν Σπορ FM μερικά βράδια το καλοκαίρι. Μετρήστε πόσοι βγαίνουν και ισχυρίζονται ότι έχουν αποκλειστικές πληροφορίες για μεταγραφές, ότι είδαν τον τάδε ξένο παίκτη στο αεροδρόμιο, ότι ότι ότι. Το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια ψυχική νόσο ποικίλης βαρύτητας. Δε θα βρεθούν 5 να πιστεύουν αηδίες και να τις λένε στην τηλεόραση ή 5 βλακέντιοι να κάνουν πλάκα; Και οπωσδήποτε θα βρεθούν 5 "δημοσιογράφοι" να τους βγάλουν στην τηλεόραση. Άσε που το 50% του πληθυσμού έχει IQ κάτω από τον μέσο όρο, επομένως σκεφτείτε πόσοι απ'αυτούς είναι στην κυριολεξία βλάκες. Όχι άλλη προπαγάνδα. Αντισταθείτε στον λαϊκισμό!

@omnislash: Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς με τους εργολάβους. Τέλος πάντων, εσένα ποια είναι η ερμηνεία σου δηλαδή; Όσο για τις ειρωνείες σχετικά με το κλίμα, για ρώτα τους γονείς σου να σου πουν πώς ήταν οι εποχές του χρόνου πριν 30-40 χρόνια και να τις συγκρίνουν με σήμερα. Επίσης, η Γαλικία είναι σαν την Πελοπόννησο, δεν είναι κανένα χωριό. Τέλος, να ξανααναφερθώ στην Κροατία, που είναι 2-3 φορές μικρότερη από την Ελλάδα. Κάηκαν 1.600.000 στρέμματα στις ακτές τους, που είναι μαζεμένος όλος ο τουρισμός, είχαν εκατοντάδες φωτιές στην διάρκεια 1 μήνα και οι συλλήψεις που έγιναν ξέρετε σε τι αφορούσαν; Τσοπάνηδες που έκαιγαν χόρτα! Είχε καεί η χώρα τους κι αυτοί συνέχιζαν να καίνε χόρτα. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Τελικά λύθηκε η απορία.Η φωτιά στην Ηλεία ξεκίνησε από μια γριούλα που άναψε το φούρνο της και στο Αλιβέρι επειδή κάναν οξυγονοκολλήσεις.Στον Υμηττό ξεκίνησε από καμένο υπολογιστή (έπαιζε bioshock φαίνεται) ενώ στην Κερατέα από μια παρέα παιδιών που δοκίμαζαν αν πιάνει ο αστικός μύθος που λέει αν φας καυτερή πιπεριά βγάνεις φωτιά από τα οπίσθια.

Πάντως βλέποντας εικόνες απορώ ποιος στο καλό θα πάει να χτίσει πάνω σε τέτοια υψόμετρα όπου οι δρόμοι φαίνονται μόνο με το κύαλι.Και ποιο το νόημα να βάλεις φωτιά σε περιοχές όπου υπάρχουν ήδη σπίτια αφού χτίζεις άνετα

Ή γυρω γυρω ηταν κλειστοι ολοι οι δρομοι και η φωτια ηταν τοσο σαρωτικη που δεν μπορουσαν να πανε ουτε σε ενα ξεφωτο, γηπεδο ή οτιδηποτε για να σωθουν οπότε παω πασο, ή εμειναν για να προστατεψουν τα σπιτια τους κατι που το θεωρω εγκληματικο και αφελες.

σε πιάνει στον ύπνο.Ο καπνός είναι πολύ αποπνικτικός.Πεθαίνεις από ασφυξία.Δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις.

Κάθε χώρα έχει τα φυσικά της προβλήματα.Χιόνια, πλημμύρες, τσουνάμι , εμείς σεισμούς είναι μαλακία να ζει η μισή χώρα σε κατασταση επιφυλακής μην τυχόν και πιάσει φωτιά

Κάηκαν 1.600.000 στρέμματα στις ακτές τους, που είναι μαζεμένος όλος ο τουρισμός, είχαν εκατοντάδες φωτιές στην διάρκεια 1 μήνα και οι συλλήψεις που έγιναν ξέρετε σε τι αφορούσαν; Τσοπάνηδες που έκαιγαν χόρτα! Είχε καεί η χώρα τους κι αυτοί συνέχιζαν να καίνε χόρτα. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Ναι οι τουριστικές περιοχές της αλλά εδώ καίγονται κάι ορεινά μέρη και καλλιέργειες .Παει κανείς για τουρισμό στον Υμηττό ή στο Βίτσι?Η στα χωριά του Αιγίου?H στα κατσάβραχα?Και στην τελική δε θυμάμαι οι Κροάτες να τα χουν καλά με τους Σέρβους.

Δημοσ.

Omnislash, πες μας επομένως τι εξήγηση δίνεις εσύ για τις φωτιές. Δυστυχώς βλέπω ότι και ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά ότι "δεν μπορεί να είναι τυχαίες τόσες φωτιές". Τι να πω, ελπίζω να το στηρίζει κάπου αυτό...

Edit: Omnislash, την Κροατία την ανέφερα για να τονίσω ότι μετά από δραματική καταστροφή από φωτιές, υπήρχαν ακόμα βοσκοί που άναβαν φωτιά στα χόρτα, το κατανοείς; Δεν είπα ότι τους έβαλαν φωτιά οι Βόσνιοι. Βόσνιους κατηγόρησαν, όχι Σέρβους.

Δημοσ.
Ότι δηλαδή αποφάσισε ένα πολιτικό κόμμα να καταστρέψει τη χώρα για να κερδίσει εκλογές και ανέθεσε τη δουλειά σε Αλβανούς που βγαίνουν στην τηλεόραση και το λένε. ΕΛΕΟΣ! Μην πω και για τον Κουίκ τίποτα. Για όσους τα πιστεύουν αυτά, προτείνω να ακούσουν Σπορ FM μερικά βράδια το καλοκαίρι. Μετρήστε πόσοι βγαίνουν και ισχυρίζονται ότι έχουν αποκλειστικές πληροφορίες για μεταγραφές, ότι είδαν τον τάδε ξένο παίκτη στο αεροδρόμιο, ότι ότι ότι. Το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια ψυχική νόσο ποικίλης βαρύτητας. Δε θα βρεθούν 5 να πιστεύουν αηδίες και να τις λένε στην τηλεόραση ή 5 βλακέντιοι να κάνουν πλάκα; Και οπωσδήποτε θα βρεθούν 5 "δημοσιογράφοι" να τους βγάλουν στην τηλεόραση. Άσε που το 50% του πληθυσμού έχει IQ κάτω από τον μέσο όρο, επομένως σκεφτείτε πόσοι απ'αυτούς είναι στην κυριολεξία βλάκες. Όχι άλλη προπαγάνδα. Αντισταθείτε στον λαϊκισμό!

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=98452

Να και ένα σημερινό άρθρο του Αντώνη Πανούτσου που λέει ακριβώς αυτά.

Πάντως βλέποντας εικόνες απορώ ποιος στο καλό θα πάει να χτίσει πάνω σε τέτοια υψόμετρα όπου οι δρόμοι φαίνονται μόνο με το κύαλι.Και ποιο το νόημα να βάλεις φωτιά σε περιοχές όπου υπάρχουν ήδη σπίτια αφού χτίζεις άνετα

Ξεκολλήστε επιτέλους με τους εμπρηστές-οικοπεδοφάγους. Η οικοπεδοποίηση δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να βάλει κάποιος μια φωτιά.

Δημοσ.

Οσο το επαγγελμα μου ειναι να παρεχω εικονες για την ενημερωση σου, επετρεψε μου να εχω μια παραπανω γνωμη για το ποσο ειναι αντικειμενικη η ενημερωση... Δεν θελω να πω οτι οι εικονα που δειχνουν τα καναλια δεν ανταποκρινεται με την πραγματικοτητα αλλα ο τροπος που θα τις δειξεις, τα σχολια, η μουσικη που θα τις συνοδευσουνε και τελος αυτα που θα επιλεξεις να μην δειξεις βοηθανε στη καλιεργεια ενος πνευματος τρομοκρατιας.

Παραδειγμα.

Ετυχε σημερα το μεσημερι να βλεπω ειδησης στον Αλφα, καποια στιγμη που βγηκε ενας δημοσιογραφος στον αερα απο τον Υμητο ακουστηκαν καποιες εκρηξης στο βαθος. Με την σουπερ εκπαιδευμενη ακοη του αναγνορισε τον κροτο ως γκαζακια, κανα μισαωρο μετα βγηκε στον αερα καποιος υπευθηνος της πυροσβεστικης και ειπε οτι ηταν εκρηξεις απο βληματα κρυμενα στο βουνο.

Στο βραδυνο δελτιο του Αλφα ακομα γκαζακια τα λενε...

Δημοσ.

Γιατι ολοι πιστευουμε οτι ξερουμε τον ένα ή τον αλλο λογο για τις φωτιες και μοιαζει να εχουμε αποκλησει καποιες να ειναι αμελεια, καποιες φυσικα αίτια, καποιοι αφου ειδαν τις πρωτες εβαλαν αλλες για να ριξουν την κυβερνηση και καπακια καποιοι οικοπεδοφαγοι πανω στην αναμπουμπουλα να ειπαν "Σιγα μην μας παρουν πρεφα τωρα'

Δεν λεω οτι εγινε ετσι, λεω γιατι ολοι μας μιλαμε λες και υπαρχει ΕΝΑΣ λογος για ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ φωτιες και μαλιστα ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ο δικος μας λογος

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα αν ισχύει, αναμετάδοση κάνω, αλλά ακούστηκε ότι η Europol εδώ και 25-30 μέρες είχε ειδοποιήσει για επικείμενους εμπρησμούς.

Από ποιους και γιατί δεν έχω ιδέα, ούτε αν ισχύει. Το άκουσα από σχετικά σοβαρό δημοσιογράφο πάντως (Λιαρέλλης).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...