Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως τόσα χρόνια δεν άναβε φωτιά ούτε για μπάρμπεκιου κ ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι μέχρι κ στην Κερατέα - Κουβαρά - Πέτα ανάφτηκαν φωτιές σε 2-3 σημεία ?

Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι...τι στο καλό έγινε φέτος; Μάλλον περίμεναν να ηρεμήσουν τα πράγματα και να κάψουν τα πάντα πάλι, δε ξέρω τι να υποθέσω.

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Η έξαρση στις φωτιές είναι δικαιολογημένη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς. Θυμηθείτε τι θερμοκρασίες έκανε τον χειμώνα (ποιο χειμώνα; ), θυμηθείτε αν έβρεξε καθόλου φέτος, θυμηθείτε τι 45 βαράει η θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι. Όταν όλη η χώρα είναι κατάξερη, η σπίθα γίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο άψε σβήσε.

Φιλιππε οπως ειπα πιο πριν εντυπωση μου κανει οπως σου ειπα οτι και αλλες χρονιες θυμαμαι τοση ζεστη, και αλλες χρονιες θυμαμαι τοση ξηρασια, αλλες χρονιες θυμαμαι και περισσοτερο αερα, και αλλες χρονιες μας εχουν καψει (αρα πλεον υπαρχουν λιγοτερα να καψουν), και αλλες χρονιες ειχαμε τις ιδιες και χειροτερες ελλειψεις πυροσβεστων

Αυτο που δεν θυμαμαι αλλες χρονιες ειναι φωτιες ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΣΕ ΤΟΣΑ ΜΕΡΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Δηλαδη ενω εχουμε ξαναζησει τις "αρχικες συνθηκες" και μαλιστα πιο "προσφορες για καταστροφη", δεν θυμαμαι να εχουμε ξανα ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσ.
Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι...τι στο καλό έγινε φέτος; Μάλλον περίμεναν να ηρεμήσουν τα πράγματα και να κάψουν τα πάντα πάλι, δε ξέρω τι να υποθέσω.

Είναι επετειακό το καλοκαίρι φέτος μάλλον!!

Δημοσ.

Μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλά εγώ τέτοιο ξερό χειμώνα και τόσο παρατεταμένη ζέστη το καλοκαίρι δε θυμάμαι. Ειδικός δεν ειμαι, αλλά νομίζω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η θερμοκρασία ή ο άνεμος της συγκεκριμένης μέρας, αλλά γενικότερα και των προηγουμένων μηνών. Πχ στη Σουηδία και να ανάψεις φωτιά, αν υπάρχει μεγάλη υγρασία στο δάσος, θα εξαπλωθεί αργά και θα την προλάβουν.

Επίσης, δεν εννοώ ότι δεν γίνονται εμπρησμοί. Απλώς, ο λόγος για τον εμπρησμό θεωρώ ότι είναι πιο πιθανό να είναι παντελώς ηλίθιος και ασήμαντος, παρά ένα μεγάλο σχέδιο καταστροφής για πολιτικούς, τουριστικούς ή εθνικούς λόγους.

Δημοσ.

A, και μιας και το θυμηθηκα

Η πολυαγαπημενη μας Επισημο ΟΡθοδοξη Εκκλησια, ο κατεξοχην φορεας ανθρωπινης βοηθειας, μηπως εχει κανα οικοπεδακι, κανα παγκαρι κατι τελοσπαντων να ΧΑΡΙΣΕΙ (οπως ειναι ο ρολος της υποθετω) ωστε να μαζευτουν καμια 50αρια εκ ευρω μπας και παρουμε 1-2 αεροπλανα ακομα ή καμια 10αρια πυροσβεστικα και γλυτωσει κανας ανθρωπος?

ΤΙ? πως? Δεν ακουσα?Α, νομιζα πως ειπατε οτι τα θελουν για να ξανχτισουν τα καμενα μοναστηρια.

Δημοσ.
Φιλιππε οπως ειπα πιο πριν εντυπωση μου κανει οπως σου ειπα οτι και αλλες χρονιες θυμαμαι τοση ζεστη, και αλλες χρονιες θυμαμαι τοση ξηρασια, αλλες χρονιες θυμαμαι και περισσοτερο αερα, και αλλες χρονιες μας εχουν καψει (αρα πλεον υπαρχουν λιγοτερα να καψουν), και αλλες χρονιες ειχαμε τις ιδιες και χειροτερες ελλειψεις πυροσβεστων

Αυτο που δεν θυμαμαι αλλες χρονιες ειναι φωτιες ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΣΕ ΤΟΣΑ ΜΕΡΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Δηλαδη ενω εχουμε ξαναζησει τις "αρχικες συνθηκες" και μαλιστα πιο "προσφορες για καταστροφη", δεν θυμαμαι να εχουμε ξανα ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πάντως εγώ τη μόνη χρονιά που θυμάμαι με αντίστοιχες θερμοκρασίες είναι το 1987. Δε θυμάμαι διάρκεια του καύσωνα ούτε πυρκαγιές τη χρονιά εκείνη για να συγκρίνω.

Πάντως η πυροσβεστική θα έπρεπε να έχει 20-23.000 προσωπικό και έχει κάτι πάνω από 9.000 ενώ πριν 5 χρόνια είχε 3-4.000 παραπάνω από ότι έχει τώρα.

Βλέποντας πάντως εικόνες από την τηλεόραση μπορώ να πω ότι έτσι όπως φυσάει αν δεν περιορίζεται άμεσα η πυρκαγιά δύσκολα σταματάει πριν βρει θάλασσα.

Δημοσ.

Μου έστειλε πριν από λίγο μήνυμα φίλος απο ΚΕΝ Μεσολογγίου ότι τους ετοιμάζουν για τα μέτωπα, έχουν μείνει κάγκελο μου λέει και οι ανωτέροι τους, σε τι θα βοηθήσουν ήθελα να ήξερα.

Σε τίποτα.

Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές μς τις γειτονικές τους. Όταν όμως έχεις για γείτονα μία χώρα που αμφισβητεί τη μισή σου επικράτεια, έχεις δύο επιλογές.

1. Το διαπραγματεύεσαι και δίνεις το 1/3 ούτως ώστε ούτε να τρέχεις σε πολέμους και έξοδα, ούτε να είναι δυσαρεστημένος ο γείτονας.

2. Του λες ότι αν έχει τα @@, ας έρθει να το πάρει. Προϋπόθεση να μην έχεις φυσοκάλαμα για εξοπλισμό.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Αναμένω απαντήσεις ότι όλα είαι παιχνίδια των Αμερικάνων για να πουλάνε όπλα κτλ. Φαντάζομαι την ίδια δουλειά κάνουν οι Αμερικάνοι 3-4.000 χρόνια τώρα με τόσους πόλεμους που γίνονται.

Δεν μπορείς να πεις όμως ότι η σημερινή ισορροπία δεν συμφέρει τους Αμερικανούς, και για τα εσοδάκια της πολεμικής βιομηχανίας αλλά ίσως περισσότερο γιατί έχουν πολιτικά πατήματα που δεν θα είχαν διαφορετικά.

Και το χειρότερο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα κάτσουμε να τα βρούμε, όσο αυτό καθυστερεί και απομακρυνόμαστε από την δεκαετία του 70 που άρχισαν όλα αυτά τα σκατά τόσο καλύτερα για τους Τούρκους γιατί η σημερινή κατάσταση θα θεωρείται ιστορικό δεδομένο πλέον.Και ας μαντέψουμε ποιος θα επιδιώξει το πιθανότερο περισσότερο τον συμβιβασμό, μήπως η πιο δημοκρατική απ'τις δυο χώρες, όσο ο κόσμος θ'αντιλαμβάνεται ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την οικονομική αιμορραγία.Εγώ με την σειρά μου δεν βλέπω ούτε τ'αρχίδια ούτε τις ικανότητες από την μεριά μας να μπει μπροστά ένα σχέδιο δράσης για διαπραγματεύσεις, έστω θεωρητικά βρε αδερφέ αλλά σοβαρά, αν γινει για το πότε και το πως, ένα πλάνο έστω να υπάρχει, ξέρεις ;;;

Δημοσ.
Πάντως εγώ τη μόνη χρονιά που θυμάμαι με αντίστοιχες θερμοκρασίες είναι το 1987. Δε θυμάμαι διάρκεια του καύσωνα ούτε πυρκαγιές τη χρονιά εκείνη για να συγκρίνω.
εγω θυμαμαι και την χρονια ΠΡΙΝ το καλοκαιρι που εβρεχε(νομιζω το 93 εβρεχε αρα το 92 ή αντιστοιχα το 94 και το 93)

Ενιγουει, περαν του 3ου καυσωνα, τετοιες θερμοκρασιες (40 και) εχουμε ξαναδει, απλα πρωτη φορα ειχαμε 3 καυσωνες σερι. Ε, οκ, τοτε υπρχε 3% υγρασια τωρα 1% σιγα μην φταιει αυτο για την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ εκταση

Ρε σεις, επιασε το Μεναλο και παει προς Βυτινα?Αμα ειναι ετσι πανε και τα δικα μας τα πατρικα...ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ)

Δημοσ.

@Μιτζιθρούλη λες πως τα κανάλια μεγαλώνουν το θέμα?Δε νομίζω έτσι κι αλλιώς εικόνες δείχνουν αληθινές

@αντονυ 88 διακρίνω ένα τόνο στο σχόλιο σχετικά με τους νεκρούς που δε σε νοιάζει πως είναι νεκροί αλλά γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός.Διόρθωσε με.

Η έξαρση στις φωτιές είναι δικαιολογημένη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς. Θυμηθείτε τι θερμοκρασίες έκανε τον χειμώνα (ποιο χειμώνα; ), θυμηθείτε αν έβρεξε καθόλου φέτος, θυμηθείτε τι 45 βαράει η θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι. Όταν όλη η χώρα είναι κατάξερη, η σπίθα γίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο άψε σβήσε.

Ναι το Ελ νίνιο σε συνδυασμό με το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά και με την τρύπα του όζοντος συνενώνονται στον ελλαδικό χώρο.Και όχι φίλε μου δεν έχει 45 βαθμούς έχει 35 και η Ελλάδα δεν έγινε ζεστή το 2007 αλλά από γεννησιμιού της.Ξεφυτρώνουν φωτιές σε αγροτικές περιοχές και καίνε ελιές κτλ.Δεν είναι δασικές εκτάσεις.Κάηκαν δυο δρυμοί φέτος το ξανάγραψα δε γίνεται να χτίσεις σε δρυμό μέσα οπιανού γιος και να σαι.Αναφέρεις 2 περιπτώσεις σε 10000 φωτίες φέτος.Ε ναι κάποιες θα ναι και από σκουπιδόπο, από τσιγάρο κτλ.Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι από δόλο.Και μη μου συγκρίνετε με Ισπανία.Στην Ισπανία πέρσι κάηκε η Γαλικία μια περιοχή εδώ καίγεται όλη η χώρα.Δικαολογίες για να το παίξουμε μάγκες και ότι δεν μπαίνουμε σε σενάρια συνομωσιολογίας υπάρχουν πολλές.Και στην τελική τόσο μάγκες πια είναι οι εργολάβοι της Ελλαδας που την χτενίζουν από άκρη σε άκρη και ξέρουν τι υπάρχει και που ?

Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές μς τις γειτονικές τους. Όταν όμως έχεις για γείτονα μία χώρα που αμφισβητεί τη μισή σου επικράτεια, έχεις δύο επιλογές.

Για πες μου μια χώρα της ΕΕ που να χει προβλήματα με τη διπλανή της.:confused:

@ασπιριν τι λες?? Δεν καις ολόκληρη χώρα για να κυβερνήσεις?Καις τη βουλή κτλ όχι τη χώρα την ίδια

Δημοσ.
Δύσκολες στιγμές περνά ο Δήμος Τεγέας στην Αρκαδία. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή κοντά στο χωριό Μανθηρέα επεκτείνεται και έχει πάρει διαστάσεις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης. Στο σημείο υπάρχουν σταματημένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με επιβάτες, ένα τουριστικό λεωφορείο, καθώς και αρκετά οχήματα. Η φωτιά πλησιάζει τον Εθνικό δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Στη φωτιά της Μανθηρέας κάνουν ρίψεις δύο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Οι νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας έχουν αποκλεισθεί οδικώς.

Πετζετέλ???? Women and children and cowards attack....Run to the hills...

Αλάτι χοντρό στα θεμέλια οτιδήποτε κτίσματος βρεθεί σε καμμένη γη...

Δημοσ.
Μήπως να επιτραπούν τα greeklish και στο ΜπλαΜπλα;

αστα και καταβαλω τεραστια προσπαθια να γραψω σωστα... αλλα αμα μιλας ολοι μερα αγγλικα στο msn και στο τηλεφωνο παιζει χοντρο ζορισμα να γραψω κανονικα ελληνικα :mrgreen:

Δημοσ.
@αντονυ 88 διακρίνω ένα τόνο στο σχόλιο σχετικά με τους νεκρούς που δε σε νοιάζει πως είναι νεκροί αλλά γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός.Διόρθωσε με.

Με νοιαζει που ειναι νεκροι, αλιμονο. Και 1 νεκρος να ηταν παλι ειναι πολυ θλιβερο γεγονος. Απλα μου κανει εντυπωση και ειμαι περιεργος γιατι ειναι τοσοι πολλοι οι νεκροι, ναι. Ή γυρω γυρω ηταν κλειστοι ολοι οι δρομοι και η φωτια ηταν τοσο σαρωτικη που δεν μπορουσαν να πανε ουτε σε ενα ξεφωτο, γηπεδο ή οτιδηποτε για να σωθουν οπότε παω πασο, ή εμειναν για να προστατεψουν τα σπιτια τους κατι που το θεωρω εγκληματικο και αφελες. Ερχεται η φωτια; Φυγε ρε παιδι μου! Εσυ θα τη σβησεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...