IOCTL Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 ελπίζω φυσικά να αποδέχθούμε κάποτε και την άποψη που λέει πως "εμπρηστές είναι όλοι οι Ελληνες".... +++ .
chill Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μα δεν νομίζω να μπορεί κανείς να προσδιορίσει το ποιόν θα ευνοήσει πολιτικά αυτή η καταστροφή γι'αυτό και το θεωρώ αδύνατο ακόμα και από τα κομματόσκλυλα που λες. Όσον αφορά τον "εξωτερικό εχθρό", νομίζω ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν απέχει και πολύ από το να χαρακτηριστεί σε "εμπόλεμη κατάσταση". Άνθρωποι χάνονται, περιουσίες χάνονται, ολόκληρα χωριά χάνονται. Αυτό με την Ε.Υ.Π. αν όντως επιβεβαιωθεί - δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είναι μέγιστη μούφα, συνηθισμένοι είμαστε εξάλλου σε τέτοιες καταστάσεις - είναι το λιγότερο ύποπτο!
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Τα ελικόπτερα και τα μεγάλα αεροσκάφη που έχουν οι Ρώσσοι είναι παντός καιρού! Στην πράξη φαίνεται πάντως οτι έχουμε υπεραρκετά ! Πές το και στις οικογένεις των νεκρών. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. ΚΑΝΕΝΑ αεροσκάφος δεν είναι παντώς καιρού, ΟΛΑ έχουν επιχειρησιακούς περιορισμούς και όρια. Τι τα θές τα F16? Να σε προστατέψουν απο τους Τούρκους??? Σώσε πρώτα την χώρα σου απο τους εσωτερικούς εχθρούς και μετά κοιτάς τους εξωτερικούς. Αυτή την στιγμή η Πελλοπόνησος είναι σε χειρότερη κατάσταση απο οτι θα ήταν μετά απο πόλεμο. Τα F-16 δεν χρειάζονται γιατί ως γνωστόν έχουμε για γείτονα έναν αγαθό γίγαντα. Ρώτα στα Δωδεκάνησα ποιος έβαζε τις φωτιές πριν λίγα χρόνια. Οι φωτιές είναι πάνω απο 170.Οταν ξεκινάνε το βράδυ (χωρίς ήλιο!) πάνω απο 30 νέα μέτωπα δεν ειναι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ??? Θεωρώ απαράδεκτο να μην έχουμε αεροπλάνα που δεν μπορούν να σηκωθούν με 39 βαθμού κελσίου. Να μην μπορούν να πετάξουν με 6-7-8 μποφόρ. Ποτέ δεν είχαμε παραπάνω μποφόρ σε αυτές τις περιοχές. Τα κανανταίρ που έχουμε όταν η θερμοκρασία έιναι 39 βαθμούς και πάνω δεν μπορούν να σηκωθούν. Το ίδιο ισχύει και για τα μποφόρ. Ημιμάθειας και ασχετοσύνης συνέχεια. Τα Canadair CL-415 έχουν όριο θερμοκρασίας πάνω από 45 C. Με 8 μποφόρ ΚΑΝΕΝΑ αεροσκάφος δε μπορεί να κάνει αποτεσματικές ρίψεις, είτε είναι Canadair, είτε ρώσικο, είτε αμερικάνικο, είτε αρειανό.
atropa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μόλις γύρισα από τη φωτιά στου παπαγου! φαίνεται ότι σβήνεται σύντομα! μην βαζεται πια φωτιές δεν θα εχουμαι αέρα να αναπνεουμαι ΕΛΕΟΣ!!!!
peterp@n^ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Σκέψου δηλαδή αυτόν ή αυτούς που αφού είδαν ότι με τις φωτιές που έβαλαν κάποιοι άλλοι φίλοι τους χτες κάηκε όλος ο τόπος, τα πράγματα ξέφυγαν και πέθαναν και 40 άνθρωποι, δε νιώσανε, δεν τους επηρρέασε ούτε στο παραμικρό ρε πούστη μου, και πήγαν πάλι χτες το βράδυ και βάλανε άλλες 30 φωτιές, και σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια... Πως ζουνε άραγε? πως κοιμούνται? ο ορος τρομοκρατια νομιζω πως λεει πολλα..
Lucifer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Τα F-16 δεν χρειάζονται γιατί ως γνωστόν έχουμε για γείτονα έναν αγαθό γίγαντα. Ρώτα στα Δωδεκάνησα ποιος έβαζε τις φωτιές πριν λίγα χρόνια. Και τα F16 μας φάνηκαν χρήσιμα εκεί, επειδή....
Panahs Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δεν ξέρω αν έχει ξανατεθεί αυτό που θα πω, αλλά παλιότερα είχαμε κάτι αεροπλάνα σαν C-130 που ρίχνανε νερό... τώρα γιατί δεν έχουμε?
Neurotic_Fest Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Κατσε, για ριξε μια αναλυση γιατι αν το πας εκει που νομιζω το χοντρενεις (και στο λεει καποιος με εξοχικο διπλα στο Διακοφτο με την φωτια στα 2χλμ) Δεν νομίζω να κατάλαβες λάθος, ένα χωράφι με συσσωρευμένη τόση ποσότητα αποξηραμένων στεμφύλων (αφομοιώνονται πολύ αργά απ'το έδαφος) σαν αυτά που είχα δει εγώ πριν μερικά χρόνια, δυστυχώς δεν θυμάμαι το χωριό αυτή την στιγμή, θα πάρει απ'άκρη σ'άκρη γρηγορότερα και από ντόμινο.Θεωρητικά είναι θέμα λεπτών να δημιουργηθεί μέτωπο χιλιομέτρων ανεξάρτητα απ'τον άνεμο.Όπως είπα δεν ξέρω πόσο εκτεταμένη ήταν η χρήση τους ως λίπασμα αλλά το αμέσως χειρότερο ήταν να άφηνες από ένα κοκτέηλ πετρελαιοειδών σε κάθε δέντρο, αυτοί βέβαια ακολουθούσαν μια παράδοση πολύ πριν γίνουν της μόδας οι εμπρησμοί, εμένα μου αρκούσε για να τους χαρακτηρίσω τρελούς πάντως τότε.
anthony_88 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Ma γιατι δεν φευγουν οι ανθρωποι; Περιμενουν οτι θα σωσουν τα σπιτια τους πώς; Ειχαμε και αλλες μεγαλες φωτιες που καψανε χωρια και μεγαλες εκτασεις αλλα ο κοσμος εφευγε. Στο Αιγιο ηταν 3 νεκροι και καηκαν γυρω στα 40 χωρια. Εδω καθε χωριο σχεδον εχει νεκρους...
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Και τα F16 μας φάνηκαν χρήσιμα εκεί, επειδή.... Σε τίποτα. Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές μς τις γειτονικές τους. Όταν όμως έχεις για γείτονα μία χώρα που αμφισβητεί τη μισή σου επικράτεια, έχεις δύο επιλογές. 1. Το διαπραγματεύεσαι και δίνεις το 1/3 ούτως ώστε ούτε να τρέχεις σε πολέμους και έξοδα, ούτε να είναι δυσαρεστημένος ο γείτονας. 2. Του λες ότι αν έχει τα @@, ας έρθει να το πάρει. Προϋπόθεση να μην έχεις φυσοκάλαμα για εξοπλισμό. Ελπίζω να σε βοήθησα. Αναμένω απαντήσεις ότι όλα είαι παιχνίδια των Αμερικάνων για να πουλάνε όπλα κτλ. Φαντάζομαι την ίδια δουλειά κάνουν οι Αμερικάνοι 3-4.000 χρόνια τώρα με τόσους πόλεμους που γίνονται. Δεν ξέρω αν έχει ξανατεθεί αυτό που θα πω, αλλά παλιότερα είχαμε κάτι αεροπλάνα σαν C-130 που ρίχνανε νερό... τώρα γιατί δεν έχουμε? Ασ' τα εκεί που είναι. Τα αεροσκάφη έχουν θεωρητική ικανότητα πυρόσβεσης αλλά είναι μάλλον ακατάλληλα. Είναι μεταφορικά, όχι πυροσβεστικά.
paschalia Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως τόσα χρόνια δεν άναβε φωτιά ούτε για μπάρμπεκιου κ ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι μέχρι κ στην Κερατέα - Κουβαρά - Πέτα ανάφτηκαν φωτιές σε 2-3 σημεία ?
atropa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως τόσα χρόνια δεν άναβε φωτιά ούτε για μπάρμπεκιου κ ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι μέχρι κ στην Κερατέα - Κουβαρά - Πέτα ανάφτηκαν φωτιές σε 2-3 σημεία ? γιατι δεν μας χωράει αλλο η αθηνα και επεκτινομαστε σε τετοιο βαθμω που θυσιάζουμαι το οξυγόνο για να χορεσουμαι !
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 γιατι δεν μας χωράει αλλο η αθηνα και επεκτινομαστε σε τετοιο βαθμω που θυσιάζουμαι το οξυγόνο για να χορεσουμαι ! Μήπως να επιτραπούν τα greeklish και στο ΜπλαΜπλα;
FilipposMD Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Παιδιά, ψυχραιμία! Μην τυφλώνεστε από την οργή και χάνετε το νόημα. Πάντα είναι πιο εύκολο να φταίει κάποιος άλλος, πράκτορας, τρομοκράτης, δεν ξέρω εγώ τι, αλλά νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμο να είμαστε ρεαλιστές. 1. Η έξαρση στις φωτιές είναι δικαιολογημένη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς. Θυμηθείτε τι θερμοκρασίες έκανε τον χειμώνα (ποιο χειμώνα; ), θυμηθείτε αν έβρεξε καθόλου φέτος, θυμηθείτε τι 45 βαράει η θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι. Όταν όλη η χώρα είναι κατάξερη, η σπίθα γίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο άψε σβήσε. 2. Μην υποτιμάτε την ανθρώπινη ανοησία, στη συγκεκριμένη περίπτωση την ελληνική. Έχουμε ακούσει για φωτιά που έβαλε πυροσβέστης, για να ανανεωθεί η συμβασή του, για αγρότες που τους ήρθε να κάψουν τα ξερά χόρτα σε μέρα με ισχυρό αέρα, για πολλούς άλλους λόγους. Δε χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο, αρκεί να αφήνεις ατιμώρητους τους ανόητους. Η καταστροφή του ελληνικού περιβάλλοντος έγινε με οργανωμένο σχέδιο; Όχι, απλώς δεν τιμωρουμε βιομηχανίες και πολίτες που το καταστρέφουν. Αρκεί! 3. Χωρίς να αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν εδώ μέσα, αλλά έχοντας ζήσει τόσα χρόνια την ελληνική κοινωνία, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα, παρά την τραγωδία. Το 99% του κόσμου θα τα έχει ξεχάσει όλα πολύ σύντομα. Αναφέρθηκε κάποιος στο Σάμινα. Πόσο είχαμε στενοχωρηθεί όλοι μας τότε... Ποιος όμως άρχισε να ψάχνει πόσο καινούργιο είναι το πλοίο, πριν βγάλει εισιτήρια για το νησί; Ποιος έχει κάνει καταγγελία αν στο πλοίο του βλέπει υπεράριθμους ή ελλείψεις στα σωστικά μέσα; Ποιος θα δεχτεί να γίνει χωματερή 500 μέτρα απ'το σπίτι του, για να μην υπάρχουν παράνομες χωματερές δίπλα στα δάση; Ποιος θα πάει στα δικαστήρια τον ξάδερφό του που έχτισε αυθαίρετο; Ποιος θα ψηφίσει κόμμα που θα έχει ως προγραμματικές θέσεις το πάγωμα των μισθών, προκειμένου να βρεθούν κονδύλια για το περιβάλλον; Ποιος θα πληρώσει παρπάνω λεφτά όταν χτίζει σπίτι, για να είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον; Ποιος θα αφήσει το αυτοκίνητό του, για να πάρει λεωφορείο και να σώσει την Αθήνα απ'το νέφος; Ποιος θα αρνηθεί προαγωγή επειδή υπάρχει άλλος πιο ικανός, αλλά δεν είναι γραμμένος στο κόμμα; ΣΚΑΤΑ, κανείς δε θα το κάνει. Κι όσο δεν τα κάνει κανείς (άντε, τα κάνει ένα ελάχιστο ποσοστό), δε θα φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο όλοι εμείς. Εγώ κι εσύ τους κάψαμε τους ανθρώπους. Κοίτα φίλε μου στον καθρέφτη και φτύσε τα μούτρα σου για όλα αυτά που έπρεπε να είχες κάνεις και δεν έκανες ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.