Προς το περιεχόμενο

Πυρκαγιές - Όχι πολιτικά post.

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απο οτι ισχυριζεται η πυροσβεστικη οι κατοικοι των χωριων που κινδυνευαν ενημερωθηκανε απο νωρις το απογευμα να εκκενωσουνε την περιοχη.Μερικοι το κανανε,μερικοι οχι γιατι (ως συνηθως) μεινανε να σωσουνε τις περοουσιες τους(κλασσικο του Ελληνα:εγω-ξερω-να-σβηνω-φωτιες-καλυτερα-απο-τον-καθε-πυροσβεστη- ).Δηλαδη πρεπει να υπαρχει απο ενας πυροσβεστης να περνει απο το χερακι ή δια της βιας τον καθενα κατοικο ξεχωριστα?Εφοσον το χωριο κυκλωθηκε απο τη φωτια το να επιχειρησεις απεγκλωβισμο μαλλον θα ειναι αυτοκτονια για τους διασωστες...

ΥΓ:Ο σημερινος κανιβαλλισμος του θεματος απο τα καναλια ειναι πρωτοφανης,ειχα χρονια να δω τετοιο λαικισμο.Ελπιζω να μην πληρωσουνε με τις ζωες τους αυτον τον χειρισμο του θεματος απο τα ΜΜΕ, φανταροι και πυροσβεστες

Βάλε λίγο στο μυαλό σου ένα χωριό και σκέψου πόσοι δε θα ήθελαν και πόσοι δε θα μπορούσαν να φύγουν. Το 'τους ειδοποιήσαμε (πώς άραγε; με e-mail;) να φύγουν αλλά δεν έφυγαν' δεν ακούγεται και τόσο σόι ας πούμε.

Από την άλλη, όσο και αν συμφωνώ με τη φυσική επιλογή, υποτίθεται το κράτος είναι εδώ για να μας προστετεύει ΚΑΙ από την ηλιθιότητά μας.

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οπως και να το κανεις.. να βλεπεις οτι εχεις και δεν εχεις.. ετσι ξαφνικα δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα.. να το αφησεις. το θεμα ειναι να μην εφτανε το πραγμα εδω που εφτασε...

οσο για τα καναλια συμφωνω απολυτα..δεν παλευοντε...τραγικοτητα και απο μεσα χαρα του θεματος

Δημοσ.

Πριν 10 μερες γυρισα απο Μαγιορκα. Αερας, ζεστη, λιγος πληθυσμος, πολλοι τουριστες, δεδαλοδεις δρομοι. ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΑΣΟΣ!!!

Και ελεγα "Μα γιατι δεν τους εχουν καψει?", που να καταλαβω ο Ελληναρας-και ακομα δεν το εχω καταλαβει.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΜΩΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΩΤΟΜΠΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ"

Δεν γινεται ρε πουστη ο αλλος να βαζει φωτια στα βραχια, δεν γινεται να καινε σπιτια και ανθρωπους για να κανουν ΤΙ???Να χτισουν?Μα ποιος θα δει χτισμενο σπιτι και δεν θα πεθανει με φρικτο και επιπονο θανατο?

Δεν ειναι εμπρησμος?Ειναι φυσικα αιτια?Ε τοτε ηταν "επιφοβη περιοχη", που στον πουτσο υπαρχει προστασια???

Στα 29 μου χρονια δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα. Και δεν το λεω συχνα, γενικα ειμαι "κοντρα στο ρευμα" αλλα τα φετινα κλισε ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν εχω ξαναδει 29 χρονια τετοιο πραγμα, δεν το εχω ξαναζησει, μου φαινεται απιστευτο. Παντα οι φωτιες ηταν στα δαση και τις περναμε χαλαρα γιατι δεν πεθαιναν ανθρωποι. Το φετινο και ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ δεν παλευεται, σε βγαζει απο τα ρουχα σου. Δεν με νοιαζει αν ηταν Ελληνες οικοπεδοφαγοι, Τουρκοι προβοκατορες, Γαλλοι κομμαντο ή Γιαπωνεζοι Σαμουραι. Δεν γινεται σε χωρες τυπου Νορβηγιας και Σουηδιας να υπαρχουν 5 και 6 "Ελλαδες" σε δασικη εκταση και να μην γινονται αυτα. Μου φαινεται τρελο, δεν το χωραει το μυαλο μου, ΓΑΜΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ, βαλτο στην ακρη, ειναι δυνατον να ειμαστε τοσο μπουρδελο?Ειναι δυνατον ο οποιοσδηποτε να κανει οτι γουσταρει? Και δεν το λεω για την κυβερνηση γιατι πες που να προλαβει 300 φωτιες σε 3 μηνες-ουτε ο Φρανκ Μιλλερ τετοιο σεναριο-αλλα για την νοοτροπια, για τον ωχαδελφισμο, για την ρεμπελια. Ο καθενας κανει οτι του καυλωσει

Και το σημαντικο ειναι το μετα. Βγηκε ο Καραμανλης και λεει "Θ ακυρηχθουν αναδασωταια". Τι ΘΑ ρε μπουλουκο?Δλδ υπαρχει περιπτωση να ΜΗΝ κυρηχθουν?Τι ηταν πριν, οικοπεδα και τα καταπατησαν τα πευκα και τα εκαναν δασος. Τι ειναι αυτα τα "εκτος σχεδιου πολεως, εντος σχεδιου οικισμου" και λοιπες μαλακιες?Τιποτα, ουτε νερο, ουτε τηλεφωνο, ουτε ρευμα, ουτε δρομος. Και οποιος χτισει 500χρονια φυλακη. Και απαγορευονται οι οικοδομησεις για τα επομενα 10 χρονια στην περιοχη. Τι?Εχεις ενα οικοπεδο νομιμο?Λυπαμαι εχασες, στο αγοραζω σαν κρατος αλλα δεν σε αφηνω να χτισεις για παραδειγματισμο στους υπολοιπους

Και ερχονται και εκλογες, δλδ εγω και ο εμπρηστης εχουμε το ιδιο δικαιωμα ψηφου ετσι?Δημοκρατια και αρχιδια

Δημοσ.

Λείπω στο εξωτερικό αυτούς τους μήνες και δεν ξέρω πώς παρουσιάζονται τα θέματα με τους καύσωνες και τις φωτιές (αν και φαντάζομαι τι κανιβαλισμός θα πέφτει στα κανάλια), απλώς πριν βγάζουμε συμπεράσματα, να σκεφτούμε και τα εξής. Φέτος, πολλές χώρες αντιμετώπισαν τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών. Βουλγαρία, Σκόπια, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία. Πρόσφατα διάβαζα ότι στις Δαλματικές ακτές, επίσημοι Κροάτες κατηγορούν τους Βόσνιους ότι βάζουν τις φωτιές. Κάηκαν 1600 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσα σε ένα μήνα. Μιλάμε για 1.600.000 στρέμματα! Και η Κροατία είναι και πολύ μικρότερη απ'την Ελλάδα.

Τέλος πάντων, αυτό δε σημαίνει ότι πολλοί απ'αυτούς που πρεπει να προστατεύουν τα δάση και τους ανθρώπους δεν είναι άχρηστοι. Καλό είναι όμως να βλέπουμε τα πράγματα από απόσταση για να αντιλαμβανόμαστε την πραγματική τους διάσταση. Καταλαβαίνω ότι όταν καίγονται τόσοι άνθρωποι δεν είναι εύκολο, γι'αυτό και το επισημαίνω εγώ, που απλώς διάβασα ένα άρθρο και δεν βομβαρδίζομαι όλη τη μέρα με εικόνα.

Δημοσ.
Φέτος, πολλές χώρες αντιμετώπισαν τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών. Βουλγαρία, Σκόπια, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Αυτο το παρατηρουσα και γω, γινεται πανικος φετος. Σε μας ομως η μαλακια ειναι οτι τα ζουμε χρονια, δλδ ρε πουστη μου ΠΟΣΟ εχει μεινει να καψουν απο την Ελλαδα?Δεν ειμαστε και η Σιβηρια σε εκταση. Ε πως γινεται να μην υπαρχουν 1000 δασοφυλακες 24/7 σε καθε σημειο αντι να υπαρχουν 500 γραμματεις και 300 σωματοφυλακες για τους βουλευτες και τους υπουργους?

Ενιγουει, ημαστε χωρα με ζεστο και καπως ξερο κλιμα, αρκετες βραχωδεις περιοχες, μικρη σε εκταση, πολλα ξερα νησια, με μεγαλη πικρη εμπειρια απο πυρκαγιες, με καμενα μεγαλα κομματια. Μου φαινεται τραγικο οτι ενω τηρουμε πλεον ολες τις προυποθεσεις να ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι φωτιες, αυτες αυξανουν. Πχ οι πλημμυρες ή οι τυφωνες δεν ειναι το φορτε μας. Εστω οτι σκαει ο "Ντην" Ελλαδα, οκ, εκει πασο. Αλλα 30 χρονια καιγομαστε καθε καλοκαιρι και δεν βελτιωνεται τιποτα

ΥΓ. Στον καταλογο των χωρων να προσθεσω και την Τουρκια που την βιασανε φετος. Ρε λες να παιζει κοντρα Ελληνων-Τουρκων εμπρηστων???

Δημοσ.

Πέρα πάντως από τα φυσικά φαινόμενα, έχεις κι εσύ δίκιο. 40 χιλιάδες αυθαίρετα χτίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, λέει η Καθημερινή. Αδιανόητα νούμερα! Μόνες τους πόσες φωτές να ανάψουν; Αν έχεις όμως κόσμο και κοσμάκη, καλώδια, τσιγάρα, μπάρμπεκιου και αηδίες μέσα στο δάσος, φυσικά και θα γίνει κόλαση. Κι όταν ανάψει, θα καούν και τα σπίτια που είναι εκεί.

Πωπω, διαβάζω τις ειδήσεις τώρα και έφριξα κι εγώ. Και στα Κανάρια νησιά έγινε φέτος χαμός, καήκαν 900 σπίτια και απομακρύνθηκαν 14.000 άνθρωποι απ'τα σπίτια τους, αλλά τόσος κόσμος δε χάθηκε. Έτσι είναι, αν είσαι σκορποχώρι ως κράτος κι αν δεν υπάρχει αξιοκρατία πουθενά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το πληρώσεις... Ακριβό το τίμημα όμως ρε γαμώτο.

Δημοσ.

Δεν έχουμε δασολόγιο - κτηματολόγιο.

Δεν έχουμε δασοφύλακες.

Αντι να πέρνουν εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης να πετάνε παντός καιρού πέρνουν F16.

Δεν υπάρχει τιμωρία για τους εμπρηστές.

Αηδίασα με το κωλοχώρι που ζούμε...

Δημοσ.
Δεν έχουμε δασολόγιο - κτηματολόγιο.

Το οποίο δε λέει να τελειώσει επειδή ο καθένας δηλώνει 10πλάσια έκταση από όση έχει και όλες οι υποθέσεις πάνε στα δικαστήρια.

Δεν έχουμε δασοφύλακες.

Δεν έχουμε αρκετούς. Αλλά βασικά συμφωνούμε.

Αντι να πέρνουν εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης να πετάνε παντός καιρού πέρνουν F16.

Και φυσικά πετάμε ότι μας έρθει στο κεφάλι. Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα παντός καιρού. Πουθενά. Να το ξαναπώ. ΠΟΥΘΕΝΑ. Και εναέρια μέσα έχουμε υπεραρκετά. F-16 πάντως δεν έχουμε αρκετά.

Δεν υπάρχει τιμωρία για τους εμπρηστές.

Ενώ υπάρχει τιμωρία για τους 40.000 κάθε χρόνο που αγοράζουν τα αυθαίρετα; Κάτι μου λέει ότι είναι πάντα ο γείτονας, ποτέ εμείς.

Αηδίασα με το κωλοχώρι που ζούμε...

Τα αεροδρόμια (για την ώρα) είναι ανοικτά.

Δημοσ.

[...Η κατάσταση δεν σηκώνει ειρωνίες, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ...]

Τους βλέπω να ωρύονται γιατί δεν στέλνονται ελικόπτερα για αναζήτηση εγκλωβισμένων κ ακούω ότι οι αρμόδιοι απαντάνε ότι είναι επικίνδυνες δουλειές αυτές...

Ερωτώ....

Αυτά τα *πολεμικά* ελικόπτερα που διαθέτουμε δεν πρέπει να είναι φτιαγμένα να πετάνε μέσα από φωτιές, με ανέμους 8 μπωφόρ, νύχτα κ μέρα?? Ποιός μας έχει βεβαιώσει ότι άν τα χρειαστούμε σε κάποια πολεμική επιχείρηση (!μακρυά από τον κόσμο όλο!) ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι ούριοι, οι χώροι προσγείωσης με γρασίδι 5 εκατοστών????

...Εκτός κι αν αγοράστηκαν με κριτήριο τον διαθέσιμο χώρο για τις δίμετρες αεροσυνοδούς, καθότι πώς θα πολεμήσεις χωρίς ένα μαρτινάκι όμορφα σερβιρισμένο από μία γκομενάρα ή -ακόμα χειρότερα- χωρίς την επιλογή παρακολούθησης ενός blockbuster κατά τις ατελείωτες ώρες βαρεμάρας που κρατάει μία περιπολία στο Αιγαίο??

...Όσο για τον κίνδυνο...

Οταν λες πως είσαι επαγγελματίας στρατιώτης *κάθε*βαθμού* δέχεσαι πως μπορεί να φύγεις για μία αποστολή κ να μην επιστρέψεις σπίτι σου όπως έφυγες (...αισχρό να το λέω, αλλά είναι η πραγματικότητα...), αλλιώς θα γινόσουν ταμίας τράπεζας και θα έβγαζες την τρέλα σου παίζοντας paintball. Για να τρως τον κίνδυνο στην μάπα εκπαιδεύεσαι κ υπάρχεις, και όλοι εμείς οι χλεχλέδες σε πληρώνουμε για να είμαστε ήσυχοι ότι μας προστατεύεις. Οταν λοιπόν σε χρειαζόμαστε (...εμείς οι χλεχλέδες... που ενίοτε τρώμε και την ειρωνία σου στην μάπα όποτε σου λέμε τί κάνουμε για να ζήσουμε κ να βγάλουμε τα λεφτά που θα ζήσουν εσένα) γιατί πρέπει να ακούμε δικαιολογίες του τύπου: "Απαπαπαπα, είναι επικίνδυνο να πετάξει ένα πολεμικό ελικόπτερο μες στη νύχτα"!!!!

Τονίζω ότι δεν έχω τίποτε ενάντια σε κανέναν στρατιωτικό άσχετα από το τί δείχνουν τα παραπάνω και ότι δεν αποκλείω ότι η ασχετοσύνη μου για τα θέματα περί πολεμικών επιχειρήσεων να είναι η αιτία της παραπάνω καταχώρησης....

Δημοσ.
δεν αποκλείω ότι η ασχετοσύνη μου για τα θέματα περί πολεμικών επιχειρήσεων να είναι η αιτία της παραπάνω καταχώρησης....[/u]

Το έσωσες στο τέλος.

Δημοσ.
Το έσωσες στο τέλος.

Η φράση θα μπορούσε να έμπαινε και στην αρχή του ποστ - η ερώτησή μου παραμένει όμως...

Σε παρακαλώ, άν μπορείς, δώσε μου τα φώτα σου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται πιο κάτω αλλά στην περιοχή του Αιγίου που κατακάηκε έχουν μια κακιά συνήθεια, παράγουν αρκετό κρασί αλλά καθόλου τσίπουρο.Όποιος είναι από εκεί θα έχει καταλάβει πως συσχετίζεται το γεγονός αυτό ως μια πιθανή αιτία του προηγούμενου ολοκαυτώματος, ίσως και αυτουνού, δεν ξέρω τι παίζει όπως είπα νοτιότερα άλλα αν συμβαίνει το ίδιο είναι σαν να είχες ήδη την βόμβα και να βρέθηκε και το φυτίλι.Όποιος ξέρει τις περιοχές ας με επιβεβαιώσει ή ας με διαψεύσει.

Δημοσ.
Η φράση θα μπορούσε να έμπαινε και στην αρχή του ποστ - η ερώτησή μου παραμένει όμως...

Σε παρακαλώ, άν μπορείς, δώσε μου τα φώτα σου.

Διάβασε ένα άρθρο που παρέθεσα νωρίτερα για τα πυροσβεστικά, πολλαπλασίασε τη δυσκολία και μετά αναλογίσου ότι μια χαρά επιχειρούν το χειμώνα τα ελικόπτερα στο Αιγαίο για ναυαγούς.

Δημοσ.

για μενα ειναι μεγαλη εβδομαδα.

δεν εχω λογια να εκφρασω την θλιψη και τον πονο μου.

τοσοι νεκροι.τοσες χαμενες ψυχες.γιατι?γιατι?γιατι?

δεν εχω ορεξη για τιποτα.

μολις ακουσα για την μητερα με τα 4 παιδια που βρεθηκαν αγκαλιασμενοι και βουρκωνω..θρηνος..

τοσοι χαμενοι ανθρωποι.και πισω οι δικοι τους να πονανε για παντα.. και να μην μπορουν να ξεχασουν..

τραγωδια..σαν το 2000 με το πλοιο στην παρο κ τους 90 νεκρους.

καταρα σε αυτα τα κτηνη με τα διεστραμμενα μυαλα που εβαλαν τις φωτιες.και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο.εκαψαν ολη την ελλαδα για οικοπεδα?καταρα να τους πεσει για τους ανθρωπους που δολοφονησαν.για τους ανθρωπους που τραυματισαν.για τους ανθρωπους που σκοτωσαν συναισθηματικα και οι οποιοι ειδαν τους δικουσ τους να καιγονται , να τραυματιζονται , να καταστρεφονται τα σπιτια τους.

ας παμε αυριο ολοι στην εκκλησια και ας προσευχηθουμε στον Θεο να αναπαυσει αυτες τις χαμενες ψυχες.αυτους τους αδικοχαμενους ανθρωπους.να δωσει δυναμη στους δικους τους που πονανε.και να μας λυπηθει και εμας γιατι με τον ρυθμο που καταστρεφεται η φυση και το περιβαλλον οδευουμε μα γεωμετρικη προοδο προς την καταστροφη.

post-57632-129062950771_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...