Προς το περιεχόμενο

Apple wireless Mighty Mouse

Deos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπάρχει χειρότερο mouse κατ'εμέ... το χρησιμοποιώ μήνες στη δουλειά, και απλά ότι χειρότερο έχω πιάσει στα χέρια μου... αν μου ζητούσανε να το κοστολογίσω δε θα του έδινα πάνω απο 15 ευρώ... και αυτό για να πουλήσει το όνομα...

χάλια side κουμπιά... ΧΑΛΙΑ μαύρα... το 360 trackball δεν είναι άσχημο, αλλα έχω δεί και άλλα καλύτερα και με καλύτερο feel στο χέρι.

101% vote για logitech, ή στην τελική οποιαδήποτε άλλη μάρκα σε σύγκριση με Mighty mouse...

Δημοσ.
Είναι μέσα στη λογική του trackpad του macbook.

Λίγο ηλίθια λογική? (ρητορική ερώτηση)

Τουλάχιστον στο macbook συνηθίζεις εύκολα το να ακουμπάς και ένα 2ο δάχτυλο για δεξί κλικ.

Η μεγάλη βλακεία στους macbook είναι ότι δεν γίνεται κλικ με απλό διπλό χτύπημα του δακτύλου στην επιφάνεια αφής όπως στους περισσότερους win φορητούς.

Κσι εγώ θα συμφωνήσω πως το mighty mouse δεν αξίζει τα πολλά λεφτά του. Το πλαστικό είναι μεν καλύτερο από τα mouse της Microsoft, δεν είναι όμως και κάτι το εξαιρετικό ή φοβερά καλύτερο.

Ωραία η λογική του να είναι όλο το mouse ένα κουμπί, για να λειτουργήσει πρακτικά όμως θα έπρεπε η Apple να ξοδευτεί και να βάλει ειδικό αισθητήρα που να αναγνωρίζει κάθε φορά από ποιο δάκτυλο προέρχεται η πίεση.

Σχετικά με την μπίλια του scroll είμαι διχασμένος. Σαφώς είναι πολύ καλό το ότι περιστρέφεται 360 μοίρες και όχι μόνο πάνω/κάτω, ίσως όμως να ήταν πρακτικότερο να έχει νορμάλ (μεγάλο) μέγεθος. Νομίζω πως έτσι θα υπήρχε μεγαλύτερη ακρίβεια στο χειρισμό της, χωρίς όμως να το θεωρώ αυτό ουσιαστικό μειονέκτημα.

Τα πλαινά κουμπιά ακόμη δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Από ότι είδα στα win δεν μπορείς να τα ρυθμίσεις για κάτι.

Δημοσ.
Λ

Τουλάχιστον στο macbook συνηθίζεις εύκολα το να ακουμπάς και ένα 2ο δάχτυλο για δεξί κλικ.

Η μεγάλη βλακεία στους macbook είναι ότι δεν γίνεται κλικ με απλό διπλό χτύπημα του δακτύλου στην επιφάνεια αφής όπως στους περισσότερους win φορητούς.

Γινεται δεξι κλικ πατωντας ταυτοχρονα τα δυο δαχτυλα ...

Υπαρχουν διαφορες επιλογες για το ποντικι και την επιφανεια αφής στο preferences...

Δημοσ.
Λίγο ηλίθια λογική? (ρητορική ερώτηση)

Μάλλον το έχεις ακόμα φρέσκο το macbook. Σιγά σιγά θα δεις ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με το trackpad. Το MM πάντως όντως δεν είναι κάτι εξαιρετικό, αλλά θεωρώ ότι και σαν τεχνολογία και σαν φιλοσοφία είναι πολύ κοντά στη λογική της Apple. Και εδώ όμως ισχύει το "περί ορέξεως..."

Δημοσ.
Δεν υπάρχει χειρότερο mouse κατ'εμέ... το χρησιμοποιώ μήνες στη δουλειά, και απλά ότι χειρότερο έχω πιάσει στα χέρια μου... αν μου ζητούσανε να το κοστολογίσω δε θα του έδινα πάνω απο 15 ευρώ... και αυτό για να πουλήσει το όνομα...

χάλια side κουμπιά... ΧΑΛΙΑ μαύρα... το 360 trackball δεν είναι άσχημο, αλλα έχω δεί και άλλα καλύτερα και με καλύτερο feel στο χέρι.

101% vote για logitech, ή στην τελική οποιαδήποτε άλλη μάρκα σε σύγκριση με Mighty mouse...

+1

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω..

Χαλια κλικ(ιδιαιτερα το δεξι), μικρη εγγυηση, ακριβη τιμη , χαλια ροδελα(δεν εχει καν κβαντισμενη κινηση και θελει και συχνο καθαρισμα), πολυ μετρια κινηση του mouse..

Δημοσ.

Και στο macbook υπάρχει...

Απλά είναι απο default απενεργοποιημένο.

Ενεργοποίησε το απο τα Preferences.

Δημοσ.

Το βασικό μου πρόβλημα με το mighty mouse (bt) είναι το scroll wheel. Το έχω 6 μήνες κι έχει αρχίσει και κολλάει. Δεν το έχω ανοίξει ακόμα, αλλά με τους άλλους τρόπους καθαρισμού δεν γίνεται καλή δουλειά οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνω. Θα το είχα κάνει πιο νωρίς, αλλά με χαλάει που πρέπει να ξεκολλήσω ένα κομμάτι για να το ανοίξω, μαζί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση.

Τα πλαϊνά κουμπιά με βολεύουν για Exposé ή Spaces, δε τα βρίσκω άχρηστα.

Δημοσ.
Και στο macbook υπάρχει...

Απλά είναι απο default απενεργοποιημένο.

Ενεργοποίησε το απο τα Preferences.

Ουπς! Καλό αυτό! Ευχαριστώ!

Εdit: Αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα με το δεξί κλικ στο Μighty Mouse.

Δεν αρκεί να σηκώσεις τον δείκτη από το αριστερό κλικ, πρέπει να τον απομακρύνεις τελείως.

Αν τον ανασηκώσεις στα 1-2 εκατοστά από το mouse πάλι δεν πιάνει το δεξί κλικ.

Τί να πω... ελπίζω να το συνηθίσω.

Φαντάζομαι αυτά δεν είναι μόνο ιδιοτροπίες του δικού μου mouse ε?

Δημοσ.
Ουπς! Καλό αυτό! Ευχαριστώ!

Εdit: Αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα με το δεξί κλικ στο Μighty Mouse.

Δεν αρκεί να σηκώσεις τον δείκτη από το αριστερό κλικ, πρέπει να τον απομακρύνεις τελείως.

Αν τον ανασηκώσεις στα 1-2 εκατοστά από το mouse πάλι δεν πιάνει το δεξί κλικ.

Τί να πω... ελπίζω να το συνηθίσω.

Φαντάζομαι αυτά δεν είναι μόνο ιδιοτροπίες του δικού μου mouse ε?

Αν δεν ειναι ιδιοτροπιες του δικου σου mouse ,απλα πατα το κλικ τοποθετοντας το δακτυλο σου λιγο ποιο πισω...

Δημοσ.
Το βασικό μου πρόβλημα με το mighty mouse (bt) είναι το scroll wheel. Το έχω 6 μήνες κι έχει αρχίσει και κολλάει. Δεν το έχω ανοίξει ακόμα, αλλά με τους άλλους τρόπους καθαρισμού δεν γίνεται καλή δουλειά οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνω. Θα το είχα κάνει πιο νωρίς, αλλά με χαλάει που πρέπει να ξεκολλήσω ένα κομμάτι για να το ανοίξω, μαζί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση.

Τα πλαϊνά κουμπιά με βολεύουν για Exposé ή Spaces, δε τα βρίσκω άχρηστα.

Το μονο πραγματικο προβλημα του mighty mouse ειναι η "βρωμια" στην μπιλια ..

Εγω αυητο ποιυ κανω ειναι μολις παρουσιαστει το προβλημα να γυρνω αναποδα το ποντικι και να τριβω την μπιλια βαζωντας λιγη δυναμη πανω σε μια κολλα χαρτι για 2-4"....και αυτο ηταν ...

Ουτε χρειαστηκε ποτε να το ανοιξω ουτε τιποτα...

Δημοσ.

Έχοντας χρησιμοποιήσει τόσο το wired όσο και το wireless Mighty Mouse, μέσω της εμπειρίας μου μπορώ να πώ οτι η μπίλια του wireless είναι πολύ καλύτερη απο του wired .. Έχω το wireless περίπου 6 μήνες, και ελάχιστες φορές χρειάστηκε να το καθαρίσω, ενώ το wired θυμάμαι ότι το καθάριζα συνέχεια ..

Τώρα γενικότερα, το Mighty Mouse προσωπικά με βολεύει ... Αισθάνετε πολύ βολικό στο χέρι μου, και τα side buttons για expose είναι ο ιδανικός σύντροφος των Mac OS X ..

Δημοσ.

Άμα δεν έχεις άλλο λόγο να χρησιμοποιήσεις τα side buttons φαντάζουν καλά για expose ή spaces... αλλα σοβαρά, δεν έχω δεί πιο "σκληρά" και δίσχρηστα κουμπιά σε ποντίκι, πραγματικά απογοητευμένος, και δε το φτιάχνουνε...

Δημοσ.

Προσωπικα ανεξαρτητα τι ποντικι χρησιμοποιω, το expose το εχω παντα shortcut σε ενα απο τα εξτρα κουμπια του εκαστοτε ποντικιου. Πολυ βολικο!

Το ιδιο και με το show desktop..

Αν τωρα το ποντικι εχει και αλλα εξτρα κουμπια, τα βαζω αυτα ή για dashboard ή για back /forward κλπ.

Στο θεμα μας τωρα, το apple mighty mouse εχει απο τα χειροτερα κουμπια/ροδελα/κινηση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...