Προς το περιεχόμενο

Apple wireless Mighty Mouse

Deos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να πάρω εξωτερικό mouse για ένα Macbook Pro καινούργιο, και κοιτούσα το Apple wireless Mighty Mouse...

Σε MacOS υποθέτω είναι τελείως plug n play, απλά το ανοίγεις και παίζει με το bluetooth του φορητού κανονικά...

Για χρήση με windows θα έχω πρόβλημα, ή όλα οκ;;;

Γενικά ποιο λέτε να πάρω, το ενσύρματο ή το ασύρματο;;;

Τέλος και κάτι τελευταίο...

Επειδή θα φύγω απο αθήνα, μπορώ να ζητήσω να το παραδώσουν στο σπίτι ενός φίλου και να το παραλάβει εκείνος ή πρέπει να το παραλάβω εγώ;;;

Edit: Μια και μόλις το παρατήρησα στο applestore, μόνο στο 17άρι macbook pro έχεις δυνατότητα επιλογής μεταξύ γυαλιστερής και μη γυαλιστερής οθόνης;;; Νόμιζα οτι μπορούσες και στο 15άρι... Ποια προτιμάτε εσείς και γιατί;;;

Thanks!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ολα τα ασυρματα bluetooth ποντικια (apple ή αλλη μαρκα) χρειαζονται (μονο την πρωτη φορα που θα τα χρησιμοποιησεις) pairing με το bluetooth του φορητου.

Αυτο χρειαζεται να γινει (πολυ απλοικα το λεω) γιατι αλλιως πως θα καταλαβαινε το ποντικι με ποιον φορητο επρεπε να συνδεθει αν στον ιδιο χωρο υπηρχαν 2 φορητοι?

Αλλωστε ολες οι συσκευες bluetooth εχουν υποχρεωτικο pairing.

Αυτο θα το κανεις μονο μια φορα στη ζωη του ποντικιου, υπο κανονικες συνθηκες.(εκτος αν το συνδεσεις καποια στιγμη και σε διαφορετικο υπολογιστη)

Αυτη η διαδικασια ειναι ανεξαρτητη του OS (Mac os X ή Windows ή Linux) και αρκει να το κανεις σε ενα απο αυτα,μετα θα λειτουργει κατευθειαν και στα αλλα λειτουργικα.

Ολα αυτα σου τα λεω γιατι εχω χρησημοποιησει 3 διαφορετικα bluetooth ποντικια.

Τελος θα σου προτεινα να αποφυγεις το Apple wireless Mighty Mouse γιατι πολυ απλα:

i) δεν εχει καλη κινηση,

ii) θελει για τις περισσοτερες επιφανειες mouse pad,

iii) η ροδελα μετα απο λιγο καιρο(1-3 μηνες) βρωμιζει και σταματαει να δουλευει και πρεπει να την καθαριζεις καθε 2-3 εβδομαδες,

iv) το touch sensitive click πολλες φορες ειναι δυσχρηστο γιατι πατιεται αριστερο κλικ αντι για δεξι και τα πλαγια κλικ του ειναι δυσκολα να τα πατησεις..

Προσωπικα θεωρω το apple mighty mouse (wireless ή μη) απο τα χειροτερα προιοντα της apple.

Μετρια κινηση, δυσχρηστο/δυσκολο/περιεργο κλικ και ροδελα που μετα απο λιγο καιρο σταματαει να δουλευει και θελει συνεχες καθαρισμα.

Χιλιες φορες να παρεις το Logitech Bluetooth v270 (40 ευρω περιπου κοστιζει) που ειναι και αυτο bluetooth, ενω παραλληλα εχει τα παρακατω πλεονεκτηματα:

i) εχει πολυ καλυτερη κινηση,

ii) η ροδελα του δε σταματαει να δουλευει μετα απο λιγο καιρο,

iii) δουλευει σε πολυ περισσοτερες επιφανειες χωρις mouse pad,

iv) ειναι ποιοτικοτερο,

v) ειναι αισθητα φθηνοτερο,

vi) εχει 3 χρονια εγγυηση,

vii) ειναι σε ιδιο χρωμα περιπου με το macbook pro σου και ταιριαζει αισθητικα,

viii) εχει θηκη μεταφορας,

ix) εχει on/off κουμπι για να κανεις εξοικονομηση της μπαταριας οταν δεν το χρησιμοποιεις ή οταν το μεταφερεις,

x) οι μπαταριες του κρατανε πανω απο 6μηνο συνηθως κλπ κλπ.

Εγω το εχω παρει και το χρησιμοποιω με εναν compaq φορητο και ειναι απλα αψογο!

Δες εδω και ενα review απο καποιον που το πηρε και ειχε macbook pro οπως εσυ:

http://sporadicnonsense.com/index.php/site/2006/06/24/

Τελος , υπαρχει και αυτο :-D:-D:

post-24216-129062949581_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου...

Μάλλον θα πάω για κάποιο κλασσικό mouse μιας και σήμερα που πέρασα απο multirama και έπαιξα λίγο με ένα, πράγματι δεν ξεχώριζε πάντα το δεξί απο το αροστερό... Ίσος ομως να ήταν και το συγκεκριμένο μόνο!

Για αυτά εδώ έχεις κάποια απάντηση;;

Τέλος και κάτι τελευταίο...

Επειδή θα φύγω απο αθήνα, μπορώ να ζητήσω να το παραδώσουν στο σπίτι ενός φίλου και να το παραλάβει εκείνος ή πρέπει να το παραλάβω εγώ;;;

Edit: Μια και μόλις το παρατήρησα στο applestore, μόνο στο 17άρι macbook pro έχεις δυνατότητα επιλογής μεταξύ γυαλιστερής και μη γυαλιστερής οθόνης;;; Νόμιζα οτι μπορούσες και στο 15άρι... Ποια προτιμάτε εσείς και γιατί;;;

Thanks!!

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου...

Μάλλον θα πάω για κάποιο κλασσικό mouse μιας και σήμερα που πέρασα απο multirama και έπαιξα λίγο με ένα, πράγματι δεν ξεχώριζε πάντα το δεξί απο το αροστερό... Ίσος ομως να ήταν και το συγκεκριμένο μόνο!

Για αυτά εδώ έχεις κάποια απάντηση;;

Δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο.

Σχεδον ολα οσα εχω χρησιμοποιησει εχουν το ιδιο προβλημα.

Εχουν φυσικα και το προβλημα με τη ροδελα(εννοω τη ροδελα-wheel για scrolling) που μετα απο λιγο καιρο σταματαει να δουλευει(θελει μετα συχνο-επιμελες-δυσκολο καθαρισμα)

και εχουν και μετριοτατη κινηση.

Kαι στο 15 εχεις την επιλογη για γυαλιστερη οθονη.(τουλαχιστον στο εξωτερικο,εδω με ενα τηλεφωνο μαλλον θα μπορεις να εχεις και αυτην την επιλογη,γιατι στο site δεν την εχουν)

Εγω θα προτιμουσα τη μη-γuαλιστερη οθονη!

Γιατι πολυ απλα οταν εχεις φως απο πισω σου ,δεν καθρεφτιζεσαι(δεν βλεπεις τον εαυτο σου στην οθονη) οπως συμβαινει με τις glossy-γυαλιστερες οθονες(σε αλλες λιγοτερο π.χ. sony και σε αλλες περισσοτερο π.χ. acer).

Για την παραλαβη δε ξερω,αλλα αν πας στην αστυνομια και κανεις μια εξουσιοδοτηση στο φιλο σου(υποθεση 5 λεπτων) δε θα εχεις κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Μήπως οι καινούργιες Back-lit οθόνες που έχουν τα 15άρια δεν έχουν διαφοροποίηση σε mate και glossy; Μου φαίνεται ότι αυτό ισχύει.

Δημοσ.
Μήπως οι καινούργιες Back-lit οθόνες που έχουν τα 15άρια δεν έχουν διαφοροποίηση σε mate και glossy; Μου φαίνεται ότι αυτό ισχύει.

Μπα δεν ισχυει αυτο.

Απο οτι βλεπω στο http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/61124003/wo/lN50BcsvsWi72iFVkmJ1Fka7jtc/3.?p=0

μπορεις μια χαρα να διαλεξεις μεταξυ mate και glossy οθονης και στα καινουρια 15" macbook pro με led backlit οθονες.

Μονο στο ελληνικο site δεν εχουν αυτην την επιλογη .

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Δεν έχω δει απο κοντά κάποιο macbook με glossy αλλα διαβάζω για αρκετά αισθητή διαφορά στη ζωντάνια των χρωμάτων... Οπότε δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα στις δυο... :P

Υπάρχει κάποιος με glossy εδώ;;;

Μόνο με ήλιο υπάρχει πρόβλημα, ή πχ και με το φως του δωματίου που είναι πίσω απο το γραφείο;;;

Δημοσ.

εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη

α) τρόμερή κίνηση

β) παίζει σε κάθε επιφάνεια (εκτός από γυαλί)

και μάλιστα καλύτερα από το intellimouse explorer της microsoft που χειρίζομαι

γ) το πρόβλημα με την ροδέλα έχει λυθεί και αν την καθαρίζεις μια φορά το τρίμηνο δεν πρόκειται να έχεις ποτέ πρόβλημα (εμφανιζόταν κυρίως στα wired και στα πρώτα wireless mighty mouse)

δ) το ότι δεν ξεχωρίζει το δεξί με το αριστερό ήταν αρχικό πρόβλημα σχεδιασμου το οποίο και λύθηκε. και το δικό μου το είχε, το πήγα πίσω και μόλις ήρθε καινούργια παρτίδα μου έδωσαν ολοκαίνουργιο

με δύο λόγια αρκετά από τα αρχικά προβλήματα έχουν πλέον λυθεί

μόνο αρνητικό το ότι δεν μπορείς όσο έχεις πατημένο το ένα πλήκτρο να κάνεις κλικ με το άλλο, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα fps (π.χ. zoom)

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον sotirisl για το Mouse της Apple! Έχω ένα τέτοιο ενσύρματο στο γραφείο, και το βρίσκω πολύ πρακτικό και εύχρηστο. Ειδικά η μπίλια, άμα τη συνηθήσεις, μετά κανένα μα κανένα άλλο mouse δεν θα σε καλύπτει..

Συμφωνώ οτι είναι πανάκριβο (εμένα ήρθε μαζί με το σύστημα), αλλά πέρα του ταυτόχρονου δεξί-αριστερό κλικ μαζί, είναι ένα εξαιρετικό ποντίκι.

Δημοσ.

εχώ το και το mighty(όχι το bt) και το v270 και θεωρώ το mighty ασύγκριτα καλύτερο.

-Η μπίλια για να κάνεις sroll ειναι πολύ ωραία στην αίσθηση

-Πρόβλημα με δεξί - αριστερό κουμπί κανένα...

-Πολύ βολικό στο χέρι

Αντίθετα το v270

-Τρίζει...

-Είναι αρκτά μικρό και συγχρόνος πολύ ψηλό και αν το χρησιμοποιώ για πολύ ώρα ποιάνεται το χέρι μου

-Το αριστερό κουμπί θεωρώ ότι είναι τοποθετημένο αρκετά ψηλά - αν κρατάς το ποντίκι με όλη τη παλάμη δεν είναι εύκολο να κάνεις click

Πιστεύω ότι είναι βασικά θέμα χεριού και πώς βολεύει τον καθένα μας και σου προτείνω να τα δοκιμάσεις πριν αγοράσεις κάποιο

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

H ασύρματη έκδοση σίγουρα δουλεύει και στα windows?

Γιατί έχω έναν Macbook που μέσω bootcamp τρέχει και windows.

Το ρωτάω γιατί η ίδια η apple στο site της αναφέρει υποστήριξη windows για την ενσύρματη έκδοση αλλά όχι για την ασύρματη όπου ως λειτουργικό αναφέρει μόνο Mac OSX.

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα με τα windows με το ασύρματο.

Στα θετικά μην ξεχνάμε και τη αίσθηση του πλαστικού. Μετά την επαφή μου με το Wireless Mighty Mouse όλα τα άλλα πλαστικά στα ποντίκια μου φαινόντουσαν της πλάκας.

Δημοσ.

OK μόλις το πήρα!

Αλλά έχει ένα πολύ μεγάλο bug...

Για να κάνω δεξί κλικ θα πρέπει να σηκώσω τον δείκτη ώστε να μην ακουμπάει στην επιφάνεια του αριστερού "κουμπιού", το οποίο νομίζω είναι μεγάλη χαζομάρα :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...